Ragina laikytis „nulinės tolerancijos“ prieš vaikus prievartavusius kunigus

Pradėjo Linas Esu, birželio 27, 2017, 12:01:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

birželio 27, 2017, 12:01:49 Redagavimas: birželio 27, 2017, 17:40:50 by Linas Esu
Popiežius Pranciškus gynė Katalikų Bažnyčios itin giriamą „nulinės tolerancijos" požiūrį į prievartą, tačiau pripažino, kad kol kas šiai seniai susikūrusiai institucijai trūksta drąsos visiškai sustabdyti pedofilija užsiimančius kunigus.



Bažnyčia „pripažįsta kai kurių savo narių nuodėmes: kančias, patirtis ir mažamečių, kuriuos seksualiai prievartavo kunigai, skausmą. Dėl šios nuodėmės mums gėda", - sakė jis pirmadienį paviešintame laiške. „Norėčiau, kad atnaujintume savo visišką įsipareigojimą užtikrinti, kad tarp mūsų daugiau niekada nebūtų tokio žiaurumo", - pridūrė jis. Laiškas pasaulio vyskupams buvo skirtas paminėti gruodžio 28-osios Nekaltųjų žudynes, apie kurias rašoma Biblijoje. „Raskime drąsos, kurios reikia, kad imtumėmės visų reikalingų priemonių" apsaugoti vaikus, sakė jis.

„Šioje srityje tvirtai ir aiškiai laikykimės nulinės tolerancijos", - pabrėžė jis. Katalikų Bažnyčios hierarchija buvo aštriai kritikuojama dėl virtinės kunigų pedofilijos atvejų, daugiausia susijusių su kelių dešimtmečių senumo įvykiais Šiaurės Amerikoje ir Europoje. Be kita ko, buvo piktinamasi, kad kai kuriais atvejais vyskupams buvo žinoma, kad tarp jiems pavaldžių kunigų esama seksualinių grobuonių, bet jie dėl to nesiėmė jokių veiksmų.


7 procentai visų katalikų kunigai buvo tariami seksualinės prievartos kaltininkai: teigia prestižinė "Karališkoji Komisija" .

Katalikų Duomenų Projekto rezultatai:

  • 4444 - skaičius žmonių, tariami seksualinės prievartos  incidentai prieš vaikus,
  • 1000 - Atskirų institucijų susijė pranešimai,
  • 78 procentai vyrų, 22 proc moterų - apie tai pranešę asmenys pagal lytis,
  • 97 procentų vyrų - žmonės, kurie pareiškę pretenzijas dėl vaikų seksualinio tvirkinimo vienuolynose tarp pačių brolijos atstovų,
  • 11.5 berniukams, 10.5 mergaitėms - vidutinis aukų amius,
  • 33 metai -vidutinis laikas tarp tariamai patirtos prievartos,kada pateikiami kaltinimai,
  • 1880 - tiek buvo identifikuota kaltinamųjų,
  • 597 arba 32 proc buvo religiniai broliai,
  • 572 arba 30 proc buvo kunigai,
  • 543 arba 29 proc buvo pasauliečiai,
  • 96 arba 5 procentų buvo religinės seserys,
  • 90 proc vyrai, 10 proc moterų - kaltinamųjų lytys,
  • 500+ - skaičius nežinomų žmonių buvo identifikuoti kaip tariami kaltinamieji.


Neįšventinti į religijos seserijas ar brolijas . Tariami prievartautojai (1950-2010):

  • 40,4 proc - Sent Džonsas Dievo Brothers
  • 22,0 proc - Krikščionių broliai
  • 21,9 proc - Salesiani Don Bosco
  • 20,4 proc - Marist Broliai
  • 13,8 proc - De La Salle Broliai
  • 12,4 proc --Patrician Broliai
  • 4,8 proc - Jėzuitai
  • 3,3 proc - Misionieriai Šventosios Širdies
  • 0,6 proc - seserys St Joseph iš Švenčiausiosios Jėzaus Širdies
  • 0,3 proc - Seserys Miłosierdzia (Brisbenas)


Skeletonas

Baisu tiesiog.

