Emigracija

Pradėjo JZZ, liepos 12, 2017, 12:33:58

« ankstesnis - sekantis »

Koks jūsų požiūris apie emigravimo idėją? Ar turit minčių ar užmačių vykti iš LT?

Jau išvykau - visam laikui
2 (13.3%)
Jau išvykau - laikinai
1 (6.7%)
Ketinu išvykti - visam laikui
1 (6.7%)
Ketinu išvykti - laikinai
1 (6.7%)
Išvykimo idėją linkstu vertinti palankiai
2 (13.3%)
Neapsisprendžiau dar
0 (0%)
Išvykimo idėją linktu vertinti nepalankiai
1 (6.7%)
Bent jau dabar neturiu planų išvykti, o kas bus ateityje - neaišku
3 (20%)
Ryžtingai tvirtinu, kad iš LT NIEKADA nevyksiu
1 (6.7%)
Other (comment)
3 (20%)

Viso balsavusių narių: 15

Žemyn

Linas Esu

#15
liepos 12, 2017, 15:06:23 Redagavimas: liepos 12, 2017, 18:17:38 by Linas Esu
Sveiki,
Pasidarė smalsu kokį požiūrį turi Anomalijos publika. Paieškos funkcija naudojausi ir neradau analogiškos temos, tad klausimą keliu aš.

Prašome pakomentuoti savo asmeninę nuomonę išvykimo iš Lietuvos klausimais.
Citata• Gal domina studijos, darbas, keliavimo ar gyvenimo kitur galimybės?
Darbo perspektyvos .

Citata• Gal esate Lietuvos patriotai ir neketinate išvykti? O gal esate ne Lietuvos patriotai ir tikrai kur nors vyksit?
Nieko blogo išvykti komandiruotėms ar studijuoti užsienio šalyje jeigu yra geresnės tam sąlygos ( su sąlyga po studijų grįš į gimtinę ) .

Citata• Ar kas nors iš giminių ar pažįstamų asmenų žada vykti ar jau išvyko?
Taip yra išvykę , taip pat gyvena

Citata• Koks jūsų požiūris į išvykstančiuosius (neigiamas/neutralus/teigiamas/kitoks...) ?
Niekada nėra gerai jeigu iš valstybės išvyksta gyventi svetur .

Citata• Koks jūsų požiūris į sąlygas (bendrąja prasme) užsienyje (kai kur jos geresnės, kai kur identiškos, o kai kur blogesnės) ?
Priklausomai ko žmogus nori . Pačiam teko nemažai pakeliauti , sąlygos svetur kurti šeimas tikrai geresnės pvz skandinavai , ta pati UK .

Citata• Koks jūsų požiūris į sąlygas Lietuvoj? Kas gerai, kas normaliai, kas blogai? Ką reiktų nekeisti, o ką reiktų tobulinti?
Lietuva neturi savo vizijos - krypties . Vis dar neaišku kuriuo modeliu reikia sekti ar Skandinavų ar Estijos ar vakarų . Didelė korupcija .

Citata•Ar žmonėmis apsimetantiems ateiviams (jeigu tokie egzistuoja) būtų smagu gyventi Lietuvoje?
Jie čia užsibūna ne ilgai . Lietuva tik tarpinė stotelė į kitą Europos šalis . Lietuvoje jie negaus tokių pačių pašalpų kaip svetur . Mes dar ilgai jų nematysime čia , nebent per ateinančius dešimtmečius stipriai sumažės darbo jėgos , būsime priversti atidaryti duris kaimyninėms šalims . Kaip Baltarusija , Ukraina .

Citata•Ar jums teko bendrauti su išvykusiais ar grįžusiais išvykėliais? Ar kas nors pasikeitė ar pasikeistų jūsų požiūryje po bendravimo?
Žmonių , kurie keliavo , gyveno svetur . Vienareikšmiškai pasikeičia suvokimas , pasaulėžiūra . Galiu pasakyti jog visi kas turi pastovius , gerai apmokamus darbus svetur , puikias sąlygas kurti šeimas . Visi yra laimingi ir patenkinti . Vis dėl to nemaža dalis ketina kažkada grįžti atgal į Lietuvą " kada nors " .


