Pasaulis be religijos

Pradėjo Linas Esu, balandžio 20, 2017, 15:32:09

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

xsistemax

#15
balandžio 26, 2017, 18:50:16 Redagavimas: balandžio 26, 2017, 19:15:23 by xsistemax
1.Nuo bausmės nepaklusus valdovui ar valdžiai išsisukti įmanoma,nuo dievo bausmės(anot religinių dogmų)-ne.Tai vergą pastato į padėtį be išeities.Kaip veršis eini į skerdyklą.Absoliuti vergija.
2.Čia kuri religija be"mokytojų"apsieina?
3.Maksimalios religinės priespaudos laikais protingi žmonės tik prisidengę priklausymu represinei struktūrai ir tegalėjo skelbti pažangias pažiūras.
Tegul bus LOZUNGAI,jei taip tau norisi.Bet jie racionalesni už tavo desperatiškas pastangas apginti sukčių citadelę bet kokia kaina. :)

paragraf 78

Citata iš: xsistemax  balandžio 26, 2017, 18:50:161.Nuo bausmės nepaklusus valdovui ar valdžiai išsisukti įmanoma,nuo dievo bausmės(anot religinių dogmų)-ne.Tai vergą pastato į padėtį be išeities.Kaip veršis eini į skerdyklą.Absoliuti vergija.
Vėl lozungai? :)

Kokia ta padėtis be išeities? Čia ką koks nors neteisingai suvoktas kamasutros šūkis?

Ok, tarkime krikščionybė:
Maldos reikalingos tau, o ne Dievui
Dievais neišpasakytai gailestingas ir labai tikėtina kad danguje susitiksi Hitlerį
Daug metų kovojo su bet kokia vergavimo forma
Busmė...hmm... ok krikščionybė suvokia dievą kaip teisingą teisėją, kurio teisme tu būsi teisiamas atsižvelgiant ne tiek į tavo darbus, kiek į sąžinę ir priežastis. Tarkime (pavyzdys hipotetinis), Hitlerį vaikystėje tėvas mušė tėvas, o klasiokai vadino Žydeliu ilganosiu Šikelgriuberiu. Tam išsivystė neurozės ir jis visus žydelius į konclagerius, kad įrodytų jog pats ne žydas. Taigi dievo teisme vien todėl kad jo sadistinis valdymas kilo dėl tėvo ir klasiokų sukeltų neurosių, gali būti nepakaltinamas. Na o pas valdovą patekęs, pirmu taikymu į bausmės vietą ir be galvos lieki. Tai kur čia ta vergovė ir bausmė?

Citata2.Čia kuri religija be"mokytojų"apsieina?
Pilna krikščioniškų denominacijų kurios nepripažįsta jokių formalių lyderių. Šamanistinės religijos, nes čia šamanas ne dvasinis lyderi, o tiesiog žmogus pas kurį gali kreiptis esant problemai ir t.t.

Citata3.Maksimalios religinės priespaudos laikais protingi žmonės tik prisidengę priklausymu represinei struktūrai ir tegalėjo skelbti pažangias pažiūras.
Maksimalaus ateizmo priespaudos laikais vien dėl to kad nuėjai į bažnyčią su tavimi galėjo susidoroti, net jei jokio tikėjimo ir nedeklaravai ;)
Beje įdomu, kurie čia tie laikai kada buvo maksimali religinė represija... na jei apie inkviziciją kalbi, tai trumpai pasakysiu kas kiekviena bent kiek pastudijavusiam to meto istoriją yra aišku, o nestudijavusiam patogi vieta lozungus varyti:
Kol inkvizicija buvo bažnyčios jurisdikcijoje eretikai liečiami buvo tik tuo atveju jei keldavo riaušes ir neramumus mieste, bet ir tuo atveju viskas pasibaigdavo išvarymu iš miesto (kartais išplakus), o kai inkviziciją perėmė civilinis teismas tada ir prasidėjo pogromai, deginimai ir t.t. nors bažnyačia kaip tokia tai draudė.

