Vis dėlto kokia tikroji gyvenimo prasmė?

Pradėjo Satanistas, balandžio 27, 2017, 13:22:45

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Satanistas

Sveiki visi, manau ,kad kiekvieno skirtinga pasaulėžiūra todėl kiekvieno ir skirtinga gyvenimo prasmė tai pat manau , kad kiekvieno gyvenimo prasmė yra teisinga nes kiekvienas esame skirtingas ir mums skirtingai viskas atrodo skirtingais dalykais tikime taigi manau nėra tikrosios vienos gyvenimo prasmės manau yra kiekvieno teisinga gyvenimo prasmė ;) o kaip jums atrodo ? tai pat gal kas norėtu pasidalinti savo požiūriu į gyvenimo prasme ir kokia ji ?

Vytautas

Na kiekvienas sau susigalvoja savo gyvenimo prasmę.  :) Bet problema kad visiems reikia gyventi šiam pasaulyje ir savo susigalvota gyvenimo prasmė kitiems gali kelti problemų. Ir kad būtų įmanoma visai normaliai gyventi nori nenori egzistuoja vienintelis variantas "mano laisvė negali būti prievarta niekam kitam". O jei ta mano laisvė neriboja kitų tuomet aš jau galiu kvailėti kaip tik man patinka. Bet visa bėda kad yra visiškai priešingai "kieno jėga to ir tiesa". Tai ir gyvenam taip gana  be jokios prasmės. Vieni kitiems spardom užpakalius ir tai laikom kažkokiu vystymusi ir gėriu bei prasme.  :)

kiskis

#2
balandžio 27, 2017, 14:00:00 Redagavimas: balandžio 27, 2017, 14:16:34 by kiskis
Kazko prasme reiskia - kodel kazkas egzistuoja. Jei esi materialistas tai tavo gyvenimas pagal apibrezima, neturi jokios prasmes(arba jei labai del to liudna, tai pasodint medi, isaugint sunu,pastatyt nama :) ), nes atsiradai netycia ir greit taves nebebus per amzius. O jei manai , kad turi siela, esi amzinas, visada buvai ir visada busi, gyvenimo prasme tai zaidimas, nes jei galvot , kad prasme tobulejimas, tai pasistoja klausimas, kodel per begalybe laiko tik iki tiek datobulejai juk turetum but tobulas begalibiskai, taigi darau isvada, kad prasme tai zaidimas...Tik aisku su savo taisyklem (nes nebuna zaidimu be taisykliu) ir mes kazkur nelabai grazei zaidem ir uz tai dabar zaidziame cia, po mirties pagal pasiekimus keliausim i kita aikstele, o  gal liksim kartot kurso.

.L.U.T.H.O.R.

Kokia saulės prasmė arba va eglės po mano langu?

kiskis

Saules prasme, kad  viskas augtu ir zydetu , o egles augti ir zydeti :D .

elteide

aga..saules gyvenimo prasmė yra saulės prasmė , o eglės - eglės/egliška :)

Lucas

Pritariu Vytautui
Citata iš: Vytautas  balandžio 27, 2017, 13:38:53kiekvienas sau susigalvoja savo gyvenimo prasmę.
Kas galų gale yra ta "prasmė"? Man atrodo jog tai tik mintis žmogaus galvoje, kylanti po klausimo "kodėl aš esu?". Mintis, skirta "įprasminti" savo buvimą. Bet ar toks dalykas kaip "prasmė" yra už to žmogaus proto ribų (t.y. kažkokia tai šio pasaulio "tikroji prasmė"). Nemanau. Galima daug visokių klausimų sau užduoti ir daug visokių atsakymų sugalvoti. "Kas ten trankosi už durų? Drakonas!" Bet dėl tokios minties drakonas už tų durų juk neatsiranda. Tai taip ir su "prasme". Manome, kad jei jau esame, tai vadinasi tam turi būti "prasmė", susigalvojame sau tą "prasmę" ir gyvename su "įprasmintu" gyvenimu. Bet pasaulyje dėl to juk neatsiranda kažkokia "tikroji gyvenimo prasmė", "tikrasis tikslas". Kas nusprendė, kad gyvenimas turi turėti kažkokią paslėptą tikrąją prasmę? Čia tik žmogaus mintis. O pamąstymai apie tai, koks yra ar turėtų būti pasaulis, nėra pats pasaulis, o veikiau patys pamąstymai yra tame pasaulyje (prote žmogaus, kuris yra pasaulyje).

O čia dar šiaip pagalvojau: o gal tikroji prasmė yra jos ieškoti? :D

kiskis

#7
balandžio 27, 2017, 22:49:54 Redagavimas: balandžio 27, 2017, 23:00:06 by kiskis
Citata iš: Lucas  balandžio 27, 2017, 22:41:02O čia dar šiaip pagalvojau: o gal tikroji prasmė yra jos ieškoti? :D
Ieskoti ir nerasti, nes jei suradai neber ko ieskoti, gyvenimas nebetenka prasmes...paradoksas, vadinasi suradai netikra prasme, ir ieskai toliau...Gaunasi, kad ieskoti prasmes beprasmiska...
Taip iseina, kad gyvenimo prasme , ner jos ieskoti :D

tadasas99

Zmogaus gyvenimo prasme - zmonijos egzistencija, rases islikimas, t.y. Sulaukt brandos ir daugintis, uzauginti vaikus ir mirti.
 Asmeniui tai yra niuri perspektyva, asmuo nori kazko, tikisi kazko, todel jam gyvenimo tikslas yra atrasti tai ko jis tikrai nori ir to siekti.

paragraf 78

Manau gyvenimo prasmė kažkaip prastumti laiką tarp dviejų takų: gyvenimo ir smerties

elteide

kažkaip netikiu , kad taip manai :)
mano supratimu pastebėjimais, kiekvienas turi kai ką padaryt  a la misiją, kad ir nedidelę... arba/ir išmokt  būti žmogumi t.y. tapt labiau dvasiniu o ne gyvulišku..išmokt mylėt, gailėt, patylėt, padėt, pasidalint , išmokt kantrybės, drąsos, išugdyt  stiprią dvasią  tt..nes ten nereikia(kaip ir čia beje niekas nenori)  bailių, apsimelavusių, negailestingų , tingių, silpnavalių tt

Creative

?Mano prasmės pasaulėžiūra yra tokia, kad jei esi vis delto čia tai ir nuveikti gali kanors, tai ką veiksi?

mcgyver

Pasiekti nusvitusia samone.

paragraf 78

Citata iš: elteide  balandžio 29, 2017, 19:05:34kažkaip netikiu , kad taip manai :)
mano supratimu pastebėjimais, kiekvienas turi kai ką padaryt  a la misiją, kad ir nedidelę... arba/ir išmokt  būti žmogumi t.y. tapt labiau dvasiniu o ne gyvulišku..išmokt mylėt, gailėt, patylėt, padėt, pasidalint , išmokt kantrybės, drąsos, išugdyt  stiprią dvasią  tt..nes ten nereikia(kaip ir čia beje niekas nenori)  bailių, apsimelavusių, negailestingų , tingių, silpnavalių tt
Deja taip ir manau, tik kiekvienas pasirenka savo bųdus kaip tą laiką prastumti :)

tadasas99

Citata iš: paragraf 78  balandžio 29, 2017, 20:12:06Deja taip ir manau, tik kiekvienas pasirenka savo bųdus kaip tą laiką prastumti :)
ar sutrumpinti ( juodas jumoras)

Aukštyn