Kaip tai veikia?

Pradėjo Nightcrawler, gruodžio 04, 2015, 12:15:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vendigo

Citata iš: TinSoldier  gruodžio 04, 2015, 17:13:10O tai trejybės neįmanoma kokios nors kitokios padaryti? Kokią nors trejybę vienam žmogui? Ar būtinai tik urmu žudai žmones?

Jeigu individualus ritualas būtų, ir aš norėčiau prisijungti prie eksperimento :)
Kaip ir sakiau, dirbu taip kaip dirbu. Kai ne vienus metus tai darai tai žinai savo stipriąsias puses ir silpnąsias. Su pavieniais individais dirbu tik iš teigiamos pusės.

Su tais kurie kategoriškai armeta magijos egzistavimą ir šaiposi iš jos - dirbu tik iš neigiamos.

Turi būti kažkokia pagarba. Kai jos nėra, kiekvienas atsako už savo veiksmus pats. Naturalu ir teisinga.

TinSoldier

#16
gruodžio 04, 2015, 17:37:23 Redagavimas: gruodžio 04, 2015, 18:05:45 by TinSoldier
Ta prasme, netikėjimas = nepagarba?


P.S. Jeigu labiau į temą, tai dėl to veikimo. Kažkada seniai su Legionu ginčijomės dėl to. Bet tas labai jau seniai buvo, nelabai ką pamenu :))

Vis tiek Visatoje egzistuoja priežasties-pasėkmės ryšys. Kuris yra velniškai sudėtingas ir persipynęs. Visų mūsų gyvenimai, poelgiai, įvykiai, viskas yra labai labai labai labai susiję su dar tūkstančiais kitų žmonių veiksmais, poelgiais, žodžiais, net gamtos reiškiniais ir t.t. Kiekviena situacija, kurioje mes atsiduriam, yra sukelta tiekos daug atsitiktinumų ir veiksnių, kad net neįmanoma apsakyti.

Tad neįmanoma paveikti tik vieno žmogaus, vieno atsitikimo ar pan. Jeigu prakeikiamas vienas žmogus, kad tas prakeiksmas išsipildytų, turi būti paveikti ir dar galybė kitų žmonių ir net objektų.

Arba, pavyzdžiui, jeigu pasileidi sau burtą, kad nori laimėti loterijoje. Laimėjimas pats sau neateina. Nuo to burto iki laimėjimo vyksta visas procesas, kuriame dalyvauja loterijos organizatoriai, spausdintojai, pervežėjai, platintojai, kiti loterijos dalyviai ir t.t. ir pan. Ir kiekvienas iš jų turi būti burto paveiktas, kad absoliučiai visos aplinkybės susideliotų norėta linkme.

Jeigu ir žmogų norima susargdinti - nu, niekaip neatsiras liga ar trauma visiškai iš oro. Ir tame turi būti procesas, kuriame dalyvauja daugybė kitų veiksnių.

Kaip vienas burtas gali paveikti tiek daug žmonių? Kodėl tam, kad jie prarastų laisvą valią, taptų marionetėmis, jau nereikia jokių individualizuotų ritualų (su plaukais ir pan.)?



Vendigo

Citata iš: TinSoldier  gruodžio 04, 2015, 17:37:23Ta prasme, netikėjimas = nepagarba?
Nevisai. Nepagarba tai kai kitas žmogus nepagarbiai atsiliepia apie tai ką tu darai. Tarkim temos autoriaus klausimas: kaip veikia tas jūsų mėšlas ir panašūs dalykai pagarba nekvepia.

Sugrįžtant prie mano apeigos, tai pasakysiu tiems kurie man atsiuntė PM, kad aš neturiu sąžinės ir pan.

Atsakau: man tikrai negaila žmonių, kurie ne tik sutinka save po galvos kirtimo aparatu pastatyti, bet ir savo artimuosius. Ir tai daro suvokdami ką jie daro. Tokiems aš jokio gailesčio neturiu. Net ir tiems kurie dėl tokių kentės.

TinSoldieri, jeigu aš žinočiau kaip tiksliai veikia magija, aš būčiau Dievas. Aš galiu spėlioti, galiu turėti savo nuomonę, tačiau ar teorija teisinga ar ne, greičiausiai sužinosiu tada kai jau mano pelenus vėjas barstys.

