Kiek sveria Saulė ir planetos?

Pradėjo a.t.sielis, liepos 12, 2017, 22:33:12

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Kaip manote, planetų arba Saulės masė - tai realūs skaičiai ar susitarimo reikalas, ta prasme, tam tikras skaičius gaunamas iš tam tikrų astronominių formulių, bet realiai jo neįmanoma patikrinti?

Skeletonas

Aš manau,kad koks skirtumas yra žinoti kokia masė?:) aš tik žinau kad skaičius labai didelis,daugiau nieko nesprendžiu :)

tadasas99

 Nu nemanau kad skaicius is pirsto lauztas, manau mase skaiciuoja pagal planetu saveika viena kitos atzvilgiu, didesne mase stipriau paveikia objekto orbita, bet kiek tiislumo, kokia atskaita cia geras klausimas

gidas

Citata iš: a.t.sielis  liepos 12, 2017, 22:33:12Kaip manote, planetų arba Saulės masė - tai realūs skaičiai ar susitarimo reikalas
:)
Įdomu, kur nuves šis "naivus" Sielio klausimėlis. Beveik neabejotinai tai nekalta "provokacija". :)

Linas Esu

#4
liepos 13, 2017, 10:52:09 Redagavimas: liepos 13, 2017, 10:59:22 by Linas Esu
Citata iš: gidas  liepos 13, 2017, 10:28:47:)
Įdomu, kur nuves šis "naivus" Sielio klausimėlis. Beveik neabejotinai tai nekalta "provokacija". :)
Na nieko neįprasto , jis niekada nepasidomti prieš tai apie ką rašo , ypatingai kas liečia mokslo sritis :D

Kad ir dabar , google.lt nauduojant 5 min trukau

https://www.fizika.lm.lt/content/view/710/78/

https://www.scientificamerican.com/article/how-do-scientists-measure/

O čia puslapis , kuriame galite įrašę savo svorį , sužinosite kiek svertumėte nusileidę kitoje planetoje .

https://www.exploratorium.edu/ronh/weight/

Citata2. Mokslininkų pomėgis nagrinėti įdomius klausimus (mokslas dėl smalsumo, kaip menas dėl meno) yra labai brangiai kainuojantis, apmokamas iš mokesčių mokėtojų kišenės, nors tiems paprastiems mokesčių mokėtojams nieko neduoda (ką pvz. žmonėms davė kelionė į Mėnulį, arba hadronų kolaideris?). Berlinskis sako, kad tokie dalykai kaip kolaideris yra mokslinė egzotika, kuri domina tik mokslo entuziastus, ir reikalinga tik jiems. Brangus hobis.
Mačiau jog @a.t.sielis šėlsta forume , bandydamas paneigti mokslo atradimu arba bent jau aiškinti kad tokios programos yra pinigų švaistymas . Visų pirma , NASA tai yra JAV mokesčių mokėtojų pinigais remiama nacionalinė kosmonautikos agentūra . Beje jie praktiškai viską paruošia savo vaslstybėje , todėl tie pinigai vistiek galiausiai sukasi tos valstybės apyvartoje , žinant kiek daug jie pasiekė , kokie dividendai yra vien dėl egistuojančių įvairių NASA programų . Būtu labai kvaila teigti kad tai nieko neduoda :D :D

kantraus skaitymo , ka gero JAV mokesčių mokėtojai bei NASA programos davė kasdieniam žmonijos pasauliui , ir kaip tos inovacijos pritaikomos


--------> https://www.nasa.gov/topics/benefits/index.html

--------> https://www.nasa.gov/sites/default/files/80660main_ApolloFS.pdf

a.t.sielis

#5
liepos 13, 2017, 11:13:20 Redagavimas: liepos 13, 2017, 16:27:23 by a.t.sielis
gidai, jokios provokacijos, šiaip susimasčiau, kiek įvairūs matavimai astronomijoje yra reliatyvūs, kiek absoliutūs.

---

Nebloga iliustracija einšteiniškai gravitacijos sampratai:



Citata iš: Linas Esu  liepos 13, 2017, 10:52:09Beje jie praktiškai viską paruošia savo vaslstybėje , todėl tie pinigai vistiek galiausiai sukasi tos valstybės apyvartoje , žinant kiek daug jie pasiekė , kokie dividendai yra vien dėl egistuojančių įvairių NASA programų .
Kad suprastum, reikia šiek tiek makroekonominio susumavimo ir vaizdo.

Galima paprastai paaiškinti: pvz. jeigu valstybės aparatas būtų labai išsiplėtojęs, tada visi kiti žmonės, mokantys mokesčius, būtų užspausti to aparato išlaikymo naštos: ten dirbtų daugiau žmonių, juos visus reikia išmaitinti, aprūpinti pagal pasiturinčio gyvenimo standartus. Vadinasi, iš metinio ekonomikos pyrago, tai daliai žmonių tenka didesnė dalis, ir automatiškai, kitiems lieka mažesnė.

Galima mąstyti, kad jie tuos pinigus išleis ir tuo būdu, didės visuminė ekonomikos paklausa, augs ekonomika, bet tokiu būdu paklausos svoris stumiasi į tų žmonių pusę, vadinasi, jie tampa užsakovais, o likusi visuomenės dalis - vykdytojais, jie tampa ponais, o likusi visuomenės dalis - tarnais.

Tolesnis to pavyzdžio konkretizavimas: įsivaizduokime, kad didelę dalį tokio išsiplėtojusio valstybės aparato sudaro karo pramonė, kariuomenė, ir visa tai aprūpinantis mokslo sektorius. (Klasikinis ekonomikos teorijos klausimas - "ko gaminti daugiau, patrankų ar sviesto?"). Tai reiškia, kad visuomenė didelę dalį savo darbo laiko atiduoda būtent šioms sritims.

Tai, kaip visuomenė paskirsto savo darbo laiką lemia jos gyvenimo struktūrą. Įsivaizduokim kaip vieną žmogų: dalį laiko per dieną jis skiria vienai veiklai, po to kitai veiklai, ir t.t. ir pan. Taigi, žmogus gali visą dieną lindėti garaže prie technikos ir tik trumpai pavalgyti, arba jis gali eiti prie ežero, skaniai pavalgyti, žaisti, bendrauti ir t.t. ir pan..

Ekonomika sukasi apie tai, kiek turto turėsi, kiek laiko užims užsidirbti maistui ir būstui, kokių paslaugų galėsi iš kitų nusipirkti. Paklausos svoriui stumiantis į demoniškų technokratų dalį, šių dalykų pasiskirstymas visuomenėje ima priklausyti nuo jų. Tai reiškia, paprastas žmogus daug tarnaus tiems demonams, kad galėtų vargais negalais iš skolintų pinigų turėti būstą, užsidirbti maistui. Paprastas žmogus iš to nelaimi gyvenimo kokybės pagal gyvenimo veiklas. Vien daiktai ir technologijos nelemia gyvenimo kokybės. Demoniškų daiktų ir technologijų perteklius nekuria laimės, greičiau jau kartaus skonio "laimės" iliuziją.

SPACE

Tai tas pats, kaip klausti, kiek sveria elektra. Tai yra energetiniai dariniai ir nematerialūs žmogaus požiūriu. Kad į juos patekti, reikia pereiti kaip ir membraną, apsauginį lauką, Van Allen radiacinis belt.
 

Dvidešimt Trys

Visos planetos bent jau SAULĖS SISTEMOJE po lygiai sveria, tik hologramoje keičiasi algoritmai, kad gautūsi balansas.

Aukštyn