Tinklaraštis: Paranormalūs reiškiniai trumpai

Pradėjo paragraf 78, gruodžio 14, 2013, 14:01:27

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78


Mekabciel

Idomu, kada ragana igijo neigiama reiksme ir del ko(kogero del to, kad regedavo daugiau ir tai baugindavo zmones), cia kaip ir su zodziu Propaganda(kuris yra visiskai neutralus) ar Gojas(liaudis(neturi skirtumo zydu ar nezydu)) pirmineje savo reiksmeje.

paragraf 78

Skaitant antropologų ir kultūrologų tekstus panašu, kad žmogus laikomas ragana bendrakultūriškai laikytas blogu (tik XIX - XX a. pasikeitė suvokimas, bet ir tai labiau vakarų pasaulyje). Raganos buvo laikytos pavojingomis, tad dažnai joms liūdnai baigdavosi, nes jei kas blogo nutikdavo kaimas galėjo bet kada ją linčiuoti. Laiks nuo laiko iš visokių afrikų ir okeanijos šalių atkeliauja žinutės kaip kaimas dabartiniais laikais susidorojo su vietine ragana.
O pats žodis, nežinia, gal visada turėjo neigiamą konotaciją, o gal ir ne

paragraf 78


paragraf 78


paragraf 78


paragraf 78



paragraf 78


paragraf 78


kiskis

„juk, persiėmę paleokosmonautikos idėjomis, vardan abejotinų teiginių turėtume atsižadėti tikros žmonijos istorijos, kultūros, tikėjimo, vilties. Ar ne per didelės kainos reikalaujama už paprastą žmogišką žingeidumą?"
Jo jau atsizadejom, tikros plokscios Zemes, tikru  zvaigdziu-vyniu galvuciu, daugiau "ne zingsnio atgal uz musu Maskva " :D

Aukštyn