Bug report

Pradėjo JZZ, gruodžio 09, 2012, 19:30:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

JZZ

Sveiki
Šioje temoje aprašau anomalija.lt svetainėje pastebėtą klaidą (bug).

Straipsnyje Pasiektas dar vienas žingsnis dirbtinės gyvybės link (nuoroda) neįmanoma paskelbti parašyto  komentaro. Šiuo metu yra 3 komentarai, nusprendžiau ir aš šį tą įkelti:
CitataBTCH sako:
Ląstelė kaip atskiras 'vienetas' pati nepuola DNR: ląstelėje yra fermentų (baltymų) - restrikcijos endonukleazių - kurios prisijungia prie specifinių sekų ir jas kerpa, tačiau įmanoma to išvengti. Įdomu ką koduoja tas straipsnyje aprašytas kodas, kurio nėjo įterpti, nes pirmieji sėkmingi tokie 'įterpimai' jau atlikti prieš 3 dešimtmečius.
Į ląstelę nebūtina įterpti gyvybines funkcijas koduojančių genų: labiau apsimoka įterpti tik norimą funkciją koduojančią atkarpą.
Straipsnis labiau filosofinis:  visgi nuo kada gyvybė yra 'dirbtinė'? Jeigu tiesiogiai sukeli pokyčius - dirbtinė, o jei netiesiogiai - tai jau "nebe"? O jeigu tuos pokyčius sukelia aplinkoj esantys faktoriai, žmonėms net ir neturint tikslo tuos pokyčius sukelti? Kas jeigu ne žmonės (pvz ateiviai) atlieka modifikaciją - ar tada gyvybė būtų dirbtinė ar vis dar "natūrali"?
Ar mirtina liga sergantis žmogus sutiktų būti pilnai išgydytas vaistų, kurie sukurti iš jau modifikuotų mikroorganizmų (jų išskiriančių medžiagų)?
Genetiškai modifikuotoje kiaulėje išaugintas atitinkamo organo nepakankamu sergančiai bobelei specifiškas organas - organą įsodinus moteriškaitei nebuvo jokios atmetimo reakcijos ir motriška pilnai pasveiko. Tada kai pasveikusi grįžo į gyvenimo vėžes - padavė gydytojus į teismą už tai, kad jai įsodino kiaulės organą (nesvarbu, kad jai gyvybę išgelbėjęs organas - pilnai specifiškas tos bobelės organizmui).
Tad nebūkime tokia eilinė bobelė ir nemanykime, kad biotechnologija kuria vien blogį.


Pastebėjau, kad komentaras nebuvo paskelbtas, tai pamaniau, kad rašymas per daug laiko užėmė (session time-out occurred), tai įkėliau komentarą darkart. Šįkart baltam lange štai ką parašė:
CitataDuplicate comment detected; it looks as though you've already said that!

Tai kur tas komentaras? Sistema jau turi tą komentarą išsisaugojusi, jį atpažįsta (kai skelbiamas dar vienas identiškas), tačiau tas komentaras viešai vis tiek nėra pateikiamas.
:D Nežinau kodėl sistema pamanė, kad tas tekstas skirtas tik jai (nes tas tekstas skirtas bendrai - kitiems komentarų skaitytojams). Jeigu reikėtų parašyti tekstą, skirtą pačiai sistemai, tai tada išties nebūtų nei toks ilgas, nei mandagus: tiesą sakant būtų keli juodai vulgarūs keiksmažodžiai, siekiant kuo riebiau įžeisti (sistemą). :D

Komentaras užėmė visus simbolius (liko 0), tad pamaniau, kad dėl paprasčiausios klaidos (bug) neskelbiami komentarai, užimantys visus simbolius. Tada vienu simboliu sutrumpinau buvusįjį komentarą ir tokį jį taip pat paskelbiau. Rezultatas: ir šio komentaro nerodo.
:-X WTF?  :(  :'(
Mano nuogąstavimai: šio forumo administratoriai naudojasi kitų programuotojų sukurtu produktu (forumo sistema) ir šioje temoje parašytos problemos negali patys išspręsti, nes apie tokios problemos taisymą tiesiog nieko nenutuokia.

