Ką daryti jei jus įžeidė?

Pradėjo paragraf 78, balandžio 29, 2014, 07:27:50

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

balandžio 29, 2014, 07:27:50 Redagavimas: balandžio 29, 2014, 14:05:44 by Druwis
Kadangi labai dažnai kyla temos apie tai kas ką įžeidė, kas ką pažemino, apie tai kad forume ir dėl to prasideda žodžių karai, parašysiu galimus sprendimo būdus.

Blogi būdai:
Rietis su oponentu
Žeminti oponentą atgal
Pradėti minusų karą
Kurti temą apie oponento protinį neįgalumą

Geri būdai:
Trolio ignoravimas
Pranešimas apie netinkamą elgesį administracijai arba spaudžiant "Report/Pranešti" mygtuką esantį prie kiekvieno pranešimo arba susisiekiant su administracija per PM nurodant temą ir priežastį

Atsiminkite, jog administracija dažnai gali nepastebėti kokio įžeidimo, kol tai neperauga į žodžių karą, kartais dėl pranešimų gausos nepastebime kai kurių dalykų (pvz. minusų karo tikrai nepastebėsime, jei patys to nenurodysite).
Žodžiu, jei jau matote kokią neteisybę, rašykite/praneškite administracijai, nes tik kartu forumą galime padaryti geresnį.
Administracija tikrai viena nieko nepadarys. Forumas yra visų mūsų erdvė, tad visi ir stenkimės.

2Pacas

#1
balandžio 29, 2014, 14:06:32 Redagavimas: balandžio 29, 2014, 14:24:11 by 2Pacas
Ironija..

Siaip gerai viskas,reikia tik tiketis kad pasiskundes zmogus nebus isvadintas kai kuriu nariu.... Skundiku ir t.t.t






Master

Aš tai būčiau labiau už temą- ką daryti, kad neįžeisti :) Bet ne esmė

.L.U.T.H.O.R.

#3
balandžio 29, 2014, 14:39:44 Redagavimas: balandžio 29, 2014, 14:41:29 by Druwis
Jei žmogus įsižeidžia, tai čia pas jį problemos :) Be to kiekvienas žmogus skirtingai įžeidus :) Kas įsižeidė, turi teisę pranešti apie tai viršesniams :)

Nedarom antros diskusijos čia :)

Master

Na man tiesiog keista, kad tai laikoma norma.
(jeigu trenksiu žmogui, tai čia jo problemos, kad jam skauda. Logiška)

.L.U.T.H.O.R.

Fizinė sąveika yra kas kita. Pati sau trenk, irgi jausi skausmą.

paragraf 78

Šiaip dažnai žmogus įsižeidžia pats, dėl menkiausios frazės, kurią kitas neatsargiai ištarė. Jei aš kas kartą įsižeidinėčiau dėl to kad kažkas ką nors apie mane pasakė forume ar komentaruose po straipsniais, tai turbūt jau seniai akis praverkęs būčiau ir iškeliavęs pas Abraomą :)
Ką noriu pasakyti: tai kad kažkas įžeidinėja nėra norma ir nėra toleruotina, tačiau dažnai (net pernelyg) yra taip, kad patys pakurstome įžeidinėjimus. Galų gale jei kažkas įžeidė, tai kam nusileisti iki jo lygio ir įžeidinėti atgal? O taip irgi dažnai būna. Akivaizdus pavyzdys Tupako ir Mariaus santykiai. Vienas kitą be perstojo įžeidinėja, o po to abu rėkia: Žiūrėkite jis mane įžeidinėja :)
Ir tokių pas mus pilna. Nejau negalima paprasčiausiai nereaguoti į tokius dalykus? Kodėl tiesiog nepranešus administracijai? Kodėl reikia pulti ginčytis ir įrodinėti pas kurį ilgesnis?
Žodžiu diskusija ne apie tai kokie čia procesai verda, o apie tai ką daryti kad tokių dalykų nebūtų. Jei kas turite kokių konstruktyvių pasiūlymų - rėžkite, jei ne neterškite temos. Dėkui

Benamis

Pirmas pasiulymas, perfrazuoti forumo taisykles, kad butu aiskiai apibrezta kas laikoma izeidinejimu. Dabar ta taisykle yra labai plati ir gali buti naudojama labai lanksciai. Senbuviai ismoko, kad uz tiesioginius oponento zeminimus gauna ispejimu %, tai forume pasidare labai madinga izeidinejimus uzslepti "sarkazme" ir "ironijoje". Esme nesikeicia, zmones vistiek izeidzia kita zmogu, tik izeidinejimas pasleptas uz tam tikros sirmos kurios deka, jie lieka nenubausti, nes moderatorius nors ir mato, kad kitas zmogus yra zeminimas ir niekinamas (o ir kitas zmogus tai supranta) negali pazeidejo nubausti butent del neapibreztos izeidimo savokos. Juk nebutina iterpti keiksmazodi ar siaip vulgarizma, kad galetum paniekinti kita zmogu. Uztenka kalboje panaudoti viena zodi kuris tures menkinancia konotacija.

czech-kuolis

Pliusuoju prie gerų būdų:

Suaugti.

(o čia įžeidimas skaitosi kažin?)

