Nežemiškos gyvybės atradimas negrįžtamai pakeistų religiją

Pradėjo Linas Esu, liepos 04, 2017, 17:07:18

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Protingų ateivių atradimas būtų pritrenkiantis daugeliu atžvilgių, tačiau tai taptų ypatinga dilema pasaulio religijoms.

Tokios nuomonės laikosi tarpžvaigždinio keliavimo koncepcijas apmąstantys teologai, rašo SPACE.com.

Sunkiausiai tokias žinias greičiausiai priimtų krikščionys, nes krikščioniška tikėjimo sistema nelengvai pripažįsta kitų protingų būtybių egzistavimą visatoje, kalbėjo Amerikos gynybos departamento Naujųjų technologijų kūrimo agentūros (angl. Defense Advanced Research Projects Agency; DARPA) remiamo simpoziumo, skirto klausimams, susijusiems su kelionėmis į kitas žvaigždes, dalyviai.





Kitais žodžiais tariant, „Ar Jėzus mirė ir už Klingonus?" (ateivių rasė iš filmo "Star trek", red. pastaba), kaip savo pranešimą diskusijoje apie filosofinę ir religinę apsilankymo kituose pasauliuose reikšmę pavadino filosofijos profesorius Christianas Weidemannofas iš Vokietijos Rūro universiteto Bochume.

Ch. Weidemannas, save vadinantis krikščioniu protestantu, pasiūlė keletą galimų išeičių. Galbūt nežemiškos būtybės nėra nusidėjėlės, kaip žmonės, taigi jų nereikia išganyti. Nepaisant to, vidutinybės principas - idėja, kad tavo paties pavyzdys greičiausiai yra tipiškas, nebent turi įrodymų, rodančių priešingai - priverčia tuo suabejoti, pažymėjo filosofas.

„Jei protingų nežemiškų būtybių iš viso yra, galima manyti, kad dauguma jų taip pat yra nusidėjėlės. Jei taip, tai ar jas Jėzus taip pat atpirko? Mano požiūriu, ne. Jeigu taip, mūsų padėtis tarp protingų būtybių visatoje būtų labai išskirtinė", - kalbėjo jis.

Taip pat egzistuoja tikimybė, kad Dievas įsikūnijo daugybę kartų, savo versiją pasiųsdamas į kiekvieną gyvenamą planetą atskirai.

Tačiau, remdamiesi tiksliausiais spėjimais, kiek civilizacijų visatoje galėtų egzistuoti ir kiek planetos bei civilizacijos galėtų išlikti, Dievas tuo pačiu metu turėtų įsikūnyti maždaug 250 vietų, manant, kad kiekvienas įsikūnijimas trunka maždaug 30 metų, skaičiuoja Ch. Weidermannas.

Jei Dievas iš tiesų tapo kūnišku ir gimus Jėzui įgavo žmogiškąją formą, tai nebūtų įmanoma, sakė jis. Tulsos protestantų pastorius Thomas Hoffmannas teigė, kad Ch. Weidermanno iškelti klausimai „nukreipti į taikinį".

„Jei gyvybė bus aptikta kitur, deja, mums teks daugiau apie tai diskutuoti. Manau, kad mums būtinas tvirtas pokalbis", - kalbėjo jis.

Nors nežemiškų protingų būtybių atradimas paskatintų gilų visų tikėjimų žmonių sielų perkratymą, daugeliui pasaulio religijų greičiausiai pavyktų lengviau prisitaikyti nei krikščionybei, teigė teologas Michaelis Waltermathe iš Rūro universiteto Vokietijoje.

„Atrodo, kad tai tik krikščionybės problema", - pastebėjo jis.

Pavyzdžiui, islame, Mahometas buvo pranašas arba Dievo pasiuntinys, ne įsikūnijęs Dievas, taigi tuo pačiu metu kitas planetas turėjo lankyti kiti nežemiškas rūšis turintys išgelbėti pranašai, teigė teologas. O induizmo sekėjai jau dabar tiki daugybe dievybių, taigi pridėti daugiau jų, saugančių ateivių civilizacijas, nebūtų sudėtinga.