CitataTegul bus LOZUNGAI,jei taip tau norisi.Bet jie racionalesni už tavo desperatiškas pastangas apginti sukčių citadelę bet kokia kaina. :)
Na jei čia jautiesi racionalus tada mano bobutė buvo balerina :)
Kaip jau ne kartą sakiau, kai kokią nors sritį kritikuoji, tada pravartu į ją pasigilinti, nes va dabar tu jautiesi labai racionalus, dar mano menamą desperatiškumą įžvelgi, o šiaip skaitau ką rašai ir liūdna darosi, kad žmogus deklaruojantis racionalumą ir kitus tamsuoliais vadina, pats rašo iracionalius pranešimus, kurie kyla iš jo prasto išprusimo kritikuojamoje srityje.
Bet gal to ir reikia, einu va Stiveną Hawkingą pakritikuosiu, nes va perskaičiau jo knygą, nieko nesupratau, bet kelis lozungus jau sugalvojau, tegul dabar desperatiškai atsimušinėja :)

Vytautas

#17
balandžio 27, 2017, 08:43:34 Redagavimas: balandžio 27, 2017, 09:17:20 by Vytautas
Citata iš: paragraf 78  balandžio 27, 2017, 06:40:48Maksimalaus ateizmo priespaudos laikais vien dėl to kad nuėjai į bažnyčią su tavimi galėjo susidoroti, net jei jokio tikėjimo ir nedeklaravai
"Maksimalios krikščionybės laikais" t.y dar iki antro pasaulinio karo Lietuvoje netikintys buvo nelaidojami bendrose kapinėse, o visokie "nevykusiai mirę" buvo laidojami už kapinių teritorijos. Pvz jei mano tėvas savo tėvui butų pasakęs kad jis netikintis jį tą pačią minutę jo tėvas tiesiog būtų užmušęs. Tiesa mano mamą jos fanatikė močiutė 4 metų vaiką vos neužmušė su didžiuliais karoliais nes ta sujudėjo  klūpėdama.   Ateizmas fanatizmo prasme tik smulkmė lyginant su religijomis.  Krikščionybė smetoninėje Lietuvoje iš tėvų pasakojimo labai panaši į dabartinį ISIL. Netikintis iš viso nebuvo laikomas žmogumi.  Koks religinis košmaras buvo prieš tai galima tik numanyti. Žmonių deginimas likusius ir bijančius pavertė fanatikais. :) Ir dar "maksimalaus ateizmo laikais" į bažnyčias netilpdavo skirtingai nei dabar. Pats tai mačiau savo akimis. Taip kad nereikia demagogijos ir propagandos. :) Be to niekas ten nieko negaudė. Na komunistams iš tikro nederėjo eiti į bažnyčią. :) Tai tarpusavyje santykius ir pasiaiškindavo kad ale negražu sėdėt ant dviejų kėdžių. :) Bet eiliniams jokių trukdžių. :) Šiaip tai labai geras laikotarpis bažnyčią pastatęs į savo vietą. Dabar bažnyčia vėl kiša nosį kur tik įmanoma ir kaip visuomet daro verslą iš prekybos pomirtinio gyvenimo viltimi. Ir dar turi išskirtinę valstybės lengvatą nedeklaruoti pajamų ir nemokėti mokesčių :)

Ir dar. Pasaulyje daug religijų nors stambios kelios. Atitinkamai jos stengiasi kovoti dėl "rinkos" ir lėšų savo egzistavimui. Tuo būdu kelia problemas, konfliktus, prieštaravimus tarp žmonių. Žodžiu visiškai nereikalinga problema. Bet tai viena iš daugelio žmonijos problemų. Tiesiog tenka pakentėti kol dar visiškai ant galvos nelipa. 

