Lietuviški kriptidai?

Pradėjo paragraf 78, gruodžio 19, 2014, 22:22:48

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Hmm... susimąsčiau ar Lietuva turi kokių nors savo kriptidų? Gal žinote kokių?

Senose sakmėse galia paskaityti apie vilkatus, laumes, undines, geležinę gyvatę, žuvų karalių...
Kartais pasirodo visokie keisti pranešimai apie neseniai Lietuvoje matytą čiupakabrą...

Gal kas žinote kokių dabartiniais laikais sutinkamų lietuviškų kriptidų, nes tie senieji kažkaip jau išmirė

prancuzas

Turiu knyga atsisiunciau is JAV apie kriptidus.
Autorius Lloyd Pye amerikietis, paranormaliu reiskiniu tyrinetojas. Dar geriau zinomas kaip Starchild skull tyrinetojas, praeitais metais mire nuo vezio.
Jo knygoje "Everything you know is wrong. Book one human origins" tyrineja sniego zmogu, didziapedi ir  t.t. Vienoje pastraipoje stai kas parasyta:

"1661m (tai parodo kaip senai pranesami tokie ivikiai) Lietuvos miskuose, kariai budami medziokles varovais isvare is misko kas buvo vadinama "zmogus-lokys". Jis buvo sugautas ir nusiustas i Varsuva kaip dovana karaliui Jonui Kazimierui II, kurio zmona bande ismokslinti belaisvi. Jis niekada neismoko kalbeti ar padaryti kazka daugiau nei pora virtuves ruosos darbu, bet tai buvo gerai zinomas atvejis tuo laiku."


paragraf 78

Išties įdomu.
O toje knygoje apie Lietuvą daugiau nieko nerašo?

prancuzas

Deja ne. Tarp kitko per TV nesenai rode per zines lyg ir kuriamas tinklapis kur bus galima paskaityti senus karaliu laiskus ir pan. aisku nereiskia kad svarbiausius dokumentus paskelbs. Minejo kad Karalius Mindaugas buvo gaves dovanu liuta nuo kazko nepamenu. Reiketu pasidometi Varsuvos karaliumi. Idomu is kur knygos autorius trauke informacija.

paragraf 78

Na senovinių kriptidų tai pilnos sakmės. Vėlius jų nemažai užrašęs buvo.
Būtų įdomiau dabartinių originalių kriptidų sužinoti, nes kažkaip apart čiupakabros Lietuvoje toks jausmas kad nieko nemato žmonės

Jimas

#5
gruodžio 20, 2014, 22:36:53 Redagavimas: gruodžio 20, 2014, 22:59:01 by Jimas
Kažkur skaičiau tokią teoriją, kad baltų gentys palaikė ryšius su tais "bear-man'ais". Tai paaiškina kodėl Kijevo Rusia    bijojo kovų su Lietuviais. Kaip žinia Lietuviai daug kovų laimėdavo turėdami mažiau karių, tikriausiai priešai išsigasdavo ne tik nuožmių lietuvių bet ir "bear-man'ų"(tikriausiai jie turėjo būti ne tik aukštesni už eilinį žmogų bet ir fiziškai stipresni). Galbūt nėra rašytinių šaltinių nes jie pradėjo nykti, dažnai buvo naudojami kovose(ko pasekoje mirdavo), galbūt pradėjo kryžmintis su normaliais žmonėm, o ir vieta kur baltų gentys gyveno buvo gan izoliuota tuo metu nuo rašytinio pasaulio, mažai kas atklysdavo(prisimenu kaip kažkokį kunigą atklydusį su palydą užmušė Lietuviai :D) plius buvo pagonys mažai su kuo kontaktavo apart kaimyninių valstybių ir baltų genčių tarpusavy. Tai paaiškintų kodėl lietuviai yra aukšti :)

Jimas

#6
gruodžio 20, 2014, 22:49:59 Redagavimas: gruodžio 20, 2014, 22:52:50 by Jimas
Dar noriu pridėti, jog tai tikriausiai buvo išgyvenusių neandertaliečių palikuonys, kurie ilgai nesikryžmino su Homo Sapiens Sapiens(moderniais žmonėm). Jie galbūt taip ilgai išgyveno, nes tai buvo labai izoliuotas regionas(pagrinde vien miškais), taip pat galbūt gerai sugyveno su baltais, padėdavo mūšiuose ir panašiai, buvo sudarę sąjungą.

paragraf 78

Mane labiau įtikintų, jog tai buvo kažkas panašaus į skandinaviškuosius berserkus :)

