Robotai atims DARBA!

Pradėjo scream, balandžio 12, 2017, 21:51:38

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

scream

jeigu valstybe vietoje to kad didintu minimalu darbo uzmokesti, palaipsningai mazintu darbo dienos laika. tai proporcingai augtu zmoniu uzdirbami pinigai, augtu pajamos uz surinktus mokescius, juos galetu moket kaip gyventoju bazines pajamas. taip verslas butu suinteresuotas jog darbo procese dalyvautu kuo maziau zmoniu, kas pasitarnaus technologiju pletojimui. valstybe duoda zmonems pinigus jog juos leistu, taciau galiausiai tie visi procentai grizta atgal valstybei kol yra vartojimas, tai gaunasi taip jog kol yra zmones, jie vartos, kol bus zmones, bus valstybe, kol zmones vartos, pas valstybe bus pinigu, jeigu pas valstybe bus pinigu, tai ir pas zmones bus pinigu. klystu?

Benamis

Citata iš: scream  balandžio 12, 2017, 21:51:38jeigu valstybe vietoje to kad didintu minimalu darbo uzmokesti, palaipsningai mazintu darbo dienos laika. tai proporcingai augtu zmoniu uzdirbami pinigai
Nesu ekonomistas, bet kaip tu tai isivaizduoji?

P.S. Keistas temos pavadinimas. Sakyciau visiskai nesusijes su tavo pletojama mintimi.

scream

#2
balandžio 12, 2017, 22:58:36 Redagavimas: balandžio 12, 2017, 23:23:04 by scream
 cia sarkazmas kuris susijes su tema jeigu ziuret atitinkamu masteliu.

jei mazini nustatytas darbo valandas, darbuotojas dirbdamas tas pacias valandas gautu pinigus uz virsvalandzius kadangi skaiciuotu pagal padidinta tarifa.
Tiek valstybe, tiek zmones gautu daugiau pajamu. Kadangi branginama darbo jegos kaina, kyla ir prekiu kaina, taciau gyvenimo kokybe kyla. Kadangi valstybe verslo atzvilgiu surinktu daugiau pajamu, turetu didesni galios vieneta sudaryt konkurencija salyje. Konkurencija galima palaikyt kol issiples, po to monopolizuoji rinka.

Jeigu valstybe didina minimalu valandini uzmokesti, tai ji praranda dali savo pajamu, taciau kainos vis tiek kyla, taip gyvenimo kokybe lieka tokia pati ir siek tiek brangsta darbo jega


elteide

sutinku, tik laiko klausimas

.L.U.T.H.O.R.

Valstybė duoda žmonėms pinigus, kad juos leistų, bet kadangi prekių kainos kyla tai visi žmonės leidžia pinigus Lenkijoj ir valstybei niekas negrįžta :)

Aukštyn