Kodėl evoliucijos mokymas yra toks pavojingas?

Pradėjo Steiblys, lapkričio 05, 2014, 11:48:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vytautas

Citata iš: TinSoldier  lapkričio 06, 2014, 18:20:48
Įdomu, ar stipriai sunegalavęs dėl neaiškios ligos kreiptumeisi į filosofą, ar į mediką jos diagnozavimui.

Dar visai neseniai medicinos praktiškai nebuvo. Tai prisimena mano tėvai. Jų vaikystėje jokios medicininės pagalbos nebuvo. Kas mirė tas mirė. Nebent prosenelė išgydydavo žolelėmis. Dabar medicina taip pat labai komercinis dalykas. Tikrų priežasčių nežino. Šalina tik pasekmes. Bešalinant viena atsiranda kita ir tokiu būdu tampi pastovus klientas. O iš kitos pusės koks skirtumas kiek gyvensi. Pabaiga vis tiek neišvengiama anksčiau ar vėliau.  Nesvarbu kiek gyvenam bet svarbu ar tame yra kokia prasmė. Žiūrint iš klasikinės evoliucijos teorijos pusės prasmės tikrai jokios. Pagal šį http://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/mokslininkai-sunerime-del-visatos-ateities-tamsioji-energija-ryja-tamsiaja-materija.d?id=66311288 straipsnį tai galutiniam rezultate viskas turėtų išnykti. Bet kadangi  mano supratimas kitoks tai esu optimistas.  Gyvenimas šiuo gyvenimu nesibaigia.
Dar dėl medicinos tai ji puikia moka šalinti sugedusius organus. Bet priežasties kodėl jis sugedo nežino. Man išpjovė apendicitą. Klausiu kodėl trūko. Pečiais patrauko sako "nežinom". Elementarus kasdieniškas susirgimas bet nežino priežasties. Ką jau kalbėt apie sudėtingesnius dalykus. Savotiškas skylių lopymas.

_Anonimas_

Tai taip,  medicina yra blogis, o penicilinas ir Flemingas išvis yra illuminatų projektas.
Žmonės, aš nesuprantu, kaip galima tikėti kažkokia tai homeopatija, kai per pastarąjį šimtmetį žmonių gyvenimo trukmė išaugo vos ne dvigubai. Ir sieli, jei jau žaidi kvailomis asociacijomis, tai gerai -  tu remontuotum visą namą, jei tualete tapetai nuplyštų?

a.t.sielis

 :D :o Sugedęs telefonas? :)

Kopernikas

Citata iš: a.t.sielis  lapkričio 06, 2014, 14:50:36
Produkuoti [lot. producere] - gaminti (Tarptautinių žodžių žodynas, Vilnius, 2001, p. 603).


Tai ir sakau kad didesnės nesąmonės negirdėjau.

Steiblys

Citata iš: Kopernikas  lapkričio 06, 2014, 12:15:27
Citata iš: Steiblys  lapkričio 06, 2014, 10:34:54
Pati pavojingiausia sąmokslo teorija yra evoliucijos teorija.


Ir dėl ko gi? Ar ne dėl to, kad ji jums, tinginiui, užkerta kelią lengvai prasisukti už nieką patenkant į rojų? Tik, prašau, atsakykit sąžiningai nemeluodaams sau.

Na, darbininke, suprantat, dauguma sąmokslo teorijų nori kažką atskleisti, o evoliucijos teorija melu nori nuslėpti tiesą.
Tikėti, kad per 5 milijardus metų iš akmens, atsitiktinumo dėka atsirado ("kilo", "išsivystė") žmogus, manau, kad tam reikia ne vien didelio tikėjimo (sudėtingos religijos), bet ir daug melo.

.L.U.T.H.O.R.

Iš kokio akmens @Steiblys ?

TinSoldier

Citata iš: Steiblys  lapkričio 07, 2014, 00:24:39
<...>Tikėti, kad per 5 milijardus metų iš akmens, atsitiktinumo dėka atsirado ("kilo", "išsivystė") žmogus, manau, kad tam reikia ne vien didelio tikėjimo (sudėtingos religijos), bet ir daug melo.