SPACE

Tau kiški nesuprast, kol atrajoji ir mintis praeina.

kiskis

#17
liepos 12, 2017, 15:46:38 Redagavimas: liepos 12, 2017, 16:25:47 by kiskis
Citata iš: SPACE  liepos 12, 2017, 15:30:39Tau kiški nesuprast, kol atrajoji ir mintis praeina.
Kiskiai neatrajoja, jau atrodo del to aiskinomes :D, taigi yra ir supratingesniu, gal jie supras :D ir man pouliariau paaiskins :D
Beto as ne kiskis cia tik nikas toks, kaip ir tu ne kosmosas, jei pamirsai primenu :D, tai laukiu paaiskinimo, ar tik isdidziai tylesi, nes ner ka pridurt?
Citata iš: SPACE  liepos 12, 2017, 14:29:57Čia ir taip mirties kraštas
???

SPACE

tai okultinis dalykas ir jeigu žmogysta arba kiškis nežino, tai niekada nežinos.



kiskis

Citata iš: SPACE  liepos 12, 2017, 16:27:23tai okultinis dalykas ir jeigu žmogysta arba kiškis nežino, tai niekada nežinos.
Tikrai jau tu viska ka zinai zinojai visuomet :D ? ar tai isdidumas ar tai bukumas tave kazkada prazudys....


elteide

#20
liepos 12, 2017, 17:23:09 Redagavimas: liepos 12, 2017, 17:30:54 by elteide
Citata iš: SPACE  liepos 12, 2017, 16:27:23tai okultinis dalykas ir jeigu žmogysta arba kiškis nežino, tai niekada nežinos.



ką reiškia šitas dalykas?tu okultistas?
ps. žudytis visi moka, bet išgyvent ,gyvent nop

SPACE

#21
liepos 12, 2017, 17:26:41 Redagavimas: liepos 12, 2017, 17:32:43 by Benamis
ma querido, kiški, aišku visada žinojau. jūs žinot, kas jums leista žinoti. Kaip Kenedis sake: neklausk, ką valstybė gali padaryti dėl tavęs, žiūrėk, ką gali pavogti iš valstybės.

Rosa d'ábril, Morena de la serra,
de Montserrat estel;
illuminau la catalana terra,
guiau-nos cap al cel...


kiskis

Citata iš: SPACE  liepos 12, 2017, 17:26:41ma querido
kosmose, sunku man su tavim (be zodyno), todel pabaigsiu offtopika, paveiksliuku pats pasieskok, neturiu laiko, bet uz tave vis labiau ir labiau dziaugiuosi ir didziuojuosi .

JZZ

Citata iš: SPACE  liepos 12, 2017, 14:29:57būčiau senai išvykęs, bet dėl sveikatos negaliu. kad nenusižudyti, priėmiau tokią filosofiją:
Linkiu surasti malonių veiklų, malonių žmonių ir tuos, kam tu rūpėtum ir kas tau rūpėtų.
That will be worth living for, forth dying for, worth killing for.  :)

Citata iš: kiskis  liepos 12, 2017, 14:48:03Kokiems nezmonems, ka turi galvoj
Ateiviams. Pamąstymui. Extraterrestrials.

Citata iš: kiskis  liepos 12, 2017, 14:48:03Kodel cia mirties krastas?
Galbūt tai nuoroda į savybių visumą, į kurią įeina savižudybių statistika, istorija, psichologinė atmosfera ir bendrai mentalitetas.

