Psichiniai sutrikimai, verčiantys žmones elgtis nepaaiškinamai

Pradėjo Benamis, sausio 05, 2016, 13:20:44

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Ar kada nors girdėjote apie užsienio kalbos akcento sindromą? O gal girdėjote kas yra erotomanija? Visa tai psichikos sutrikimai, dėl kurių žmonių veiksmai tampa nepaaiškinami.

UŽSIENIO KALBOS AKCENTO SINDROMAS

Užsienio kalbos akcento sindromas - retas sveikatos sutrikimas, įprastai pasireiškiantis po smegenų pažeidimų, sutrenkimo. Patyręs traumą žmogus pradeda kalbėti savo gimtąja kalba su keistu akcentu, tarsi būtų iš kitos šalies.

Užfiksuoti atvejai, kuomet britė susirgusi migrena pradėjo kalbėti su prancūzišku akcentu. Gydyti šio sindromo neįmanoma, todėl kalbos pakitimai gali likti visam gyvenimui.

NULIO SINDROMAS

Tai taip pat psichikos sveikatos sutrikimas. Žmogus, turintis šį sindromą, jaučia nenumaldomą norą rašyti nulius. Šis sutrikimas pirmą katrą nustatytas tarpukaryje Vokietijoje, kuomet šalyje buvo stipri infliacija. Tuomet prekių kainos padvigubėdavo vos per keletą minučių.

Žmonės „pasimesdavo" skaičiuose, nes suvokti kas ir kiek kainuoja buvo neįmanoma. Manoma, kad šis ekonominis reiškinys ir paveikė žmonių psichinę sveikatą.

EROTOMANIJA

Tai ne tik psichinė problema, bet ir lytinis nukrypimas. Žmonės, turintys jį, tiki, kad nepažįstamas - dažnai aukštesnio socialinio statuso, įžymus žmogus - yra juos įsimylėjęs.

Erotomanai tiki, jog neva juos mylintys nepažįstamieji siunčia jiems įvairias žinutes savo kūno kalba per televiziją.

BOANTROPIJA

Psichinis sutrikimas, verčiantis žmogų tikėti, jog jis yra galvijas vadinamas boantropija. Boantropija sergantys žmonės dažnai elgiasi taip tarsi būtų karvės. Jie mielai valgo žolę.

Paaiškinti, kodėl išsivysto šis sutrikimas, mokslininkai nepajėgia.

STIKLO ILIUZIJOS SUTRIKIMAS

Ar įmanoma, kad žmogus jaustųsi toks trapus tarsi būtų iš stiklo? Taip, jeigu jis turi stiklo iliuzijos sutrikimą. Tokiems žmonėms atrodo, kad jų kūnas sudarytas iš labai trapios medžiagos ir todėl jie gali bet kurią akimirką subyrėti nuo menkiausio prisilietimo.

Šis sutrikimas aprašytas dar viduramžiais. Šiais laikais stiklo iliuzijos sutrikimas sutinkamas itin retai.

lrytas.lt

Aukštyn