Vienas pastorius žmones maitino žole, kitas - žiurknuodžiais

Pradėjo Linas Esu, birželio 27, 2017, 18:55:19

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Daugybė pasaulio žmonių vis dar yra religingi. Nors mūsų kraštuose religijos praktika dažniausiai apsiriboja nekenksmingu vaikščiojimu į šventoves, pasaulyje yra bendruomenių, kurių religiniai lyderiai elgiasi neatsakingai. Štai vienas pastorius Pietų Afrikos Respublikoje visai neseniai tikintiesiems liepė gerti žiurknuodžius. Nors internete šis žmogus jau yra smerkiamas ir gali susilaukti pelnytos bausmės, tai nebuvo keisčiausias kokio nors pastoriaus poelgis.



Iš tiesų, kai kuriose šalyse pamokslininkai yra garbinami tarsi roko žvaigždės. Jie dažnai maudosi ne tik šlovės spinduliuose, bet ir piniguose. Siekdami į savo pamaldas sutraukti kuo daugiau tikinčiųjų, jie turi išsiskirti iš minios, todėl atlieka netikėtus, tariamai tikėjimą ar Dievo galią įrodančius ritualus. Neretai jie būna ne tik kvaili, bet ir pavojingi. Šiame straipsnyje pateikiame penkis keisčiausius savamokslių pastorių poelgius.

1. Jau minėtas žiurknuodžiais savo bendruomenės tikinčiuosius girdantis save kunigu laikantis Light Monyeki kol kas nesulaukė jokios bausmės ar arešto. Mėnesio pradžioje jis tikintiesiems parodė dėžutę žiurknuodžių ir pareiškė, kad tikėjimas visus gali pakylėti aukščiau mirties. Tai yra, kad tikintieji nemirs nuo stiprių nuodų poveikio. Jis įmaišė šių nuodų į vandenį ir pirmasis jų gurkštelėjo. Tuomet link jo plūstelėjo savanoriai, taip pat norintys įsitikinti Dievo galia, ir vienas po kito gėrė nuodus.

Pasekmės - vakare ne vienam iš eksperimente dalyvavusių žmonių suskaudo pilvą. 13 žmonių buvo paguldyti į ligoninę, 5 mirė. Pastorius pakomentavo, kad per daug gero taip pat gali atnešti blogą ir reikalo nesureikšmino.

2. Vienas Pietų Afrikos Respublikos pastorius panašiais veiksmais jau spėjo pagarsėti. Lesego Daniel vieno renginio metu savo pasekėjams liepė valgyti žolę. Šie per daug negalvojo - tiesiog parklupę ėmė drąskyti ir ryti žolę. Ne vienas jų teigė pasveikęs nuo ligų. Tačiau ne vienas vėliau turėjo išsivemti - žmogaus skrandis žolės nevirškina. Kiek vėliau šis pastorius žmonėms siūlė gerti benziną ir šie jį godžiai gėrė, teikdami, kad jis saldus ir tai tik dar vienas stebuklas. Kitą kartą jis savo tikintiesiems liepė valgyti nuodingas gyvates. Nors jie jas valgė, šįkart jam išsisukti taip paprastai nepavyko - jis buvo sumuštas, o vėliau ir suimtas. Išėjęs į laisvę jis nenurimo.



Populiarumo jis dabar siekia kiek švelnesniais būdais. Pavyzdžiui, įsako „homoseksualumo dvasiai" patekti į tikinčiojo kūną, o šis ima visaip maivytis. Tuomet pastorius, žinoma, dvasią išvaro, įrodydamas, kad tai įmanoma. Jis taip pat yra įsitikinęs, kad vieną dieną savo tikinčiųjų paprašys pakilti ir skristi, o šie tai ir padarys.

3. Vienas pamokslininkas Kenijoje, žinomas Rev. Njohi vardu, kritikos susilaukė dėl kiek kitokių veiksmų. Jis moterims į pamaldas liepė eiti be apatinių. Jo nuomone, jie varžo kūną ir iš esmės nusižengia religijos mokymams. Susilaukęs kritikos jis teisinosi, kad moterys į jo bažnyčią gali eiti apsirengusios kaip nori - tai, kad jos neturėtų dėvėti apatinių, nereiškia, kad jos turi nešioti labai atviras sukneles.