Citata iš: Linas Esu  liepos 12, 2017, 15:06:23Žmonių , kurie keliavo , gyveno svetur . Vienareikšmiškai pasikeičia suvokimas , pasaulėžiūra . Galiu pasakyti jog visi kas turi pastovius , gerai apmokamus darbus svetur , puikias sąlygas kurti šeimas . Visi yra laimingi ir patenkinti . Vis dėl to nemaža dalis ketina kažkada grįžti atgal į Lietuvą .
Yra Lietuvoj visokiausių firmų ir kompanijų, tarp kurių skirtumas yra milžiniškas. Iš vienų į kitas perėję žmonės patiria "kulrūrinį šoką", o sename darbe kolegos su pavydu sugeria informaciją apie savo kolegų sėkmę. Jeigu ne toks didelis kontrastas tame pačiame mieste, tai žmonės nepatikėtų, kad užsienyje gali dar geriau būti. Išties, jei tos pačios srities kompanijos valdymu, mentalitetu, filosofija ir entropija būtų vienodos, tai emigracijos tempai sumažėtų, nes tada žmonės kontrastus traktuoją kaip vaikišką svajonę arba kaip kokį pagiežingą įžeidimą. Man yra tekę susidurti su kolegomis, kurie neturėdami nei patriotinių jausmų, nei kokių įsipareigojimų, dėl kurių negalėtų išvykti, vis tiek nusprendė net nebandyti, nes jie atsisakė patikėti, kad toks kontrastas egzistuoja arba kad patys netikėjo, kad kitur gali būti geriau nei savo senoj kompanijoj ("good old <company name>"). Čia, aišku, buvo abstrakčiai lyginamos tos pačios srities, analogiško lygio pozicijos skirtingose kompanijose.
   Žmonės iš Indijos, Nigerijos ar neįvardintų trečiųjų valstybių neturi tokios laisvės keliauti, dėl to jų gyvenimų resursų prioritetu tampa pirmiausiai išteklių kūrimas, kad galėtų patekti į aukštesnio lygio valstybę, tada darbas ir jo palaikymas iki kol jie bus pragyvenę tam tikrą skaičių metų ir galės be rizikos bandyti naujas ambicijas (kiek tik būna likę). Lietuvių situacija dar nėra tokia bloga, palyginus. Tačiau ir Lietuvos salygomis gali prireikti milžiniškų jėgų, ištvermės ir valios, kad pavyktų pereiti ant aukštesnio laiptelio.
   Pasikeičia suvokimas ir pasaulėžiūra išties, ir į gerąją pusę. Žmonės pradeda daugiau šypsotis ir patampa tais keistuoliais, kurie atrodo laimingi, nes jie viduje taip išties ir jaučiasi. Pažįstamo žmogaus sesuo atvykusi į naują valstybę su šiuo konkrečiu fenomenu ilgai negalėjo sutikti ir jai prireikė daug laiko kol ji patapo maloni; net kelių atlyginimų. Prieš tai buvo tokia situacija kai netikėtai gatvėje pasisveikinusią poniutę kai kur pasiuntė todėl, kad ji buvo tokia maloni nepažįstamiems  ;D
   Lietuva istoriškai nėra jauna, tačiau yra valdoma labai labai jaunų žmonių. Iš metų į metus perduodama ideologija neigiamas ypatybes praranda lėtokai, tad visos su Lietuvos problemomis asocijuojamos mentaliteto savybės iš karto nepasikeis į pageidaujamą pusę. Bent jau natūraliai, be jokio įtakojančio įsikišimo. Tačiau už tai dabar sąlygos yra labai neblogos tiems, kurie turi laiko ir noro išnaudoti kai kurių lietuvių išsaugotą vergo mentalitetą. Geros sąlygos krautis pinigus kitų žmonių prakaitu ar vargu.
   Beveik užtikrintai galima trirtai teigti, kad ateityje, bent po kelių žmonių kartų, situacija bus geresnė ir bus daugiau gėrio ir gerumo.
 :)

