NSO toje pacioje vietoje

Pradėjo NSOOOOO, kovo 08, 2016, 02:27:21

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

NSOOOOO

kovo 08, 2016, 02:27:21 Redagavimas: kovo 08, 2016, 12:05:40 by Benamis
Sveiki ,jau keleta metu toje pacioje vietoje i savaite mazdaug 4kartus kaba zalia sviesa nejudedama isvietos ,pirmus puse metu galvojom su seima kad tai zvaigzde ,bet pasiziurejus i kitas zvaigzdes jos nera zalios ir visos vienodos niekuo neissiskiriancios ,o cia grynai kaba zalias taskas lyg siektiek zybciodamas iki pat ryto ,nejudedamas is vietos.Tikrai negali but zvaigzde :) mistika :D

Skunk

Jokio mistikos, tai tikriausiai tolima dvinare zvaigzdziu sistema, o spalva atrodo lyg zybsi del aplink jas susidarusiu duju.

Bilekoks

Skunk, tu tikriausiai pamirsai kad Zeme sukasi. Temos autoriau, kur tas zalias sviesos saltinis? Nurodyk krypti, siaure, vakarai ir t.t. Kiek apytiksliai laipsniu virs horizonto. Kokiam rajone pats randiesi? Kokiu laiku pradedi stebeti, kokiu baigi. Sviecianti objekta stebi tik esant giedrai dangu ar ir apniukus? Daugiau detaliu. Gali pabandyt sita programa parsisiust ir patikrint ar tai zvaigzde ar ne. http://www.stellarium.org/

Skunk

Sukasi tai sukasi, musu dangaus vaizdas pasikeis.... net nezinau kada pasikeis, taves ir manes jau seniai nebebus. Nedarykit anomalijos is paprastu svieseliu. :)

Bilekoks

Siaip tai as ne precesija turiu galvoje o paprasta 24 valandu apsisukima apie savo asi. Pagal tavaja logika gaunasi kad matomasis dangaus skliautas sukasi kartu su planetoje stovinciu stebetoju, taip kaip dangus tebutu lubos ant kuriu nupaisytos zvaigzdes ir planetos ir suktusi kartu su planeta kaip isorine uzfiksuota sfera. Patinka tau ar ne, kai kuriais atvejais paprastos svieseles gali ir nebut visai paprastos.

Aukštyn