Apie sutartis su dvasinėmis būtybėmis

Pradėjo .L.U.T.H.O.R., balandžio 18, 2016, 00:44:02

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

Tekste naudoju žodžius dvasinės būtybės, būtybės, kas angliškai būtų spirits. Tačiau spirit tiesiogiai būtų dvasia, o dvasios man asocijuojasi su žmonėmis, nors kalbama apie angelus, demonus ir panašiai, kuriuos bendrai anglų kalboj vadina spirits.  Pastabos/papildymai/kritika visada laukiami :)

Sutartys magijos kontekste plačiai asocijuojamos su dvasinių būtybių iškvietimu, kurios dažnai yra demoniškos prigimties. Dauguma pašaliečių ar netgi naujokų, galvoja, kad tam jog galėtum dirbti su demonu ar bet kokia kita būtybe, su ja būtina sudaryti vienokią ar kitokią sutartį. Dažniausiai (priklausoma nuo sistemos kurioje dirbama) tokios sutartys nėra reikalingos, tačiau gali būti labai naudingos.

Pirmiausia ir svarbiausia būtina apibrėžti kas yra toji sutartis. Sutartis - tai pažadas, susitarimas, įpareigojantis kontraktas. Tai abipusiai naudingos partnerystės kontraktas. Šios partnerystės tikslas, kad pabaigoje abi pusės, jūs (magas) ir dvasinė būtybė būtų patenkintos. Reiktų paminėti, kad nors tokios sutartys dažniausiai asocijuojamos su demonais, bet kuri būtybė galinti paveikti jūsų gyvenimą, jums norima linkme, gali būti susaistyta sutartimi. Į tai įeina, angelai, elementalai ir jų valdovai, planetinės ir kitos dvasinės būtybės.

Taip pat reiktų nepamiršti, kad kaip jūs tikitės, kad jūsų troškimas bus išpildytas, dvasinė būtybė to paties tikisi iš jūsų. Jeigu neįvykdysite savo susitarimo dalies, galite prarasti tai ko troškote( pavyzdžiui, jei iškviestos būtybės pagalba privertėte kažkokį žmogų jus pamilti, gali taip atsitikti, kad tas žmogus jus išduos ir paliks arba jei kvietėte būtybę, dėl pagalbos su pinigais, galite prarasti visus tuos pinigus) arba ši būtybė, tiesiog pavers jūsų gyvenime nepakenčiamu. Panašiai kaip ir nesilaikant paprastų fizinių sutarčių, gali laukti įvairios bausmės, turto praradimas, taip ir su dvasiniais kontraktais. Mago nelaimei, kokia bausmė nesilaikant sutarties klius jam , pasirenka pati būtybė. Žinoma lygiai taip pat, tokią pačią teisę nubausti turi ir magas, tačiau dvasinės būtybės labai retai nesilaiko sudarytos sutarties.

Sutartys ir sistemos

Nors sutartys darbui su įvairiomis būtybėmis nėra būtinos, tačiau skatinamos. Jos būtybėms leidžia apsidrausti ir užsitikrinti, kad nedirba už dyką, bei sukuria pagarbesnę „darbo atmosferą". Kai kuriose sistemose tokios sutartys yra visos sistemos pagrindas. Pavyzdžiai būtų Grimorium Verum ir The Grand Grimoire( nors čia sutartis daroma būtybių apgudravimui). Reiktų paminėti, kad sutartys reikalingos dirbant šių sistemų rėmuose, bet ne išskirtinai su tom dvasinėm būtybėm.

Pavyzdžiui, Grimorium Verum galima rasti Astaroth. Šioje sistemoje norint bendrauti su Astaroth, reikia eiti per Scirlin'ą. Tačiau jis į jūs rimtai nežiūrės, kol su juo nesudarysite sutarties. Taigi Verum sistemoje, Astaroth be sutarties nepavyks iškviesti. Kita vertus dirbant The Black Dragon ar Evoking Eternity sistemų ribose į Astatroth galima kreiptis be jokių sutarčių ir už tai nebus jokių blogų pasekmių.

Sutarties kūrimas

Jūsų sutartis turėtų būti tokia, kaip milijardierių priešvestuvinės sutartys, t. y. tvirta ir be jokių spragų. Nors retenybė, kad dvasinės būtybės nesilaikytų sudarytos sutarties, reiktų pažymėti, kad jeigu jūsų sutartyje bus spragų leidžiančių tai būtybei, nesilaikyti sutarties ir išsisukti nenukentėjus yra tikimybė, kad ji tuo gali pasinaudoti... maža, bet yra. Dvasinės būtybės egzistuoja už laiko ir erdvės. Jų žinių kiekis atitinkamos srityse beveik beribis. Todėl jos ras visas skyles jūsų sutartyje, jeigu tik tokias paliksite. Tai nebūtinai reiškia, kad jos jomis pasinaudos, bet tikimybė yra ir dėl to geriau apsidrausti.