...Arba visiško totalinio evoliucijos nesuvokimo (sun)
Jei sąžiningai: tu čia piktybiškai meluoji ir iškreipinėji evoliuciją? Ar tiesiog nuoširdžiai visiškai nieko apie ją nežinai?

Steiblys

#37
lapkričio 07, 2014, 01:21:41 Redagavimas: lapkričio 07, 2014, 01:31:58 by Steiblys
Kaip tai iškreipinėju?
Šiaip jau, fantastiką, melą ir visa tai ko nebuvo - iškreipti yra labai sunku, gal net ir neįmanoma...

Citata iš: Druwis  lapkričio 07, 2014, 00:27:17
Iš kokio akmens @Steiblys ?

Standartinis natūralistinis mokslas teigia, kad evoliucija prasidėjo nuo vienaląsčio organizmo, atsiradusio iš neorganinių medžiagų.
Gerai, padėsiu klausdamas. Kas anot evoliucionistų buvo pirmiau: akmuo, amino rūgštis, gyva ląstelė ar voverė? Greičiausiai evoliucionistai atsakys, kad - akmuo.

Manau, kad evoliucijos teorijos šalininkai pasielgtų teisingai, jeigu prisipažintų, kad jie tiki į evoliuciją ir nieko nežino, kaip viskas atsirado ("išsivystė"), nors juos ir daug metų šito mokino. Taigi, evoliucijos teoriją vertėtų vadinti savo "tikėjimu" ar "religija", ir netapatinti jos su mokslu.

.L.U.T.H.O.R.

#38
lapkričio 07, 2014, 01:28:08 Redagavimas: lapkričio 07, 2014, 01:35:09 by Druwis
@Steiblys , ką siūlai vietoj evoliucijos? Kas paaiškintų 200 000metų žmonijos vystymosi? Ar to nebuvo? Viskas prasidėjo, kai Ieva ir Adomas nužengė iš rojaus? Visi iškarto atrodė, kaip dabartiniai žmonės. Jei evoliucija melas, tai tikriausiai, pas juodaodžius, pas azijatus, pas europiečius, visur skirtingi Adomai ir Ievos buvo? :D

Tai kam mes apsiribojam vien žmogaus evoliucija, visas pasaulis iš akmens, gyvūnai, medžiai, krūmai, žolės. Ai ne, pala juk viskas dievas sukūrė.

Steiblys

#39
lapkričio 07, 2014, 01:55:29 Redagavimas: lapkričio 07, 2014, 02:02:53 by Steiblys
Citata iš: Druwis  lapkričio 07, 2014, 01:28:08
@Steiblys , ką siūlai vietoj evoliucijos? Kas paaiškintų 200 000metų žmonijos vystymosi? Ar to nebuvo? Viskas prasidėjo, kai Ieva ir Adomas nužengė iš rojaus? Visi iškarto atrodė, kaip dabartiniai žmonės. Jei evoliucija melas, tai tikriausiai, pas juodaodžius, pas azijatus, pas europiečius, visur skirtingi Adomai ir Ievos buvo? :D
Žmonija nesivysto, ji degraduoja. "Vystosi" (tobulėja) tik technologijos, todėl kad panaudojama sukaupta informacija, bet tai neparodo, kad žmogus būtų "išsivystęs" ir pasidarė tobulesnis nei prieš kokius 3000 metų. Adomas ir Ieva buvo visų žmonių protėviai. Dievas yra tobulas ir Jo kūriniai yra nuostabūs, jie per tam tikrą laiką gali prisitaikyti (bet neevoliucionuoti., t.y. - niekam neįmanoma per laiką, trumpą ar ilgą, pavirsti į kitą rūšį). Pvz,. tamsesniuose vandens telkiniuose galima sugauti beveik juodus ešerius, tuo tarpu skaidriuose ežeruose sugauni ryškių spalvų ir šviesius ešerius. Panašiai ir su kitais kūriniais, tame tarpe ir su žmonėmis (per kelis tūkstančius metų žmonės išsiskyrė savo odos spalva ar akių forma, priklausomai nuo geografinių vietų bei klimatinių sąlygų).
O tai norėjau paklausti, nejau evoliucionistai tiki, kad pvz., afrikiečių, aziječių ir baltaodžių protėviai buvo skirtingi?!
CitataTai kam mes apsiribojam vien žmogaus evoliucija, visas pasaulis iš akmens, gyvūnai, medžiai, krūmai, žolės. Ai ne, pala juk viskas dievas sukūrė.