Linas Esu

#2
birželio 27, 2017, 12:38:06 Redagavimas: birželio 27, 2017, 12:41:09 by Linas Esu
Citata iš: Skeletonas  birželio 27, 2017, 12:26:12Baisu tiesiog.
Senai reikėjo kunigams atsisakyti celibato katalikybėje , bei leisti tuoktis ir turėti vaikų . Manau tai viena iš pagrindinių priežasčių , dėl ko jie visiškai susipainioja galvoje bei seuksualiniame gyvenime galiausiai tampa monstrais prievartautojais , kiti gėjais . Seksas yra vienas elementariausių biologinių procesų , kuriam poreikį jaučia kiekvienas sveikas žmogus . Tikrai šlykštu net pagalvoti , esu tikras tie panašūs dalykai vyko amžius , niekas apie tai garsiai tik nekalbėjo . Net šiandien į tai žiūrimą kaip į neįmanomą dalyką , tabu . Vatikanas , viską slėpdavo , dekriminalizuodavo prievartautojus , išsiųsdavo " atostogų " , net viską žinodami tuo pačius kunigus gražindavo į tas pačias darbo vietas su vaikais . Yra daugiau info , Racengeris ( atsistatydinęs popiežius ) stipriai įsipainiojęs , labai daug užglaistęs,nuslėpęs nuo visuomenės akių . Yra keletas rimtų dokumentinių tyrimų , filmų paremtų tikromis istorijomis . Turbūt garsesnis " Spotlight " , daug kartų nominuotas ir laimėjęs .

Skeletonas

Citata iš: Linas Esu  birželio 27, 2017, 12:38:06Senai reikėjo kunigams atsisakyti celibato katalikybėje , bei leisti tuoktis ir turėti vaikų . Manau tai viena iš pagrindinių priežasčių , dėl ko jie visiškai susipainioja galvoje bei seuksualiniame gyvenime galiausiai tampa monstrais prievartautojais , kiti gėjais . Seksas yra vienas elementariausių biologinių procesų , kuriam poreikį jaučia kiekvienas sveikas žmogus . Tikrai šlykštu net pagalvoti , esu tikras tie panašūs dalykai vyko amžius , niekas apie tai garsiai tik nekalbėjo . Net šiandien į tai žiūrimą kaip į neįmanomą dalyką , tabu . Vatikanas , viską slėpdavo , dekriminalizuodavo prievartautojus , išsiųsdavo " atostogų " , net viską žinodami tuo pačius kunigus gražindavo į tas pačias darbo vietas su vaikais . Yra daugiau info , Racengeris stipriai įsipainiojęs , labai daug užglaistęs,nuslėpęs nuo visuomenės akių .
Tikrai pritariu, manau, kad kunigai turi kurti šeimas ir tai daug geriau. Ten kur leidžiama jas kurti tokiu dalyku tikrai mažiau girdima.

Linas Esu

Citata iš: Skeletonas  birželio 27, 2017, 12:42:48Tikrai pritariu, manau, kad kunigai turi kurti šeimas ir tai daug geriau. Ten kur leidžiama jas kurti tokiu dalyku tikrai mažiau girdima.
Pritariu visu šimtu

Skeletonas

Citata iš: Linas Esu  birželio 27, 2017, 14:54:03Pritariu visu šimtu
Juk dievas neuždraudė tureti šeimu ,o skatino jas kurti..