Tai kaipgi yra? Ar išties nemokat ir nesugebėsit pataisyt? :)
Jeigu vis dėlto tie komentarai taptų matomi, tai reiktų vieną ištrinti, o kitą pakeisti šioje temoje (aukščiau) esančiu komentaru (su ištaisytomis keliomis smulkiomis rašybos klaidomis). :)

Galimi problemos sprendimo būdai:
•Pasinaudojant turima kompetencija tiesiogiai išspręsti šią problemą.
•Jeigu sistemą kūrė ne administratoriai - susisiekti su kūrėjais. Jie jau turėtų būti iš anksčiau susipažinę su šia problema ir pateiktų problemos sprendimo veiksmų protokolą.
•Atnaujinti dabartinę forumo sistemą to paties tipo naujesne arba kito tipo nauja/apynauja sistema.

Tikiuosi šioje temoje paskelbta informacija bus naudinga siekiant tobulinti šią svetainę ir jos funkcijas/galimybes.
Geros dienos. :)

Benamis

Citata iš: JZZ  gruodžio 09, 2012, 19:30:33
Mano nuogąstavimai: šio forumo administratoriai naudojasi kitų programuotojų sukurtu produktu (forumo sistema) ir šioje temoje parašytos problemos negali patys išspręsti, nes apie tokios problemos taisymą tiesiog nieko nenutuokia.


Turetumete atskirti administratorius: paragrafas nera susijes su techniniais dalykais, visa darba daro administratorius pavadinimu: "Anomalija" :) Taigi belieka sulaukti jo atsakymo arba rasyti per cia: http://anomalija.lt/susisiek-su-mumis/ (nes forume kiti adminai retai pasirodo).

Is savo puses galiu pridurti, kad taip budavo ne tau vienam. Komentaras dingdavo, taciau veliau po kurio laiko pasirodydavo puslapyje. Man atrodo, kad kai kuriuos komentarus jie tikrina "rankiniu budu". Nezinau kodel kaikurie komentarai yra leidziami i eteri tiesiogiai, o kaikurie kazkur "uzstringa", gal yra ziurima i simboliu kieki, arba i tam tikrus zodzius :) Bet cia tik mano speliones, nezinau kaip veikia ta sistema.

RoxiO

Vien tai, kad administracija naudojama atviro kodo turinio valdymo sistemą nereiškia, kad jie nesugeba spręsti sisteminių problemų. Vien tas faktas, kad šiame tinklapyje yra naudojamos kelios TVS sujungtos "tiltais" nusako, kad administratorius privalo turėti bent vidutinį išsilavinimą web development'o srityje. Ši klaida tiesiog nebuvo pastebėta. :) Administracija pasistengs kuo greičiau tai sutvarkyti.

JZZ

#3
gruodžio 09, 2012, 23:22:52 Redagavimas: gruodžio 10, 2012, 00:53:09 by JZZ
Manau, kad ši klaida jau buvo ištaisyta: komentaras atsirado.
Būtų puiku jei dar "turintys galią" galėtų pastarajame straipsnyje ištrinti mano antrą komentarą - kuriame įdėjau nuorodą į šį puslapį, tam kad bent čia būtų galima tai perskaityti.
Bet kokiu atveju dėkoju į atkreiptą dėmesį ir, rodos, itin objektyvų problemų sprendimą. :)

czech-kuolis

na, tema vadinasi bug report tai rašau čia, naujos temos gal ir neverta kurti.

Kartais, kai jungiuosi į anomaliją, mane numeta į kokią nors visiškai nesusijusią temą (paskutinį kart numetė į idenmeyou prisistatymo temą) , maža to, puslapis rodomas, jei gerai suprantu, wap versija (prie adreso galūnės prirašyta "wap2"). Gana seniai ši problema egzistuoja. Čia tik man taip ir jei taip, už ką?

Aukštyn