Žybsniai, šviesos danguje

Pradėjo Ezekiel, rugpjūčio 05, 2013, 23:42:34

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Ezekiel

Neseniai buvau kaime ir ten dažnai išeidavau stebėti dangaus jau tikėdamasis pamatyti NSO. Pastaruoju metu pradėjau dažnai matyti NSO kurie kartais taip ryškiai švytėdavo, kad už visas žvaigždes ir net Venerą buvo ryškesnį. Bet paskui vėl užgęsdavo ir atrodydavo panašus į tipišką palydovą arba tiesiog išnykdavo vietoje. Tokio tipo NSO matau dažnai, jei stebėti kokia valanda galima pastebėti 1-2. Vieta kurioje buvau nebuvo šviesos užterštumo todėl dangaus kūnai ten aiškiai matosi.

Sekančius NSO mačiau šiandien apie 22:10 praskrendant už ar priešais televizijos bokšto, stebėjau iš Liepkalnio. Tai buvo kelios šviesos ryškiai raudonos spalvos primenančios sraigtasparnių signalines šviesas tik švietė pastoviai, truputi ryškiau ir skrido per dideliu greičiu. Turėjau po ranka kamerą, tačiau dingo po 3 sekundžių. Vienas matėsi ilgiau, kitas vos sekundę. Sunku juos nufilmuoti, nes pasirodo netikėtai ir per trumpam, nespėja net kamera pasikrauti.

Benamis

Citata iš: Ezekiel  rugpjūčio 05, 2013, 23:42:34
Pastaruoju metu pradėjau dažnai matyti NSO kurie kartais taip ryškiai švytėdavo, kad už visas žvaigždes ir net Venerą buvo ryškesnį. Bet paskui vėl užgęsdavo ir atrodydavo panašus į tipišką palydovą arba tiesiog išnykdavo vietoje. Tokio tipo NSO matau dažnai, jei stebėti kokia valanda galima pastebėti 1-2. Vieta kurioje buvau nebuvo šviesos užterštumo todėl dangaus kūnai ten aiškiai matosi.


Tokio tipo NSO irgi daznai tenka matyti ir leisk atspesiu, juda jie labai letai nekeiciant kurso? :) Nes man tai i palydovus jie uznesa :)

Ezekiel

#2
rugpjūčio 05, 2013, 23:51:21 Redagavimas: rugpjūčio 05, 2013, 23:53:26 by Ezekiel
Taip juda lėtai ir pasirodė, kad kurso nekeičia. Tačiau būdami labai ryškus staigiai ir pasidarydavo vos matomi plika akimį todėl neaišku kokios manevrus darė. Palydovai negali taip staigiai keisti šviesumo, nepanašų į Saulės refleksiją, nes šviesos įsijungdavo ir būnant toli nuo tos vietos kur apšviečia Saulė.

inkognito

Stebėjau skrendantį keleivinį lainerį .apšviestą borto ugnimis  ir blykčiojančia šviesa parodančią jo skridimo trajektoriją. Staiga per 15 laipsnių nuo jo iš niekur nieko įsijungė kita blykstė iki tol ramiai glūdėjusi tamsoje,ji buvo tame pat aukštyje kaip ir lėktuvas,tačiau priešingai nei jis,nejudėdama  kabėjo vienoje vietoje, Mane tas labai sudomino ir žiūrėjau kas bus toliau. Ji visą laiką mirksėjo balta šviesa panašiai kaip ir lėktuvas,tačiau šiam prasilenkus su ja ir nuskridus mano atžvilgiu apie 15 laipsnių ji užgeso ir tas objektas vėl paskendo visiškoje  tamsoje. Sakysite sraigtasparnis? Oro eismo taisyklės draudžia išjungti gabarito šviesas ir blykstę jeigu skrendi nakties tamsoje,dėl to gali kaip mat prarasti piloto licenciją ,nes tai traktuojama ,kaip sunkaus laipsnio chuliganizmas,galintis sukelti lėktuvų katastrofą.Todėl abejoju ar nors vienas lakūnas išdrįstų šitaip elgtis,tačiau matėsi, kad to orlaivio pilotas irgi nepanoro ,kad Laineris atsitrenktų į jį todėl laiku įjungė sviesos signalą vos tik šis priartėjo prie jo,o po to vėl išjungė. Kas drįsta taip elgtis mūsų erdvėje? Jeigu tai buvo NSO  iš to galima daryti vienintelę išvadą,kad jį pilotavo protinga,išmananti fizikos dėsnius būtybė,nors ir ignoruojanti mūsų oro eismo taisykles.

Marius

Bet taves juk neturėtų stebint tokie menkniekiai..tu ir mėnulyje buvai ir šiaip plačiajame kosmose,tuose NSO juk skraidei..po tokių potyrių pora žybsnių danguje tave mažiausiai tūrėtų jaudint,ar stebint....nebent....

p.s.   kada išleisi knyga pagaliau..

inkognito

Gal gali pacituoti kur aš parašiau kad mane nustebino? Daugiau stebina komentarai tokių kaip tamsta.

Marius

Dar pasakyk jog nesilankei mėnulyje ir nebendravai su ateiviais..o šiaip klimpsti kuo toliau, tuo labiau savo mele..

Iron Tara

Oj kas per melodramos.. Kad ir ką kas nors parašytų, kiti gali pasirinkti tikėti ar nea, tačiau įrodinėti jam, kad jis meluoja, kam? Jis pats žino kaip yra, tik dalinasi mintimis. Ar tai melas ar tiesa, mes galim rinktis.

eshter

Sveiki. Tokius blyksnius stebėjau ir aš. Iš pradžių maniau kad gliukai. Apie tai jau rašiau kitoje temoje. Kartą tai pamačiau aiškiai net nufilmavau. Mano matytas keitė skridimo kryptį. Karya mačiau  lyg palydovą skrendantį greitai nekeičiant krypties. Tačiau paskui pakibo vietoje sušvito raudonai kaip blykstė ir dingo...

Aukštyn