Karma

Pradėjo Nightcrawler, gruodžio 01, 2015, 22:07:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Nightcrawler


.L.U.T.H.O.R.

Jei tau horoskopai ir karma prie dūšios, tai šitas lips :)

Nightcrawler

Citata iš: Legionas  gruodžio 01, 2015, 22:12:30Jei tau horoskopai ir karma prie dūšios, tai šitas lips :)
Horoskopais nesidomiu, o karma tai yra vienas visatos dėsnių. Nesutiksi?

.L.U.T.H.O.R.

Ne, nesutiksiu :)

Nightcrawler

Citata iš: Legionas  gruodžio 01, 2015, 23:55:41Ne, nesutiksiu :)
Kodėl gi?
karma - cause and effect. Kaip tai galima neigti?

.L.U.T.H.O.R.

Jeigu karma yra tik tiek, tai sutinku. Jei pradėsim kalbėt apie buvusius gyvenimus, reinkarnacijas ir pan. tada ne.

Nightcrawler

Citata iš: Legionas  gruodžio 02, 2015, 00:19:12Jeigu karma yra tik tiek, tai sutinku. Jei pradėsim kalbėt apie buvusius gyvenimus, reinkarnacijas ir pan. tada ne.
karmai karmai nelygu. Budizme karma tokia ir yra, tačiau hinduizme ji apima praeitus gyvenimus ir pan.
O kodėl reinkarnacija netiki? Juk pilna įrodymų

paragraf 78

Čia viena esminė problema: pasakyk kokiam induistui ar budistui kad žinai būdą kaip išvalyti karmą ir jis pasakys kad tauziji nesąmones.
Vakariečiai čia iš ezotrikos pasigavo idėją kad karmą galima išvalyti. Tada kiekvienas vakarietis laikantis save budistu tiki kad karmą galima išvalyti :) eretikai he he he

Nightcrawler

#8
gruodžio 02, 2015, 09:17:29 Redagavimas: gruodžio 02, 2015, 09:30:48 by Nightcrawler
Citata iš: paragraf 78  gruodžio 02, 2015, 08:47:48Čia viena esminė problema: pasakyk kokiam induistui ar budistui kad žinai būdą kaip išvalyti karmą ir jis pasakys kad tauziji nesąmones.
Vakariečiai čia iš ezotrikos pasigavo idėją kad karmą galima išvalyti. Tada kiekvienas vakarietis laikantis save budistu tiki kad karmą galima išvalyti :) eretikai he he he
Tu esi tuo tikras? Kam tada yra karma jei jos negalima išvalyt? čia dar priklauso kaip suprantame karmą... jeigu tik priežąstį ir efektą, tai taip, negalima išvalyti.. Bet jeigu kaip hinduizme karmą atsinešame iš "praeitų gyvenimų", tai karma valyt ne tai kad galima, bet reikia... Toks tikslas ir yra žemėje - valyti karmą

Juk ir šitoj svetainėj pilna straipsnių apie karmos valymą ir pan.

paragraf 78

Tradicinis budizmas karmos atitaisymą mato tik per atitaisymus kuriuos padarai per atgimimus, kol išsivaduoji.
Vakarų ezoterika tau siūlo "būdus" išvalyti karmą dabar :) tai yra erezija budisto akimis

Nightcrawler

CitataTradicinis budizmas karmos atitaisymą mato tik per atitaisymus kuriuos padarai per atgimimus, kol išsivaduoji.
Nelogiška... Atvirkščiai, čia gal hinduistai taip mato?
Budizme gali išsilaisvini pasiekęs nušvitimą o tą galima padaryt šiame gyvenime, nors kai kurios budizmo tradicijos sako, kad reikia reinkarnuotis vėl ir vėl kad kitiems padėt pasiektį nušvitimą ir pan.

Steiblys

Kai pagalvoji, tai žmogus įdomus sutvėrimas. Susigalvojame tai, kas mums prie širdies, taigi, karmos valymai yra akivaizdi egoizmo išraiška. Ir išvis, kokia ten dar karma, jei nori gyvenk kūniškai, tuomet gimdysi tai, kas kūniška. Juk kiekvienas pastebime, kad egzistuoja sėjos-pjūties principas, o fizinė mirtis ištinka pasibaigus biologinėms kūno funkcijoms. Žinoma jo egzistencija tuo nesibaigia. Žmogui mirtis yra normali įvykių raidos dalis. Neišgelbėtas žmogus po mirties negali tikėtis nieko, išskyrus teismą ir amžiną prapultį.

paragraf 78

Nušvitimas taip, įmanomas pastoviai medituojant ir pan. tai yra dedant nežmoniškas pastangas. Todėl tai pasiseka vienetams.
Kalbant ezoterikos kontekste, tai čia padaromas ritualiukas ir karma išvalyta, jau esi nušvitęs. Nori tau karmą pravalysiu? Galėsi keliauti tiesiai į nirvaną :)

Nightcrawler

#13
gruodžio 02, 2015, 09:49:30 Redagavimas: gruodžio 02, 2015, 09:51:19 by Nightcrawler
paragrafai, šiaip tai jo, didžiaja dalimi nušvitimą pasiekia tik Budistų vienuoliai (mano manymu), bet buvo atvejų, kai žmonės nepraktikuodami nieko, taip iš "lempos" pasiekė nušvitimą.. Čia rimtai

CitataSusigalvojame tai, kas mums prie širdies, taigi, karmos valymai yra akivaizdi egoizmo išraiška.
ką tu čia blyn nušneki.. karma yra visatos dėsnis... Kosk dar egoizmas?

a.t.sielis

Pačia bendriausia prasme, žodis "karma" reiškia "veikla".

Veikla gali būti gera, atitinkanti prigimtinį įstatymą, arba Dievo duotas tobulėjimo taisykles.
Arba gali būti bloga, nuodėminga.

Nuodėminga veikla turi blogus rezultatus. Gera veikla turi gerus rezultatus.

Yra tam tikra inercija, pvz. jeigu ilgai piktnaudžiausime alkoholiu, mūsų smegenis tai paveiks fiziškai, ir nebeturėsime tokių protinių galimybių, kokias turėjome prieš pradėdami girtuokliauti. Vadinas, blogos veiklos rezultatai keliaus su mumis toliau nei tas taškas, kuriame mes nustosime vartoti alkoholį.

Taigi, visų tobulėjimo kelių ir religijų vienas pagrindinių bendriausių patarimų yra keisti blogą, nuodėmingą veiklą į gerą veiklą.

Ir reikia žinoti apie tą inerciją, kad net pakeitus veiklą į gerą, mus riboja ir sąlygoja praeities blogos veiklos rezultatai. Tas pats gali būti ir su gera veikla - jeigu degraduojame, praeities geros veiklos rezultatai mus dar kurį laiką palaiko.

Tai panašu į laivą jūroje, kuris plaukia tam tikra kryptimi. Jeigu pakeisi kursą, kitoje vietoje staiga neatsidursi, bet laipsniškai iki ten nuplauksi.

Veiklos rūšių daug, taigi, turim kelti klausimą, kuri veikla geriausia.




Aukštyn