Teisingai, yra du tikėjimai:
Vienas tikėjimas teigia, kad medžiai, žmonės ir visa kita atsirado ("kilo", "išsivystė") iš akmens.
Kitas tikėjimas teigia, kad Dievas viską sukūrė.
Man logiškesnis antras variantas.

.L.U.T.H.O.R.

#40
lapkričio 07, 2014, 02:09:29 Redagavimas: lapkričio 07, 2014, 02:12:22 by Druwis
 Evoliucija, kai per kelias kartas tavo oda pradeda tamsėti, ūgis mažėti ar didėti, akys siaurėti, plaučiai didėti ir taip toliau, viskas priklausomai nuo aplinkos. Žinoma kartu tai ir prisitaikymas, labiausiai prisitaikiusių išlikimas.

Tik tavo tikėjimas paremtas išvedžiojimais, o pirmasis moksliniais tyrimais. Bet žinoma tavajame daugiau logikos. Kiekvienam savo.

TinSoldier

#41
lapkričio 07, 2014, 09:52:14 Redagavimas: lapkričio 07, 2014, 10:35:22 by TinSoldier
Citata iš: Steiblys  lapkričio 07, 2014, 01:55:29
<...> jie per tam tikrą laiką gali prisitaikyti (bet neevoliucionuoti., t.y. - niekam neįmanoma per laiką, trumpą ar ilgą, pavirsti į kitą rūšį). Pvz,. tamsesniuose vandens telkiniuose galima sugauti beveik juodus ešerius, tuo tarpu skaidriuose ežeruose sugauni ryškių spalvų ir šviesius ešerius.<...>


O, žėk, jeigu išskirtume juodus ešerius ir ryškius ešerius kaip atskiras rūšis? Ar staiga jie taptų konkrečiai tokie dievo ir sukurti, be jokių natūraliai įvykusių pokyčių/prisitaikymų? Vien todėl, kad mes pavadinsim šitas rūšis skirtingai?

Dabar, kai vadinam bendrai ešeriais, jie galėjo truputį prisitaikyti ir pakisti. Jeigu pavadintume ešeriu ir kokiu nors ešerečiu dėl jų skirtumo - staiga jie būvo tokie pat nuo sukūrimo pradžios?

Kadangi visos rūšys yra taip suskirstytos: mūsų patogumui, pagal morfologinius, biologinius, genetinius, anatominius panašumus, kitimo eigą ir pan. Mūsų patogumui.

VIsi gyvūnai be išimties visuomet pagimdo tos pačios rūšies jauniklį. Kadangi visuomet pokyčiai būna tokie maži, kad jų neverta išskirti kaip atskiros rūšies. Tačiau: jeigu per daugybę generacijų vienas ant kito susideda milijonas smulkių pokyčių: mes, iš savo perspektyvos žvelgdami, jau matome visiškai kitaip atrodantį gyvūną, nei kad buvo prieš tą milijoną pokyčių. Ir, savo patogumui, išskiriam tai kaip naują rūšį.

Ir, kaip, pvz, kreacionistai dažnai teigia, kad nėra randama pakankamai pereinamųjų rūšių - tai todėl, kad visi gimę gyviai - ir yra pereinamosios rūšys. Ir mes. Visų neįmanoma atrasti tinkamai išsilaikiųsių.

Ir, jeigu sakai, kad per ilgą laiką negalėjo įvykti didelių pokyčių (ne vienas didelis pokytis, bet daugybė susidėjusių smulkių), tai tiesiog nesuvoki laiko mąstų: milijardai metų. Pagal žmogiškąjį suvokimą tūkstantmetis atrodo jau belekaip seniai. O čia net ne dešimt, net ne šimtas, net ne milijonas tūkstantmečių. O milijardai metų tų smulkių, bet nuolatinių pokyčių/prisitaikymų iki šių dienų.