4. Dar viena istorija iš Pietų Afrikos. Pastorius Lethebo Rabalago į socialinius tinklus pasididžiuodamas kėlė nuotraukas, kaip tiesiai į tikinčiųjų veidus jis purškia vabzdžių nuodus. Tikintieji patys rikiavosi į eilę, o vėliau džiaugėsi pagerėjusia sveikata. Isekticido gamintojai šia proga buvo išplatinę pranešimą spaudai, primindami, kad net šiek tiek nuodų patekus į akis jas būtina gerai išskalauti. Beje, pats patorius teigė, kad nuodai gydo visas ligas, ypač vėžį ir ŽIV infekciją.

5. Edisai Mensah, dar vienas pastorius iš Pietų Afrikos Respublikos, susilaukė kritikos (ir simpatijų) dėl to, kad per vienas savo pamaldas visiems tikintiesiems liepė nusirengti ir pradėti masturbuotis. Tai turėjo garantuoti amžinai sveiką gyvenimą, o pačią bažnyčią paversti šventa kaip rojus. Jis ragino tikinčiuosius, sakydamas, kad angelai juos stebi ir kad tai būtina atlikti. Tas pats pastorius garsėja ir tuo, kad nesigailėdamas šokinėja ant sergančių žmonių ir juos spardo.


Sąrašą būtų galima ir tęsti, tačiau esminiai motyvai jau yra aiškūs. Žmonės pastoriais besąlygiškai tiki ir klauso visų jų nurodymų, net jei žino, kad jie kvaili. Kas šioje situacijoje kvailesnis - tikintieji, kurie vienam žmogui savo tikėjimu suteikė tokią galią, ar tas, kuris ją naudoja iš žmonių tyčiodamasis ir juos žalodamas? Nors tokie ekstrevagantiški veiksmai dažniausiai atliekami Afrikoje, panašių pastorių yra visur ir jie taip pat stumdo savo pasekėjus, o šie visaip vartosi, siekdami įrodyti savo tikėjimą.

http://www.technologijos.lt/n/pasaulio_paslaptys/S-59969/straipsnis/Vienas-pastorius-zmones-maitino-zole-kitas---ziurknuodziais-5-beprotiskos-istorijos-kuo-baigesi-tikejimo-eksperimentai-Video

Mekabciel

eat quickly...  limited time today...
:D
Kai tokius video žiūriu tikrai galvoju, kad kokioje tai pasakoje gyvenu...
:D

Linas Esu

#2
birželio 27, 2017, 23:40:37 Redagavimas: birželio 27, 2017, 23:44:00 by Linas Esu
Kaip manote kas šiuos žmones atvestų į teisingą kelią nuo žolės ėdimo ? :D

  • Dar viena religijos forma ?
  • Ar supažindinimas su evoliucija ?

Skeletonas

Citata iš: Linas Esu  birželio 27, 2017, 23:40:37Kaip manote kas šiuos žmones atvestų į teisingą kelią nuo žolės ėdimo ? :D

  • Dar viena religijos forma ?
  • Ar supažindinimas su evoliucija ?
Gal but tiesiog lieptu valgyti maista? :D

Linas Esu

Citata iš: Skeletonas  birželio 28, 2017, 00:00:29Gal but tiesiog lieptu valgyti maista? :D
Žinau , kad norisi papokštauti :D ( kažin ar mėsos nevalgo , man atrodo ne čia šuo pakastas :D ). Pabandom atsakyti rimtai

Skeletonas

Žmonės kartais nesuvokia,kad tiki per daug juk atrodo šventas žmogus,pastorius kaip jis gali meluoti. Manau kunigai taip pat turetu buti tikrinami del lygu ar kokios nors nepriimtinos veiklos kaip kiti darbininkai. Visuomenėja per daug sau leidžiama kai žinai,kad turi žmoniu nuolankuma atsiranda problemos su ego iškilimu.

