Žmogaus kalba

Pradėjo cs, balandžio 24, 2017, 17:05:02

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

cs

Tai mano užbaigiamasis ciklas, artikuligestinis rodinys pirmą kartą sujungiamas į vieną skyrių. Gal tai nepaaiškinamas rodinys, tiems - kas nesekė temos, bet visus artikuligestus įmanoma surasti per visą skyrių ir nagrinėjimo shemas.

Sekamas ciklas, dar nėra paruoštas artikuligestų rodiniais, manyti galima, kad žengsime į kitas apraiškų ir pasižymėjimų plotmes. Kitame skyriuje būdas atvaizduoti ir išaiškinti bus kitokesnis ir pasižymėjimai kitokesni.

Po kolkas mano tema: "kalba" baigiasi, bus einama link kitos temos, daug gilesnės. Tačiau šiuo metu nesiruošiu atskleisti kas tai per tema.

klajunas

Citata iš: cs  spalio 19, 2017, 14:38:43Tai mano užbaigiamasis ciklas,
Pabaigoje paprastai būna galimybė užduoti klausimus ir gauti atsakymus. Klausimų buvo ir eigoje, tačiau retai, kada buvo atsakomi, todėl gal bent pabaigoje bus išimtis?  ;D  Turėtum pats suprasti, kad klausimų iškilo labai daug ir jų yra daugiau negu atsakymų.

Pirmas bandomasis klausimas: koks metodas leidžia slajos sąrankas taip detaliai išskaidyti į gyli kai pats gylis niekaip neduotas. O gal atvirkščiai - tai ką aiškinai yra paprastas paviršius, tik niekas to nesuprato? Todėl: artikuligestai yra paviršinė ar gelminė struktūra? Kaip paviršius pamatomas arba kaip įlendama į gelmę?

Neatsakyti į klausimus - nemandagu. ;D

cs

@klajunas Pirmiausia, nesupratau, koks iškilęs klausimas.

Mano skaidymas ir dalymas, metodas yra demodeliuojamų skytinio paviršiaus dalių įminimo "grąžtas". Grąžtas tai įminimo pirma dalis, kuria vadovaujuosiu. Tai anokia ne naujiena, nes mintys suvokiamos ne gelminiu pavidalu, turime gerai suplanuotą ir išnarpliotą minties struktūrą ir ji ne gelminė.

Turbūt neesminis dalykas, kuriame tu užsisklendei ar nežinai teisingo parinkimo būdo atidengti metodu. Tačiau kaip ir matau tavo didelis rūpestis dėl kitų suvokimo galimybių ir apribojimų.

Citata iš: klajunas  spalio 19, 2017, 16:10:52O gal atvirkščiai - tai ką aiškinai yra paprastas paviršius, tik niekas to nesuprato?
Kaip tai galima kompetentiškai nuspręsti, galima keliais būdais. Čia tikrai ne aklai vaizduojamas paviršius ar gelmė, reikia turėti omenyje, kad kažkas "vyko ir pavirto". Todėl atvirtimas duoda gražių rezultatų, o jie kintantys ir blokuojantys teisingus sudaromus "grąžtus".

Todėl gražtas yra atvirtimas ir primodeliuojamas pavidalas, kuris yra plotmėse nesurandamas, tik jo pavirtimas registruojamas, kaip bendras kokybinis įvykis.

klajunas

Citata iš: cs  spalio 19, 2017, 16:20:37Kaip tai galima kompetentiškai nuspręsti, galima keliais būdais. Čia tikrai ne aklai vaizduojamas paviršius ar gelmė, reikia turėti omenyje, kad kažkas "vyko ir pavirto". Todėl atvirtimas duoda gražių rezultatų, o jie kintantys ir blokuojantys teisingus sudaromus "grąžtus".
Supratau - atsakymai "kaip ir visada", tokiu atveju daugiau klausimų nėra. Gal dar ko nors norės paklausti kiti.

P.S. Kai gręži - gręži paviršių, į gylį. Nebent tavo gręžimas vyksta iš vidaus.
Pavirtimas ir atvirtimas nieko nesako, nes matoma vis tiek tik viena dalis. Turi būti kažkaip aprėpiama tai kas atverčiama. Toks dalykas įmanomas tik kaip paviršiaus projekcija į gelmę, kuri ne atverčia, bet interpretuoja per uždengimą.

cs

@klajunas Ne apie gręžimą esmė buvo, bet apie teisingų variantų atvirtimą, demodeliavimą, primodeliavimą. Gražtas tai pats reiškinys, kuris kaip daikto pavidalu davė pradžią daugeliui apraiškų.

Kaip supranti, ne gręžti ir turėti gylio nuovoką geriausiu variantu tenka paieškoti kaip teisingai tai perfrazuoti. Nes nematau, kad tiktų gręžimo pavyzdys. Neteisingai perfrazavęs neturėsi užuomenų ir nuovokų, bet tu jas turi, jei tavo mintis yra susijusi ar bendrame kontekste kartojasi.