Linas Esu

Citata iš: Skeletonas  birželio 27, 2017, 15:00:36Juk dievas neuždraudė tureti šeimu ,o skatino jas kurti..
Nežinau kokia istorija su šeimomis , bet kad niekur biblijoje nėra minimos aukos už pamaldas tai tiksliai žinau :D

paragraf 78

Citata iš: Skeletonas  birželio 27, 2017, 12:42:48Tikrai pritariu, manau, kad kunigai turi kurti šeimas ir tai daug geriau. Ten kur leidžiama jas kurti tokiu dalyku tikrai mažiau girdima.
Citata iš: Linas Esu  birželio 27, 2017, 14:54:03Pritariu visu šimtu
Jei šeimos turėjimas/neturėjimas turėtų įtakos pedofilijos (ne)buvimui, tada nebūtų tiek šeimos tėvų ir mamų išprievartautų vaikų, praktiškai nebūtų mokytojų pedofilų ir t.t.
Lozungai lozungai, bet per daug neįsijauskime medžiodami menamus pedofilus :)

Linas Esu

Citata iš: paragraf 78  birželio 28, 2017, 07:09:52Jei šeimos turėjimas/neturėjimas turėtų įtakos pedofilijos (ne)buvimui, tada nebūtų tiek šeimos tėvų ir mamų išprievartautų vaikų, praktiškai nebūtų mokytojų pedofilų ir t.t.
Lozungai lozungai, bet per daug neįsijauskime medžiodami menamus pedofilus :)
Tai jūs nieko blogo nematote uždaryti suagusį vyrą ,  kuris negali turėti šeimos ir lytinių santykių su būriu vaiku 24h per par , 7 dienas per savaite ? .
Tai kokia priežastis ? dievas liepė tai daryti ?pasimaišė protas dirbant su vaikais ?kažin kodėl tokios pačios statistikos nėra valstybinėse mokyklose ....

Tebūnie lozungai , bet jeigu visuomene nustos uždavinėję klausimus ir neieškos priežasčių kaip užtverti kelią tokiems įvykiams , jog tai nebesikartotų . Ne ką blogesni už tuos pačius prievartautojus .

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: Linas Esu  birželio 28, 2017, 09:56:42kažin kodėl tokios pačios statistikos nėra valstybinėse mokyklose ....
Matosi, kad nesidomėjai...

Linas Esu

Citata iš: Legionas  birželio 28, 2017, 10:58:16Matosi, kad nesidomėjai...
Ne tik domėjaui , bet ir neradau panašios išsamios statistikos . Niekas nesako , kad nevyksta kitur . Pedofilai dažniausiai net ieškosi darbo ir galimybės prieiti prie vaikų . Paskutinė šlykštesnė byla JAV , kai mokytojas dirbantis su neįgaliais vaikais pripažintas kaltu .

Gal reikėtų pačiam daugiau pasidomėti šia tema , kiek laiko pvz Vatikanas slėpė panašius įvykius nuo visuomenės ir stengėsi užglaistyti . O tada galėsime padiskutuoti .

.L.U.T.H.O.R.

#11
birželio 28, 2017, 11:53:15 Redagavimas: birželio 28, 2017, 11:55:54 by Legionas
Esmė, kad kalba pradėta apie kunigų šeimų nekūrimą ir celibatą ir kad jiems galvos susisuka dėl to, tačiau pažiūrėjus į tyrimus nesiskiria procentai pedofilų, būtų jie kunigai ar ne, kunigų gal dar ir mažiau nei kitose srityse. Todėl nelabai galima ir sąsajas daryti ar turi kunigai šeimas/vaikus ar ne. Dėl to ir sakau, kad nepasidomėta. O kad Vatikanas glaistė šitą reikalą, tai aišku negerai, bet manai kitur neglaisto?

Linas Esu

#12
birželio 28, 2017, 12:43:27 Redagavimas: birželio 28, 2017, 13:56:43 by Linas Esu
Aš neesu tyrėjas , negaliu tvirtai pasakyti , jog yra tiesioginis ryšys šioje istorijoje tarp kunigų , kurie gyvena užsidarę su vaikais neturėdami sekso partnerio . Bet kai tokios istorijos išlenda ir ne viena per dešimtečius , aš darau prielaidą , kad tai viena priežasčių .
1-2 metai kaip pradėjau domėtis nusikaltėlių psichologija , dar ne taip senai užsikabinau apie vaikų tvirkintojus . Mane nustebino visuomenės atsainus požiūris . O ir pati psichologija , paviršutiniškai išanalizavusi šį dalyką . Atrodo , kad tai būtų tabu , bet tuo pačiu aplinkui vyksta baisiausi daykai .