xsistemax

@paragraf 78 ,kodėl visada,kai tik pareiškiu savo neigiamą požiūrį į religijas,tu jį bandai užginčyti? :)
Kovoji su vėjo malūnais,nes neturi argumentų mano nuomonę pakeisti.
Pasilikim kiekvienas prie savosios.Ok?
Tu verbuok,aš bandysiu atvesti į protą. :)

paragraf 78

Citata iš: Vytautas  balandžio 27, 2017, 08:43:34"Maksimalios krikščionybės laikais" t.y dar iki antro pasaulinio karo Lietuvoje netikintys buvo nelaidojami bendrose kapinėse, o visokie "nevykusiai mirę" buvo laidojami už kapinių teritorijos.
O tai mirusiam baisiai svarbu kur aną palaidos? :)

CitataPvz jei mano tėvas savo tėvui butų pasakęs kad jis netikintis jį tą pačią minutę jo tėvas tiesiog būtų užmušęs.
Na jei aš savo tėvui būčiau pasakęs kad esu tikintis ir dabar vaikščiosiu į bažnyčią irgi būtų užmušęs, ir ką? :) Mano tėvas buvo rimtas pareigas einantis kariškis (VDV) ir jei bent kas iš šeimos būtų į bažnyčią nuėjęs, būtų baisiai blogai.

CitataTiesa mano mamą jos fanatikė močiutė 4 metų vaiką vos neužmušė su didžiuliais karoliais nes ta sujudėjo  klūpėdama.
Fanatizmas yra iškreiptas relgingumas, na čia tas pats kas nuvažiavus į Žiegždrius, Vasraos 5, Švėkšną ar Bangų 6, sakyti tai va kaip atrodo psichinėm ligom nesrgantys žmonės :)

CitataAteizmas fanatizmo prasme tik smulkmė lyginant su religijomis.
Fenomenologiniu požiūriu, ateizmas tėra nauja religingumo forma (skaityk religijos filosofą Deridą)


CitataKrikščionybė smetoninėje Lietuvoje iš tėvų pasakojimo labai panaši į dabartinį ISIL. Netikintis iš viso nebuvo laikomas žmogumi. 
Tai jau tikrai :) gal kokiam kaime kur fanatikai gyvena, gal ir taip
Ok, pažvelkime taip: komunizmo laikais tikinčiu būti buvo pavojinga, nes gero darbo negausi, o jei aktyviau pademonstruosi tikėjimą tai mažų mažiausiai į psichuškę uždarys ar kalėjimą. Ir tai ne vieno žmogaus, turėjusio fanatiką tėvą liudijimąs, o visos tautos tragedija.

CitataIr dar "maksimalaus ateizmo laikais" į bažnyčias netilpdavo skirtingai nei dabar. Pats tai mačiau savo akimis.
Taip kad nereikia demagogijos ir propagandos. :) Be to niekas ten nieko negaudė. Na komunistams iš tikro nederėjo eiti į bažnyčią. :)
Taip, prie ruso geriau buvo :)


Citata iš: xsistemax  balandžio 27, 2017, 22:58:52@paragraf 78 ,kodėl visada,kai tik pareiškiu savo neigiamą požiūrį į religijas,tu jį bandai užginčyti? :)
Kovoji su vėjo malūnais,nes neturi argumentų mano nuomonę pakeisti....Tu verbuok,aš bandysiu atvesti į protą. :)
Kai išgirstu pagrįstą nuomonę, o ne lozungą tada vyksta diskusija, dabar tu pasakai teiginį, jo nepagrindi ir tada aš bandau išpešti iš tavęs daugiau ir susiduriu su siena, kur matau, kad pratęsti toliau nei lozungas neišeina. O tada dangstomasi kaltinimais kad kažkas kažką verbuoja.
Ne pirmą dieną diskutuojam, turėjai suprasti, kad man daug įdomiau pamatyti kaip mąsto oponentas, nei pakeisti jo nuomonę, todėl dažnai provokuoju, o jei diskusijose pastebėjai menamą mano norą kažkur kažką užverbuoti ar pakeisti nuomonę, tada derėtų dar kartą pamintyti ar tikrai esi pasiruošęs atvedinėti kitus į protą :) sorry čia šiaip patraukiu per dantį, be noro pažeminti ar pan.