Puikus straipsnis kuris daugmaž atitinka mano suvokimą parašytas čia: https://aguona.wordpress.com/magijos-veikimo-principai/

Vytautas

Citata iš: TinSoldier  gruodžio 04, 2015, 17:37:23jeigu pasileidi sau burtą, kad nori laimėti loterijoje. Laimėjimas pats sau neateina.
Na mechanizmas laimėti loterijoje gali būti ir visiškai kitoks labai paprastas. Jei pvz kažkas gali valdyti šį pasaulį iš "išorės" tiesiog susitari ir tiek. O toliau ana pusė mato visą lauką esamų variantų ir grynai mechaniškai suvaldo kad iškristų tavo variantas. Na dar norint pasiekti kažkokį fiksuotą skaičių gali truputi pavaldyti pirkėjus kad pirktų ar nepirktų. Bet esmė ne piniguose ir laimėjime. O kokia to esmė ir paskirtis. Žaidimas tik dėl pinigų beprasmis ir normaliai tokiomis nesąmonėmis neužsiimama. :)


Vendigo

Pinigai absolučiai bevertis dalykas šiame gyvenime. Jų turi užtekti tik tam, kad galėtum pragyventi.

Vytautas

Citata iš: Vendigo  gruodžio 04, 2015, 18:36:56Pinigai absolučiai bevertis dalykas šiame gyvenime. Jų turi užtekti tik tam, kad galėtum pragyventi.
Visiškai pritariu :). Gyvenimas būtinumo ir pakankamumo principu. :)

TinSoldier

Ok, prisipažinkit, kuris vis dėlto prakeikė mane? :D
Prieš mėnesį avarijoj mašiną sudaužė, nepraėjo savaitė, kai naują mašiną turiu, ir šiandien vėl kažkoks asilas į stovintį įvažiavo. Užknisa :D

Visažinis

Citata iš: TinSoldier  gruodžio 04, 2015, 17:13:10Jeigu individualus ritualas būtų, ir aš norėčiau prisijungti prie eksperimento :)
Koks tau skirtumas kiek žmonių paliečia ritualas? Juk magija pagal tave neegzistuoja. Aš tavo vietoje nusijuokčiau ir dar prie laiško asmeninių daiktų pridėčiau, kad ritualas tikrai (ne)suveiktu.

TinSoldier

Turi omenyje, koks skirtumas man, kad ritualas skirtas paveikti ne vien mane, o ir mano artimuosius?

Skirtumas labai paprastas: neįsivaizduoju, kaip turėčiau 2 artimų žmonių plaukų sruogas arba nagus nepastebėtas nukirpti :D O, jeigu ir gaučiau tuos dalykus, yra kita labai paprasta priežastis: tų žmonių akyse tai galėtų atrodyti, kaip labai šlykštus poelgis iš mano pusės. Aš niekam iš pažįstamų neslepiu, kad šitame forume dalyvauju, visai paprasta būtų išaiškėti apie tą eksperimentą. Ir, turint omeny, kad visi mano artimiausi žmonės galėtų visiškai tikėti užkeikimais, ritualais ir pan., - galėtų dėl to supykti ar išsigąsti, ar pan.

Man mano artimi žmonės yra brangūs ir aš nenoriu dėl kažkokio ale magijos ritualo nei jų išdavinėti, nei kelti jokių blogų jausmų ir pan. Ne dėl to, kad manyčiau, jog jiems kažkas gali blogo atsitikti po užkerėjimo - taip tikrai nemanau. Nerimaučiau dėl daug žemiškesnių, bet sau svarbių dalykų :)

Jeigu burtui reiktų tik mano dalykų, tai būtų super.

Visažinis

Darželinuko vertas atsikirtimas.

Nejaugi visi iš tavo šeimos ims ir pradės skaityti forumą ar tik ką nors TinSoldieris neprirašė? Susimildamas...

Mama, tėtis, žmona, vaikai, mylimoji, broliai, seserys, seneliai... Toks ilgas sarašas ir visi mat tiki magija ir dar forumą pradės skaityti, kad tik galėtų pabarti TinSoldierį :D

Tiesiog taip ir parašyk: nemaloniai skamba, kad turėsiu prisiimti atsakomybę ne už savę, o už savo mylimus žmonės. Vyriškiau atrodys, negu tos vaikiškos atmazkės.

