Paauglė prisižaidė: per išmanųjį telefoną išsikvietė velnią

Pradėjo Benamis, spalio 08, 2015, 13:04:55

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Lrytas skelbia ir tokias naujienas :D

Paauglė prisižaidė: per išmanųjį telefoną išsikvietė velnią

Pavojai tyko visur: pasak 18-metės Patricia Quispe iš Peru, ją apsėdo velnias, kai ji išmaniajame telefone pažaidė su dvasioms kviesti skirta Vidža lentele. Paauglei prasidėjo konvulsijos, ji klykė, kvietėsi mamos ir šaukė ant velnio prašydama, kad jis ją paleistų - visa tai buvo nufilmuota vietinėje ligoninėje.

P.Quispe draugai teigia, jog ji savaitgalį parsisiuntė programėlę ir juokavo, kad per ją gali susisiekti su dvasių pasauliu, rašo „Daily Mail".

Kai merginos tėvai grįžo namo, jie pastebėjo, kad dukra atrodo prastai, todėl iškvietė greitąją.

Ten P.Quispe prasidėjo konvulsijos, jai iš burnos ėmė dribti putos.

Tėvai susisiekė su jos draugais, nes manė, kad taip yra todėl, kad dukra kažką suvalgė ar vartojo narkotikų, kurie sukėlė alerginę reakciją. Jaunuoliai papasakojo apie Vidža lentelę telefone.

Gydytojai bandė tramdyti merginą, kuri raitėsi ir rėkė, kad ją paleistų.

Ji taip pat maldavo paduoti jai telefoną ir kreipdamasi į mamą rėkė, kad gydytojai nežino, ką daro.

Liudininkai neabejoja, kad merginą apsėdo piktosios dvasios.

Draugai teigė, kad P.Quispe asmenybė pasikeitė, ji ėmė kalbėti kitokiu balsu ir nebekontroliuoti savo kūno bei šauktis velnio.

Medikai patvirtino, kad paauglė buvo tokia stipri, kad ją suvaldyti buvo sunku: jiems prireikė net valandos, kad ją pagaliau supančiotų.

Merginą šiuo metu tiria psichiatrai ir bando išsiaiškinti, kas sukėlė keistą jos elgesį.



lrytas.lt

TinSoldier

Nebėra nė vieno normalaus internetinio naujienų portalo.. :(

Benamis

Citata iš: TinSoldier  spalio 08, 2015, 13:21:56Nebėra nė vieno normalaus internetinio naujienų portalo.. :(
http://vz.lt :D

Bet idomi tendencija Lietuvoje... Vien bulvariniai portalai isliko.

paragraf 78

Nu joooo...
Šiaip jei istorija nors kiek reali, tai sakyčiau paprasčiausia psichozė prasidėjo panelytei ir tiek :)

Supera

Kažkaip įdomiai visa istorija atrodo, kas ir būtų, kad per telefoną velnią išsikviest būtų galima. Primena laikus, kai žmonės bijojo fotografuotis, nes fotoaparatas "išsiurbia" sielą.

Teroras

Citata iš: paragraf 78  spalio 08, 2015, 14:29:52Nu joooo...
Šiaip jei istorija nors kiek reali, tai sakyčiau paprasčiausia psichozė prasidėjo panelytei ir tiek :)
O kaip tada nustatyti kada realus apsedimas?

TinSoldier

Kai pro burną išlys pats šetonas ir su notaro patvirtinimu įrodys savo tapatybę, tuomet galima laikyti, jog tai buvo tikras apsėdimas.

Teroras

Hah :) Bet klausima tai be ironijos ar sarkazmo pateikiau. Rimtai.

Nors tu atsakyma irgi tikriausiai be ironijos ir sarkazmo pateikei. 1:1 :)

paragraf 78

Egzorcistai apsėdimus paprastai labai retai kada deklaruoja. Paprastai bandoma išsiaiškinti ar tai nėra psichinė liga (žinoma visokių tų egzorcistų būna, kai kurie pamatę pentagramą ant kaklo iškart apsėdimą konstatuoja). Tačiau pati bažnyčia sako, kad apsėdimas itin retas reiškinys. O tai kas čia aprašyta tai primena psichozes su kuriomis ne kartą teko susidurti. Žmogus įsikalba apsėdimą ir elgiasi kaip apsėstas.
Būdas patikrinti yra naudojamas pvz. toks:
Į kambarį įeina egzorcistas, bet taip kad galimai apsėstasis jo nematytų, na arba bent jau neįtartų kas čia užėjo. Tada kunigas pradeda tyliai skaityti egzortus, bet taip kad jo niekas negirdėtų. Tada žiūrima reakcija. Jei žmogus apsėstas, demonas iškart pradės rėkti ant kunigo, keikti jį, spjaudyti ar net garsiai paskys: nustok melstis.
Jei psichozė tai asmuo nereaguos kol nepamatys kad jį kokiu kryžiumi žegnoja.
Kitas būdas apšlakstyti paprastu vandeniu ir žiūrėti kaip reaguos. Apsimetėlis jam pasakius kad šlakstom šv. vandeniu išart pradės "kančiose" ardytis, tikrasis iškart supras kada šlakstoma švęstu vandeniu o kada ne.
Savo akimis mačiau tik pirmąjį būdą, apie kitą skaičiau. Tų būdų yra labai daug.
Nors pats gana skeptiškai egzorcizmus vertinu.