Benamis

Ir dar vienas pasiulymas, czech-kuoliuo citata:

CitataLabai ir labai pritariu. Siūlyčiau net į taisykles įrašyti, kad tokiu atveju (kai kuriama tema) ir įdedamas video bent 2 sakiniais būtų nusakoma video prasmė.


Cia bendrai jeigu ka, nesusije su izeidinejimais ;D

paragraf 78

Tai turėsime darbo, reikia apsitarti kaip tas taisykles paformuoti, kad viskas aišku būtų. Gal yra pasiūlymų kaip apibrėžti kas ir kada yra įžeidinėjimas, nes tai išties nelengva apibrėžti, dėl Benamio apibrėžtų dalykų.
Nes dabar apibrėžta šitaip:
- necenzūriškai keiktis;
- užgaulioti kitus diskusijų dalyvius;

TinSoldier

#11
balandžio 29, 2014, 15:58:37 Redagavimas: balandžio 29, 2014, 16:06:29 by TinSoldier
Prie ko iš vis tos taisyklės... :/ Esu įsitikinęs, kad praktiškai niekas jų neskaito.
Nei vienas čia nėra iš dangaus nukritęs, kad realybėje nesiorentuotų.

Kaip kažkur girdėjau tokią istoriją, kad JAV policijos pareigūnai "sulaikinėdami" juodaodį, jam į subinę sukišo lemputę. Policijos departamento atsakas: surengsime pareigūnams paskaitas apie jautrumą kitiems.

Na, bet, jei jau žmogus nesuvokia, kad kitam lemputė užpakalyje gali nepatikti, - tai gal jis, pradžiai, nelabai vertas būti policijos pareigūnu, ar bendruomenės nariu, apskritai.

Tai ir taisyklės: jei realiame gyvenime nebuvo išmokta normalaus bendravimo, tai instrukcija, kaip tai daryti - nelabai padės. Mažų vaikų, ypač tarp senbuvių, čia nėra, kad dar tik mokytųsi orientuoti visuomenėje.

Nenoriu pasakyti, kad kažkurie nariai forume kiša kitiems lemputes į užpakalį, ar kad kitiems jos yra kišamos - tiesiog, manau, kad taisyklių keitimas - tik beprasmis formalumas.

Nekalbu apie naujokų priėmimą, bet, manau, kad geriausia priemonė spręsti konfliktus tarp senbuvių: žodžių karų skiltis. Ten išsiginčyti, išsilieti, pakalbėti ir t.t. (kas dabar ir vyksta). Po kiek laiko, po kažkiek tokių dialogų, susiformuoja ir normalesnis bendravimas, manau. Arba tiesiog daugiau ignoro atsiranda, nei konfrontacijos. Kaip ir Mariaus ir 2pac'o atveju.

Benamis

Tai aisku, kad taisykliu neskaito TinSoldieri. Taisykles labiau padetu moderatoriams: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=1919.0

Nes veliau prasideda ivariausi (ko tik man nerase) issisukinejimai: as cia kalbejau apie gyvuna, o nie apie zmogu, as ne tai turejau omenyje, kur tu matai ta ar ana, as parasysiu administratoriams ir jie nuims "is oro duota" ispejima nes tu cia savivaliauji ir t.t. :)

Stai prie ko tos taisykles.

paragraf 78

Aha, taisyklės būtent tam ir reikalingos, kad nebūtų išsisukinėjimų nuo pelnytos bausmės taip sakant, kurias skiria moderatoriai. Gal tai ir dvelkia biurokratizmu, bet jau ne kartą pasitaikė tokios situacijos, kad tik taisyklių dėka asmuo buvo sustabdytas nuo nesąmonių darymo. Neminėsiu kas ir kaip, visi tas istorijas ir taip žinote.

TinSoldier

#14
balandžio 29, 2014, 16:16:19 Redagavimas: balandžio 29, 2014, 16:18:30 by TinSoldier
Nežinau, ar buvo, ar nebuvo toks pasiūlymas, tačiau, jei padaryti dar didesnę demokratiją? Ir suteikti nariam galimybę duoti kokią vieną dešimtąją įspėjimo?

Padaryti, kad žinutė, surinkusi kokius 10 paprastų narių įspėjimų, gautų tikrą, pvz, 10proc. nuobaudą?
Kad tie paprastų narių įspėjimai neminusuotų reputacijos, bet tiesiog būtų toks policinės savivaldos modeliukas?

10 įspėjimų paminėjau tik kaip pavyzdį: tikriausiai reiktų proporcingo skaičiaus nuo aktyvių narių. Žinoma, ir galimybę įspėti turėti gauti tik parašę kiek daugiau žinučių, kad nebūtų kuriama daugybė profilių.

Tokiu atveju, ir be katastrofiškai sunkaus darbo, siekiant apibrėžti: kas yra įžeidimas - būtų argumentas, kad buvai įspėtas su priežastimi.

Ginčijiesi, kad ne apie tą kalbėjai, ar ne tą įžeidei? Proporcingam skaičiui perskaičiusių tavo žinutę pasirodė kitaip - todėl tylėk, nes problema tavo žinutėje, o ne kitų interpretacijose.

Tai ir nuo moderatorių/administratorių truputį nuimtų atsakomybę vertinti: ar žinutė, apie kurią buvo pranešta, tikrai atitinka taisykles, ar neatitinka, ar biški neatitinka, ar neatitinka, bet tas narys fainas ir t.t.

Aukštyn