Liepos 2 d. – Pasaulinė ufonautų diena

Pradėjo paragraf 78, liepos 02, 2013, 20:08:47

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78


Liepos 2 d. - Pasaulinė ufonautų diena


Šią dieną Lietuvoje

Su gimimo diena sveikiname: kino ir teatro aktorių Vytautą Paukštę (1932 m.), tapytoją Osvaldą Jablonskį (1944 m.), popatlikėją Gintarę Karaliūnaitę (1978 m.) 

1927 m. Aušros vartų Gailestingumo Motinos paveikslas oficialiai pripažintas stebuklingu - Aušros vartų Marija vainikuota popiežiaus Pijaus XI palaimintomis auksinėmis karūnomis. 

1935 m. Kaune įvyko pirmosios aviacijos modelių varžybos. 

1937 m. draugijos kovai su tuberkulioze Kauno skyriaus iniciatyva įsteigtoje Romainių tuberkuliozės ligoninėje pradėti gydyti pirmieji pacientai. 

1947 m. įsteigta Didžiosios Britanijos lietuvių sąjunga (DBLS). Sprendžiant iš to, kokiu greičiu auga lietuvių skaičius toje šalyje, sąjunga dirbo gerai.

Šią dieną pasaulyje 

Tarptautinė sporto žurnalistų diena minima nuo 1995 m. Šią dieną 1924 m. Paryžiuje buvo įsteigta Tarptautinė sporto spaudos asociacija, dėl šios priežasties ir buvo pasirinkta ši data. 

Azerbaidžane - Policijos diena. Ukrainoje - Mokesčių inspekcijos darbuotojų diena. Sprendžiant iš toje šalyje regimų kontrastų, jie ten nepersidirba. Pietų Karibų jūros salos valstybėje Kiurasao minima Vėliavos ir nacionalinio himno diena - 1984 m. buvo priimta šios šalies vėliava.

1900 m. Frydrichshafene paleistas pirmas „cepelinas". Dirižablį sukonstravo vokiečių orlaivių konstruktorius grafas Ferdinandas Zeppelinas.

1928 m. JAV pradėtos pirmos pasaulyje reguliarios televizijos programos transliacijos.   

1961 m. nusižudė JAV rašytojas Ernestas Hemingway. Savižudybei jis ryžosi sunkiai susirgęs, nenorėdamas likti našta sau ir kitiems.

Pasaulinės ufonautų dienos organizatoriai jau ne pirmus metus kviečia šiandien visus užversti galvas (vaizdo kameras, telefonus, žiūronus, teleskopus, akinius ir t. t.) į dangų ir ieškoti ten neatpažintų skraidančių objektų. Pro langą išmesti kaimyno pašvinkę cepelinai irgi tiks, jei spėsite laiku nufotografuoti, galite pagarsėti kaip ateivių atradėjas. O jei kažkas nufilmuos, kaip jie trenkiasi jums į galvą, irgi pagarsėsite, tačiau kiek kitaip.



Šaltinis: http://www.lrytas.lt/datos-ir-progos/liepos-2-d-pasauline-ufonautu-diena.htm

Na tai ką, su ufonautų diena visus :)

Aukštyn