Skaitau Alfred Adler , " homoseuksulumo problema " dabar , gal rasiu daugiau atsakymų . Yra aišku , egzistuoja tiesioginis ryšys tarp žmonių , kurie vaikystėje patyrę seksualinę prievartą gali būti netradicinės orientacijos , arba patys tapti tokiais pačiais nusikaltėliais . Žmonių , patyrusių seksualines traumas vaikystėje protai visiškai sujaukami , jie nesupranta kas yra normalu visuomenėje , tapę savarankiškais dažnas išgyvena sunkią depresiją , linkęs į savižudybęs , narkotikus , alokohlizmą . Jiems sunku susitaikyti su prisiminimais . Yra vedamos statistikos , atliekami tyrimai dabar ieškoma koreliacijų , bet tai užtruks daug metų,kol turėsime aiškesnį paveikslą . Visai nesenai apie tai tik vis garsiau pradėta kalbėti net mokslo pasaulyje .

Žinoma glaisto , didelės labdaros organizacijos dirbančios Afrikoje , Azijoje susiduria su šia problema . Kaip minėjau prieš tai , pedofilų psichologija ieškoti srities , kurioje galėtų nieko neįtariant būti su vaikais . Yra forumai ,kuriose jie dalijasi patarimais kaip likti nepastebėtais , kaip prisijaukinti vaikus , ką daryti jeigu yra kaltinami  .

Tas pats Disney pramogų parkas turėjo incidentų . Skirtumas , jog kuo atviresnė bendruomenei organizacija tuo sunkiau yra viską nuslėpti . Šiuo atveju Vatikaną ne tik sunku patikrinti ką jis iš tiesų žino , kokios dokumentacijos yra surinkęs ,ką turi archyvuose , tačiau net nuteisti kaip organizciją už nuskaltimų slėpimus . Ji veikia kaip atskira valstybė . Nepamirškime , mes kalbame apie vieną daugiausiai įtakos žmonijai turinčių organizacijų.


paragraf 78

Manau, Legionas tau puikai viską paaiškino :)
Nuo savęs pridėsiu dar šį bei tą:
Įdomu tai, kad stebint žiniasklaidoje pasirodančius pranešimus apie kunigus pedofilus paaiškėja keli dalykai:
1. Dalis pranešimų pasirodančių pasaulietinėje žiniasklaidoje paskelbia "Va dar vienas kunigas pedofilas". Seki toliau, delfiai nebevysto temos, seki krikščionišką žiniasklaidą, paaiškėja, kad nemenka dalis tų pranešimų buvo arba neteisingi apkaltinimai / kunigas būna išteisintas / nėra pedofilijos įrodymų / jaunuolis pats įsiviliojo kunigą  ar panašiai. Sekant tik pasaulietinę žiniasklaidą nenuostabu kad kyla socialinė panika. Bet ji kyla iš duomenų trūkumo.
2. Jei patyrinėti kunigų pedofilų bylas atrandama dar viena įdomybė. Nemenka dalis kunigų pavadintų pedofilais turėjo lytinius santykius su 15-17 metų jaunuoliais. Ne paslaptis, kad jaunos merginos ypač žavisi kunigais ir juos bando įsitempti į lovą (hmm, klausimas kuris iš mūsų nepasiduotų sexy panelės kuri pati ant tavęs lipa vilionėms?). Kita dalis buvo santykiai su 15-17 metų jaunuoliais, kurių dalis taip pat įsiviodavo kunigus į lovą. Pirmuoju atveju, nors įstatymiškai ir galima vertinti kaip pedofiliją, tačiau realiai aš taip nevertinčiau. Antruoju atveju gal būt derėtų kalbėti ne tiek apie pedofiliją, kiek apie homoseksualizmą.

