Dialogas su ateizmu

Pradėjo a.t.sielis, sausio 01, 2017, 11:36:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Pastebėjimas buvo apie xsistemax "argumentus".

cs

#286
sausio 21, 2017, 19:58:14 Redagavimas: sausio 21, 2017, 21:12:14 by cs
Citata iš: a.t.sielis  sausio 20, 2017, 10:08:59cs, ką laimėtum kritikuodamas ligonius ligoninėje, dėl to, kad jie neturi sveikatos?

Analogiškai, gyvosios esybės, kurios gyvena materialioje visatoje, visos yra tarsi ligoniai, visos netobulos ir pilnos ydų. O religija yra kaip ligoninė, kurioje ligoniai gydomi. Ką laimėsi kritikuodamas ligonius religijos ligoninėje?

Gali kritikuoti, no problem, bet kokia tau nauda iš to?
Siekti tobulybės reiškia siekti amžinybės tobulesnio varianto. Tai labai materialistiškas susiformavęs įvykis, kuria materialistiškas situacijas ir nėra religinis įvykis. (religinis tik emocine prasme (tarsi palaima pasiekus naują etapą/lygį)) Bet neatmesti reikia, kad pastangos priverčia persidirbti ir netgi išsvaistyti laiką ne tiems dalykams gyvenime.

paragraf 78

Prašau baigti asmeniškumus ir diskutuoti mandagiai, nes dabar atrodo kad manotės įžeidimais įtikinti oponentą kokie madagūs esate :)

xsistemax

Jokio nepelnyto įžeidinėjimo,administratoriau. :)
Konstatuoju,kad dialogas neturi prasmės ir nešališkai nurodau to priežastis.
@a.t.sielis  nesupras nei klajuno formulių,nei mano kandaus agresyvumo.Jis NENORI suprasti.Jam reikalinga tik tribūna ir aplodismentai.Suklydo dėl to,kokią auditoriją kviestis.
:)

paragraf 78

Citata iš: xsistemax  sausio 23, 2017, 21:29:07Jokio nepelnyto įžeidinėjimo,administratoriau. :)
Konstatuoju,kad dialogas neturi prasmės ir nešališkai nurodau to priežastis.
@a.t.sielis  nesupras nei klajuno formulių,nei mano kandaus agresyvumo.Jis NENORI suprasti.Jam reikalinga tik tribūna ir aplodismentai.Suklydo dėl to,kokią auditoriją kviestis.
:)
Man jokio skirtumo, įžeidimas pelnytas ar nepelnytas, jis vis tiek įžeidimas.
Taip kad jei norisi pliektis ar aiškintis santykius marš į kitą smėlio dėžę arba į PM
tuo offtpopiką ir baikime :)

xsistemax

#290
sausio 23, 2017, 21:55:43 Redagavimas: sausio 23, 2017, 22:04:43 by xsistemax
Na,jo siekis šitoje temoje"aš jus visus PADARYSIU(tikriausiai,tikinčiais?)"nebus vainikuotas sėkme.Ne tuos pasikvietė.
:)
Skaitytojams tema naudinga:turi akivaizdžią galimybę įsitikinti,kas yra kas.

cs

#291
sausio 26, 2017, 02:11:49 Redagavimas: sausio 26, 2017, 07:50:34 by cs
Ne/Religinis Nuspėjimas ar žinojimas įvykių yra labai planingas ir išeksperimentuotas, galima rasti fragmentų įvairiose senose knygose. Sekama, planingai išdėstyta aprašyta įmanoma su konkrečiomis sąlygomis koncepcija viena iš daugelio.

Kam patinka religinė atsiradimo teorija, žino tik pašalinį koncepcinį pradžios išvedžiojimą, nieko panašaus į pradinį vertybinį ir kokybinį mišinį. Realybė su religija asocijuojasi, bet tik iš mažesnių pasirinkimų pusės bei nėra pats metodas galutinai sužinoti sau norimus atsakymus.


Linas Esu

#292
rugsėjo 25, 2017, 22:47:01 Redagavimas: rugsėjo 25, 2017, 22:51:31 by Linas Esu
Citata iš: a.t.sielis  sausio 01, 2017, 11:36:57Tokius trūkumus aš patyriau. O ko jums trūksta?
Esu krikštytas , turiu sutvirtinimo sakramentą ( dėl tėvų/močiutės įtakos ) . Tikėjau , kad yra vienas dievas , buvau iškalęs poterius :D visgi vėliau tiek mokykloje , tiek kolegijoje/universitete pradėjau daugiau skaityti įvairios literatūros ( biologija , psichologija , istorija ) , peržiūrėjau nemažai dokumentikos/debatų , kuriose aptarinėjami religijų klausimai , o dalyviai mokslininkai,tikintieji . Dievas , laikui bėgant tiesiog "dingo" .

Po šiai dienai netikiu jokiais dievais , kūrėjais,šventaisiais ir t.t. Neišpažįstu nė vienos religijos ar filosofijos .
Kol kas jokių trūkumų nepatyriau , gyvenu pilnavertį gyvenimą , neturiu kuo skųstis :D

a.t.sielis

Citata iš: Linas Esu  rugsėjo 25, 2017, 22:47:01skaityti įvairios literatūros ( biologija , psichologija , istorija ) , peržiūrėjau nemažai dokumentikos .
Ir ką pasakė įvairi literatūra? Paragrafas irgi labai daug skaito, bet matyt jam kažką kitą pasakė.

Citata iš: Linas Esu  rugsėjo 25, 2017, 22:47:01Kol kas jokių trūkumų nepatyriau , gyvenu pilnavertį gyvenimą , neturiu kuo skųstis :D
O kaip žiūri į mirties problemą, senatvę, ligas; karo galimybę; pastangų dėl fizinio išgyvenimo būtinybę?


