Paranormalus reiskiniai ir racionalus aiskinimai

Pradėjo Teroras, spalio 30, 2013, 19:26:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

spalio 30, 2013, 19:26:58 Redagavimas: spalio 30, 2013, 20:44:23 by Teroras
Si tema skirta pagrinde sio forumo naujokams (nebutinai).

Jeigu jus isgyvenote kazkoki paranormalu ivyki, kazkas nutiko nepaaiskinamo, matete tai kas pasak mokslo egzistuoti negali... Visa tai yra nesamone! Anomalija.lt neklystantys visaziniai pasakys Jums kas tai buvo is tikruju:

- Jus patyrete miego paralyziu: http://lt.wikipedia.org/wiki/Miego_paralyžius
- Jus esate psichinis ligonis: http://lt.wikipedia.org/wiki/Psichikos_sutrikimas
- Jums tai prisisapnavo: http://lt.wikipedia.org/wiki/Sapnas
- Barnumo efektas: http://lt.wikipedia.org/wiki/Forerio_efektas
- Jus esate nepagydomas psichinis ligonis: http://www.rvpl.lt/
- Tai buvo klaidingi prisiminimai: http://anomalija.lt/2012/07/buvai-pagrobtas-ateiviu-ar-tikrai/
- Sutapimas: http://lt.wikipedia.org/wiki/Sutapimas
- Neitiketinas sutapimas: http://lt.wikipedia.org/wiki/Sutapimas
- Protu nesuvokiams ir matematiskai neimanomas sutapimas: http://visaziniuforumonariuracionalusaiskinimas.lt
- Haliucinacija: http://lt.wikipedia.org/wiki/Haliucinacija
- Psichoze: http://lt.wikipedia.org/wiki/Psichozė
- Kitas efektas kurio pavadinimo dabar neatsimenu, bet kai prisiminsiu papildysiu sarasa.

Tik ir tik (pabreziu) sie aiskinimai yra teisingi. Neduok Dieve jus pagalvosite, kad vis delto nutiko kazkas ne pagal mums zinomus gamtos desnius. Jusu isgyvenimai tai iliuzija. O jusu nuomone yra nieko verta nes tai pats nepatikimiausias matavimo vienetas.

Tik runkeliai XXI amziuje tiki, kad pasaulyje gali egzistuoti ne vien tai, ka mes matome. Ne vien tai ka mokslas paaiskino. Ne vien tai... Nebuk runkelis - tikek mokslu ir tuom ka sako Obama, jie niekuomet nemeluos ir niekuomet nesuklys.

Nebuk runkelis!

Benamis

Iki asaru Terore ;D

Teroras

Tiesiog pagalvojau kam vargintis visaziniams? Stai parasys naujokas ka nors, is karto linka i sia tema numes ir baigtas kriukis.

paragraf 78

Terore, niekas nesakas nesako, kad paranormalių reiškinių nebūna, tiesiog dažniausiai būna racionalios įvykio priežastys.
Aš asmeniškai manau, kad 99 proc. visokių paranormalių reiškinių galima paaiškinti, bet lieka tas vienas procentas kuris ir yra tikrasis paranormalus reiškinys.
Dažniausiai forumo naujokai išties aprašo klasikinį racionalų paaiškinimą turintį įvykį. Visada nudžiungu jei kas nors parašo ką nors originalesnio ypač jei tai neturi man žinomo racionalaus paaiškinimo. Tokie atvejai išties įdomūs.
Nežinau ką tu vadini visažiniais, greičiausiai tuos kurie save laiko skeptikais, tačiau pažvelk ir į kitą pusę, kad ir į save, tu visada žinai kad tai buv paranormalus reiškinys ir biesiniesi kas kart kai kas nors pasako priešingai :) na tai sveikas atvykęs į visažinių klubą :)

Teroras

Citata iš: paragraf 78  spalio 30, 2013, 19:41:50
Nežinau ką tu vadini visažiniais, greičiausiai tuos kurie save laiko skeptikais, tačiau pažvelk ir į kitą pusę, kad ir į save, tu visada žinai kad tai buv paranormalus reiškinys ir biesiniesi kas kart kai kas nors pasako priešingai :) na tai sveikas atvykęs į visažinių klubą :)


Pagrisk si savo pasisakyma. Is kur tai istraukei? Kada as biesinausi? Gal kokia nors mano zinute pacituotum ar is antminties atgamintum? Nes jeigu rasai tai turetu buti ir priezastis kodel taip rasai.

Sia pilna sarkazmo tema sukuriau ne del to, kad jus aiskinat racionaliai, o del to, kad tik racionaliu aiskinimu tikite ir ji suabsoliutinate.