P.S.

CitataVienas tikėjimas teigia, kad medžiai, žmonės ir visa kita atsirado ("kilo", "išsivystė") iš akmens.


Pamiršk tą akmenį - nežinau, kodėl prisikabinai tu taip prie jo. Akmuo čia iš vis ne prie ko.

Vytautas

Baltieji Afrikoj senai bet jei nesimaišė su juodaodžiais tai juodaodžiais netapo. Man priimtinesnis variantas kad žmonės buvo dirbtinai modifikuoti ir pritaikyti atitinkamoms sąlygos. Tik po to jie kažkiek papildomai keitėsi dėl aplinkos poveikio. Kas liečia praeitį siekiančią milijonus ar milijardus metų tai tai sprendžiama pagal elementų skilimų periodus. Elementas su tokiomis savybėmis gali būti kūrėjų sukurtas kad ir vakar bet atrodys kaip labai senas. Tuo labiau ten visokie artefaktų neatitikimai kada šalia dinozauro griaučių randami žmogaus pėdsakai viską dar labiau sukuičia. Bent man lieka neaišku kaip yra iš tikro su amžiumi nes yra klasikinė teorija su milijardais metų ir turiu kitokiu būdu gautą informaciją kad visa ko amžius čia yra tik 104000 metų. Plius iš kitų ne tradicinių šaltinių informaciją apie 5 ar 6 civilizacijas po 26000 metų. Taip kad variantų yra visokių. Niekaip prie nieko neprisirišu.

Steiblys

Citata iš: Druwis  lapkričio 07, 2014, 02:09:29
Evoliucija, kai per kelias kartas tavo oda pradeda tamsėti, ūgis mažėti ar didėti, akys siaurėti, plaučiai didėti ir taip toliau, viskas priklausomai nuo aplinkos. Žinoma kartu tai ir prisitaikymas, labiausiai prisitaikiusių išlikimas.

Tik tavo tikėjimas paremtas išvedžiojimais, o pirmasis moksliniais tyrimais. Bet žinoma tavajame daugiau logikos. Kiekvienam savo.
Na, kad ne, būtent kreacionizmas yra paremtas moksliniais tyrimais, o evoliucionizmas vien tik išvedžiojimais. Pvz., tu patikėjai į evoliuciją tik todėl, kad tau nuolat apie ją kalbėjo (per TV, mokykloje ir t.t.), ir visai nieko prie širdies, ar ne?


Citata iš: TinSoldier  lapkričio 07, 2014, 09:52:14
Pamiršk tą akmenį - nežinau, kodėl prisikabinai tu taip prie jo. Akmuo čia iš vis ne prie ko.

O kodėl turėčiau pamiršti? Ar evoliucija to nemoko, kad viskas išsivystė iš akmens? Nebėgsiu prie kitų temų kol negausiu atsakymo -
CitataStandartinis natūralistinis mokslas teigia, kad evoliucija prasidėjo nuo vienaląsčio organizmo, atsiradusio iš neorganinių medžiagų.
Gerai, padėsiu klausdamas. Kas anot evoliucionistų buvo pirmiau: akmuo, amino rūgštis, gyva ląstelė ar voverė? Greičiausiai evoliucionistai atsakys, kad - akmuo.

Tu nesutinki? Kodėl?
Aš ir parašiau, kad ešeriai prisitaiko, bet matai ešerys niekada netaps paukščiu (nei per kelis metus, nei per milijardus metų).
Ir dar noriu, kad aiškiai be išvedžiojimų atsakytum, kaip, kada, kodėl ir iš ko:
a) evoliucionavo banginiai,
b) evoliucionavo akys,
c) evoliucionavo ausys, plaukai, plunksnos ir žvynai?

Benamis

Citata iš: Steiblys  lapkričio 07, 2014, 10:58:44
būtent kreacionizmas yra paremtas moksliniais tyrimais <...>


Kokiais?

Aukštyn