TinSoldier

Ne atsikirtimas buvo, o paaiškinimas.
Neturiu tokio didelio pasirinkimo iš artimiausių žmonių. Turiu dar mažesnį pasirinkimą iš žmonių, prie kurių plaukų ar nagų galėčiau prieiti. Ir taip, iš tų žmonių žinau, kad tai jiems pasirodytų kaip bjaurus mano veiksmas. Net, jeigu niekas to nesužinotų, aš nenorėčiau daryti to, ką žinau, kad kitas nenorėtų, jog daryčiau.

Ir taip, atsakomybę noriu prisiimti tik už save. Vėlgi, ne ta prasme, jog galvočiau, jog magija kitiems galėtų pakenkti, bet ta, jog mano tokie ir visokie keisti užsiemimai turi liesti tik mane, visomis prasmėmis. Visada stengiausi vadovautis posakiu "vieno žmogaus laisvė baigiasi ten, kur prasideda kito žmogaus laisvė". Net, jeigu žmogui nežinant, net, jeigu tokį, savo požiūriu, absurdišką dalyką daryčiau - aš jausčiausi kaip pažeidinėjantis sau artimo žmogaus laisvę.

Tebunie čia maniškė keistenybė. Anomalijos forumas, vis dėlto. Tebunie čia maniškė anomalija - esu geras žmogus, nenorintis net slapta pavedinėti savo artimųjų.

Visažinis

Pakėlei nuotaiką prieš pat miegą :D Dabar neužmigsiu...

Tebūnie kaip sakai ;)

TinSoldier

Citata iš: Visažinis  gruodžio 05, 2015, 01:43:54Pakėlei nuotaiką prieš pat miegą :D
Džiaugiuosi :) Bet kuriuo atveju, jeigu tau atrodytų normalu slapta pradėti karpyti, pavyzdžiui, savo panelės plaukus ir siųsti juos, kartu su asmeniniais duomenimis, kažkokiam forume sutiktam žmogui, save skelbiančiam magu, ir nesijaustum po to kažkaip prastai, ir negalvotum, jog tai artimam žmogui galėtų nepatikti, tai tavo "visažinystė" tikrai nekoreliuoja su sveikaprotyste :)


Vytautas

#28
gruodžio 05, 2015, 09:09:22 Redagavimas: gruodžio 05, 2015, 09:11:47 by Vytautas
Citata iš: TinSoldier  gruodžio 05, 2015, 01:28:34"vieno žmogaus laisvė baigiasi ten, kur prasideda kito žmogaus laisvė"
Šauni mintis. Galėčiau pasakyti dar kitaip "mano laisvė negali būti prievarta niekam kitam, bet apart to esu absoliučiai laisvas". Suprantama kiek natūraliai laisvė ribojasi savaime niekur nepabėgsi. Pvz ant rankų vaikščioti gan nepatogu bet jai tai daryčiau kitų laisvės tai niekaip neribotų. :) O ar kažkas mato ar nemato kaip aš riboju kitų laisvę tai nesvarbu. Svarbu kad aš tai žinau ir tai prieštarauja mano paties nuostatoms. Taip kad prisijungiu prie @TinSoldier  minties kad eksperimentus darom tik su savimi ir neliečiam jokių pašalinių net ne artimų žmonių.

Na dėl mašinų daužymo pas tave įdomi situacija. :) Šiaip turėtų veikti priežastis pasekmė. Bet tavo gyvenimo požiūris kaip ir saugo tave nuo tokio poveikio. Bet iš kitos pusės pasigilinus į priežastį pasekmę ir jei šis pasaulis niekaip nevaldomas nuo atsitiktinumo niekas nesaugo. Kitas momentas metalo gabalas yra tik metalo gabalas. Svarbi tavo sveikata. Pats esu sudalyvavęs 3 rimtose avarijose ir nei mažiausio įbrėžimo. 


Visažinis

Dievaži... Prie ko čia tas slapta? Apsitriochinai tai nekurk tų teorijų kas man normalu, o kas ne, nes dar labiau apgailėtina tai atrodo.

Paimi nuo plaukų šepečio plaukus ir niekam tu skausmo nepadarai. Maža to, iškalbos dovana turi, tai netikiu, kad negalėtum paaiškinti, kam tau ir, kad tai tik žaidimas kuris negali niekaip jų paveikti... Sugalvoti, kaip "nepaveikti" kito žmogaus laisvė ir viską gražiai padaryti tikrai galima. Išvis, magija gi neegzistuoja, tai ko čia taip parintis? Žodžiu, man viskas matosi kaip ant delno, bet susimildamas, nesitriochink toliau. Ne, tai ne. Taškas.

Aukštyn