Ar Saulė - tai pragaras?

Pradėjo domisrim, rugpjūčio 17, 2014, 19:14:26

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

domisrim

rugpjūčio 17, 2014, 19:14:26 Redagavimas: rugpjūčio 17, 2014, 19:18:20 by domisrim
Šiandien skaitydamas dienraštį "Vakaro žinios" užmačiau įdomų straipsnį, kuriuo norėčiau pasidalinti su jumis. Neradau apie tai sukurtos temos.

1973 m. į NASA laboratoriją iš kosminio laivo "Skylab" gautas pranešimas visus tiesiog šokiravo.

Siaubo apimti astronautai perdavė, kad matė "pragarą, esantį Saulės gelmėse". Vėliau NASA pradėjo neigti pranešimus apie netikėtą incidentą, bet mokslo žurnalui "World Science" vis dėl to pavyko išsiaiškinti, ką kruopščiai slėpė Amerikos vyriausybė. Pasirodo, astronautai, tyrę helio išsiveržimus, buvo galingo žybsnio liudytojai, kai iš šviesulio gelmių staiga išsiveržė įspūdingo dydžio helio stulpas. Visa tai, kaip įprasta, buvo įrašinėjama į spektroheliografo juostelę. Ir staiga astronautai pamatė tai, ko nepamirš visą gyvenimą: tam tikrą laiką, truputį ilgiau kaip minutę, helio stulpo paviršiuje išryškėjo milijonai žmonių veidų, kuriuose buvo matyti baisi kančia, tarsi nuo kankinimų ugnimi. Astronautai nepatikėjo savo akimis, tačiau tie veidai buvo tokie ryškūs, taip aiškiai matomi, kad mačiusieji nesuabejojo - tai buvo pragaras...

Žinomas ir kitas įdomus faktas: daugelis nepriklausomų nuo NASA eskspertų tvirtina, kad yra žmogus, pabuvęs rojuje. Jis yra vardu Čarlzas Ginsonas (Charles Ginson). 1991 m. į Atlanto vandenyną nukrito amerikiečių kosminio laivo kapsulė "Gemini" su astronautu Č.Ginsonu, kuris buvo paleistas į kosmosą 1963 m. ir dingo be žinios. 28 metus apie jį niekas nieko negirdėjo. Kaip jis grįžo, taip pat neaišku, NASA nepateikė jokios oficialios versijos. Pats Ginsonas fiziškai yra visiškai sveikas, tačiau psichiškai ne visai normalus ir nesiorentuoja laike. Ekspertų manymu, sėkmingas Č.Ginsono grįžimas į Žemę reiškia tik viena: jis buvo patekęs būtent į rojų, o ne į pragarą ar kitų planetų gyventojų rankas...

paragraf 78

#1
rugpjūčio 17, 2014, 19:28:48 Redagavimas: rugpjūčio 17, 2014, 19:46:42 by paragraf 78
Bandžiau surasti daugiau informacijos apie Charles Ginson.
Nasos tinklalapyje pateiktame astronautų saraše tokio vardo nėra: http://www.jsc.nasa.gov/Bios/astrobio_former.html
Būčiau dėkingas už platesnę info apie šį astronautą.

Be to kiek pamenu tai Gemini projektas, nors ir buvo pradėtas 1961 m. tačiau oficialiai skrydžiai prasidėjo tik 1965 m. nuo Gemini III.

domisrim

#2
rugpjūčio 17, 2014, 21:55:36 Redagavimas: rugpjūčio 17, 2014, 22:09:43 by domisrim
Deja, informacijos ir aš neradau, galbūt tai yra kruopščiai slepiama. Ieškojau ir informacijos apie Charles Gibson, jei netyčia būtų klaida pavardėje, bet taip pat nieko neradau  :( Bet.. radau šį bei tą iš jūsų puslapio:
http://anomalija.lt/2011/06/ar-galima-keliauti-laiku/
Skaitykite paskutinę pastraipą.
Ir dar: "When asked where he was, whether communicated with the residents of the cosmos, or with some "supernatural" forces, Ginson invariably replied, "Never again! … You have to understand … These are your enemies. " Further questions provoked hysterical and crying."
Rytoj pasistengsiu paieškot ko nors daugiau.
O kalbant apie Gemini, manau daug kas puikiai žino, kiek skrydžių buvo nuslėpta.

paragraf 78

Citata iš: domisrim  rugpjūčio 17, 2014, 21:55:36
Deja, informacijos ir aš neradau, galbūt tai yra kruopščiai slepiama.


Arba nuslėpta, arba toks asmuo niekada neegzistavo. Ir vienas ir kitas atsakymas vienodai gali būti ir teisingas ir neteisingas. Čia kaip koks Šredingerio katinas gaunasi :)

SPACE

Saulė ištikrujų yra šalta, tik Žemės atmosfera ją paverčia karšta (ne visose vietose).