tadasas99

@paragraf 78
 Pateik pavyzdi kaip turetu nuskambeti krikscionybes kritika o ne lozungybe.
 Cia seip prasau, nes is tavo postu suprantu kad objektyvios kritikos forumo istorijoje nera buve, tik lozungai.
 Klausimo esme tame kad tikrai yra kazkas ne visai grazaus, man idomu tu tai sugebi pripazinti, kolkas to nepastebejau

paragraf 78

Objektyvios kritikos buvo ir tada džiaugėsi širdis taip sakant. Siūlau paskaitinėti @TinSoldier postus, va tai ir yra konstruktyvi kritika.
O jei mano asmeninės kritikos reikia, tai jos irgi būta, pvz. Kalbant apie tai kad bažnyčia mokesčių nemoka.
Lozungas šiuo atveju būtų: bažnyčia nemoka mokesčių vai kokie blogiukai.
Konstruktyvi kritika: bažnyčia nemoka mokesčių, tai duoda tai ir tai, tokie pliusai tokie tai minusai, (pliusas kad mažiau popie4izmo, minusas lėšų švaistymas, metus kunigystę gauni tik pusę bazinės pensijos). Tiesa, kodėl tik bažnyčia, turėtume būti teisingi ir paminėti, kad visos tradicinėmis pripaintos Lietuvos religijos, na ten karajimai ir t.t. taip pat nemoka mokėsčių.

Supranti link kur suku? Jaučiuosi taip: kažkas rėkia - bažnyčia blogis. Klausiu kodėl, nes juk ir gera daro, bet yra ir nesąmonių. Atsakymas: nes ji blogis.
Ir po to žmogus džiaugiasi savo kritiniu mąstymu ir pats sau atrodo minties gigantas, jaučiasi užvartęs kažką pateikdamas pirmos komunijos lygio žinias, kaip kažkokią didžią žinią.

Sorry, pavargau nuo argumentum at ignorantiam ir pasiilgau rimtai pasigilinusių į kritikuojamą sritį oponentų, nes kas kart oponuoti vis tiems patiems lozungams kurių pratęsti oponentas nesugeba yra nuobodu

tadasas99

#22
balandžio 29, 2017, 20:46:14 Redagavimas: balandžio 29, 2017, 20:48:18 by tadasas99
 Visada panasiai kalbetum butum didesnis forumieciu akyse.
 T.y. Taip kritikuojantys ne visada viska zino, gal zino dali tiesos, juos reik pataisyt ar papildyt, nesistengiant kazko maskuoti, paneigti ar kreipti trmos kitur, ka daznai darai.
 Nors  nora pasilinksmint diskusijose suprantu ir noriu ispet daryt tai atsakingai, nes zmones nera savarankiskai mastastys, tavo itaka gali tureti itakos kitu zmoniu mastymui.

paragraf 78

Citata iš: tadasas99  balandžio 29, 2017, 20:46:14Visada panasiai kalbetum butum didesnis forumieciu akyse.
 T.y. Taip kritikuojantys ne visada viska zino, gal zino dali tiesos, juos reik pataisyt ar papildyt, nesistengiant kazko maskuoti, paneigti ar kreipti trmos kitur, ka daznai darai.
 Nors  nora pasilinksmint diskusijose suprantu ir noriu ispet daryt tai atsakingai, nes zmones nera savarankiskai mastastys, tavo itaka gali tureti itakos kitu zmoniu mastymui.
1.  Noras būti didesniu kito akyse tėra nepilnqvertiškumo komplekso apraiška. Aš žinau kas esu, o kažką vaidinti ar pataikauti... Sorry čia ne mano būdas. Stengiuosi visada kalbėti tai ką galvoju, o ne tai ką kiti nori išgirsti:)
2. Tai kad lozungais kritikuojantys paprastai žino ne dalį tiesos, o dalelytę, taip sakant mikroną, todėl ir purkštauju :) nes tai knisa ir gadina visą diskusijos smagumą
3. Mielai pakritikuočiau religiją, tik kaip matai čia forume ją daug smagiau ginti, nes kitaip, parėkaujame koks tai blogis ir išsiskirtome :)
4. Tema kurią aptariame fqntastikoje buvo ne kartą aptarta, religijos panaikinimas paprastai antiutopija pristatomas. Jos panaikininimas teigiqmqi rodomas praktiškai tik tarybinėje fantqstikoje, kiti autoriai nieko gero tame nemato, nes vistiek kas nors užima jos vietą ar tai Big Brother ar Matricq

