Dawkinso iliuzija - Dawkinso dievo iliuzija

Pradėjo Linas Esu, balandžio 30, 2017, 18:11:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

#90
gegužės 03, 2017, 18:09:54 Redagavimas: gegužės 03, 2017, 22:08:22 by Linas Esu
Citata iš: mcgyver  gegužės 03, 2017, 12:28:18Sieli o kokioje religijoje save priskiri?
Jis pats nežino kuo tiki , šitoje diskusijoje aiškiai tai matosi , net nėra gerai susipažinęs su biblijos turiniu .
Ir tai visų religijų problema . Žmonėms nereikia suprasti , žinoti ką konkrečiai rašo jų šventose knygose . Užtenka tiesiog tikėjimo ir religinių apeigų .

Tikrai ne daug kas kaip pvz., Gabrielius , gerai susipažinęs , net tik su religijomis , tačiau gali kalbėti ir ateizmo ar mokslo temomis , be savo išgalvotų žodžių ar pseudo teorijų . Bent jau šiame forume .

Mano draugų , artimųjų , pažįstamų tarpe , 90 procentų save laiko krikščionimis . Bet diskutuoti apie religiją su niekuo apie tai negaliu . 

A.T sielis , ne pirmą kartą " save prigauna "tokiose diskusijose , savaip viską interpretuoja , ar išisigalvoja nebūtų dalykų , turi savo teorijas apie jutimus - pojūčius , vėliau pats sau prieštarauja :D pasiskaitykite  --> http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=4478.45

a.t.sielis

Citata iš: Linas Esu  gegužės 03, 2017, 18:09:54šitoje diskusijoje aiškiai tai matosi , net nėra gerai susipažinęs su biblijos turiniu .
Mano atmintis bloga :D

Nesu išstudijavęs Biblijos. Šį tą atsimenu, bet nedaug. :)

Citata iš: Linas Esu  gegužės 03, 2017, 18:09:54A.T sielis , ne pirmą kartą " save prigauna "tokiose diskusijose , savaip viską interpretuoja , ar išisigalvoja nebūtų dalykų , turi savo teorijas apie jutimus - pojūčius , vėliau pats sau prieštarauja :D pasiskaitykite 
Dėkui, kad domitės ir skaitote :D

Linas Esu

#92
gegužės 03, 2017, 19:45:47 Redagavimas: gegužės 03, 2017, 21:04:13 by Linas Esu
Citata iš: kiskis  gegužės 03, 2017, 13:44:51Aha, zinom mes tokius studentus.... , jis jau bande kitaip issisukti... bet mes zinom su kuo reikala turim...vyksta nepaliaujama Gerio ir Blogio kova...(tu zinai apie tai) , taigi ateistas, nepripazista Dievo-Dievo priesas- Setono tarnas.Setonas -melo tevas, daryk isvadas pati...ateistas tiesa gali pasakyt tik atsitiktinai , per neapsiziurejima... taip mes juos ir pagaunam...

Tai visi netikintys yra blogio tarnai pagal jus ? blogi žmonės ? velniai ir t.t. ?

Jeigu taip galvojate , ativerskite istorijos vadovėlius ir paskaitykite , kiek karų vyko dėl skirtinų religinių įsitikinimų.
Ar bent nutuokiate kas vyksta artimuosiose rytuose , Afrikoje , Pietų Amerikoje ? Būtent šią dieną ? kaip religijos įtakoja kasdienį žmonių gyvenimą ?
Žmonės diskriminuojami dėl savo įsitikinimų , kai kur vis dar oficialiai žudomi dėl savo seksualinės orientacijos . Visa tai vyko per tuos 2000m ir tebevyksta .
Religijos yra  nenaudingos šiandienos civilizacijai , nes gyvena tūkstančių metų senumo įsitikinimais . Sustoję kažkur praeities laikmetyje . Stabdo 21 amžiaus žemės civilizacijos vystymosi procesą .