Linas Esu

#6
birželio 28, 2017, 10:21:08 Redagavimas: birželio 28, 2017, 10:29:46 by Linas Esu
Citata iš: Skeletonas  birželio 28, 2017, 00:23:23Žmonės kartais nesuvokia,kad tiki per daug juk atrodo šventas žmogus,pastorius kaip jis gali meluoti. Manau kunigai taip pat turetu buti tikrinami del lygu ar kokios nors nepriimtinos veiklos kaip kiti darbininkai. Visuomenėja per daug sau leidžiama kai žinai,kad turi žmoniu nuolankuma atsiranda problemos su ego iškilimu.
Be šansų , juos visada saugos pasekėjai . Kiek šiai dienai mes turime religijos formų,sektų .... Įstatymai vakaruose nedraudžia tikėti . Jeigu pastorius norės , gali mokyti mesltis,tikėti į šampūno butelį . Atsiras 10000 tūkst , kurie laikui atėjus prašys , kad taptų oficialia religija . Tai nutiko su scientologija . Iš pradžių JAV teismas atmetė prašymą , bet kai periodiškai , tokių atsirado dešimtys tūkstančių ant stalo . Net religine sekta tapo " tikra" religija , šiai dienai nemoka mokesčių valstybei , kaip likusios religijos. Žmonių balsas demokratinėje sistemoje lemia viską .

Kas liečia kunigų tikrinimus , ką ten galima pas juos patikrinti ? kiek maldose surinko pinigų bažnyčios stogui ?
Kiek pinigų žvakėms išleido ? gi jie ką nori , tą daro su aukų pinigais .

Beje kaip apibrėžti žodžius " per daug tiki " . Kur tas riba per didelio tikėjimo ? kai žolę pradeda ėsti ? kai religija daro įtaką kaip tu rengiesi , ką valgai ? ar kai sekmadieniais vaikštai į bažnyčią ?

Tie kurie pasirinko tokį kelią ir tuo tiki , niekas jų neperkalbės . Kaip nori taip elgiasi .

elteide

#7
birželio 29, 2017, 12:44:47 Redagavimas: birželio 29, 2017, 12:47:30 by elteide
Citata iš: Linas Esu  birželio 27, 2017, 23:40:37Kaip manote kas šiuos žmones atvestų į teisingą kelią nuo žolės ėdimo ? :D

  • Dar viena religijos forma ?
  • Ar supažindinimas su evoliucija ?
kai zmones desperatiskoj padety netik zole valgys ...sugaut ir parodyt , kur melas buvo, demaskuot netikrus stebuklus, isgijimus ...

Linas Esu

Citata iš: elteide  birželio 29, 2017, 12:44:47kai zmones desperatiskoj padety netik zole valgys ...
Iš kos sprendžiate kad jie desperatiškoje padėtyje ?

elteide

tai akivaizdu, jei pastorius liepe valgyt zole ,mazdaug taip parodyt tikejima ir gaut to rezultata  -isgijima, tie kas sirgo puole valgyt.. sloga turejusieji abejoju kad puole tai daryt, nebent is smalsumo ar for fun

Linas Esu

Citata iš: elteide  birželio 29, 2017, 12:49:51tai akivaizdu, jei pastorius liepe valgyt zole ,mazdaug taip parodyt tikejima ir gaut to rezultata  -isgijima, tie kas sirgo puole valgyt.. sloga turejusieji abejoju kad puole tai daryt, nebent is smalsumo ar for fun
Pastorius tikintiems liepia valgyti žolę ,jog taptų artimesti dievui . Nėra jokios info apie ligas .

elteide

#11
birželio 29, 2017, 12:59:45 Redagavimas: birželio 29, 2017, 13:03:32 by elteide
perskaiciau greit , tai taip supratau
CitataLesego Daniel vieno renginio metu savo pasekėjams liepė valgyti žolę. Šie per daug negalvojo - tiesiog parklupę ėmė drąskyti ir ryti žolę. Ne vienas jų teigė pasveikęs nuo ligų.
aisku, galejo tik kaip tikejimo dievu irodymo paprasyt  valgyt zole ...na bet jei taip uoliai tiki, turi tam kazkoki pagrinda - nori gaut is dievo dovanu -gal meiles , finansu srityse nebutinai sveikatos..
dievas kaip bankomatas...reikia idet tik tinkama kortele ar suvest reikalinga pin koda .

vytra

#12
birželio 29, 2017, 13:12:35 Redagavimas: birželio 29, 2017, 13:14:55 by vytra
1. Paprastai žmonės civilizuotoje RU ne tik rūko žolę (tabaką), bet ir valgo žolę (rūkštynes).