tadasas99

1. Atrodytum didesnis ne butinai del pasitenkinimo ar pilnavertiskumo, susilauktum maziau kritikos kurios dabar laikas nuo laiko susilauki, nors jei taip daznai nekartotum kaip  tave tai knisa tai butu sveikintinas bruozas kad po smugio atsikeli nusipurtai dulkes ir eini toliau, o db tiesiog buvo uzuomena kaip isvengti dalies smugiu.
 2. Tai gadina toki smaguma kokio tu lauki, bet kartais teisinga kazka daryti ne del saves (smagumo) o del kitu (pataisymo), t.y. Numesk sekla ir zmogus jei nores is jos uzaugins vaisiu, nenores netures.
 3. Visokiu zmoniu esama, turinciu isankstine nuomone, lanksciu, zmoniu klystanciu del informacijos stokos, zmoniu besifomuojanciu savo nuomone ir tam besirinkinejanciu nuotrupas (ne visi gilinasi kaip tu) bet jie visi skaito forumo zinutes.
 4. "Ja pakeistu kazkas kitas" pilnai pritatiu, kazkada forume klausiau kodel mums to reikia, bei is to dariau isvada kad religija egzistuoja todel kad mums jos reikia, sekanti isvada kad religija musu kurinys, t.y. Patys tikime savo sukurta pasakele pries miega kuri mus nuramina, paguodzia, suteikia prasme drasiau zvelgti i rytoju. Man cia panasu i silpnumo pozymi ( vyro egoizmas neleis to pripazinti, nes as galvoju kad as esu stiprus)

paragraf 78

Citata iš: tadasas99  balandžio 30, 2017, 08:15:441. susilauktum maziau kritikos kurios dabar laikas nuo laiko susilauki,
Kritikuojami visi kas mąsto kitaip nei sistema, tad jei tavęs nekritikuoja, tada esi arba eini su banda arba neturi pamato (na dar kritikuojami niektauzos, nes jie emanuoja blėnius, bet čia jau kita kalba)

Citatanors jei taip daznai nekartotum kaip  tave tai knisa tai butu sveikintinas bruozas kad po smugio atsikeli nusipurtai dulkes ir eini toliau, o db tiesiog buvo uzuomena kaip isvengti dalies smugiu.
Iš kur turėčiau čia keltis ir kokie čia buvo smūgiai? :) O tai kad mane knisa lozungai ir žmonių negebėjimas matyti toliau savo asmeninės nuomonės tai... o tavęs neknisa tokie dalykai? :)

Citata2. Tai gadina toki smaguma kokio tu lauki, bet kartais teisinga kazka daryti ne del saves (smagumo) o del kitu (pataisymo), t.y. Numesk sekla ir zmogus jei nores is jos uzaugins vaisiu, nenores netures.
Na tai ir taisau gi, bet tada kaltinimai pasipila apie kuriuos čia offtopą ir varome :) kažkoks paradoksas ar ne?

Citata3. Visokiu zmoniu esama, turinciu isankstine nuomone, lanksciu, zmoniu klystanciu del informacijos stokos, zmoniu besifomuojanciu savo nuomone ir tam besirinkinejanciu nuotrupas (ne visi gilinasi kaip tu) bet jie visi skaito forumo zinutes.
Tikrai, šaunuoliai, kad skaito :)