Asasinas

Jo, pavarai, Teroriste... :D

Teroras

Si tema tai tiesiog ironiskas atsakas i forume susidarusia situacija ir tiek :)

paragraf 78

Na biesinimusi pavadinau, kad ir tą manęs persekiojimą, kiekvienoje temoje kur ką nors parašau :) persekiok, smagu paskaityti, tik kad kartais būni ties įžeidinėjimo riba ir pastoviai į asmeniškumus puoli, tas vat nelabai patinka :) na bet, kol nepažeidinėji forumo taisyklių tol daryk ką nori :)

Kas dėl to suabsoliutinimo, tai toli gražu nesuabsoliutinu. Aš esu fantastas, buvau net fantatsų klubo prezidentas ir t.t., tad aš neatmetu jokios galimybės, jog egzistuoja paranormalūs dalykai, visada pasvarstau visus už ir prieš, prieš pasakydamas ką nors. Bėda ta, kad didžioji dalis to kas laikoma paranormalybėmis, dedasi žmogaus galvoje.
Aš stengiuosi žvelgti plačiau nei tas kuris tiki ar tas kuris neigia paranormalius reiškinius. Aš ieškau tokių paranormalių reiškinių, kurie nekeltų abejonių. Turėjau ir savų patirčių ir gana nemažai, bet manau, kad didžioji dalis jų irgi turi racionalius paaiškinimus.
Kai jau sakiau temoje apie save, aš nepasitikiu niekuo, nesuabsoliutinu nieko ir visada ieškau logiškiausių argumentų.
Štai tie žmonės kurie parašo savo patirtis kokios jos bebūtų tikros ar netikros, jas tikrai suabsoliutina. Čia tai tikrai bėda. Va kad ir inkognito. Tiek suabsoliutinęs savo patirtis, kad jau 10 metų per visus forumus reiškiasi kaip nepajudinamas ateivių žinovas. Neseniai vienas žmogus arašė miego paralyžiaus (berost) temoje, savo patirtis. Jai kiti sako, palauk, čia gali būti paprastas dalykas, o ne mistinė patirtis. Jis supyko.
Taip, kad kaltinti suabsoliutinimu, reikia abi puses, tiek tuos kurie aklais neigia ir tuos kurie aklai tiki savo patirtimis.
Būkim biedni bet teisingi.

Teroras

Kadangi pats asmeniskai megsti nukreipti zmones pas daktarus, tai as ta pati tau padarysiu, nes del to persekiojimo tai mano kaip ne specialisto akimis paranoja atrodo :) As kartais pacituoju tavo zinutes, bet tik tas kurias mano manymu yra neteisingos arba kai jos kertasi su sveiku protu.

Sioje temoje man rodos as taves nebuvau paminejes? Bet dabar sukurei istisa paklode aiskindamas man, kad nieko nesuabsoliutini. Keista? Man irgi ;)

Matai daznai pastebiu, kad tie kurie aiskina racionaliai, net nemegina truputeli daugiau pasidometi zmogaus isgyvenimu. Aciu Dievui, kad gydytojai dar taip nedaro:

- Skauda koja?
- Pjaunam, 100% kojos navikas.

Nes pagal panasu principa "racionaliai" mastantys siame forume elgiasi. Matei kazka? X fenomenas. Gerai, kad po tokiu zodziu dar temos nerakinat.

Jeigu palietei mano klausima del tikejimo ir racionaliu paaiskinimu atmetinejimo, tai cia vel is pirsto lauztas pasisakymas. Paskaityk mano profilio zinutes tam, kad ateityje nereiketu viesai apie mane skelbti nebutu dalyku.

paragraf 78

Save pateikiau kaip pavyzdį ir tiek, norėdamas pabrėžti, jog suabsoliutina ir tie kurie savo patirtis laiko autentiškais paranormalybės pasireiškimais.
Visada yra dvi pusės, tad nereikia vienos pasmerkti, o kitos kuri daro tą patį nepastebėti.

Domas

Paragrafai, bet iš tavo žinučių atrodo visiškai kitaip negu bandai pasakyt šioje temoje, kiek esu matęs tavo postų (o tikrai aš jų daug matęs) tu visalaika naudojiesi racionaliais ir kas keisčiausiai beveik tais pačias paaiškinimais, tai būtų arba barnumo efektas, ar okamos skustuvo, ar šiaip pasiūlai žmogui gydytis ;D

Ai, dar va saviitaiga nemažiau populiarus :D

paragraf 78

Barnumo efektas naudojamas tik visokiems aprašymams a la horoskopai, tai jį ten ir paminiu.
Okamo skustuvas nėra argumentas, o mąstymo būdas ieškant atsakymo.
Išsitirti sveikatą yra normalus pasiūlymas įvairiais atvejais kai buvo matyti vaiduokliais vizijos, matomos auros ar panašūs dalykai. Šito išmokau iš specialistų tiriančių paranomalius reiškinius knygų. Pats irgi eičiau išsitirti sveikatos jei pradėčiau regėti tokius dalykus.
Kad žinai, domai, didžioji dalis tų reiškinių kuriuos aprašo forume apsilankantys prašalaičiai, primena klasikinius psichologinius reiškinius a la miego paralyžius. Tad nenuostabu jog paaiškinimas kartosis. Parašau tai kaip galimą variantą, o paskiau žmogus pats tegul žinosi kuo tikėti o kuo ne. Yra gerai žmogui pateikti įvairiapusę nuomonę. Pilna pas mus tokių kurie iškart pateikia mistinę nuomonę a la: o taip tai buvo vaiduoklis. Aš tada pateikiu priešingą: greičiausiai tai buvo tik tavo vaizduotė.
Žmogus nedurnas ir atsirinks kuo tikėti.
Visokių nuomonių yra ir visokių reikia.

lietuvis002

Tai kokio velnio tu šitam forume triniesi terore?

Benamis

Visiskai nesupratai Teroro minties.

Teroras

Citata iš: lietuvis002  spalio 30, 2013, 21:41:46
Tai kokio velnio tu šitam forume triniesi terore?


Visa sia tema perskaityk, o veliau pagalvok ka parasei.

Aukštyn