Visažinis

Skaitant Vatikano naujienas, nepasakyčiau, kad apsėdimas yra retas reiškinys...

paragraf 78

Citata iš: Visažinis  spalio 12, 2015, 15:41:29Skaitant Vatikano naujienas, nepasakyčiau, kad apsėdimas yra retas reiškinys...
Gal galima nuorodą į straipsnį kur Vatikanas skelbia naujienas apie apsėdimus?

Visažinis

Žiūrint ką turi omenyje žodis "Vatikanas". Kalbu apie pagrindinį Vatikano egzorcistą Gabriele Amorth kuris nuo 1986 iki 2010 atlikdavo apie 8 egzorcizmo seansus per dieną... Tai vat galvoju ko turėčiau klausyti, ar paprasto Lietuvos teologo Gabrieliaus, kuris sako, kad apsėdimai yra labai reti, ar pagrindinio Vatiko egzorcisto, kuris iki 2010 metų atliko per 70,000 egzorcizmų... O gal nei vieno, nei kito? ;)

paragraf 78

Jei apie Amorth ir jo pasekėjus kalbame, tai jis iš to paties vatikano susilaukia daug kritikos dėl perdėto demonizavimo. Amortho pozicija dažnai nesutapo su Vatikano pozicija, tiek dogmatikos tiek tarnystės klausimais. Taip kad j veiklos negretinčiau su Vatikano požiūriu.
Beje, jei jau kalbame apie jo atliekamus egzorcizmus, tai pačius egzortus ir pats Amorthas atliko ne taip dažnai kaip tu čia pateiki. Jo knygose labiau kalbama apie dvasių varginimą ir panašius dalykus, o tai nėra apsėdimas net ir labai to norint.

TinSoldier

Vatikanas ir romos katalikų hierarchai turėtų patekti į gineso rekordų knygą, kaip daugiausiai prieštaravimų savyje turinti organizacija. Beveik niekas niekada nesutampa, ką oficialiai teigia Vatikanas, ir ką daro tiesioginiai ir mažiau tiesioginiai jo pavaldiniai.

Tai, ką popiežius kalba - ne oficiali Vatikano pozicija.
Tai, ką jo pagrindiniai egzorcistai daro - ne oficiali Vatikano pozicija.
Tai, ką pagrindiniai kardinolai šneka - ne oficiali Vatikano pozicija.
Tai, ką ir kaip kunigai šneka - visiškai ne Vatikano reikalas.

Absoliučiai kiekvienoj situacijoj: galva sau, kūnas sau. Tikrai unikali organizacija :)

paragraf 78

Na tai bet kurią organizaciją paimk ir visur tas pats bus. Tai ką prezientė šneka šiaip sau, nėra oficiali Lietuvos valdžios pozicija, nebent išeitų koks dekretas, jei koks Kubilius ką nors panekėtų, tai irgi nebūtų oficiali pozicija. Jei aš kažką papezėčiau irgi nebūtų oficiali anomalija.lt pozicija.
Vatikanas savo poziciją išsako specialiuose dokumentuose (enciklikos ir pan.), visa kita yra asmeniniai dalykai kurie nebūtinai sutampa su tuo ką skelbia Vatikanas. Tai normalu.
Manau taip pat piktinumeisi, jei viskas ką sako Vatikanas būtų bukai atkartojama. Ar ne?
Vatikano pozicija išsakoma dokumentais, kaip ir bet kurioje organizacijoje, tad nematau kur čia prieštaravimai :)
Reikia skirti kur oficialus kalbėjimas o kur asmeninės nuomonės reiškimas. Tad nemanau, kad šiuo klausimu Bažnyčia kuo nors skiriasi nuo kitokių organizacijų.

Kas dėl egzorcistų, tai jie nėra kokia nors Vatikano kongregacija. Jus skiria vietos vyskupas, o jie jungiasi į egzorcistų asociaciją. Ši asociacija neturi jokios rimtos sprecdžiamosios galios. Šiaip bendraminčių būrelis. Tokių būrelių pilna bažnyčia. Ir tai gerai, nes kai daugiau nuomonių, galima susidaryti platesnį vaizdą.
Na čia panašiai būtų, kad susiburtų pasaulinė lietuvių asociacija ir mes pultume aiškinti, kad va matai, jų pozicija pjaunasi su Lietuvos konstitucija ir prezidentės pašnekėjimais. Tai gal įrašykime lietuvius kaip tautą turinčią daugiausia prieštaravimų :)

Aš suprantu, kad nežinant struktūros, hierarchinio pavaldumo ir kanoninės teisės, gal viskas pasirodyti kaip visiška beleberda, bet taip nėra, Bažnyčioje labai aiškiai skiriama asmeninė nuomonė, kokio kunigėlio pašnekėjimas ir oficiali pozicija.

Aukštyn