Citata4. "Ja pakeistu kazkas kitas" pilnai pritatiu, kazkada forume klausiau kodel mums to reikia, bei is to dariau isvada kad religija egzistuoja todel kad mums jos reikia, sekanti isvada kad religija musu kurinys, t.y. Patys tikime savo sukurta pasakele pries miega kuri mus nuramina, paguodzia, suteikia prasme drasiau zvelgti i rytoju. Man cia panasu i silpnumo pozymi ( vyro egoizmas neleis to pripazinti, nes as galvoju kad as esu stiprus)
Ok, dažnas teiginys: religija silpniems. Hm, pamąstykime, kiek žmonių per 2000 metų mirė kankinio mirtimi dėl to kad yra krikščionys? Toli eiti nereikia, ISIS pavarė. Ar tikrai esi pakankamai stiprus kad kai tau pridės vamzdį prie kaktos ir sakys atsižadėk savo religijos arba mirk.... ką pasirinktum? Tai kad žmogus miršta už tai kuo tiki yra silpnumo ar stiprumo požymis? Kaip manai?

Vytautas

Citata iš: paragraf 78  balandžio 30, 2017, 21:44:16Ar tikrai esi pakankamai stiprus kad kai tau pridės vamzdį prie kaktos ir sakys atsižadėk savo religijos arba mirk.... ką pasirinktum? Tai kad žmogus miršta už tai kuo tiki yra silpnumo ar stiprumo požymis? Kaip manai?
Ir ką pasirinktum asmeniškai? :) Čia krikščionybės religiją ar mirtį? Jei tiksliau. :)

tadasas99

Tikrai idomu ka @paragraf 78  pasirinktu, bet idomiau ka pasirinktu skirtingose situacijose, viena situacija viesa vieta kur visu akys ir ausys i ji nukreiptos, kita situacija kur jo pasirinkimo niekas nesuzinos.
 Aisku nuosirdaus atsakymo nesitikiu bet galiu pasakyti ka as pasirinkciau.
  Mano pasirinkimas butu paremtas logika kad visiskai nesvarbu ka apie mane galvoja aplinkiniai, tai manes kaip asmens nekeicia, jei kazkas nori kad as istarciau zodzius isduodamcius mano isitikinimus, as juos galiu istarti, tai tik zodziai, jei buciau visuomenes vedlys, taip parodyciau visuomenei kad zodziai neverti nei vieno is musu mirties, ir as nei vieno neskatinu guldyti galvas del savos ideologijos, kitaip sakant isgyvenk kad galetum kovoti kita diena, bei parodyciau kaika ko jezus nerode, jezus rode kad jo tiesa tokia tvirta kad del jos verta galva aukoti, taip itvirtindamas savo ideologijos pagrindus visuomeneje, as savo poelgiu parodyciau kad visiskai nesvarbu ka galvoja kiti, nesvarbu kiek turi bendraminciu, nesvarbu ar aplinkiniai tave myli ar nekencia del tavo tikejimo, todel del tikejimo veltis i konfliktus neverta, as galiu ir vienas matydamas kitaip gyventi tarp milijonu man nepritarianciuju, tiesiog savo mintis tamtikruose klausimuose pasilksiu sau ir nereikes pyktis.

Vytautas

Citata iš: tadasas99  gegužės 01, 2017, 06:59:36jei kazkas nori kad as istarciau zodzius isduodamcius mano isitikinimus, as juos galiu istarti, tai tik zodziai,
Būtent žodžiai yra tik žodžiai. Lygiai tas pats pvz su patriotizmu. Mūsų situacija kad mus pastoviai kažkas užkariavęs. Ir kas būtų jei visi kvailai vardan patriotizmo mirtume. Mūsų tiesiog nebūtų likę. Esmė likti lietuviu viduje o ne išorėje. Aišku tikėjimo atveju situacija gali būti komplikuotesnė. Norint tapti "savu" kitam tikėjime tiesiog gali tekti nužudyti savo tikėjimo žmogų ar apskritai žmogų. Va čia jau rimtas ir neišvengiamas pasirinkimas. Apsimesti nepavyks. Bent aš tokiu atveju ramiausiai rinkčiausi savo mirtį nei kito. :)

mcgyver

Manau nebutina buti religingam, kad tiketum Dievu. Mirt del religijos yra labai kvaila.

Aukštyn