Evangelijų kilmė

Pradėjo Nežinukas, spalio 05, 2012, 15:56:42

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Akliems, prašau pasižiūrėti į šypsenėlę po užrašu apie eretikų deginimą. Kvailesniems paaiškinu, jog šypsenėlė forume reiškia jog juokaujama. Išvis kvailiems pasakau, aš dažnai juokauju ir dažnai ciniškai. Taip kad nusiraminkite, niekas nieko deginti nesiruošia.

O klausimas nežiniukui yra tiesioginis, ar galėtum numirti už savo skelbiamą žinią? Jei dabar pastatytų tave prie sienos ir sakytų: Ar Paulius tikrai perrašė visus raštus? Jei taip tada sušaudome, jei ne paleidžiame, ar vis dar laikytumeisi tokios pozicijos? Jei ne, tada neverta į tokias hipotezes net gilintis, nes kaip sakė Martinas Liuteris Kingas jei žmogus kelia idėjas už kurias negalėtų numirti, tai jo gyvenimas apgailėtinas.

Domas

Citata iš: paragraf 78  spalio 14, 2012, 20:14:37
Išvis kvailiems pasakau, aš dažnai juokauju ir dažnai ciniškai.

ohoho, tai tie "kvailiai" turėjo turbūt tavo mintis perskaityti, kad suprastų tavo pomėgį juokauti ciniškai? ;D

paragraf 78

Nedarom offtopiko apie mano asmenį nes jis mažiausiai kam nors turėtų rūpėti.
Tema "Evangelijų kilmė"

Nežinukas

#33
spalio 14, 2012, 22:15:27 Redagavimas: spalio 14, 2012, 22:17:59 by Nežinukas
Suprantu, kad vien kvailiai čia bando ką pasakyti Evangelijų kilmės tema. Ir tuo jie nukrypsta nuo temos. Vien tu paragraf'ai, „nenukrypsti" nuo minimalių žmoniškų normų ir nuo temos. Tipiškai Krikščioniška pozicija: pats muša pats rėkia:
Citata iš: paragraf 78  spalio 14, 2012, 20:50:10Nedarom offtopiko apie mano asmenį nes jis mažiausiai kam nors turėtų rūpėti.
Tema "Evangelijų kilmė"


Dar pagalvosiu ar nepersiųsti prokuratūrai tavo eilinį gasdinimą, ta tavo „NE  offtopiką":
Citata iš: paragraf 78  spalio 14, 2012, 20:14:37O klausimas nežiniukui yra tiesioginis, ar galėtum numirti už savo skelbiamą žinią? Jei dabar pastatytų tave prie sienos ir sakytų: Ar Paulius tikrai perrašė visus raštus? Jei taip tada sušaudome, jei ne paleidžiame, ar vis dar laikytumeisi tokios pozicijos? Jei ne, tada neverta į tokias hipotezes net gilintis, nes kaip sakė Martinas Liuteris Kingas jei žmogus kelia idėjas už kurias negalėtų numirti, tai jo gyvenimas apgailėtinas.

Kadangi tai neturi nieko bendro su Evangelijų kilme, laikau šitą išvedžiojimą cinišku gasdinimu, tikrai vertu prokuratūros dėmesio!

Tokio kvailo „tariamo egzistencialismo", o tikrumoje cinišku gasdinimo susidoroti, kalbant apie Evangelijų kilmę, dar niekur neteko patirti…

P.S. Vargas forumui, jei tokie „išmimčiai" čia „administruoja"!


paragraf 78

Aš tau negrąsinu, tik noriu žinoti iki kiek tu pasiryžęs ginti savo tiesą. Jei neesi pasiryžęs už tokią tiesą numirti, tai tokia tai ir tiesa. Štai didelė dalis krikščionių miršta už krikščionybės skleidžiamą žinią. O tu ar pasiryžęs paaukoti gyvybę dėl savo tiesos?
Mokslininkai aukodavo ir aukoja savo gyvenimus už mokslo tiesas, tikintieji už tikėjimo tiesas. O jei tu nepasiryžęs paaukoti savo gyvenimo už savo skleidžiamą žinią, tada tai tėra eilinis pezėjimas, nieko iš pagrindų nekeičiantis. Vadinasi į tai galima nekreipti dėmesio.
O sakyti "tipiška krikščioniška" ir t.t. tai jau dvelkia nepakantumu krikščionybei ir jos nepažinimu, arba siauru pažinimu.

Nežinukas

Citata iš: paragraf 78  spalio 14, 2012, 20:50:10
Nedarom offtopiko apie mano asmenį nes jis mažiausiai kam nors turėtų rūpėti.

