Dieviškas ir demoniškas gyvenimo stiliai

Pradėjo a.t.sielis, liepos 13, 2017, 11:49:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

tadasas99

 Nu apie nepurkstus obuolius.
 
 Ankstyvam "alyviniam" obuoliui 3 dienos nera mazai bet ne isukis, atsparesniems rudeniaims obuoliams menesis ne stebuklas, zieminius bobutes rusiuose iki pavasario islaiko nepurkstus.
 
 Tu speju ne is kaimo, nezinai kad sandeliavimui obuolius reikia skinti o ne kritusius rinkti, krite yra pazeisti, sumusti, ta sumusta vieta ir pradeda gesti ir sugadina visa obuoli.
 Obuolius purskia ne del sandeliavimo laiko o del transportavimo ir sandeliavimo patogumo, del patogumo, nes ant obuolio negalima uzkrauti daug svorio, pries 20m mociute pamenu laikydavo mazdaug 20 cm aukscio medinese dezese, obuolius dedavo atsargiai, ir vidurziemiperrinkdavo, dezes sukrovus viena ant kitos obuoliai netrinami bet uzima daugiau vietos nei furos priekaba ispilstyta i kubines dezes.

Linas Esu

CitataČia dar klausimas. Skruzdėlėms fabrikų nereikia, nors jų labai daug skruzdėlyne. Jeigu Žemė taptų žmonių skruzdėlynu, tai dar ne argumentas, kad labai reikalingos technologijos.
@a.t.sielis  Ką jūs čia pezat dabar :D " Skruzdėlėms fabrikų nereikia, nors jų labai daug skruzdėlyne "
Ar jūs pats suprantate ką rašote ?

CitataŽmonių atlaisvinimas nuo darbo žemės ūkyje sutampa su karine pramone, ir 2 pasauliniais karais, kur žuvo šimtai milijonų.
Ir ?
kas naujo nutiko žmonijoje ko anksčiau nebuvo ?
pirmą kartą kariavo?
ar pirmą kartą vyko genocidas?

CitataTariamai, technologija padarė didelę paslaugą, kad nereikėjo dirbti žemės ūkyje, bet kitas lazdos galas tas, kad tada reikia tarnauti tarpusavyje kariaujantiems technokratams, o jie žmonių negaili. Tada galėjo tekti pabūti ir patrankų mėsa, o jeigu pakliūsi į nelaisvę, numarino badu (paskaitykit kas atsitiko šimtams tūkstančių kareivių, kuriuos Hitlerio armijos paėmė į nelaisvę). Tai gal geriau būtų buvę lenkti nugarą žemės ūkyje, negu veltui pražūti dėl demonų užgaidų?
Tai norite pasakyti jeigu ne Hitleris , dar dabar didžioji dalis žmonijos gyventų kaimuose ? :D :D :D

CitataArba štai, šiuolaikinė visuomenė, žmonės dirba miestuose, tačiau pasistato namelį sode, ir galvoja, kaip jiems daugiau laiko ištrūkti į tą sodą. O tai gal visas kraštas ir galėtų būti iš sodo sklypelių ir namelių, ir niekur nereiktų ištrūkti, žmonės būtų ten, kur jie mėgsta būti?
Kokia čia išgalvota statistika remiatės ? kas tie visi , jūs ? :D
Ar jūs čia gal kalbate apie hobitų kaimelį ? tai neįmanoma , tik ne šioje realybėje .

CitataTechnokratai kalba, kad techninės pažangos reikia tam, kad išmaitinti žmones, bet tai dar reikia suskaičiuoti. Sakykim, per dieną žmogus suvalgo 500 g duonos, per metus gaunasi 182 kg duonos, tam reikia maždaug 121 kg grūdų. Ar reikia baisingos technologijos, kad galėtum sau užsiauginti 121 kg grūdų per metus?
Sėkmės auginti duoną Afrikos , Australijos , Šiaurės Europos žemynuose . :D Grūdai neauga , smėlyje , akmenyje arba ant ledo . Be to jau prieš tai rašiau kam reikalingi pesticidai ir technologijos ūkyje .

CitataGreičiausiai velnias slypi tame, kad technokratai didelę dalį visuomenės nori užimti savo techniniuose projektuose: kariniuose ir visokiuose kitokiuose. Tada visuomenėje ir tampa reikalinga žemę apdirbanti technika ir tenka naudoti daug chemijos, nes visi gi stresuoti ir spaudžia pelną. Ūkininkas negali leisti sau nederliaus, nes bankrutuos. Senais laikais, blogesni metai tiesiog buvo blogesni metai.
Velnias slypi hipokritose , kurie bado pirštais į tuos , kurie gamina , nors patys viską vartoja .

