Ateiviai? Ruoškimės – artimas kontaktas įvyks dar šį šimtmetį

Pradėjo Teroras, liepos 17, 2012, 12:50:01

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Tokia prognozė Holivudo režisierių vyzdžius nesunkiai konvertuotų į amerikietiško dolerio simboliukus... Tačiau, pasirodo, dar šį šimtmetį įvyksiančio kontakto su nežemiškuoju proto galimybės nesikrato net ir Oksfordo universiteto profesoriai. Maža to, jie ragina tam ruoštis.

„Įtariu, jog dar šiame amžiuje iš visur kur ant mūsų galvų tiesiog pasipils gyvybės - gal net ir protingos gyvybės - ženklai, - prognozuoja Europos Mokslo Atvirojo Forumo (Euroscience Open Forum) konferencijoje

Dubline (Airija) kalbėjo Oksfordo
universiteto astrofizikos profesorė, radijo pulsarų atradėja Džoselin Bel Burnel (Jocelyn Bell Burnell). - Bet ar mes tam pasiruošę? Ar kada nors bent susimąstėm, kaip juos pasitiktume? Kaip mums derėtų elgtis? Nukišti juos į kokį zoologijos sodą? Suvalgyti? Užsiundyti desantininkais, kad taptų demokratiški?"

Mokslininkė įsitikinusi, jog nežemišką gyvybę aptiksime kurioje nors iš uolingųjų planetų, kurių atmosferose gausu anglies dvideginio ir ozono.

„Ir ką, jei turėsime rimtą pagrindą manyti, jog ten gali gyvuoti protingos būtybės? Ar praneštume joms apie savo egzistavimą? - klausia Dž. Bel Burnel. - Ne mažiau įdomu, kas apie tai mums praneš - spauda, premjeras, popiežius? Reikėtų pradėti apie tai galvoti."

Tiesa, Oksfordo profesorė puikiai supranta, jog net jei ir pavyktų aptikti akivaizdžių nežemiškos gyvybės požymių, užmegzti su jais pokalbį radijo bangomis ar lazeriais gal ir pavyktų, tačiau tam prireiktų ištisų dešimtmečių.

„Kadangi niekas negali keliauti greičiau už šviesą, reikia orientuotis, jog pirmieji mūsų pokalbiai gali trukti 50-100 metų, - samprotauja mokslininkė. - Tiksliau, tiek laiko gali keliauti žinutė į vieną pusę."

Žinia, kai kurie mokslininkai būgštauja, jog žmonijai derėtų susilaikyti nuo trimitavimo po visatos platybes apie savo egzistavimą, nes tai gali baigtis nedraugiškai nusiteikusių svetimeivių invazija ar net žemiškosios gyvybės žūtimi. Panašią poziciją yra išreiškęs ir garsusis Stivenas Hokingas (Stephen Hawking).

„Tereikia pasižiūrėti į mus pačius, - argumentuoja kosmologijos profesorius. - Ir pamatysime, kur link gali pasukti protingos gyvybės evoliucija. Ji gali pasukti ir kryptimi, su kuria susidurti vargu ar pageidautume. Jei ateiviai mus aplankytų, vizito pasekmės gali būti tokios, kokias į Amerikos žemynus atnešė juose išsilaipinęs Kristupas Kolumbas. Tikriesiems Amerikos gyventojams geruoju tai nesibaigė."

shamanaz

Mes jau dabar su jais kontaktuojam, tuo net neabejoju. Tik nepastebim, nematom jų.  :)

Delan

Neabejoju, kad JAV, Rusija jau seniai kontaktuoja. Nebent čia kalbama, kad po tiek laiko oficialiai žmonėms bus pristatyti tie ateiviai.

PusiauŽmogus

Lietuva irgi kontaktuoja, netgi nuo 1974 metų. :DD

kovinukas

sveiki as siame forume esu naujokas ir nenorejau dar pradeti naujos temos ,tad nusprendziau pasinaudoti sia ,(beja is anksto atsiprasau del lietuvisku raidziu nebuvimo) ,taigi ,arciau prie temos.
  Visi ko gero zinome istorija su gigantiskais erdvelaiviais kurie turejo atvykti 2012 gruody?
  Ir stai as aptikau informacija kad kazkokia aliaskos navigacine stotis vel aptiko ateiviu laivyna ,kuris neva prisisvartuos 2013 lapkrity ir nusprendziau pasidometi gal kas zino daugiau informacijos apie tai ,is anksto aciu :).

Master

Gerai, einu batus nusilakuosiu, proginį sarafaną išnešiu pravėdinti  :D,
o jei rimtai, pamenu skaičiau laikraštyje, kad skraidančios mašinos bus galimos ir sukurtos 2012, kad eurą įves Lietuvoje (tiek dažnai kaitaliojo datą, kad net nebepamenu), žodžiu.. Aš kažkaip tuo abejoju.


paragraf 78

Ką reiškia "vėl aptiko" jei jau pirmasis atvejis nepasitvirtino? Abejoju ar išvis buvo aptiktas toks laivas kada nors.

kovinukas

as turejau omeny neva vel (aptiko).Beja as ne sakau kad butinai tuo tikiu ,man tik smalsu ar kas zino apie tai daugiau.

snofru

Citata iš: kovinukas  kovo 28, 2013, 09:50:44Ir stai as aptikau informacija kad kazkokia aliaskos navigacine stotis vel aptiko ateiviu laivyna ,kuris neva prisisvartuos 2013 lapkrity ir nusprendziau pasidometi gal kas zino daugiau informacijos apie tai ,is anksto aciu :).
iš tavo žodžių sunku suprasti apie ką kalba eina, galėjai pasidalinti nuoroda kur apie tai skaitei, tada galėtume bendrom jėgom bandyt pasiaiškinti.
o šiaip, jei dabar bandyt pasvarstyt apie tai ką rašai: išeitu, kad tas nežinomas laivynas jau yra kažkur čia - planetos atmosferoje ar orbitoje šalia, nes minima navigacinė stotis (ko gero kalbama apie NORAD), nepritaikyta stebėt tai kas vyksta kažkur giliau kosmose, t.y. oro erdvė ir erdvė šalia planetos. o civilinės aviacijos kontrolės sistemų galimybės dar mažesnės.


paragraf 78

Tai kad tame straipsnelyje nieko konkretaus neparašyta. Išvis tai gali būti paprasčiausia antis. Nepateikta nei vienos "laivyno" nuotraukos, nei kokia stotis aptiko, nieko konkretaus. O ir šaltinis toks abejotinos kilmės. Nepasitikėčiau šia informacija apie artėjantį "laivyną"

kovinukas

butent konkretumo ir detaliu pasigedau ir as del to nuspredziau pasmalsauti apie tai cia

Trance

Tie artėjantys laivynai turėjo pasiekt mus jau 2012 lapkričio mėnesį.. Paskui dar truputį vėliau.. Čia 100% antis. :)

Benamis

Citata iš: kovinukas  kovo 28, 2013, 15:34:30
butent konkretumo ir detaliu pasigedau ir as del to nuspredziau pasmalsauti apie tai cia


Eilinis HOAX'as cia :)

puodukas

Teorinis klausimas(ne mano sugalvotas, tik perdariau):

    Jei atskristų ateiviai, kaip būtų galima atskirti ar bendraujam su tobulai sukurtais robotais, ar su tikrom mąstančiom būtybėm?

Aukštyn