Inkognito istorija: faktas ar fantazijos?

Pradėjo Anomalija, gegužės 28, 2016, 20:20:27

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Anomalija

Stengiuosi niekada nelįsti į forumų ir diskusijų peripetijas, tačiau šiandien gavau žinutę, kurioje man vienas dalyvis (dėkoju jam) pacitavo tai, ką visur kur tik įmanoma @inkognito rašo apie anomaliją.

Įžeidinėjimai ir tiesos neatitinkanti informacija skleidžiama visur: nso.lt, meškos ausies forume, po DELFI straipsniais (kai straipsniai būna susiję su mūsų portalo tematika), po @paragraf 78 straipsniais kurie būna platinami įvairiose puslapiuose ir t.t. Šmeižtas yra nukreiptas ne tik prieš anomalija.lt portalą, tačiau ir prieš šio forumo administratorių Gabrielių. Jau neminėsiu, kad visi čia dalyvaujantys asmenys kartais irgi vadinami tam tikrais epitetais.

Nors dažniausiai būna nei šilta, nei šalta kas ką vieną ar kitą kartą parašo apie anomalija.lt, tačiau kai tiesos neatitinkanti informacija (švelniai tariant) skleidžiama keletą metų, tai gali ir įgristi.

Šis mano įrašas bus tiesiog kaip atkirtis už tai, ką inkognito daro internetinėje erdvėje. Nelaikau pykčių, tačiau viskas turi turėti ribas.

Susirašinėjimus su @inkognito niekada niekur neplatinau, tiesiog iš pagarbos žmogui. Tačiau kai ta pagarba yra tik iš vienos pusės, kažkada kantrybė baigiasi ir pas pačius kantriausius.

Apie inkognito pagrobimo istoriją manau girdėjo kiekvienas. Vieni tikėjo, kiti ne, dar kiti abejojo. Mane pati istorija sudomino kaip pasakojimas, kurį galima būtų paversti dokumentine literatūra. Juk sutikime, knyga kurioje lietuvis pasakotu apie tai, kaip jį pagrobė ateiviai, papildyta implantų nuotraukomis ir kitais įrašais galėtų sulaukti nemenko dėmesio ar ne?

Tačiau kai pradėjome apie tai susirašinėti, mano nuostabai inkognito pareiškė, kad knyga būtų, cituoju:

Citata iš: inkognito  birželio 29, 2012, 13:07:49<...> Be to reikėtų ko gero leisti kaip fantastinį veikalą <...>
Žmogus, kuris tiek metų teigė, kad visa jo istoriją yra faktas, staiga pareiškia, kad knyga būtų tiesiog fantastinio pobūdžio.

Savaime suprantama, kad po tokių žodžių, supratau kur linkstama ir ką norima pasakyti.

Paklausus kodėl staiga pasikeičia istorija iš dokumentikos į fantastika, atsakymas buvo:

Citata iš: inkognito  birželio 29, 2012, 13:07:49<...> matai kas forume darosi... užbombytų negyvai mane <...>
Žmogus kuris norėjo apie savo istorija kurti filmą, bijojo, kad bus užbombytas forume.

Tad į klausimą "Inkognito istorija: faktas ar fantazijos?" - manau sugebėjau atsakyti.

Tie kurie tiki inkognito istorija, turi teisę tikėti ir toliau. Manau mano informacija padės tiems, kurie negalėjo apsispręsti.

Mūsų privatus pokalbis nebuvo susaigstytas jokiais susitarimais dėl informacijos neviešinimo ir pan. Išplatinau šiuos inkognito žodžius vien dėl to, kad tai ką daro inkognito yra mažu mažiausiai žema. Jau nekalbėsiu apie tai, kad galima įžvelgti ir baudžiamąją atsakomybę.

Dėkoju už dėmesį.

Kristupas

P.S. Susirašinėjimai yra išsaugoti.

Benamis

Game over, kaip sakoma :)

Evaldas666

Nieko įdomaus nepasakė . Nors kaip kokia informacija nemaišo . Šiaip kad Inkognito paskutiniu metu per daug puola visus , tai tiesa . Dabar ir meškos ausį , pasirodo meškos ausys buvo asmeniškai jam sukurta . Nohobo darė forumą tam , kad diskutuot ,bet ne jam. (Galiu archyve rasti tam tinkamų citatų , bet ne matau prasmės ) Aš du kartus prikėliau iš mirties irgi ne Inkognitui . Žmogus per daug susireikšmino .

