Bitėnuose nufotografavau NSO?

Pradėjo Arvydas, rugpjūčio 05, 2015, 19:22:44

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Arvydas

Sveiki visi. Dirbu prie elektros skirstyklų Bitėnuose ir liepos menėsį buvau liudininkas tiesa pasakius nežinau ko.

Pradėsiu nuo pradžiu. Eilinė darbo diena, dirbu antroje pamainoje, tad jau buvo vakaras, kažkur apie 21:00 val. Apie savo darbo ypatumus daug nepasakosiu, tik paminėsiu, kad mėgstu dirbti grojant muzikai, tad ir tą vakarą buvau su ausinėmis. Dar buvo visai šviesus (na gal kokiais 40-60% tamsiau, kadangi jau diena ėjo pabaigon) paros metas ir man dirbant prie vienos skydinės staiga pasidarė taip šviesu, kad atrodė, jog danguje pasirodė antra Saulė. Atisuku (klūpėjau ant kelių) ir pastebiu danguje ryškią, ryškią šviesą. Tokio ryškumo man rodos net Saulė nebūna. Nieko negirdėjau, net nemačiau iš kur tai išdygo, kadangi buvau nusisukęs.

Tuo metu ant veido buvo geltoni akiniai, tai jie šiek tiek padėjo įžvelgti objekto formą. Tai buvo kažkoks apskritimo formos objektas kuris kabojo gal 30 metrų virš mano galvos. Pats objektas buvo kažkur apie 20 metrų skersmens, sunku pasakyti. Nusiėmiau ausines ir tada išgirdau, kad objektas skleidžia tokius žemus pulsuojančius labai garsius garsus kurie šiek tiek maišėsi su elektros skydines garsais. Šviesa kuri sklido irgi buvo nepastovi, tai šiek tiek daugiau švietė, tai mažiau. Pats objektas lėtai judėjo tai į vieną pusę, tai į kitą, tarsi plaukiojo nedideliais atstumais dangumi. Greitai ištraukiau telefoną ir pradėjau fotografuoti. Manau niekas nesistebės, kad net rankos drebėjo. Spėjau padaryti keletą nuotraukų ir objektas staiga tiesioginė šio žodžio prasme šovė į viršų ir gal už vienos sekundės pamačiau tik mažą tašką danguje, o vėliau ir tas išnyko.

Įkeliu į forumą nuotraukas, nes tikriausiai niekas net nepatikėtu manimi jeigu papasakočiau tokią istoriją. Su nuotraukomis nieko nedariau, perkeliau į kompą ir siunčiu čia. Atiprašau už kokybę nes fotografavau "ant greito", tai zoominau, tai ne, žodžiu dariau viską, kad tik kuo greičiau ir daugiau turėčiau. Dar ir drebančiomis rankomis, tad kas išėjo, tas. Nežinau kodėl, bet nuotraukose šviesa yra labiau mėlynos spalvos, nors ji man atrodė balta. Taip pat labai tamsus fonas, bet kaip pažįstamas fotografas paaiškino taip atsitinka tada, kai į objektyvą patenka labai daug šviesos.

Nebuvau kažkoks NSO ar ateivių fanatikas, bet prisipažinsiu po tokio įvykio perskaičiau viską ką tik galėjau.

Kas tai galėjo būti?

Arvydas

Pridedu dar nuotraukų.

Benamis

Filmuotos medziagos neturi kaip suprantu?

Arvydas

Tiesa sakant iš pat pradžių net nesusiorientavau nufilmuoti, instinktyviai pradėjau fotografuoti. Visas veiksmas truko gal 20 sekundžių, sunku pasakyti tiksliai. Kai plaukiojo virš mano galvos spėjau padaryti kelis žingsnius ir jis tada šovė į viršų. Vėliau tas mažas taškelis danguje dar buvo matomas kelias akimirkas ir dingo.