2. Afrikiečiai vis tik turi net genetinių, jau nekalbant apie moralinius, skirtumų. Sakykim tiki, kad save išplakus iki sąmonės netekimo, galima išgydyti 90% susirgimų, ir tikrai tikėjimas padeda pasveikti. Su nuodėmėm ar religijom tai nesusiję.

3. Sakykim civilizuotoje USA vis dar vėžį "gydo" su radiaciniu apšvytinimu: mintis ta, kad nuo radijacijos lastelių žus panašiai, o vėžinių tai yra kūne šiek tiek mažiau.

p.s.
.. ir t.t ir t.t

.. išvada: religijos čia nevaidina reikšmės, jei toks "protelis", tai pašalinus religijas, reiškinys liks.


:(

Linas Esu

#13
birželio 30, 2017, 18:08:42 Redagavimas: birželio 30, 2017, 18:29:02 by Linas Esu
Citata iš: vytra  birželio 29, 2017, 13:12:351. Paprastai žmonės civilizuotoje RU ne tik rūko žolę (tabaką), bet ir valgo žolę (rūkštynes).

2. Afrikiečiai vis tik turi net genetinių, jau nekalbant apie moralinius, skirtumų. Sakykim tiki, kad save išplakus iki sąmonės netekimo, galima išgydyti 90% susirgimų, ir tikrai tikėjimas padeda pasveikti. Su nuodėmėm ar religijom tai nesusiję.

3. Sakykim civilizuotoje USA vis dar vėžį "gydo" su radiaciniu apšvytinimu: mintis ta, kad nuo radijacijos lastelių žus panašiai, o vėžinių tai yra kūne šiek tiek mažiau.

p.s.
.. ir t.t ir t.t

.. išvada: religijos čia nevaidina reikšmės, jei toks "protelis", tai pašalinus religijas, reiškinys liks.


:(

2. Kokie afrikiečių genetiniai - moraliniai skirtumai nuo Europiečių 2017 metais? . Jeigu kalbame apie rases , tai tokie sakiniai skamba kaip rasistiniai pareiškimai.

Islamo religija turi oficialias šventes kada save plaka su botagais ir kardais . Gyūnų aukojimai , žmonių deginimai vyko ir krikščioniškame pasaulyje tik tai jau išgyventa , nes vakarų pasaulis greičiau pasiekė aukštesnį civilizacijos lygį nei likusios pasaulio šalys kaip pvz Uganda ar Sirija . Šie dalykai buvo ir yra religiniais ritualais . Ir tai yra , buvo susiję su nuodėmėm . Pastorius aiškiai pasako , kad žolės valgymas jiems padės tapti artimesniais su dievu , būtent šiame video .
Tie žmonės yra religingi tiki pastoriaus žodžiais . Kitu atveju nevalgytų žolės , tikėjimas čia žaidžia kaip pagrindinis koziris .

Besąlygiškai tikėjo ir krikščionys skerdę kaip kiaules pagonis , kitatikius . Ką kalbėti apie inkvizicijas , deginimus kankinimus . Iki pat 18 amžiaus tai vyko , bažnyčia vis tai laimino , o kaltinamieji negalėjo apsiginti .

jūsų išvada: religijos čia nevaidina reikšmės, jei toks "protelis", tai pašalinus religijas, reiškinys liks

Visiška prieštarauja realybei . Žydai vis dar kariauja su Palestina . Islamistai vis dar tiki šventu karu prieš kitas religijas . Afrikoje yra pilna religinių sektų . O meksikoje statomos bažnyčios narkotikų karteliams . Tai kuris iš mano pateiktų pavyzdžių neturi nieko bendro su religija ?



Linas Esu

#14
liepos 11, 2017, 13:49:48 Redagavimas: liepos 11, 2017, 14:03:11 by Linas Esu
Temos klausimai :

Kaip galvojate ,

1. Kodėl tiek daug panašių incidentų įvyksta Afrikos valstybėse ?
2. Kas turėtų būti daroma , jog išvengti panašių atvejų ateity ?

Aukštyn