Meditacija

Pradėjo Teroras, liepos 21, 2012, 22:03:08

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

Jei būsi pavargęs, tai didelė galimybė, kad gali užmigt :)

Robertas0412

Na, kuo daugiau gilinuosi i tą meditaciją, tuo labiau manau, kad tai tik mandagus būdas pasakyti žmonėms jog tau patinka pasnausti... :D

Beelzebub

Kodėl pasnausti? Per meditaciją šiaip negalima snausti. ;D

astropasaulis

Asmeniškai vertinu meditaciją ir įžvelgiu jos naudą. Būni piktas, pavargęs, paniūręs - pameduok ir būsi tarsi skaniai išsimiegojęs. :)

Robertas0412

O čia mokslo reikia? Ta prasme treniruočių? Ar sėdi ir medituoji? ;D

Robertas0412

O čia mokslo reikia? Ta prasme treniruočių? Ar paprasčiausiai atsisėdi ir medituoji?;D

Benamis

Nerasyk dvigubu post'u :-[ Naudok funkcija "Keisti".

crystal

Apie tradicine meditacija nedaug ismanau, bet retkarciais kazka panasaus i tai papraktikuoju. Pvz kai galva buna pilna chaoso ir kazkaip apima noras nusiramint, susikoncentruot, as isipatoginu taip pusiau gulom, pusiau sedom, tada uzsimerkiu ir bandau atsikratyt pasaliniu minciu. Susikoncentruoju ties ramiu ir giliu kvepavimu. Galvoju, kad kunas ramus, sunkus ir sustinges. Tokia busena labai atpalaiduoja ir nuramina. Si "meditacija" gal kokius 5 kartus buvo uzsibaigusi, kai pamatydavau kazka neryskaus ir smarkiai sudrebedavau. Nezinau kaip toks jausmas vadinamas, bet man pora kart taip yra buve pries pat miega, t.y. kai dar ne visiskai miegi, bet jauti, kad beveik sapnuoji :) todel tokia "meditacija" patarciau zmonem, kas prasciau miega ;)

advena

Crystal, man irgi taip būdavo, kad sudrebi. Kai atsigulusi bandau medituot ar šiaip atsipalaiduoti ant nugaros po to man skauda galvą ir jaučiuosi ne kaip. Ir apkritai miegoti dieną išvis negaliu, o ant nugaros niekada neužmiegu.

Robertas0412

Atsiprašau Benami ;)

astropasaulis

Juk meditacija yra vienas iš savo sielos pažinimo būdų. Yra 100 pliusų meditacijos (galima interpretuoti ir daugiau) http://www.ineedmotivation.com/blog/2008/05/100-benefits-of-meditation/ .

deamero

Meditacija tai kelias į paslėptas sielos gelmes  ;) O šiap aš meditacija priliginčiau filosofijai, juk per meditacija siekiama pažinti savę, o savęs pažinimas yra svarbi pasaulio pažinimo dalis

astropasaulis

Šiandien pabandžiau pamedituoti. Atsiguliau, atsipalaidavau ir pajaučiau tam tikrus pulsuojančius šiurpuliukus, kurie suaktyvino vidines vibracijas. Be galo malonus jausmas.

Prieblanda

Vienas didžiausių atradimų. Nors nepraktikuoju dešimtmečiais, tačiau jau dabar naudą mintims, gyvenimo būdui, koncertracijai ir etc jaučiu. Daugiau pozityvumo atsirado gyvenime, didesnis noras šypsotis, stipresnis pajėgumas atsispirti negatyvioms mintims, labiau galiu susitelkti į tam tikrus dalykus..apskritai, atsirado savotiškas balansas mintyse. Yra dar begal daug kur tobulėti, daug technikų dar neišbandytų ir nors ir jaučiu, kad dar nesuradau tos vienintelės technikos, kurią galėčiau ištobulinti iki pat pašaknų, meditacijos teikiama nauda neišmatuojama. Kiekvienam norėtųsi patarti išmėginti.

astropasaulis

Norėčiau paklausti, galbūt kas nors nesenai pradėjo medituoti? Kokie įspūdžiai ir ar jaučiate kokius nors pasikeitimus gyvenime?

Aukštyn