Nufotografuotas vaiduoklis ar ne?

Pradėjo paragraf 78, balandžio 04, 2013, 20:18:54

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

la.benas

Kur jūs tą veidą matot? Aš niekaip negaliu įžiūrėti, padėkit :(

TinSoldier

#16
balandžio 05, 2013, 10:58:25 Redagavimas: balandžio 05, 2013, 11:12:12 by TinSoldier
Bent jau kol nėra daugiau nuotraukų, pritarčiau Šešėliui, kad "siluetas" įrėmintas medžių ir krūmų.
Smegenys nuolat ieško atpažįstamų figūrų vietose, kuriose tų figūrų nėra. http://www.scientificamerican.com/podcast/episode.cfm?id=BFA8FA30-D772-9069-0F9403D381659DB0

Panašiai paaiškinamas ir matomas Marso "veidas". Ir tai, kad ir čia kai kurie veidus pradėjo matyti. Net paprasčiausiame kambaryje, tamsoje, kai akys negali tinkamai įžiurėti objektų, žmonės pradeda visur įžvelgti veidukus.

Labai gera demonstracija to, kad žmonės mato tai, ko nėra. Visas video labai geras ir įdomus, paaiškinantis kaip veikia smegenys. Tai rekomenduoju visą pažiūrėti kada nors. Bet dabar bent nuo čia: http://www.youtube.com/watch?v=EJXrOn7QKaA&feature=player_detailpage#t=2801s
Puikiai tinka paaiškinti ir šitą "vaiduoklį".

Ir, jei stengsitės žiūrėdami į nuotrauką žvelgti į medžius ir krūmus, o ne tą siluetą - pastebėsit, kad vaiduoklio bruožus sudaro visiškai logiškai išdėlioti krūmai ir medžiai. Nėra taip, kad vaiduoklio veidas sudarytas iš vieno krūmo, o visur kitur plika. Tuomet galima būtų suabejoti, ar ten krūmas, ar veidas. Bet dabar veidas būtent ten, kur yra krūmų linija. Kūnas būtent ten, kur balto sniego ruoželis su vos viena kita šakele ir pan, o ne tarp tamsių šakų. Tiesiog taip dėkingai susidėliojusios šakos ir sniegas, sudarusios iliuziją.

Iron Tara

Nu nežinau, bet man neatrodo, kad ten logiškai išsidėstę medžiai būtų. Kamienas tarsi nutrauktas ir prasideda plonos šakelės vietoj jo... Plius, figūra ryškiai išsiskiria iš bendros aplinkos savo blankumu, ryškumu ir nesusiliejimu. Panašiausia tai į atspindį, bet jo padėtis toje vietoje sutampa su plokštumų išsidėstymu (apačioje) ir atrodo, kad stovėtų ten kažkas, vietoj to, kad ten būtų netvarkingas atspindys.

TinSoldier

#18
balandžio 05, 2013, 15:50:21 Redagavimas: balandžio 05, 2013, 15:54:31 by TinSoldier
Citata iš: Iron Tara  balandžio 05, 2013, 14:45:41
Nu nežinau, bet man neatrodo, kad ten logiškai išsidėstę medžiai būtų. Kamienas tarsi nutrauktas<...>


Kamienas nutrauktas todėl, kad jis auga iš žemės :D Tos kitos šakelės juk arčiau objektyvo esančių krūmų. Tie du medžiai, iš abiejų "galvos" pusių nei kiek nesikerta su galvos kontūrais. O labai gražiai įrėminę tą "galvą". O krūmas, atstojantis galvą yra šalia eilės kitų krūmų, esančių kairėje. (tiesa, pastarieji biški užstojami medžių, todėl ne tokie ryškūs).

Figūra nei kiek neišsiskiria iš aplinkos. Ypač priartinus. Tame mano papostintame video ir yra pademonstruota iliuzija, kaip susidaro išsiskyrimo iš aplinkos vaizdas. Tame video kvadratas, tarp raudonų figūrų, atrodę esantis arčiau ir šiaip kažkoks išsiskiriantis. Kaip ir šitoj foto.