Tačiau protingų ateivių atradimas greičiausiai nesukels ir rimtos krikščionybės krizės, teigė Th. Hoffmannas. Vis dėlto religija išgyveno ir ankstesnes mokslines apokalipses.

„Religija iš esmės yra konservatyvi. Jai prieš akis gali statyti beveik bet ką. Tada ji truputį pasipurtys ir tai tuoj pat nukris žemyn. Matėme, kad istoriškai taip jau yra nutikę", - kalbėjo Th. Hoffmannas.

http://www.technologijos.lt/n/pasaulio_paslaptys/S-21937/straipsnis/Nezemiskos-gyvybes-atradimas-negriztamai-pakeistu-religija-Video

.L.U.T.H.O.R.

#1
liepos 04, 2017, 17:41:54 Redagavimas: liepos 04, 2017, 17:44:41 by Legionas
Čia straipsnis kalba apie tai kaip reiktų asimiliuoti ateivius, o gal jie turi savo dievus ir vyksta tarpgalaktiniai religiniai karai :D

Linas Esu



Man artimesnė ta hipotezė , jeigu egzistuoja milijonus metų į priekį labiau pažengusi civilizacija , jei patys kaip dievai . Turėtų būti išvystę regeneraciją , sugebėtų kurti gyvybę , bei žaistų nusistovėjusiais fizikos dėsniais . Kelionės greičiau už šviesą ir pan . Net nenumanau ką mes jiems galėtume pasiūlyti arba kuo nustebinti .

.L.U.T.H.O.R.

Jeigu jų raida panaši buvo, tai nieko ir nepasiūlysim, o jie ir mus pamatę, paliktų mus ramybėj manau :) Galėtume atrasti nebent panašiai savo amžiaus, jaunesnes arba kažkiek vyresnes civilizacijas, kurioms mes būtume gal bent biškį įdomūs :)

Linas Esu

Variantas ... bet ir vėl jeigu jau mokėsime keliauti didelius atstumus , tarkime į kitas galaktikas , gal ir ta pati senesnė civilizacija bus ranka pasiekiama ... abejoju , kad rasime į save panašius , tikrai nustebčiau jei būtų dar viena humanoidų rasė . Tikėkimės nesusprogdins vieni kitų atominėm bent jau iki kol į marsą skris , bent tiek dar norėčiau pamatyti :D

.L.U.T.H.O.R.

#5
liepos 05, 2017, 02:26:30 Redagavimas: liepos 05, 2017, 02:32:07 by Legionas
Neatsimenu koksai žmogus dėstė tokią teoriją, ir nežinau ar tiksliai pamenu(pabandysiu surasti), kad visi ateiviai iš tikrųjų yra humanoidai ir į mus labai panašūs, nes ale kažkokios bangos eina iš galaktikos centro ir priverčia visus taip evoliucionuoti :D

David Wilcock 


Gal ir būtų pasiekiama senesnė civilizacija, bet ar jai mes būtume įdomūs? Čia kaip čiabuviai atrastų žmones gyvenančius mieste, miestiečiai žino apie čiabuvius, bet čiabuviai geriausiu atveju įdomūs keletui mokslininkų :D

elteide

prisiminiau lietuvį kleboną , kuris kadais buvo paimtas ateivių į kitą planetą , kur matė bažnyčias tik be kryžiaus , nes neva ta civilizacija nenusidėjo kaip žmonija, dėl to nebuvo išganytojo...
 :)

Linas Esu

Citata iš: Legionas  liepos 05, 2017, 02:26:30Neatsimenu koksai žmogus dėstė tokią teoriją, ir nežinau ar tiksliai pamenu(pabandysiu surasti), kad visi ateiviai iš tikrųjų yra humanoidai ir į mus labai panašūs, nes ale kažkokios bangos eina iš galaktikos centro ir priverčia visus taip evoliucionuoti :D