Įdomus nutikimas. Net įsivaizduoti negalėjau, kad kažką panašaus teks patirti gyvenime.

Teroras

Pagalvociau, kad gal koks dronas, bet jeigu kaip sakai objektas buvo 20 metru skersmens, tai per didelis. Be to, dronams svarbus akumuliatorius, tai eikvoti tiek energijos tokiam sviestuvui ar prozekturiui nebutu logiska.

Cia jeigu darysime prielaida, kad viskas buvo taip kaip sakai ir nemeluoji.

Ir kas per kvadratiniai artefaktai kiekvienoje nuotraukoje?

EX Dalyvis

Tai kur visi skeptikai staiga dingo? Čia gi tiek jų visuomet buvo :D O kai atsiranda žmogus kuris matė NSO ir dar įrodymus pateikia iš karto visi dingsta :D Juokdariai :D OK parašysiu jų atsakymą: tai buvo kiniškas žibintas :D

paragraf 78

#6
rugpjūčio 06, 2015, 17:16:11 Redagavimas: rugpjūčio 06, 2015, 17:18:23 by paragraf 78
Citata iš: Teroras  rugpjūčio 06, 2015, 15:26:52
Ir kas per kvadratiniai artefaktai kiekvienoje nuotraukoje?


Ant aukštos įtampos laidų dažnai būna kabinami tokie kvadratėliai. Nežinau kam jie skirti, bet kartais juos pastebiu.

O EX Dalyviui pasakysiu tik tiek: nuotraukoje matoma šviesa ir ji gali būti bet kas. Pasakojimas lika pasakojimu, o ši nuotrauka nepateikia jokio faktinio įrodymo kad buvo regėtas NSO.
Be to, iš šviesos srauto nepanašu, kad objektas būtų buvęs 20 metrų pločio (nebent pražiobsojau dalį, kad čia švietė žibintas, tačiau tada klausimas kaip naktį per tokį šviesos srautą buvo nustatytas objekto dydis).

Iš tiesų nuotrauka primena štai ką:

O tai tėra malūnsparnio šviesos.
Nesiimu sakyti kad pateiktoje istorijoje buvo stebėtas malūnsparnis, tam per mažai duomenų, tačiau tai pirmoji mintis kuri kilo išvydus nuotraukas
Taip pat čia gali būti ir koks elementarus žibintas užkeltas ant elektros laidų stulpo, arba dar kas nors. Per prastos nuotraukos kad ką nors konkretaus galima būtų pasakyti

TinSoldier

Sraigtasparnio versija visai nuosekliai sutaptų ir su įvykio vieta (Kaliningrado srities pasienis) bei skleistu garsu:

Citataobjektas skleidžia tokius žemus pulsuojančius labai garsius garsus


bei judėjimu:

CitataPats objektas lėtai judėjo tai į vieną pusę, tai į kitą, tarsi plaukiojo nedideliais atstumais dangumi


EX Dalyvis

Bet tai krv negaliu :D Skeptikų logika beveik visada prasilenkia su sveiku protu :D Prie elektros transformatorių užsinorėjo pasienietis paskraidyti :D Ir dar naktį :D Adrenalino tikriausiai užsinorėjo ir žaidė žaidimą pavadinimu užkabinsiu laidus ar ne :D


Protingai skambantys atsakymai logiškiems atsakymams. Įsikalkit sau į galvą vieną kartą :D Empirikai su savo "sveiku protu" :D


TinSoldier - sutampa ir tai kad vėliau sraigtasparnis šovė į viršų :D Jankiai tokių neturi o mūsų grybai pro kuriuos į taborą tonos heroino patenka pasieniuose turi :D

TinSoldier

Ar ateiviai tavo ramybę pagrobė?

EX Dalyvis

Aš ramus kaip belgas :D O tau žiu kaip ir ansksčiau prie asmeniškumų patinka diskusiją vesti? :D

Benamis

Baikit off-topa.