Linas Esu

#294
rugsėjo 25, 2017, 23:27:54 Redagavimas: rugsėjo 25, 2017, 23:41:29 by Linas Esu
Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 25, 2017, 22:53:29Ir ką pasakė įvairi literatūra? Paragrafas irgi labai daug skaito, bet matyt jam kažką kitą pasakė.
Tai kad daug kam yra racionalus paaiškinimas . To ko dabar negali ar negebi suprasti , visiškai nereikalinga aiškinti tikėjimu antgamtinėmis būtybėmis ar visko "kūrėju" . Užtenka žodžio "nežinau".

Ką norite pasakyti , paminėjęs Gabrielių ?

CitataO kaip žiūri į mirties problemą, senatvę, ligas; karo galimybę;?
Žmonės gimsta / miršta / serga , natūralus procesas . Mes neesame kažkuo ypatingi nei daugelis likę gyvų organizmų .

Karas visada išvien , žmonijos civilizacijos neatsiejama dalis . Buvo/yra/bus kariaujama dėl išteklių , skirtingų ideologijų .

Citatapastangų dėl fizinio išgyvenimo būtinybę ?
Nesuprantu klausimo

a.t.sielis

Sakei, kad neturi kuo skųstis, tai paklausiau apie būdingas pasaulio kančias, ar jomis irgi nesiskundi.

TinSoldier

Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 26, 2017, 07:24:42Sakei, kad neturi kuo skųstis, tai paklausiau apie būdingas pasaulio kančias, ar jomis irgi nesiskundi.
Pratęsk mintį, įdomu, ką norėjai čia pasakyti :)

a.t.sielis

Tiesiog gyvenimo kančios, pasaulio problemos skatina žmogų giliau ir aštriau kelti klausimus apie būtį, apie būties priežastis, skverbtis į pačią esmę. Nes jeigu viskas o.k., tai viskas o.k. Ką mokslas ir mokslu besiremiantys blefuotojai (pvz. Dawkins) arba sąmokslo teorijų kūrėjai (pvz. Zeitgeist) numeta, kokius trupinius, tuom esi patenkintas, ir tiki. Visko užtenka.

Arba: "na, nežinau tai nežinau, viskuo esu patenkintas agnostikas".

Žmogau, esi patenkintas? Gauni vandens lašelį ir miražus dykumoje ir esi patenkintas?

Čia panašiai kaip Sovietų Sąjunga. Davė darbo, davė duonos, ir žmogus sau gyvena patenkintas. Viskas pigu, viskas pasakyta, ką daryti, eini, dirbi, miegi, valgai, maitiniesi. Turi nemokamą teatrą, pramogų, kelialapius į kurortus. Ir garbės lentoje iškabina, jeigu gerai dirbi. Kuom ne puikus gyvenimas ir ne puiki sistema?

O anapus Geležinės Uždangos iliuzinės skraistės, tuom tarpu, yra žinojimas, kaip realiai Sovietų Sąjunga veikia.

Kita iliustracija yra filmas Matrica. Žmogeliai gyvena patenkinti, o iš tikro prijungti prie virtualios realybės.

Žmogus sako: "nežinau, tai nežinau, esu viskuo patenkintas, tikiu, ką materializmas sako, nebūtina niekuom daugiau tikėti, kiek va mokslas atsieks daugiau žinių, tiek man ir užtenka". Na, jeigu užtenka, tai užtenka :)

O jeigu norėsi žinoti daugiau, negu tuos trupinius, tai pradėsi kažkuo daugiau tikėti. Plius, tas "aš laimingas" yra keistas dalykas, turint galvoje pasaulyje kiekvieno patiriamas kančias ir problemas. Tikrai panašu į iliuzinį miegą Matricoje.

Linas Esu

@a.t.sielis , koks konkretus klausimas ?

vytra

#299
rugsėjo 26, 2017, 10:30:18 Redagavimas: rugsėjo 26, 2017, 14:29:20 by vytra
Citata iš: Linas Esu  rugsėjo 25, 2017, 22:47:01Dievas, laikui bėgant, tiesiog "dingo".
Po šiai dienai netikiu jokiais dyvais, kūrėjais, šventaisiais ir t.t. Neišpažįstu nė vienos religijos ar filosofijos.
- Tamstos asmeninė patirtis (čia neprimkite labai asmeniškai) rodo tik tai, kad tas buvęs Jūsų įsivaizduojamas Dievas buvo absoliučiai neadekvatus, kažkoks "parodinis iškamša". Pasikartosiu: ateistai sau susikuria absurdišką Dievo modelį, po to įrodinėja, kad tokio Dievo nėra. Taip, jie ir tu esate teisūs, tokio Dievo kaip tu klaidingai kadaise sau susikūrei, tikrai nėra.

Citata iš: Linas Esu  rugsėjo 26, 2017, 13:29:46Ačiū dievui, kad mane padarė ateistu...
- čia tai geras, ateistas dėkoja Dievui! :) Vis tik dėl tarptautinio termino "ateizmas", tamsta visiškai klysti. Man nusibodo "kalti vinį"..

p.s.
.. dar reik paminėti, kad iš visokių prietarų, kaprizų, ambicijų, valdžios imitavimų labai dažnai kuriamas psiaudo Dievo vaizdinys, net bažnyčiose iš sakyklų. Sakykim elementarios krikščionių "Mišios" iš sakyklos dedikuojamos Dievui, bet Kristus sakė, kad Dievui nereikia mūsų aukų, o mišias Dievas dovanoja žmonėms.


:(

Aukštyn