Tema "Evangelijų kilmė"


P.S. Neprovokuok, kad galėtum uždaryti temą!

paragraf 78

Niekas nesiruošia temos rakinti, čia moderatoriai tuo rūpinasi. Aš tau uždaviau rimtą egzistencinį klausimą. Kaip suprantu į jį neatsakysi. Nes tai tik žodžiai, pozicija, niekur nevedanti, o juo labiau neduodanti nieko gero.
Šis klausimas man svarbus, nes noriu žinoti kiek tau svarbi ši idėja. Jei tai tik bevertė idėja nieko neduodanti tavo dvasiniam gyvenimui, tai tada nesuprantu kam apskritai ją skelbti. Jei ji svarbi tau, tada galima diskusija. O parėkauti nesąmones ir kelti bevertes teorijas gali kiekvienas. Tik ar tai duoda ką nors augimui? Abejoju.

Nežinukas

#37
spalio 15, 2012, 18:38:32 Redagavimas: spalio 15, 2012, 18:49:30 by Nežinukas
Kadangi jau išsiaiškinom, jog evangelisto Mato tikrai nebuvo,
galiu papasakoti ir apie tuos Evangelistus, kurie tikrai buvo.

Tikrai buvo Evangelistas Morkus, apie kurį jau papasakojau 13. Atsakyme. Lukas taip pat yra tikras Evangelistas. Principe tas bažnytininkų pasakymas „Evangelija pagal Xxxx" siekia vienintelio tikslo, sukelti nepasitikėjimą Evangelijomis. Ir Jonas, tikras Jėzaus mokinys tikrai parašė Evangeliją. Tą, „pagal" Joną. Jei kas su tuo nesutinka ar kuo abjoja, tegu pateikia konkrečius teiginius ar atskirus klausimus taip, kad būtų galima susišnekėti. Į „išminčių" „off-topus", kaltinimus ir kitas provokacijas, kiek tik įmanoma, garbingai pažadu neberiaguoti…

Evangelistui Lukui atiteko ypatingas vaidmuo susiformuojant šiuolaikinėm Sinoptinėm Evangelijom. Jis parašė Pauliaus „užsakymu" evangeliją pagal Matą, ir kai Pauliaus „atsikratė", surašė „Evangeliją pagal Luką". Taip taip, ir Apaštalų darbai parašyti Luko.

Kad visąžniai Krikščionys nečiulbėtų apie „išlaužymus iš pirštų", jei kam įdomu, galėčiau papasakoti ir apie istorinius šaltinius, kuriais vadovaujuosi šitam „dėsymui" paremti. Dabar nenoriu rašyti varginančio akademinio straipsnio, kad forumo skaitytojams perdaug nesusisuktų galvos.

Tikrumoje pradėjau tą porinimą apie Evangelijų kilmę, norėdamas parodyti, kaip vieningai sutampa trijų Sinoptinių Evangelijų turinys. Pavyzdi pateikiau 2. atsakyme. Jei kam įdomu ir jei kas tikrai norėtų ištisai paskaityti tą Evangeliją, kurią parašė Evangelistas Morkus ir kurią Paulius išdrabstė į gabalus, galėčiau pateikti surinkimo raktą visai Morkaus knygai. Pagrindinė sąlyga, jei kam įdomu, kuo mažiausiai tikiu…

Jei kas taip išdraskytų Homerą, kaip Paulius išdraskė Morkaus Evangeliją, visas pasaulis rėktų! O Pauliaus pasekėjai dar ir šiandien visą pasaulį nori priversti jais tikėti. Todėl jie dažniausiai labai  agresyvūs, nes tiesos pažinimas yra jų didžiausias priešas. Būtų juokinga, jei nebūtų graudu matant, kaip mulkinama visa žmonija…


ponaitis

nu kaip pastebėjom jog už savo tiesas mirti negalėtum,dabar klausiu aš-iš kur trauki ta savo ,,auksinę,, tikrai paremta faktais informaciją?

Nežinukas

Jei tik tiek nori žinoti, ponaiti, „iš kur traukiu ta informaciją?", tai atsakau: iš Naujojo Testamento, kaip istorinio šaltinio, ir iš antikos bažnyčios istorikų darbų.

Tavo klausimas kiek sutirštintas tokiais žodeliais, kaip „ta savo",  ,,auksinę" ir „tikrai paremta faktais". Jei Naujasis Testamentas neperteikia tikrus faktus, tai ir teiginiai neparemti tikrais faktais. Apie tai, kad tie teiginiai mano, dar nekalbėjau. Tie teiginiai Naujojo Testamento ir tų antikos istorinių šaltinių, kurie nežiūrint inkvizicinio teroro, išliko iki mūsų laikų. O ar jie paauksuoti, ar auksiniai, neturiu jokio  supratimo - tau geriau žinoti, jei jau taip sakai…

Tikiuosi į klausimą „iš kur", atsakiau pakankamai.

astropasaulis

#40
spalio 15, 2012, 20:39:39 Redagavimas: spalio 15, 2012, 21:00:21 by astropasaulis
Ak, tos jūsų evangelijos... Kam jas reikia taip idealizuoti? Aš jas ignoruoju ir tiek. :) Geriau kurkime savas, šiuolaikines sampratas, evangelijas... :)

Nežinukas

#41
spalio 15, 2012, 20:58:25 Redagavimas: spalio 15, 2012, 21:00:17 by Nežinukas
Pritariu. Idializuoti nieko nereikia!