CitataJeigu pasaulis būtų tarsi skruzdėlynas, kur visi sėdėtų savo sklypeliuose ir augintų savo maistą, dar klausimas ar reiktų tiek chemijos ir technikos.
Taip žinoma su 7/5 mlrd žmonių  , bei su 3 mlrd gyvenančių skurde , visi turėtų vietos bent jau pastatyti po palapinę šalia medžio . Tikrai primena nevykusią Tolien , knygos " Hobitas " , hobitų kaimo interpretaciją :D

a.t.sielis

#32
liepos 13, 2017, 20:07:10 Redagavimas: liepos 13, 2017, 20:09:26 by a.t.sielis
Citata iš: Linas Esu  liepos 13, 2017, 19:52:08Ar jūs pats suprantate ką rašote ?
Jeigu nepagauni asociatyvios minties, tai čia tavo problemos, o ne mano.

Jeigu netiki, kad be didelės dalies technologijų nenutiktų nieko tragiško, netikėk, bet tai nėra labai racionalu. Tokius teiginius reiktų remti praktiniu know-how, skaičiavimais ir įrodymais.

Miestai maisto negamina, taigi, jeigu žmonės nebūtų susigrūdę miestuose, tikrai nenutiktų maisto krizė.

CitataIr ?
kas naujo nutiko žmonijoje ko anksčiau nebuvo ?
pirmą kartą kariavo?
ar pirmą kartą vyko genocidas?
Nauja buvo technologinė pažanga: tobulesnės patrankos, tankai, lėktuvai ir t.t. ir pan. Nauja buvo didesnė galia, kurią ta technologinė pažanga suteikė.

Kitaip sakant, technologinė pažanga neišsprendė problemų, kurios, kaip minėjai, buvo nuo seno ir nenaujos, taigi, kyla klausimas, kaip galima sakyti, kad "tik technologinė pažanga gali išspręsti žmonijos problemas"?

CitataTai norite pasakyti jeigu ne Hitleris , dar dabar didžioji dalis žmonijos gyventų kaimuose ?
Ne, aš sakau, kad nebuvo tos didelės paslaugos žmonijai, kaip trimituoja technokratai, kad jie atseit atvedė žmoniją į rojų. Realiai, tai tas rojus buvo toks: nuo žemės į fabriką ir į "patrankų mėsą", vergaujant technokratų valdovams, tokiems kaip Hitleris ir pan.

Citata iš: Linas Esu  liepos 13, 2017, 19:52:08Taip žinoma su 7/5 mlrd žmonių  , bei su 3 mlrd gyvenančių skurde , visi turėtų vietos bent jau pastatyti po palapinę šalia medžio .
O čia dar klausimas, kodėl tie 3 mlrd. gyvena skurde, ar čia ne dėl to, kad jie nustumti nuo žemės, ir priversti vergauti technokratams arba išvis būti valkatomis. Technokratai prikūrė ginklų, siurbia naftą, finansuoja korumpuotas valdžias, o žmoneliai neturi vietos kur pasidėti. Viskas uzurpuota galingesnių, o mokslas tarnauja tiems galingesniems.

Linas Esu

#33
liepos 13, 2017, 20:16:52 Redagavimas: liepos 13, 2017, 20:18:59 by Linas Esu
@a.t.sielis kas tie technokratai ? ir prie ko čia tie karai pastoviai ? prie ko čia tas Hitleris ?

Man atrodo aš apie vieną jūs apie kitą vėl

a.t.sielis

#34
liepos 13, 2017, 20:22:22 Redagavimas: liepos 13, 2017, 20:30:58 by a.t.sielis
CitataTechnokratija - (techno- + gr. kratos - valdžia): 1. valstybės ekonomikos valdymo aukštasis personalas, glaudžiai susijęs su valstybės aparatu, karine pramone, mokslinių tyrimų centrais; 2. tokia visuomenės santvarka, kurios priešakyje yra kvalifikuoti technikai, ekspertai, gamybos organizatoriai, vadovai.
Man terminas "technokratija" glaudžiai susijęs visuomene, kurioje vyrauja vakarietiško gamtamokslio autoritetas ir tikėjimas technologine "pažanga" bei maksimalus pastangų dėjimas ta kryptimi.

Paprastai kalbant, "technokratai" tai valdantys technologijų pagalba ir jas kuriantys.

Linas Esu

Jūs kalbate apie du skirtingus dalykus karinė pramonę ir civilinę pramonę . Aš šioje temoje kalbėjau tik apie civilinę pramonę . Lygiai taip pat ir apie technologijas kas liečia .