Nėra tai kaip paskira viena dalis, nes tai senai įmintos minties dalys, kurios yra įgyvendintos per plano formatą. Planas yra pavyzdys, kaip geras planas sukomponuoja vedančiuosius narius.


elteide

čia tikrai tema apie kalbą? ...kam tada grąžtas.nes per daug mandra :) ?

cs

Tema tikrai "kalba", tačiau jos kitimą ir naujų dalykų kontroliavimą dar ieškoma būdų kaip nusakyti ir atvaizduoti. Kalba yra papildyta savo struktūromis, kurias mintis pakišo ar davė.

Supratimas - kalba kaip "komunikacinis panaudojimas", kalbai jau per senas. ;) Atrandama, kad kalba turi skirtingų manipuliacijos ir modeliavimo semifunkcinių gebėjimų.

klajunas

Citata iš: cs  spalio 19, 2017, 17:07:43Tema tikrai "kalba", tačiau jos kitimą ir naujų dalykų kontroliavimą dar ieškoma būdų kaip nusakyti ir atvaizduoti. Kalba yra papildyta savo struktūromis, kurias mintis pakišo ar davė.
Nesiruoši savo žinių susisteminti ir parašyti kokį nors vadovėlį? Nes forume dėstymas gana padrikas, supainiotas, sunku suprasti kas yra dalis, kas visuma ir ką kokie žodžiai atitinka paprastame patyrime. Vadovėlis galėtų susidėti iš įvado, medžiagos sisteminio išdėstymo ir apibendrinimų arba išvadų.

Ar tvarkos nemėgsti ir sistema netraukia. Viską užrašinėti taip kaip mintis tuo metu ateina į galvą - nelabai profesionalu. Gal daugiau kas tavo mintimis susidomėtų. Tačiau tokiu atveju reikia siekti patraukti dėmesį, o ne atstumti.

Citata iš: cs  spalio 19, 2017, 17:07:43Supratimas - kalba kaip "komunikacinis panaudojimas", kalbai jau per senas.
Kaip kalba suprantama specialistų jau paaiškinau - tai nėra vien "komunikacija". Yra trys "kalbos" formos:
1. Kalba kaip produktas.
2. Kalba kaip artikuliacijos procesas.
3. Kalba kaip gebėjimas.

Procesas kuria produktą, produktas formuoja gebėjimą. Gebėjimas turi įsisavinto turinio sluoksnį, ir įgimtą kompetenciją. Paprastai gebėjimas tyrinėjamas neurolingvistikos iš dalies psicholingvistikos. Taip pat bet kokį kalbos aspektą gali tyrinėti kalbos filosofija.

cs

#188
spalio 19, 2017, 17:45:21 Redagavimas: spalio 19, 2017, 18:07:59 by cs
Citata iš: klajunas  spalio 19, 2017, 17:24:05Nesiruoši savo žinių susisteminti ir parašyti kokį nors vadovėlį?
Netrupinti mano temos į galimybes, nes nepaversi į lanksčią formą. ;)

Citata iš: klajunas  spalio 19, 2017, 17:24:05Kaip kalba suprantama specialistų jau paaiškinau - tai nėra vien "komunikacija".
Yra vien komunikacija, bet yra uždara ir atvira galimybė įterpti intarpus ir sudaryti bendravimo galimybių kalėjimus. Ar "kalėjimas" to nenusako? Nes ten surakintos ir neparodomos galimybės, tokiam apibendrinimui nepraverčia pagalba, nes galimybės pats "užsiauginti" turi. Tai viena iš priežasčių, kad tema bira, kai nesulaukiama tinkamo sheminio pavidalo.

Tokiems, pavidalams, kaip sistemingumas, galioja daug apribojimų ir toli nieko nepasiekiama...


cs

#189
lapkričio 01, 2017, 14:07:15 Redagavimas: lapkričio 01, 2017, 14:20:20 by cs
Kadangi nemažai temų buvo užbėgta ir praleista, nutariau pasidalinti shemomis, kuriomis praleista nemažai svarbių artikuligestinių rodinių.

Pirmiausia, apžvelgiama yra kinaktinis žemėlapis, kuris labai tolimas ir jų skirstymas nepatogiai išdėstytas. Skaičiumi 1 pažymėta krana, 2 - kranos antrikacija. 3 - dedos antrikacija, 4 - deda. Kinaktinis žemėlapis tai išdėstymas buvusiojo priedo, kurį atvaizdavau akiromatizuojamieji kanalo jungimai. Tema randama čia : http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=4593.msg89242#msg89242

Antrame plane išdėliojamos konseriobalės, kurios įsiterpia į skladų junginį. Tema buvo Konseriobalės ir jų Malfunkcinis sugebėjimas.http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=4593.msg88864#msg88864

Trečiame plane M pobūdžio tresa ir niekur nepanaudotas krotas. Krotas tai landos iš semifunkcinis sugebėjimas, dar verčiamas kaip ankstyvoji būsena prieš visą išdėstymo raciono įvairybę. Daugiau apie tai galima rasti. http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=4593.msg88604#msg88604

Ir paskutinis atvaizduotos Magos koleriacijos, kuriose paliekama aktyvi būsena, šis nepabaiktas planas buvo įvade apie magą ir akiromatizuojamus jungimo ypatumus.http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=4593.msg88603#msg88603

Shemas galima pamatyti nuorodomis:
400097.png
400204.png
9124.png
88879f.png

Aukštyn