Religija yra įžeidimas žmonijos orumui . Be jos turėtume gerus žmones , darančius gerus darbus , blogus žmones darančius - blogus darbus .
Bet geriems žmonėms daryti blogus dalykus - reikalinga religija .

kiskis

Citata iš: Linas Esu  gegužės 03, 2017, 19:45:47Tai visi netikintys yra blogio tarnai pagal jus ? blogi žmonės ? velniai ir t.t. ?
Cia buvo pokstas man rodos.

Linas Esu

Citata iš: kiskis  gegužės 03, 2017, 21:04:40Cia buvo pokstas man rodos.
Mano sakinys nebuvo pokštas , taip iš tiesų daugelis religijų atstovų galvoja apie netikinčius . Juos vadina įvairiais visuomenėje menkinančiais epitetais .

kiskis

"Aha, zinom mes tokius studentus.... , jis jau bande kitaip issisukti... bet mes zinom su kuo reikala turim...vyksta nepaliaujama Gerio ir Blogio kova...(tu zinai apie tai) , taigi ateistas, nepripazista Dievo-Dievo priesas- Setono tarnas.Setonas -melo tevas, daryk isvadas pati...ateistas tiesa gali pasakyt tik atsitiktinai , per neapsiziurejima... taip mes juos ir pagaunam..."
Va cia pajuokavau. Nesusisnekejom.

Linas Esu

Citata iš: kiskis  gegužės 03, 2017, 21:12:55"Aha, zinom mes tokius studentus.... , jis jau bande kitaip issisukti... bet mes zinom su kuo reikala turim...vyksta nepaliaujama Gerio ir Blogio kova...(tu zinai apie tai) , taigi ateistas, nepripazista Dievo-Dievo priesas- Setono tarnas.Setonas -melo tevas, daryk isvadas pati...ateistas tiesa gali pasakyt tik atsitiktinai , per neapsiziurejima... taip mes juos ir pagaunam..."
Va cia pajuokavau. Nesusisnekejom.

Atsiprašau , skaitau visus pranešimus šioje temoje , bet turbūt tikrai ne visada mintį pagaunu ... Tikrai galvojau jog rimtai rašote . Suklydau , tikrai nenorėjau .

Vytautas

#97
gegužės 04, 2017, 08:14:19 Redagavimas: gegužės 04, 2017, 08:18:19 by Vytautas
Citata iš: Linas Esu  balandžio 30, 2017, 18:11:581. Kas yra religija
Tikinti kažkuo žmonių grupė ir sutapatinanti savo tikėjimą kažkuo su žinojimu. :)

Citata iš: Linas Esu  balandžio 30, 2017, 22:43:412. Ateizmas - netikėjimas aukščiausia dievybe .
Žmonių grupė neigianti pirmos žmonių grupės tikėjimą ir remiasi taip pat aklu tikėjimu mokslu. :)

Citata iš: Linas Esu  balandžio 30, 2017, 18:11:583. Kuriuo iš šių dviejų " teisybės " modelių geriau laikytis eiliniam žmogui ?
Gyventi čia ir dabar savo galva stebint iš šono kaip pirmosios dvi grupė įrodinėja savo tiesas. :) Svarbiausiai laikytis saugaus atstumo. :)

O va komentaras atsidūrė kažkaip ne ten kur norėjau. Kažką sumaklinau.:)


a.t.sielis

Citata iš: Linas Esu  balandžio 30, 2017, 18:11:581. Kas yra religija
Egzistuoja ne vienas apibrėžimas. Vienas iš esmingesnių būtų toks: gyva esybė visados atlieka tam tikrą veiklą santykyje su aplinka ir aplinkiniais. Kadangi gyva esybė yra maža dalis didelėje visumoje, su visuma ją sieja dalies ir visumos santykis, priklausomybės ir tarnavimo visumos dėsniams santykis. Niekas nėra nepriklausomas, visi paklūsta gamtos ir gyvenimo dėsniams, ir jų vedami veikia. Grynasis santykis su visuma yra religija, t.y. gyvos esybės grynoji veikla, kuri visados išlaikoma. Panašiai, kaip vanduo visados yra skystas, taip gyva esybė visados veikia santykyje su visuma. Grynu pavidalu gyvos esybės religija, t.y. gyvos esybės nuolatinė veikla, yra tarnavimas ir meilė Visumai, kuri yra Asmuo.