Gal ir būtų pasiekiama senesnė civilizacija, bet ar jai mes būtume įdomūs? Čia kaip čiabuviai atrastų žmones gyvenančius mieste, miestiečiai žino apie čiabuvius, bet čiabuviai geriausiu atveju įdomūs keletui mokslininkų :D
Viskas įmanoma , kol neatradome jų . Bet tai tikrai maža tikimybė kad jie bus panašus į mus atsiželvgiant kiek rūšių buvo žemėje ir tik mes vieninteliai sugebėjome evoliucinuoti iki to lygio , kad išmokomą kalbėti , kurt icivilizacijas ir t.t. Jisai aiškia kad yra kažkokai divieška srove , kuri visą visatą pasieją humanoidų gyvybe :D

Labiau realistinis manau šis



@elteide yra tema apie jį, gali pasieškoti

vytra

Citata iš: Linas Esu  liepos 05, 2017, 14:22:46Viskas įmanoma, bet tikrai maža tikimybė, kad jie panašūs į mus.
- šiandieninio mokslo manoma, kad visoje Metagalaktikoje veikia tie patys dėsniai, todėl nėra jokio pagrindo tikėtis kažko kito.

p.s.
.. galima tikėtis įvairaus išsivystymo lygio, nuo jaunų besivystančių civilizacijų iki nusenusių ir mištančių.


:(

tadasas99

Mano poziuris daugmaz:
 
 Palik vaika viena centrineje miesto aiksteje sventes ar kokio renginio metu, jis bijos, pasimes, nesupras kas vyksta, kiekvienas garsesnis garsas vers ji kruptelt, jis pasimetes, jauciasi nesaugus, ateis maloni teta ji pakalbins ir jis eis paskui ja, ir ne butinai rodel kad teta maloni, jam reikia kazkuo pasikliauti, o sio momentu ta teta priimtiniausias objektas.
 Tarkim ta teta tai religija o vaikas simbolizuoja zmonijos isprusimo lygi.
 Tarkim toje pacioje situacijoje suauges dede, kuris zino visa esama situacija, jam cia viskas aisku ir niekas jo nebaugina, jis atsipalaidaves megaujasi renginiu, tarkim sitas dede simbolizuoja nezemiska gyvybes forma kuri atvyko su mumis pabendrauti.
 Ir kokia logiska benro vaiko ir dedes bendravimo ilesni laika eiga? Dede prades bijot renginiu, ar vaikas nustos ju bijoti?

Linas Esu

Citata iš: vytra  liepos 05, 2017, 15:15:52- šiandieninio mokslo manoma, kad visoje Metagalaktikoje veikia tie patys dėsniai, todėl nėra jokio pagrindo tikėtis kažko kito.

p.s.
.. galima tikėtis įvairaus išsivystymo lygio, nuo jaunų besivystančių civilizacijų iki nusenusių ir mištančių.


:(

Taip , bet yra ir kitų hipotezių . Klausiau Lauren Krauss paskaitos , jis minėjo jeigu pagal Einšteino teoriją , juodosios skylės yra tuneliai į kitas galaktikas . Yra tikimybė jog kirmgraužos , mus nuvestų ir į kitą Visatą , kurioje yra visiškai skirtingi fizikos dėsniai negu mūsų visatoje .

Linas Esu

Citata iš: tadasas99  liepos 05, 2017, 15:51:15Palik vaika viena centrineje miesto aiksteje sventes ar kokio renginio metu, jis bijos, pasimes, nesupras kas vyksta, kiekvienas garsesnis garsas vers ji kruptelt, jis pasimetes, jauciasi nesaugus, ateis maloni teta ji pakalbins ir jis eis paskui ja, ir ne butinai rodel kad teta maloni, jam reikia kazkuo pasikliauti, o sio momentu ta teta priimtiniausias objektas.
 Tarkim ta teta tai religija o vaikas simbolizuoja zmonijos isprusimo lygi.
 Tarkim toje pacioje situacijoje suauges dede, kuris zino visa esama situacija, jam cia viskas aisku ir niekas jo nebaugina, jis atsipalaidaves megaujasi renginiu, tarkim sitas dede simbolizuoja nezemiska gyvybes forma kuri atvyko su mumis pabendrauti.
 Ir kokia logiska benro vaiko ir dedes bendravimo ilesni laika eiga? Dede prades bijot renginiu, ar vaikas nustos ju bijoti?
O galėtumėte dar kaip nors kitaip atpsakoti ką manote apie tai be šio pavyzdžio ? nuoširžiai sakau gilinausi , bet nepagaunu kampų .