Aš, pvz, kitoj tos nuotraukos vietoj matau vėžliuko nindzės galvą. Ir jinai man atrodo taip pat išsiskirianti iš aplinkos. Tačiau taip yra dėl mano vaizduotės ir smegenų, ieškančių atpažįstamų figūrų. Jei jūs vežliuko nindzės nematot, esu įsitikinęs, kad kitose vietose tarp šakų pažiūrėję surasit kokį sau atpažįstamą objektą. Kokį traukinį, cepeliną ar mylimosios veidą.


Iron Tara

Kiek kartų bežiūrėčiau, vis kitaip matau:D O ten tikriausiai vyko įnirtinga kova tarp Šrėderio (ta figūra panaši!) ir vėžliukų nindzių, paraleliniam pasauly.  :D

D.W. I know

cia tik mano nuomone, bet bent jau man cia panasu i vaiduokli.  gal siek tiek keistai atrodo, nes diena, bet ati ne retenybe. gal tose vietose buvo kapines ar dar kas nors?

paragraf 78

Ne, kapinių toje vietoje nebuvo.
Šiaip aš pats manau, jog ten gali būti netoli objektyvo praskridusi snaigė. Kuri ir davė tokį blurą. Gretimai matosi viena tokiu pat principu atsiradusi dėmė.
Kita versija, manau jog tai suteptas objektyvas.

Teroras

Man tai uzfiksuotas "vaiduoklis" i besmegeni kazkodel panasus (forma) :D

Klebonas

Dar kartą įsitikinu, kad kai kurie žmogeliukai išspaus "vaiduoklį" iš bet ko... O jeigu ant tiek žiopli ir dar nesusivokiate, nufotografuokite tą savo "vaiduoklį" kitu kampu - prapuls tas jūsų "vaiduoklis". Man net sarmata skaityti kai kurių komentarus, bet pasivarginau atrašyti.

Benamis

Tu gal perskaityk visa tema is naujo? Ar nors vienas dalyvis tvirtino, kad tai vaiduoklis?

RoxiO

Aš kad ir kiek bežiūrėčiau - jokio veido nematau. :D Beje, Soldieri, labai įdomus video! (y)

xsistemax

Panašu,kad fotografuota pro stiklą,kurį jau senokai kas nors valė.  :)
Vaiduoklių fotografijos būna daug geresnės kokybės,nesunkiai galima įžiūrėti visus bruožus.Čia tik kažkokia dėmė.
Beje,vaiduoklių fotografijose fiksuojama informacija,kažkokiu būdu išsaugota aplinkos medžiagose.Labai geras to pavyzdys yra vienos JAV skrydžių kompanijos medžiaga.Lėktuvo įrenginiai buvo panaudoti kitų lėktuvų remontui,juose ir pradėjo vaidentis to lėktuvo pilotai.Reiškinys dingo išmontavus įrenginius.

Melia

Aš dešinėje nuotraukoje ryškiai matau veidą ,bet gali būt ,kad taip susidėliojo šakos ir šešėlis ,galbūt rūkas . Įdomu ar iki šiol matosi ten kažkas ar ne?  :)

Liksiubevardo

Pritariu kad tai tiesiog ireminimas. reiktu pabandyti atba kitu kampu nuoftografuoti kaip kazkas minejo, arba nueiti pakeist fona, pvz nukast sniega, ar palenkt biski sakeles, ir tada ziureti.

Kasius

Kaunas - gera vieta tokioms ir panašioms nuotraukoms - tiek kraujo čia išlieta, kad Kaunas gali būti Lietuvos "juodojo" romantiško turizmo sostine (tai ir gerai), bet šiuo atveju...

Kažkokių senių besmegenių vaiduoklius primena gal nužudė juos kas nors užpraeitą pavasarį?

Aukštyn