Ar yra konkreti sritis apie kurią galima diskutuoti šioje temoje  ?

a.t.sielis

Aš taip neatskirčiau. Technologijos susipynę į vieną kamuolį. Priedo, ir civilinės technologijos duoda valdžią technokratams. Tie, kam priklauso mašinos, ir kas jas gamina, valdo viską. Ūkininkams reikia mašinų, kombainų, o tai labai brangiai kainuoja, ūkininko gyvenimas tampa užstatytas bankui ir pramonininkui, taigi, valdo bankas ir pramonininkas, o juos valdo jų valdovai.

Filmą "Avataras" gi matėt. Ten viskas atvaizduota: mašinos, biznis ir kaip tai veikia.

elteide

Citata iš: Linas Esu  liepos 13, 2017, 17:51:47@elteide , man juokingi tokie žmonės kada pusę gyvenimo pragyvenę didmiesčiuose staiga tampa priešais to kas jiems ir sukrovė pinigus bei leidžia tokį ekstravagantišką gyvenimo būdą

Jis gi pirmasis Rusijos milijonierius turėjęs tarptautinę įmonę . Biurai , įskaitant New York'as ir Londonas , Maskva  . Kažkada norėjo tapti prezidentu .

. Nesuprantu kaip galima nemėgti amžiaus , kuriame gyvename :D kaip karvašūdžio kvapas tokiems mielesnis nei laikas prie ežero su artimais , kepant šašlykus :D Kiekvienam savo matyt .
na jis tai fruktas geras...man atrodo, jo vaikai žmona dirba natūral ūkyje, lenkia nugaras natūraliai (žmona matai galų gale gavo skalb. mašina , laimė wow)... o jis pats badziojasi didž, dalį po pasaulį su mašinom, gerais kamb ,dušais tt ir plepa..
...
natūralumas, darbas o nedykaduoniavimas, resursų pačios planetos taupimas yra gerai, ką jis kalba, bet...
:)

Linas Esu

Citata iš: elteide  liepos 13, 2017, 21:08:11na jis tai fruktas geras...man atrodo, jo vaikai žmona dirba natūral ūkyje, lenkia nugaras natūraliai (žmona matai galų gale gavo skalb. mašina , laimė wow)... o jis pats badziojasi didž, dalį po pasaulį su mašinom, gerais kamb ,dušais tt ir plepa..
...
natūralumas, darbas o nedykaduoniavimas, resursų pačios planetos taupimas yra gerai, ką jis kalba, bet...
:)
Ai visi anie vienodi , bado pirštais kad tarša blogai , telefonai , automobiliai , maistas . Bet patys vartoja tą patį kasdien . Hipokritai .
Net neabejoju jis pats turi tarnų tame ūkyje , pats mėšlą tikrai nekrauna . Lauko tualeto taip pat nenauduoja :D ždž cirkas .

Čia realesnis variantas , kas nutinka kai sugalvoja nieko neturintis žmogus , bėgti pas motiną gamtą :D

http://www.diena.lt/naujienos/lietuva/salies-pulsas/20-metu-miskuose-gyvenantis-vyras-uzspringau-gyvenimu-607322

elteide

na čia žmogus ne iš gero gyvenimo išvarė į miškus...
beje tas herojus mokslinkus vadina kaldunais- raganiais ir sako reikia įstatymo, kad iškart būtų galimybė nužudyt tokį, nes jie kalti del blogos ekologijos, krizės

a.t.sielis

Ogi niekas nesiūlo bėgti plikiems į gamtą. Žmogus gali gyventi kaip gyvena, bet netikėti technokratų "šviesiu rytojumi", ir judėti kita kryptimi.

Linas Esu

Citata iš: elteide  liepos 13, 2017, 21:23:16na čia žmogus ne iš gero gyvenimo išvarė į miškus...
beje tas herojus mokslinkus vadina kaldunais- raganiais ir sako reikia įstatymo, kad iškart būtų galimybė nužudyt tokį, nes jie kalti del blogos ekologijos, krizės
Ai.... :D keista kad pats dar gyvas .

Citata iš: a.t.sielis  liepos 13, 2017, 21:26:02Ogi niekas nesiūlo bėgti plikiems į gamtą. Žmogus gali gyventi kaip gyvena, bet netikėti technokratų "šviesiu rytojumi", ir judėti kita kryptimi.
Kuo reikia tikėti ?

a.t.sielis

Citata iš: Linas Esu  liepos 13, 2017, 21:33:44Kuo reikia tikėti ?
Pradžioje niekuo netikėti. Stebėti išorinius ir vidinius faktus ir mąstyti.

Linas Esu

Citata iš: a.t.sielis  liepos 13, 2017, 21:39:59Pradžioje niekuo netikėti. Stebėti išorinius ir vidinius faktus ir mąstyti.

Tai kad žmonėm tai nesigauna . Daug kas tiki kažkuo tais .

a.t.sielis

Tada bent jau demonais netikėti :) O tikėjimo nesukontroliuosi, jis plaukia iš širdies.

Aukštyn