kiskis

#24
liepos 12, 2017, 20:22:26 Redagavimas: liepos 12, 2017, 22:29:11 by kiskis
Citata iš: JZZ  liepos 12, 2017, 18:54:19Ateiviams. Pamąstymui. Extraterrestrials.
Tai kaip ten su tuo patriotizmu, Marsui ar Izraeliui, ui dar USA pamirsau soriukas?
Citata iš: JZZ  liepos 12, 2017, 18:54:19Galbūt tai nuoroda į savybių visumą, į kurią įeina savižudybių statistika, istorija, psichologinė atmosfera ir bendrai mentalitetas.
Gal ir i visuma(abejoju) zmones visur mirineja, neatrodo, kad cia kazkaiptai isskirtinai, SPACE atsiunte paveiksliuka, ka tai turetu reikst?
Citata iš: kiskis  liepos 12, 2017, 20:22:26Ateiviams. Pamąstymui. Extraterrestrials.
Dar biski masciau ir vel nesigavo.... padek :D
Citata iš: elteide  liepos 12, 2017, 17:23:09ps. žudytis visi moka, bet išgyvent ,gyvent nop
Tu nepatikesi, bet ir zudytis ne visiem gaunas, pazinau viena gera zmogu kuriam tik is trecio kart gavos...

SPACE matau tu zmogus geras(kai miegi dantimis i siena :D ), as ir geras kiskis, jei kazka nepatikau tau tai atleisk, jei neatleisi  keliauk pragaran.

SPACE

@elteide tai undinė, jūros (taip pat ir požeminių gyventojų) simbolis. Žr. Genesis 7.21 "And all flesh died that moved upon the earth." Taip pat žr. Rashi komentarą, kad žuvo žemiečiai, o kas buvo okeane, išliko. Mes, šitie okulistai/okultistai gyvenam kitaip, todėl mums susišnekėti neišeis. ganz der anderere Gedankenwelt.

Viskas gerai, kiški, kai aš juokauju, atrodo, kad įžeidžiu, bet taip nėra. Nesižudysiu :) galvojau seniau, bet.. momentą praleidau, ir nusprendžiau dar patyrinėti pasaulį.


JZZ

Citata iš: kiskis  liepos 12, 2017, 20:22:26Tai kaip ten su tuo patriotizmu, Marsui ar Izraeliui, ui dar USA pamirsau soriukas?
Dar biski masciau ir vel nesigavo.... padek :D
•Hahaha teisingai, USA :D



:)



Smagu matyti, kad apklausa sugeneravo šiek tiek rezultatų. Smalsumas patenkintas :D

elteide

#27
liepos 13, 2017, 13:05:35 Redagavimas: liepos 13, 2017, 13:13:20 by elteide
o tu matai kas už ką balsavo?

elteide

Citata iš: SPACE  liepos 12, 2017, 14:29:57blogai, kad žmonės, kurie yra susiję su Lietuva, atsakingi už LT, daro viską, kad tik pakenkti. Čia ir taip mirties kraštas, reikia kažkiek padėti šitiem žmogam.


kaip tu galvoji , kaip padėti ?

SPACE

nžn, visi, kurie buvo nuo 1991m. seime, viarslininkai, teisininkai, sušaudyti bukom kulkom pakariant. Kas jau ir buvo daugumai padaryta. Dabartinė litewskie būsena yra kaip dumblio, o protinis lygis, kaip kiaulės, sergančios meningitu. Todėl, jiems galima padėti tik pinigais. Padaryti minimalų darbo užmokestį 1000€. Situacija kažkiek pagėrės.
Mes iš savo okultinės pusės padarėm viską 5+, dabar jūsų eilė spausdinti pinigus.
Nuo pat 17 amžiaus, kol jūs esat čia, viskas yra surašyta ir už viską turėsit atsakyti. Mes jus ištrauksime net iš kito pasaulio.
Geros dienos.

Aukštyn