tadasas99

#12
liepos 05, 2017, 17:19:45 Redagavimas: liepos 05, 2017, 17:22:03 by tadasas99
 Nu tik jums.
 Mano nuomone mes permazai ispruse, mes daugko nezinom, o ko nezinom tas mums kelia nerima, baime, ieskome atsakymu kuriu kolkas nerandame, todel jauciames nesaugus savo egzistencijoje, religija mums reikalinga kad pasijustume saugiai kad teiktu atsakymus i musu klausimus (pan kaip pavyzdyje teta veda vaika uz rankos), be jos mes pasiklyde.
 Toliau pazengusiai gyvybes formai galbut to nereikia, gal ji viska zino, jos negasdina nezinomybe, ji neturi neatsakytu klausimu, ji jauciasi saugi, jai nereikia kad gyvenime kazkas vestu uz rankutes, ( pavyzdyje dede)
 as manau kad tokia gyvybes forma jei jau uzsiimtu mumis tai mums duotu atsakymus, padetu suvokti pasauli, padetu ismokti gyventi savarankiskai be vedlio laikancio uz rankutes.
 Ko pasekoje religija kaip fenomenas isnyktu,

Linas Esu

#13
liepos 05, 2017, 17:56:19 Redagavimas: liepos 05, 2017, 20:03:32 by Linas Esu
Citata iš: tadasas99  liepos 05, 2017, 17:19:45Nu tik jums.
 Mano nuomone mes permazai ispruse, mes daugko nezinom, o ko nezinom tas mums kelia nerima, baime, ieskome atsakymu kuriu kolkas nerandame, todel jauciames nesaugus savo egzistencijoje, religija mums reikalinga kad pasijustume saugiai kad teiktu atsakymus i musu klausimus (pan kaip pavyzdyje teta veda vaika uz rankos), be jos mes pasiklyde.
 Toliau pazengusiai gyvybes formai galbut to nereikia, gal ji viska zino, jos negasdina nezinomybe, ji neturi neatsakytu klausimu, ji jauciasi saugi, jai nereikia kad gyvenime kazkas vestu uz rankutes, ( pavyzdyje dede)
 as manau kad tokia gyvybes forma jei jau uzsiimtu mumis tai mums duotu atsakymus, padetu suvokti pasauli, padetu ismokti gyventi savarankiskai be vedlio laikancio uz rankutes.
 Ko pasekoje religija kaip fenomenas isnyktu,
Įdomi interpretacija . Dėkui už paprastą paaiškinimą .

Aš taip pat esu tos pačios nuomonės . Labiau išsivysčiusioms civlizacijos ( jeigu tokios egzistuoja ) , bus išgyvenusios reigijas ( jeigu apskritai tokias turėjo ) .

Religija yra tapusi žmonijos kutūros dalimi , bei turi labai didelę įtaką kai kurių valstybių valdyme .

Apžvelgus iš aukščiau visa žmonijos paveiklsą , aiškiai galime spėti , relgijos greitai neišnyks . Sakyčiau šiuo metu net esame ant to liepti galo , kada vyksta dilema . Ar ateinančiame šimtmetyje vakarų Europos valstybės atsilaikys prieš religijų fanatizmo apraiškas , bei jų sekėjų išpuoliųs .

Kaip tose valstybėse vystysis politika .... Valstybės kurios priklauso ES neturi individualių šalies vizijų ( imu Lietuvos pavyzdį ) . Bet Europos Sąjunga turi . Jeigu sugebėsime darniai pažaboti fanatizmą , bei vis labiau iš artimųjų rytų kylančia antiliberlizmą ( laivos visuomenės engimą ) , ateitis nusimato šviesi . Antraip matau tik karą .

Kaip jūs galvojate ?

Linas Esu

Temos klausimai :

1. Kaip manote ar kas pasikeistų religijose , jei nusileistų nežemiška protinga būtybė erdvėlaiviu iš kito planetos ?

2. Kas nutiktų , paaiškėjus kad ateiviai neturi religijų kaip žmonija ?

Aukštyn