Benamis

Citata iš: Evaldas666  gegužės 28, 2016, 23:17:43Nieko įdomaus nepasakė
Manau aiskiai pasake, kad net inkognito savo istorija vertina kaip fantazijos vaisiu ir tiek :)

Evaldas666

 Aš asmeniškai kitką įžvelgiau . Kaip jau daug kartų rašiau , man nesvarbu įrodyt ar paneigt jo istorijos . 

inthelight

#5
gegužės 29, 2016, 14:44:47 Redagavimas: gegužės 29, 2016, 18:45:48 by inthelight
Manau inkognito norėjo tai pateikti kaip fantastiką, kad gautų mažiau pajuokų ir kritikos. Tai rodo, kad žmogus bijo pasakyti kaip iš tikrųjų yra. Jam labiau rūpi, kad būtų priimtas visuomenės, o ne pateikti viską kaip yra.

Manau inkognito yra geras pavyzdys kaip žmogus kažką patyręs ar prisifantazavęs ir pradėjęs kalbėti apie tai, pradeda bijoti ir ta baimė taip deda per smegenis, kad iš gynybos pradedama įžeidinėti kitus, ego užima viršų ("Dabar ir meškos ausį , pasirodo meškos ausys buvo asmeniškai jam sukurta ."). Suprantu, jog sunku eiti tiesos keliu, kai pasakai kaip yra ir vis tiek juokiasi, jog nesąmones pasakoji. Pasijuokimas iš karto iššaukia gynybinę reakciją, nes visi norim būti priimti. Pasijuokimas tarsi atskiria išjuokiamą žmogų, o tai labai skaudu dvasiškai ir kadangi norisi verčiau likti kartu su kitais arba prie chebros, pasirenkama viską pateikti vietoj dokumentikos fantastika.

Mano postas nereiškia nei kad juo tikiu nei netikiu.

Marius

O dievai...juodu ant balto demaskuotas buvo inkogmnito ir jo vapaliones, bet visvien atsiranda grybu kuie tiki kad vis dar yra pries inkognito kazkoks samokslas..cia taspats kas balsuot uz paksa, kazkuo man jis ir panasumu su inkognito turi...

TinSoldier

Citata iš: inthelight  gegužės 29, 2016, 14:44:47Manau inkognito norėjo tai pateikti kaip fantastiką, kad gautų mažiau pajuokų ir kritikos.
Man asmeniškai tai irgi taip atrodo.
Iš tikrųjų, manymas, jog jis pats tyčia viską išfantazavo (ir tai suvokia) - labai didelis komplimentas jam būtų :D Tokiai istorijai, nuoseklumui, detalumui sukurti reikia didžiulės fantazijos, atsidavimo, darbo, pastangų. Jau nekalbant apie nuolatinį jos kartojimą šitiek metų. Čia jau rimtas menas ir atsidavimas savo kūriniui, kokio galima būtų visiems pavydėt.

Visai kas kita, kai visą tą darbą be jokių valingų pastangų smegenys padaro savaime. Ir kai ta istorija patį žmogų laiko įkaitu. O ne žmogus valdo istoriją.

Aš vis tiek pastaruoju variantu linkęs tikėti.


Evaldas666

 Tikriausia pirmą kartą skaitau tokias normalias diskusijas apie Inkognito . Įskyrus @Marius pasakymas man asmeniškai nepatiko ( bet man , tai ne reiškia , kad visi turi man pritart ir kad aš teisus ) . Nors kaip aš sakau , niekada aš pats asmeniškai nekėliau klausymo ar tai tiesa ar ne , bet iš šitos diskusijos gerai panagrinėjus galėtumėt atrast atsakymą . Aš asmeniškai pažįstu jį , bendravom tiek asmeniškai tiek per skype ir panašiai . Mano žmona skeptikė iš vis netiki tokiais dalykais , bet pats Inkognito kaip žmogus patinka .
Man tiesiog labai keista jo neapakinta paragrafui . Man keista , kaip žmogus dėl savo ambicijų manęs prašo jį išmest iš forumo . Keista , kad norint nutraukt barnį tarp dviejų narių ir neužstojus Inkognito , jis labai " įsižeidžia " .
Aišku visi jo pareiškimai nso.lt svetainėje kelia juoką . Jai jis nori gali rašyt ką nori  :) Bet pats parodo daug apie save . Tik reikia įsiskaityt .
Dar man labai keista , pateikiu savo mintis jums apmąstymams  :
Ilgesys " senų " laikų , kaip meškos ausyje rašė visokie ateiviai , žmonės apsimetinėdavo bet kuo , rašydavo trimis ir daugiau slapyvardžiais .
 Tai tiek  :)
 

Benamis

Citata iš: TinSoldier  gegužės 29, 2016, 20:04:25
Citata iš: inthelight  gegužės 29, 2016, 14:44:47Manau inkognito norėjo tai pateikti kaip fantastiką, kad gautų mažiau pajuokų ir kritikos.
Man asmeniškai tai irgi taip atrodo.
Taciau kam tada tikra istorija leisti fantastines knygos pavidalu?