Citata2. Kas yra ateizmas.
Ateizmas yra tamsių gyvų esybių susigalvotos minties sistemos, kurios nepripažįsta Kūrėjo ir neigia teizmą. Iš esmės, dvasiškai piktybiškas nusiteikimas.

Citata3. Kuriuo iš šių dviejų " teisybės " modelių geriau laikytis eiliniam žmogui?
Eiliniam žmogui geriau laikytis savo tikrojo prigimtinio santykio su Visuma, o ne būti piktybiškam Jos atžvilgiu ar maištauti prieš Ją. Žmogus, kaip esybė, turi šaltinį, kilmę, ir tas šaltinis yra jam artimiausias ir giminingiausias. Taigi, suvokti savo ryšį su Šaltiniu yra gyvenimo esmė ir prasmė.

mcgyver

Citata iš: a.t.sielis  gegužės 04, 2017, 11:29:05Eiliniam žmogui geriau laikytis savo tikrojo prigimtinio santykio su Visuma, o ne būti piktybiškam Jos atžvilgiu ar maištauti prieš Ją. Žmogus, kaip esybė, turi šaltinį, kilmę, ir tas šaltinis yra jam artimiausias ir giminingiausias. Taigi, suvokti savo ryšį su Šaltiniu yra gyvenimo esmė ir prasmė.
Ir tam butina buti religingam?

Linas Esu

#100
gegužės 04, 2017, 13:20:37 Redagavimas: gegužės 04, 2017, 13:30:49 by Linas Esu
Citata iš: Vytautas  gegužės 04, 2017, 08:14:19Tikinti kažkuo žmonių grupė ir sutapatinanti savo tikėjimą kažkuo su žinojimu. :)

Žmonių grupė neigianti pirmos žmonių grupės tikėjimą ir remiasi taip pat aklu tikėjimu mokslu. :)
 
Gyventi čia ir dabar savo galva stebint iš šono kaip pirmosios dvi grupė įrodinėja savo tiesas. :) Svarbiausiai laikytis saugaus atstumo. :)

O va komentaras atsidūrė kažkaip ne ten kur norėjau. Kažką sumaklinau.:)


1. Dėl ko bijoti konfrontacijos ? racionalios diskusijos veda į bendrus sutarimus . Žinoma jeigu nauduojami argumentai , faktai . Religinės tiesos , dogmos neracionalu .

2. Kokį , kurį pirmos žmonių grupės tikėjimą ? patikslinkite .

3. Prilyginate mokslą tikėjimui ? :D koks mokslo apibrėžimas ?

4. Kiekvienas individas stengiasi gyventi savo galva jeigu yra įgalus tai daryti .
Dėl ko reikia laikytis saugaus atstumo ? :D


a.t.sielis

Citata iš: mcgyver  gegužės 04, 2017, 12:46:49Ir tam butina buti religingam?
Ne, tai daryti ir yra tikrasis religingumas. Jeigu žmogus stengiasi užmegzti ryšį su savo paties Šaltiniu, ir vadovaujasi gyvenimo dėsniais, kuriuos sukurdamas gyvenimą nustatė Šaltinis, tada jis religingas.

Linas Esu

#102
vasario 15, 2018, 22:50:12 Redagavimas: vasario 15, 2018, 23:19:02 by Linas Esu
Du "Dawkins" knygų autoriai diskutuoja apie religija



Debate - Christopher Hitchens vs Alister McGrath - Is Religion a Poison or a Cure?


vytra

Citata iš: Linas Esu  gegužės 03, 2017, 18:09:54Mano draugų, artimųjų, pažįstamų tarpe, 90 procentų save laiko krikščionimis. Bet diskutuoti apie religiją su niekuo apie tai negaliu.
- tai todėl, kad "tikėjimo" fenomemas ir "teologijos" mokslas yra skirtingi dalykai. Manau gana nešąliškai ir objektyviai ta tema diskutuoja Lietuvos skeptikai.

:)

Linas Esu

DEBATE: Atheist vs Christian (Richard Dawkins vs Cardinal George Pell)


Aukštyn