Citata iš: astropasaulis  spalio 15, 2012, 20:39:39
Ak, tos jūsų evagelijos... Kam jas reikia taip idealizuoti? Aš jas ignoruoja ir tiek. :) Geriau kurkime savas, šiuolaikines sampratas, evangelijas... :)

Bet kodėl reikėtų Evangelijas ignoruoti. Ar Odisėją ar Ilijadą taip pat ingnoruoji, ar apie tas knygas tiesiog dar nieko nežianai?

Tai žmonijos istorijos perlai! Evangelijos (dvi!) Morkaus ir Jono, tai nuostabūs antikos kūrioniai. Jau vien ta prasme Evangelijos vertos pagarbos ir dėmesi, nes buvo parašytos prieš tūkstantčius metų. Mažiausia, tiesiog įdomu, kaip tada mąstė žmonės!

Aš už Evangelijų pažinimą. O ar jos kam daro įtaką ar ne, tai jau atskiras klausimas.

Ir jau vien todėl, kad sakai: „Geriau kurkime savas, šiuolaikines sampratas, evangelijas...", reiškia vien tai, kad antikos Evangelijas tu ne ignoruoji, nes mėgini pritemti Evangelijos sąvoką prie šiandienybės…


astropasaulis

Jeigu tam tikri šaltiniai duoda žmogui tam tikro peno - tegul jie ir būna, ir džiugina juos. :) Tiek tos minimos religinės evangelijos, tiek ta ,,Odisėja" turi tam tikrą dorovingų vertybių sistemą, kurios tuose tekstuose įvardijamos. Kaikurie žmonės vertindami tokius kurinius perima ir tas vertybes. Tai tik į naudą. :)

Nežinukas

#43
spalio 16, 2012, 16:14:13 Redagavimas: spalio 16, 2012, 16:16:48 by Nežinukas
Citata iš: astropasaulis  spalio 15, 2012, 21:29:53Tiek tos minimos religinės evangelijos, tiek ta ,,Odisėja" turi tam tikrą dorovingų vertybių sistemą...


Tai kaip tą vertybių sistemą atrinkti, jei iki šiol niekas neperskaitė tą Evangeliją taip, kaip ji buvo parašyta. Odisėją pvz., kas netingi gali paskaityti. O Evangeliją perskaityti taip, kaip parašyta, ne tik draudžia, bet ir visais būdais trukdo Krikščionių bažnyčia… Ir dar sako, kad tai jų religijos pamatas. Jei pabandai apie tai ką pasakyti, tuoj užpuola kaip širšės, koliojasi, rėkia, durnina ir niekada nepavargsta, skleisdama tą Pauliaus pradėtą "keiksmų vertybių sistemą" (Gal. 1,8), net ir angelus iš dangaus kolioja ta "sistema"..!

O šiaip kultūringi žmonės bijo tą Evangeliją kaip antikos knygą skaityti. Nes mano, kad tai religinė knyga.  Bijo tos rėkiančios bažnyčios arba visiškai nesidoni tomis vertybėmis.

Ir išeina, jei kas kitaip sako apie tą knygą, nei bažnyčia,
tuoj pasidaro kaip balta varna…


Nežinukas

#44
spalio 13, 2016, 12:24:27 Redagavimas: spalio 13, 2016, 12:50:09 by Legionas
Citata iš: Nežinukas  spalio 16, 2012, 16:14:13Ir išeina, jei kas kitaip sako apie tą knygą, nei bažnyčia, tuoj pasidaro kaip balta varna…
Toks buvo 2012 metų spalio 16-tos dienos paskutinis mano pasisakymas.

Ir ne todėl, kad nebeturėjau ką pasakyti šia tema, bet vien todėl, kad paragraf 78 užblokavo 100% mano priėjimą prie forumo.

Jei tas paragraf 78, kuris net pasiruošęs mirti dėl savo isitikinimų, kaip jis pats sako, mane vėl neužblokuos, galėsiu papasakoti daug įdomių dalykų apie krikščionybę ir jos kilmę. Daug daugiau nei, kad pasakojau knygoje „Krikščionybės kilmė".

Viskas priklauso nuo to, ar kam nors to reikia.

Ir nuo to, ar krikščionys ir be mano pasisakymų yra be galo patenkinti savo fantazijomis, kuriuos tokius kaip paragraf 78 geriausiu atveju veda, jei ne į pragarą, tai vien į nebūtį - bet ne į gyvenimą!

EDIT: Ramiai pasisakinėk ir niekas neblokuos priėjimo prie forumo :) Atblokuotas nuo 2013. Lauksim naujų gražių diskusijų

Aukštyn