P.S. Nerašyk dviejų pranešimų vienas paskui kitą. Jei nori kažką papildyti, naudokis funkcija "keisti"

Jimas

Citata iš: paragraf 78  gruodžio 20, 2014, 23:07:00
Mane labiau įtikintų, jog tai buvo kažkas panašaus į skandinaviškuosius berserkus :)

P.S. Nerašyk dviejų pranešimų vienas paskui kitą. Jei nori kažką papildyti, naudokis funkcija "keisti"

Gal ir taip, tikriausiai tiesos niekada nesužinosime :D

snofru

Citata iš: prancuzas  gruodžio 19, 2014, 23:36:31"1661m (tai parodo kaip senai pranesami tokie ivikiai) Lietuvos miskuose, kariai budami medziokles varovais isvare is misko kas buvo vadinama "zmogus-lokys". Jis buvo sugautas ir nusiustas i Varsuva kaip dovana karaliui Jonui Kazimierui II, kurio zmona bande ismokslinti belaisvi. Jis niekada neismoko kalbeti ar padaryti kazka daugiau nei pora virtuves ruosos darbu, bet tai buvo gerai zinomas atvejis tuo laiku."
knygos gale gal yra nurodyti šaltiniai kuriais naudojosi autorius?
pamenu pas latvius yra kažkokios legendos apie "žmones lokius", "miško bobas" ir pnš.

Citata iš: Jimas  gruodžio 20, 2014, 22:36:53Galbūt nėra rašytinių šaltinių nes jie pradėjo nykti, dažnai buvo naudojami kovose(ko pasekoje mirdavo), galbūt pradėjo kryžmintis su normaliais žmonėm, o ir vieta kur baltų gentys gyveno buvo gan izoliuota tuo metu nuo rašytinio pasaulio
o galbūt, baltai kryžminosi su ateiviais? o ateivių technologijas naudojo kovose su slavų gentimis? man atrodo šitos versijos maždaug vienodo lygio :) o jei rimtai. baltų gentys negyveno izoliuotai, bendravo su kaimyninėm gentim, su vienom sugyveno draugiškai su kitom pykosi, žodžiu kaip ir visi tuo metu. tai jeigu ten būtu kažkokia sąjunga su trogloditais, tai atsispindėtu kaimyninių tautelių pasakose, mituose ir panašiai, netgi jeigu jie ir rašto neturėtu. pvz Š. Amerikoje yra genčių kurios savo legendose mini mamutus. ir tai ne keli šimtmečiai o tūkstantmečiai. žmonių atmintis siekia toli.
Citata iš: Jimas  gruodžio 20, 2014, 22:36:53Tai paaiškintų kodėl lietuviai yra aukšti :)
kažkaip suabejočiau. lietuviai ne aukštesni nei tarkim kiti europiečiai. o labai aukštų individų pasitaiko ne tik pas lietuvius, pas tuos pačius kiniečius kurie gan mažučiai, pasitaiko tikrų milžinų, jei lygint su statistiniu kiniečiu. :)
Citata iš: Jimas  gruodžio 20, 2014, 22:49:59
Dar noriu pridėti, jog tai tikriausiai buvo išgyvenusių neandertaliečių palikuonys, kurie ilgai nesikryžmino su Homo Sapiens Sapiens(moderniais žmonėm). Jie galbūt taip ilgai išgyveno, nes tai buvo labai izoliuotas regionas(pagrinde vien miškais), taip pat galbūt gerai sugyveno su baltais, padėdavo mūšiuose ir panašiai, buvo sudarę sąjungą.
na jeigu neandartaliečiai, grubiai - prieš kelis šimtmečius, būtų gyvenę čia kur nors Lietuvoje ar Rytų Europoje, kur nors kur tuo metu gyveno kažkokios baltų gentys, jie nori nenori po saves turėjo kažką palikti. kažkokius meno dirbinius, įrankius dar kažką. jų pačių likučiai, galų gale. o kol kas neteko girdėt, kad kokiame pilkapyje rado bent vieną neandartaliečio skeletą.

prancuzas

Kazkur skaiciau kad lietuviai buvo sunkiai iveikiami  ar neiveikiami del to kad naudodavo "galias". Priesai pamate kad kariai (vytciai) nusirengineja pabegdavo is karo lauko nes zinodavo kas laukia. Kariai nusirenkdavo iki puses kad geriau pasiimtu energijos is aplinkos ar kazkas panasaus. Vienas vytis galedavo iveikti desimtis priesu ir vycius zudydavo dazniausiai miegancius. Bet vel gi cia tik versija.

O del knygai naudotu saltiniu yra sarasas, labai ilgas.

Aukštyn