Sutartį turėtų sudaryti:
- Abiejų pusių vardai. Jūsų, būtybės ir trečiųjų asmenų jeigu tokie yra.
- Troškimas ir kaip jis turėtų būti įgyvendintas
- Laiko tarpas per kurį troškimas turėtų būti įgyvendintas
- Atlygis kurį gaus dvasinė būtybė, kai troškimas bus įgyvendintas*
- Bausmė, kurią būtybei reikės iškęsti, jeigu užduotis nebus įgyvendinta per nustatytą laiko tarpą( tačiau rekomenduotina prieš vykdant bausmę, susižinoti, dėl kokių priežąsčių užduotis nebuvo įvykdyta)
- Vieta jūsų parašui ir būtybės sigilui.

*Atlygis dažniausiai aptariamas su pačia būtybe. Dėl to geriausia būtų pasidaryti sutarties šabloną, kuriame atitinkamos vietos nebūtų užpildytos iki bendro sutarimo . Žinoma, galima manyti, kad būtybei tiks, bet koks užmokestis, kurį sugalvosite. Tačiau tai nėra pats geriausias būdas sutarties sudarymui.

Sutarties įgyvendinimas

Kai sutartis surašyta, ją turime pateikti būtybei. Tai galima padaryti sutartį patalpdinant į trikampį arba garsiai perskaitant( garsiai skaitant bandyti kažką sumeluoti yra beprasmiška. Kai sutartis bus sudeginta, ji pateks į astralinę plotmę, kur būtybė galės laisvai pamatyti kas ir kaip), jeigu tai fizinis iškvietimas, galima duoti paskaityti tiesiogiai.

Jei būtybė sutinka, sutartį turite pasirašyti pirmasis. Ją galima pasirašyti krauju, tačiau tokiu atveju, labai rekomenduojama padaryti viską, kad įvykdytumėte savo sutarties dalį. Kraujas, tai jūsų gyvybinė esencija, kuri dabar bus būtybės rankose. Pasirašyti galite savo pilnu vardu ir pavarde ir leiskite dvasinei būtybei uždėti savo atspaudą. Jei tai fizinis iškvietimas, ji tai padarys fiziškai, jei ne patalpinkite sutartį į trikampį ir būtybė uždės astralinį anspaudą. Jei jūsų trečioji akis atverta, be problemų tai pamatysite.

Kuomet viskas padaryta, uždekite sutartį, pasinaudodami žvakės liepsna, žiebtuvėliu ar degtukais ir patalpdinkite ją į karščiui atsparų, kad sudegtų. Sutarties sudeginimas, tai kaip dvasinis rankos paspaudimas.

Dvasinės sutartys, kaip ir paprastos fizinės yra rimtas dalykas ir žaisti su jomis nederėtų. Kuo daugiau sutarčių nesilaikysite, tuo mažiau būtybių norės su jumis dirbti ir atvirkščiai, kuo daugiau laikysitės, tuo daugiau jumis bus pasitikima.

Benamis

Labai idomu buvo paskaityti. Taciau as, kaip nemagas, turiu kelis klausimus kurie labai, labai domina.

CitataBausmė, kurią būtybei reikės iškęsti, jeigu užduotis nebus įgyvendinta per nustatytą laiko tarpą
Kaip galima nubausti butybe kuri yra uz musu suvokimo ribu? Gal gali pateikti pavyzdzius?

CitataAtlygis kurį gaus dvasinė būtybė, kai troškimas bus įgyvendintas
Kaip zmogus gali zinoti, ka butybe troksta? Kaip (kokiu budu) ji pranesa ko jai reikia?

.L.U.T.H.O.R.

CitataKaip galima nubausti butybe kuri yra uz musu suvokimo ribu? Gal gali pateikti pavyzdzius?
Iš Solomoniškosios tradicijos pusės galiu pasakyti, kad vienas populiariausių būtybių kankinimo būdų yra jos antspaudo/sigilo deginimas. Priklausomai nuo to iš ko jis padarytas, jis gali degti gana ilgai. Kadangi jis yra būtybės dalis, ypač jei duotas asmeninis sigilas, tai būtybė dėl to jaučia "skausmą". AIšku ši bausmė atliekama iškvietus šią būtybę, kad būtų galima pačiam pamatyti. Taip pat yra prakeikimai, kuriuos galima rasi Goetia(Lesser key of Solomon).  Tiek sigilo deginimas, tiek prakeikimai yra skausmingi, dėl to dauguma būtybėių geriau jų išvengtų.

