O kas jei tik Žemėje yra gyvybė?

Pradėjo paragraf 78, gegužės 23, 2016, 11:52:10

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

nzn

jaučiu iš kart pagalvočiau, kad mes kažkokie bandomieji triušiai, kuriuos apgyvendino planetoje ir žiūrėtų kas bus. o jei rimtai tai kažkaip žiauru būtų, turiu omeny, o jei pvz Žemei kažkas atsitiktų, gyvybė išnyktų, tai kokia tada prasmė egzistuoti visatai, jei niekas negali ja naudotis? tada galima sakyti ji neegzistuoja, nes jos niekas nemato

paragraf 78

Tai kaip suprantu čia svarbus yra prasmės klausimas?

kiskis

Prasmes ar taip ar taip ner, jei ner Kurejo. Kaip jum klausimas "Kokiu tikslu mes netycia issievoliucionavom?" Atsakymas akivaizdus ner jokio tikslo(prasmes), nes netycia. O kurejas, kurdamas turi kazkoki uzmanyma(tiksla prasme) savo kuriniams.

paragraf 78

@kiskis prašau likti temos ribose.

Taigi, ar išties svarbi prasmės tema, jei pasirodo jog visatoje be mūsų daugiau niekas negyvena?

a.t.sielis

#19
gegužės 24, 2016, 16:23:50 Redagavimas: gegužės 24, 2016, 16:26:48 by a.t.sielis
Tokia situacija keltų klausimą: kokia prasmė egzistuoti kitiems dangaus kūnams. Taip pat ir kitoms Saulės sistemos planetoms. T.y. mes jau dabar esame toje situacijoje, artimose planetose, pagal mūsų supratimą, gyvybės nėra.

Na iš tikro, jeigu gerai pagalvoti, tai situacija gi nėra tokia jau hipotetinė. Mes kaip ir žinom, kad Saulės sistemos planetose mūsų lygmens gyvybės nėra. Kas ten tolesnėje visatoje vyksta, tai didelių spekuliacijų reikalas, ir nevertas dėmesio.

Todėl niekas nesikeičia. Taip jau yra dabar.

illuminati

#20
gegužės 24, 2016, 17:32:39 Redagavimas: gegužės 24, 2016, 17:44:07 by illuminati
Prasmės klausimas man labai patiko filme Prometėjas, jei gerai atsimenu.
 Iš esmės - kodėl žmonės iševoliucionavo arba kažkas sukūrė - tiesiog nes galėjo. Tam buvo tinkamos sąlygos, priemonės ar aplinkybės. Kodėl aš dabar išsikepiau mėsainį? Nes to norėjau ir turėjau tam ingredientus, iš esmės labai supaprastinta, bet viskas atsitinka, nes tam yra sąlygos atsitikti ir visai nesvarbu ar tai kažkieno tiesioginis ar netiesioginis, samoningas ar nesamoningas įsikišimas :)
šiek tiek offtopicas

xsistemax

Nors neabejoju,kad gyvybės pilna visa visata,bet duotoje situacijoje labai nenusiminčiau:mūsų planetoje gyvybės apstu.Ir ne tik tos,su kuria kartu gyvename.Yra pagrindo manyti,kad kitose dimensijose(erdvės ir laiko) toje pačioje vietoje egzistuoja visiškai skirtingi pasauliai.Jei tai tiesa,tai proto brolių ir gyvybės apskritai nereikėtų ieškoti kosmoso toliuose,reikėtų surasti būdą,kaip įveikti dimensijas skiriantį barjerą.Iš vienos branos pereiti į kitą.
Visos šitos išvados plaukia iš M teorijos,kuri vis dar yra kūrimo stadijoje.

KJP

Na tada visata nebe atrodytu tokia paslaptinga, nebe kiltų klausimų, kaip atrodo kitos gyvybės formos, ar jos protingesnės už mus, ar jos buvo žemėje pas mus, tiesiog nebe kiltų tų klausimų, nes žinotume atsakymą, kad nieko nėra. Iš tikro pasijusčiau nejaukiai, nes žinočiau, kad mes vieninteliai klaidžiojantys beribėje visatoje.

Aukštyn