Nors Photoshope esu kreivarankis, pasistengsiu panarpliot nuotraukas.

TinSoldier

Ne prie asmeniškumų, atsiprašau, jeigu taip pasirodė :) Tiesiog nenorėjau veltis į diskusiją, kai pasirodė, jog nemažai nepasitenkinimo prieš skeptikus (turbūt ir mane), laikai. O replikuoti kažką norėjosi :D

Sraigtasparnio versijos aš nenoriu ginti ir apsimetinėti, jog ten tikrai jis turėjo būti. Nors:

1. Gana akivaizdu, jog šviesos šaltinis yra gerokai virš laidų, tad manevruoti ten neturėtų būti sunku.
2. Buvau pagalvojęs apie rusų sraigtasparnį, o ne lietuvių. (Aišku, nežinau, ar nebūtų oro erdvė pažeista, kaip toli ten nuo pasienio ir t.t.). Bet ir žinau, kad sraigtasparnai, ypač modernūs, gali judėti labai greitai.

Tačiau, kaip jau rašiau, nenoriu labai ginti tos versijos, kadangi ten yra gryniausias NSO - neatpažintas skraidantis objektas. Nėra aišku, kas ten buvo. Iš nuotraukų visiškai neaišku. Ir viskas, kas apie jį mūsų pasakoma - fantazavimas. Todėl neverta apsimetinėti, jog kažkuris iš mūsų gali užtikrintai pasakyti, kas ten buvo (bet lygiai taip pat neverta ir teigti, jog ten turėjo būti ateiviai).

Tačiau paragraf'as, mano nuomone, gana realistišką versiją pateikė, tai tik norėjau jam paantrinti :) Tačiau antrinu jam ir dėl to, jog ten galėjo būti bet kas.

Benamis

Jeigu viskas buvo taip kaip autorius pasakoja, tai nemanot, kad eilinis zmogus, o tuo labiau issilavines (speju, nes dirba su elektra) turetu atskirti kur sraigtasparnis, o kur NSO?  :) Cia toks retorinis klausimas. Nes asmeniskai nezinau kas siais laikais galetu nezinoti tipinio sraigtasparnio skleidziamo garso:



Net kazkokie naujausi (ne kariniai) sraigtasparniai skleidzia tipinius garsus:



Kazkaip rimtai abejoju, kad daug zmoniu nezino kas yra sraigtasparniai arba kokius jie garsus
skleidzia :-[

TinSoldier

#14
rugpjūčio 06, 2015, 18:40:49 Redagavimas: rugpjūčio 06, 2015, 18:43:07 by TinSoldier
Na, taip..
Kita vertus, atrodytų, jog žmonės turėtų ir lėktuvų švieseles atskirti nuo NSO, bet visko pasitaiko.
Atrodo, kad žmonės turėtų ir Mėnulį nuo NSO atskirti. Bet net ir to pasitaiko...

Pabrėšiu, kad čia dabar tik pritempinėsiu tą švieselę prie sraigtasparnio, pats suvokdamas, jog pritempinėju be jokio rimto pagrindo. Tačiau, tikiu, kad, jeigu negirdint priskristų sraigtasparnis, tiesiai atsuktų galingą žibintą, tai iš nuostabos/streso ir pan. galima būtų keletui akimirkų pamiršti ne tik tai, kaip tiksliai sraigtasparniai skamba. Na, bet, aišku, jam nuskrendant, jau nukreipus akinančią šviesą į kitą pusę, turėjo išryškėti sraigtasparnio kontūrai. Tai čia pritempinėjimas, kaip jau sakiau.

Bet, turint omeny, jog kartais žmonės net Mėnulį už NSO palaiko, tai visko gali būti. Įvairios susiklosčiusios situacijos net ir labiausiai atpažįstamą objektą gali paversti kažkuo fantastišku. O tarp to "visko gali būti", sraigtasparnis visai realiai skamba. Man :)

Aukštyn