10 ar daugiau metu visur tvirtino, kad ji pagrobe ateiviai, o cia matai staiga pabijojo kritikos ar pajuoku...

Jeigu nenoretu, kad apie ji zinotu, tada apskritai tyletu ir nieko nepasakotu.

Man vienam kazkas nesirisa?

Teroras

Tuoj anomalijos administratorius bus apkaltintas, kad yra KGB agentas kuris nori pakenkti inkognito ir jo istorijai, o ir visa anomalija buvo sukurta tik tam, kad niekas netiketu inkognito zodziais.

Cia jeigu vadovausimes kokio nors SAN IL logika ;D

Evaldas666

 Labai gerai pradėjot . Administratorius užvedė ant kelio , o jūs nugrybaujat .
Labai keista, San IL stengiasi iš visų jėgų o Inkognito bando prastumti savo istoriją , kaip fantastiką :D
Kažkam labai nepatinka mano šie pasakojimai jums . Pasiskaitykit , nso.lt , bando visaip įžeist .     

TinSoldier

Citata iš: Benamis  gegužės 30, 2016, 04:29:41Taciau kam tada tikra istorija leisti fantastines knygos pavidalu?

10 ar daugiau metu visur tvirtino, kad ji pagrobe ateiviai, o cia matai staiga pabijojo kritikos ar pajuoku...

Jeigu nenoretu, kad apie ji zinotu, tada apskritai tyletu ir nieko nepasakotu.

Man vienam kazkas nesirisa?
Toje istorijoje galybė dalykų nesiriša, ne pirmas atvejis :D

Iš kitos pusės, jeigu jau 10 metų ištisai ir nepaliaujamai sąmoningai melavo, kurių galų dabar taip staiga sąžinę įgyti? Dar, įdomu, kokia ten knyga būtų buvusi: ar savadarbė pdf formatu, ar visiškai anomalija.lt finansuojama (netikiu, kad tokias lėšas turėtų), ar būtų kreipiamasi į leidyklą - pastaruoju atveju, jeigu būtų mėginama prakišti kaip dokumentiką, niekas tokių kliedesių net negalvotų spausdinti.

Koks Kazys Paulauskas taip pat tikėjo ateiviais ir, kad jį jie buvo pagrobę, bet leido iš esmės fantastines knygas.

Žodžiu, šiuo atveju aš pabūsiu naivuoliu, toliau prisilaikydamas nuomonės, jog tam tikri sąmonės reiškiniai padėjo sukurti jam tą istoriją, o ne meninis įkvėpimas :D

Benamis

Citata iš: TinSoldier  gegužės 30, 2016, 10:32:55pastaruoju atveju, jeigu būtų mėginama prakišti kaip dokumentiką, niekas tokių kliedesių net negalvotų spausdinti.
Cia gincytinas klausimas. Ypac todel, kad Lietuvoje tu leidyklu ne viena ir ne dvi. Jeigu jau Devitos psichodeliskus dalykelius leidyklos leidzia, tai kodel negaletu isleisti knygos apie pirma lietuvi kuri buvo pagrobe ateiviai? Sakyciau inkognito atvejis net idomesnis, negu (cituoju is Devitos knygos):

Citatataip pat ten rasite ir įvadą į roko muzikos, pop meno bei ezoterikos įnspiruotą savianalizę.
Aisku nezinia kaip ten butu bet, kad viena ar kita leidykla sutiktu - mano akimis visai realus variantas.

Bet tai nera svarbiausia, nes net kaip suprantu neaptares detaliu, inkognito pareiskia, kad knyga butu fantastine... Man tai keista.

10 metu ar daugiau sakai, kad viskas yra tikra ir neisgalvota, isizeidi kai tavim netiki, o veliau staiga pareiski, kad leiskime knyga kaip fantastika...

Evaldas666


Aukštyn