Geologas: prieš 14 mln. metų Žemėje važinėjo visureigiai

Pradėjo idenmeyou, rugpjūčio 19, 2015, 23:22:30

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

idenmeyou

Žemėje prieš milijonus metų egzistavo didi civilizacija, bet tai nebuvo žmonės ar kokie nors jų giminaičiai. Tuo įsitikinęs rusų geologas Aleksandras Koltypinas, kuris skelbia įminęs Frygijos slėnyje (centrinė Turkija) esančių paslaptingų vėžių paslaptį. Anot jo, šias žymes paliko nežinomos civilizacijos, egzistavusios prieš 12-14 mln. metų, naudotos transporto priemonės.

„Galime teigti, kad antikinės mašinos ant ratų važinėjo minkšta žeme ar šlapiu paviršiumi, - aiškino A.Koltypinas. - Dėl jų svorio liko tokios gilios vėžės. O vėliau šios vėžės - kaip ir visas likęs paviršius - tiesiog suakmenėjo ir išsaugojo visus įrodymus. Tokie atvejai geologams gerai žinomi, pavyzdžiui, panašiu būdu natūraliai išsilaikė dinozaurų pėdų įspaudai."

Tarptautiniame aplinkosaugos ir politikos universitete Maskvoje dirbantis bei kontroversiškas knygas rašantis geologijos mokslų daktaras tokias išvadas paskelbė grįžęs iš ekspedicijos minėtoje vietovėje.

Anot jo, žymės įspaustos kietame paviršiuje, sudarytame iš suspaustų vulkaninių nuosėdų. „Visi šie akmeningi laukai buvo išraižyti ratų vėžėmis prieš milijonus metų - mes kalbame ne apie žmones. Tai buvo kažkokie automobiliai ar visureigės mašinos. Vėžių poros vietomis susikerta vienos su kitomis, jų gylis skiriasi. Vietovės vaizdas nepalieka abejonių, kad tai yra antikiniai dalykai - kai kur paviršius paveiktas laiko, matomi plutos įtrūkiai", - aiškino A.Koltypinas.



Jis tikina apskaičiavęs ir šių vėžių amžių, pasinaudojęs vulkaninių nuosėdų datavimo metodu: „Kaip geologas galiu užtikrinai pasakyti, kad nežinomi prieštvaniniai visureigiai važinėjo po centrinę Turkiją prieš 12-14 mln. metų."

Vyras aiškina, kad archeologai nedrįsta tokių dalykų pripažinti, esą tai sugriautų taip ilgai ręstas klasikines teorijas.

Geologas pastebėjo, kad atstumas tarp dviejų vėžių visuomet išlieka panašus ir beveik sutampa su atstumu tarp šiuolaikinių automobilių ratų. Tiesa, dabar pravažiuoti čia įprastu automobiliu nepavyktų: vėžės vietomis yra itin gilios ir siekia apie vieną metrą.



Panašios vėžės aptiktos ne tik Turkijoje, bet ir kitose šalyse, o viena žinomiausių tokio pobūdžio vietovių yra Maltoje. Dėl jų amžiaus nesutariama, tačiau dauguma archeologų mano, kad vėžes paliko maždaug 2 tūkst. metų prieš Kristų gyvenę vietiniai, gabenę prekes rogėmis ar vežimais. Gilios provėžos kalkakmenyje įsispaudė dėl drėgmės ir dažno važinėjimo. Kita versija - grioviai buvo naudojami drėkinimui.

Seniausia žmonių (lot. Homo) genties rūšisHomo habilis gyveno prieš 2,2 - 1,6 mln. metų, o A.Koltypino minimu laikotarpiu Žemėje buvo tik įvairių gyvūnų ir žmogbeždžionių.

Tačiau A.Koltypinas įsitikinęs, kad protu ir gebėjimais žmonėms prilygstančios ar net mus lenkiančios būtybės Žemėje gyveno dešimtis milijonų metų.


paragraf 78

Kas mane šiose tokiose teorijose labiausiai kelia įtarimą, tai senovės ar kokio paleokontakto aiškinimas remiantis dabartiniais modeliais. Va čia vėžės sutampa su automobilio, o ten va kosmonautas pavaizduotas ir toks viens prie vieno.
Automobilio dydis nėra standartas pagal kurį per amžių amžius buvo kuriami automobiliais.
Na čia būtų panašiai lyg sakytum: va į alaus dėžę telpa 24 buteliai alaus... vadinasi žmogus sukurtas tam kad kas valandą gertų alų :)

Ezekiel

Nesistebėčiau jei tai galėjo palikti ir keliautojai laiku. Bet gal tai švieži išvažinėjimai?

paragraf 78

Arba tiesiog natūraliai susiformavo tokios rievės. Visokių juk čiūdų gamtoj būna :)
Tai kad vienu vėžės sutampa su automobilio o kitose vietose ne, tai sakyčiau akivaizdžiai parodo, kad su automobiliais jos nieko bendra neturi, nes tada visur sutaptų

tadasas99

Naturalu susiformavima butu galima primesti pirma foto kairiame kampe nelb aiski ir lygtai nunykstanti veze, bet centre matosi aiskiai triju veziu susikirtimas perdaug tikslus kad butu gamtos isdaiga.
Kad nevisur vienodi tarpai tarp veziu tai noriu priminti kad ir siandien automobiliu atstumas tarp ratu nera vienodas.
Automobilio dydis nera vienintelis nenugincjamas tikslus ir kazkoki nukrypimai butu klaida, nea, bet rankinio laikrodzio irgi nensiojame nei perdidelio nei permazo nei persunkaus nei dar kokio, nesiojame toki kuris mums yra kaiptik, taspats ir su kitais daigtais, visada galiojo taisykle kad didelis - perdidelis, mazas - permazas,  sunkus - persunkus ir pan, viska prisitaikome pagal save, bei poreikius (jei reikia kazko kas nelb patogu ta turime), lenkiu ta linkme kad jei pries 12milijonu metu gyvenusi intelektuali gyvybes forma buvo plius/minus musu gabaritu bei svorio ribose tai nebutu nieko keista jei jie susikurtu transporto priemone su panasiais gabaritais kaip ir mes siandien.
O aplamai tai jau kelis tukstancius metu zmones apie tai kalba bet neturi irodymu ir niekas jais netiki, kartais lengviau tiesiog pasijuokti nei patiketi neitikimu bet nepaneigtu dalyku

paragraf 78

Nesuprantu pasakymo, kad kažkas gamtoje negalėjo susiformuoti natūraliai (jei jau kalbame apie tokio tipo darinius). Suprantu kad gamtoje natūraliai negali susiformuoti kompiuteris su įdiegta windows 10 operacine sistema. Bet tokie ir dar įspūdingesni dariniai gamtoje egzistuoja.
Pvz. kristalas piritas. Kai man pirmą kartą jo gabalą parodė nepatikėjau kad jis neapdirbtas mechaniškai.
Va pirito pavyzdys. Ir po to pasakyk kad gamtoje kažkas negali natūraliai atsirasti. Dėmesio, tai natūralus darinys:





Aukštyn