CitataKaip zmogus gali zinoti, ka butybe troksta? Kaip (kokiu budu) ji pranesa ko jai reikia?
Citata*Atlygis dažniausiai aptariamas su pačia būtybe. Dėl to geriausia būtų pasidaryti sutarties šabloną, kuriame atitinkamos vietos nebūtų užpildytos iki bendro sutarimo . Žinoma, galima manyti, kad būtybei tiks, bet koks užmokestis, kurį sugalvosite. Tačiau tai nėra pats geriausias būdas sutarties sudarymui.
Jeigu magas iškviečia būtybę į fizinę plotmę ji gali tiesiogiai pasakyti. Paprastas dialogas. Tai vėlgi labiau iš solomoniškosios tradicijos, kur kvieti būtybes, kad apsireikštų fiziškai. Kitas atvejis, jeigu išlavinti astraliniai pojūčiai/trečioji akis, vėlgi gali matyti viską. Kitose tradicijose gali naudotis švytuokle/quija lenta ar kitokiais įrankiais. Aišku gali kaip rašiau dėt kokį nori atlygį ir tikėtis, kad būtybei tiks.

TinSoldier

Tu asmeniškai esi tą kokią nors būtybę iškvietęs į fizinę plotmę? Matęs? Bendravęs?

.L.U.T.H.O.R.

#4
balandžio 18, 2016, 12:07:10 Redagavimas: balandžio 18, 2016, 12:09:00 by Legionas
Ne. Man toks kvietimas ypač kaip solomoniškoje tradicijoje, su suvaržymais ir grasinimais atrodo nepagarbus dvasinių būtybių atžvilgiu. Demonolatriškas mano požiūris. Bendrauju švytuokle, per sapnus(sapnuose matęs) ar tiesiog tiesiai šviesiai ritualo metu klausiu ir gaunu atsakymus. Balsų negirdžiu, tai lyg "iš niekur" ateinančios mintys.  Aišku galima sakyti, kad viskas iš pačio galvos, pasąmonės ateina. Galimas ir toks požiūris, kitiems visi demonai ir kitos būtybės, tik mūsų pasąmonės tam tikros dalys(psichologinis modelis).

Vendigo

Citata iš: Benamis  balandžio 18, 2016, 01:25:23Kaip zmogus gali zinoti, ka butybe troksta? Kaip (kokiu budu) ji pranesa ko jai reikia?
Kiekvienam raganiui gali būti skirtingai. Kažkada jaučiau kvapus: pvz. užuodžiu kraujo kvapą, reiškias reikalauja kraujo ir pan. Kartais būdavo, kad negalėjau kvapo atpažinti, tada prašydavau patikslinti ko reikia.

 Dabar dažniausiai aplanko tikslios vizijos, kurios ne tik parodo ko reikia, bet ir parodo kur ieškoti.

Faunas

Kokia gera tema...
Sutartis galima sudaryti ir ne tik savo vardu, bet ir, sakykim, savo gentainiu. Kurie, beabejo, nieko apie tai nezinos... Nezinos nei kainos, nei kontrakto salygu, nezinos net apie pati sutarties sudarymo fakta...
o kadangi nezinojimas neatleidzia nuo atsakomybes, tai mokes vargseliai visa kaina ir dar su procentais.

.L.U.T.H.O.R.

@Faunas , iš kur tokia informacija? 

Faunas

hm... na, sakykim, zinau is praktines puses. Kazkada teko dometis siuo klausimu.
Nors savo poste as turejau omeny kai ka kito...

.L.U.T.H.O.R.

Na tikriausiai kažką kito, nes šitų sutarčių nepasirašysi nieko kito vardu, kaip tik savo.

Faunas

Ok. Soriukas, suprantu, kad nesusikalbesim.
Nors gal...  Na gerai, sutarti pasirasai pats, bet yra kainu kuriu pats sumoket negaletum, ir cia ijungiam fantazija..
O pvz. kudikio krikstas, kuo cia ne pasirasymas uz kita ?

Faunas

light versija ir bendra info apie sutartis ir kt.
Техника одушевления предметов. Книга I
Техника одушевления предметов. Книга II

2a18

Gal Kas galite plačiau man į žinutes ? Nes norėčiau pasirašyti sutarti ... Ir labai reiktu pagalbos !!!

Supernatural

Na na, ir keli is jusu sugebetumet nupiesti solomono rakta? M? Jauciu dauguma net nenutuokia kas jis per toks ir kas juo rakinama. Beje, solomono rakta daznas megejas maiso su runu isdestymais, klaida nereali. Plius ne keltu runomis, o slaviskomis. Mat jiems primena simboliai senoves slavu runas, nors as labiau ginciciaus ir sakyciau, kad gau labiau angelu rastas.

Supernatural

"viktorijanska" magija? :) as taip pat truputi pasigilinau keik daugiau i siuos reikalus ir iskart keistenybes vykt pradejo, bet man patiko..manau tesiu

Aukštyn