Nauji duomenys įrodant kad vikingai atrado Ameriką

Pradėjo paragraf 78, balandžio 05, 2016, 12:17:31

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Iš tiesų tai tyrimas nieko konkretaus nepasakė (tik pavadinimas skambus), bet šiaip įdomu

Naujas archeologų radinys sustiprina teoriją, kad Ameriką atrado vikingai

Archeologų komanda mano atradusi iki šiol nežinotos vikingų gyvenvietės liekanas pietvakarių Niufaundlendo saloje. Jeigu bus patvirtinta, kad radiniai iš tiesų priklausė vikingas, tai bus antras įrodymas, paremiantis teoriją, kad Vikingai gyveno Šiaurės Amerikoje, rašo phys.org.
Tyimo vadovė Sarah Parach, kuri dėl sėkmingo palydovų technologijos panaudojimo Egipto griuvėsių paieškoje buvo praminta „kosmoso archeologe", šįkart pakeitė paieškos metodus ir atrado, kaip manoma, Vikingų metalo lydinius.

Mokslininkai tyrimų vietas stebėjo iš palydovų ir vėliau vaizdus apdorojo kompiuteriu. Kompiuteriu buvo ieškoma neįprastų formų ar linijų.

Stebėdami Niufaundlendo vietą Ponint Rosee, mokslininkai ieškojo šalia jūros augančios žolės pokyčių - virš akmenų ar metalo auganti žolė yra ne tokia vešli. Tokius pokyčius galima matyti iš nuotolinio palydovo.

Atvykę į vietą mokslininkai panaudojo magnetometro tyrimus, kurie leido izoliuoti vaizdą po žeme. Po to buvo pradėti kasinėjimo darbai ir iškasta geležinė širdis bei velėnos sienų liekanos.

Radioanglies tyrimai parodė, kad gyvenvietė įkurta 800 - 1300 m. po Kristaus. Laikotarpis sutampa su vikingų gyvenimo metu.

Jeigu tolesni kasinėjimai ir testai parodys, kad gyvenvietę iš tiesų įkūrė vikingai, greičiausiai bus patikslinti ir istorijos vadovėliai. Tai reikštų, kad vikingai Šiaurės Amerikoje įsikūrė pusšimčiu metų anksčiau prieš Kristupą Kolumbą.

Šaltinis: http://www.15min.lt/mokslasit/straipsnis/laboratorija/naujas-archeologu-radinys-sustiprina-teorija-kad-amerika-atrado-vikingai-650-606011

kiskis

Indenai atrado Amerika. Ar jie pamete?

paragraf 78

Šis terminas naudojamas apibrėžti istorinius atradimus, o ne priešistorę, taip kad nors atsakymas ir gudriai skamba, bet kalba ne apie tai.

kiskis

#3
balandžio 05, 2016, 13:35:25 Redagavimas: balandžio 05, 2016, 16:53:06 by kiskis
Per ankti surado :( , todel nesiskaito, aisku....


Aukštyn