Linas Esu

#14
birželio 28, 2017, 15:38:21 Redagavimas: birželio 28, 2017, 15:44:17 by Linas Esu
Citata iš: paragraf 78  birželio 28, 2017, 14:49:30Manau, Legionas tau puikai viską paaiškino :)
Nuo savęs pridėsiu dar šį bei tą:
Įdomu tai, kad stebint žiniasklaidoje pasirodančius pranešimus apie kunigus pedofilus paaiškėja keli dalykai:
1. Dalis pranešimų pasirodančių pasaulietinėje žiniasklaidoje paskelbia "Va dar vienas kunigas pedofilas". Seki toliau, delfiai nebevysto temos, seki krikščionišką žiniasklaidą, paaiškėja, kad nemenka dalis tų pranešimų buvo arba neteisingi apkaltinimai / kunigas būna išteisintas / nėra pedofilijos įrodymų / jaunuolis pats įsiviliojo kunigą  ar panašiai. Sekant tik pasaulietinę žiniasklaidą nenuostabu kad kyla socialinė panika. Bet ji kyla iš duomenų trūkumo.
2. Jei patyrinėti kunigų pedofilų bylas atrandama dar viena įdomybė. Nemenka dalis kunigų pavadintų pedofilais turėjo lytinius santykius su 15-17 metų jaunuoliais. Ne paslaptis, kad jaunos merginos ypač žavisi kunigais ir juos bando įsitempti į lovą (hmm, klausimas kuris iš mūsų nepasiduotų sexy panelės kuri pati ant tavęs lipa vilionėms?). Kita dalis buvo santykiai su 15-17 metų jaunuoliais, kurių dalis taip pat įsiviodavo kunigus į lovą. Pirmuoju atveju, nors įstatymiškai ir galima vertinti kaip pedofiliją, tačiau realiai aš taip nevertinčiau. Antruoju atveju gal būt derėtų kalbėti ne tiek apie pedofiliją, kiek apie homoseksualizmą.
Supratau mintį, atsakysiu kai įmanoma konkrečiau.
1. Neginčyjami pedofilijos įrodymai teisme - nuotraukos ir video,medicininiai aprašymai. Kaip žinome liudininko parodymai, yra kvestionuojami jeigu trūksta įrodymų jų parodymams. Beje galioja senaties terminas. Jeigu vienam kunigui po 30 metų pateikiami kaltinimai daugelyje indentiškai susijųsių kaltinimų , tai jau yra daugiau mažiau negu įtartina . Dažniausiai teismai neįrodo jog buvo seksualinis kontaktas su vaikais , bet pasitelkiant teismo tyrimais ( psichologų,psichoterapeutų išvadomis) ir prisiekusiųjų nuomone priimamas sprendimas būna , seksualinis priekabiavimas .

Jaunuolis įsiviliojo kunigą ar panašiai ? kaip galima normalios psichikos vyrui įsivilioti vaiką į lovą ? 

2. Įdomybe,net nelaikyčiau. "Nekaltybės prarandamos" net vakarų pasaulyje kai kur 15-16m vidurkis. Čia tikrai ne priežastis pateisinti.
Jaunos merginos,jauni vaikinai,vaikai,suaugę  ; KOKS SKIRTUMAS Pedofilas tuo tik pasinauduos. Jeigu suaugusį žmogų traukia vaikai, jie žaidžia žmonių patiklumu, emocijomis.
Vaikai tokiems asmenims yra tik seksualiniai žaislai.

Kunigas, kuris kaltinamas padaręs tokį patį nusikaltimą daugelyje bylų skamba įtartinai, nes yra ne vienas liudininkas ? ( kokia čia dabar hipotezė ) ?

78 procentai vyrų, 22 proc moterų - apie tai pranešę asmenys pagal lytis. Kaip nustatomas sexy lygis ?

Homoseksualumas ir pedofilija , skirtingi dalykai , nors šaknys gali būti tos pačios .

Aukštyn