Benamis

Citata iš: SPACE  rugpjūčio 18, 2014, 15:14:12
Saulė ištikrujų yra šalta, tik Žemės atmosfera ją paverčia karšta (ne visose vietose).


Kaip suprast? :o

SPACE

Dabar šiauriniuose Žemės regionuose yra poliarinė diena, Saulė visada šviečia, kodėl ji neištirpina ledo?

paragraf 78

Va tau trumpas atsakymas:

Kodėl žiemą šalta? Kodėl būna metų laikai?


Metų laikų kaita priklauso nuo Žemės padėties Saulės atžvilgiu.
Žemė yra apvali ir kosminėje erdvėje nuolat juda. Ji sukasi apie savo ašį iš vakarų į rytus (jos greitis ties pusiauju siekia net 465 m/s), o taip pat skrieja aplink Saulę (vidutiniškai 29,8 km/s greičiu). Žemė aplink savo ašį apsisuka beveik per 24 valandas. Toje Žemės vietoje, kuri atgręžta į Saulę, būna diena, o kitoje pusėje - naktis.
Kaip buvo minėta, Žemė taip pat sukasi aplink Saulę. Tai užtrunka metus laiko Žemei apskristi vieną apskritimą - orbitą aplink Saulę. Į klausimą „kodėl žiemą šalta?", daugelis taip atsako: žiemą šalta todėl, kad esame toliau nuo Saulės. Deja, tai netiesa. Dažnas nustemba sužinojęs, kad sausio pradžioje Žemė būna net 5 milijonais kilometrų arčiau Saulės negu liepos mėnesį. Priežastis yra ta, kad Žemės sukimosi ašis nėra statmena orbitos plokštumai, o yra pasvirusi į ją 23o27' kampu. Pas mus būna vasara kuomet šiaurinis Žemės pusrutulis pakrypęs link Saulės ir žiema, kada nukrypęs toliau nuo jos. Tuomet Šiaurės ašigalyje būna poliarinė naktis - Saulės visai nematyti. Mūsų platumose dienos trumpos, Saulė neaukštai tepakyla virš horizonto ir menkai teįšildo Žemės paviršių. Pas mus - žiema. Po pusmečio į Saulę atsigręžia mūsų planetos šiaurės ašigalis. Tada pas mus žymiai pailgėja dienos, danguje auščiau pakyla Saulė ir gerai įšildo žemę.
Kuomet šiauriniame pusrutulyje būna žiema, tuomet pietiniame pusrutulyje - vasara. O kuomet šiauriniame pusrutulyje būna ruduo, tuomet pietiniame pusrutulyje - pavasaris.
Jei Žemės sukimosi ašis būtų statmena orbitos plokštumai, visur ir visada diena prilygtų nakčiai, jos būtų vienodos trukmės, o taip pat nebūtų metų laikų.

Šaltinis: http://www.arzinai.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=2564:kodel-buna-metu-laikai&catid=61:planeta-zeme&Itemid=637

Šiaip tai šis dalykas būna aiškiai išdėstytas kas antroje knygoje apie astronomiją...

czech-kuolis

na, šiaip space visiškai teisus dėl atmosferos poveikio šilumai, bet lygiai tiek pat neteisus dėl saulės šaltumo.

O šiaip labai smagi ta pragaro saulėje koncepcija, sakau tai nuoširdžiausiai kaip tik galiu. Gaila, kad prie jos priėjom (priėjau) būdami XXI a. kai ji emocijų nebekelia, o ne XIII a. ar panašiai, nes tai tikrai neblogas "mind'uckas" - visąlaik įvairūs pragarai buvo požeminis pasaulis, ir štai turėkit, kasdienis pragaras viršum jūsų! Jaučiu ilgai neužmigčiau po tokios minties.

domisrim

Citata iš: czech-kuolis  rugpjūčio 18, 2014, 17:32:08
O šiaip labai smagi ta pragaro saulėje koncepcija, sakau tai nuoširdžiausiai kaip tik galiu. Gaila, kad prie jos priėjom (priėjau) būdami XXI a. kai ji emocijų nebekelia, o ne XIII a. ar panašiai, nes tai tikrai neblogas "mind'uckas" - visąlaik įvairūs pragarai buvo požeminis pasaulis, ir štai turėkit, kasdienis pragaras viršum jūsų! Jaučiu ilgai neužmigčiau po tokios minties.


Aš 3 valandas užmigt negalėjau apie tai galvodamas.

Justinas Herbsman

labiau priesingai........ dangus,dievas tevas,vyriskoji givybines kosmines energijos israiska, saule tai musu ir daugybes kitu aplinkiniu planetu givybes saltinis,taipogi ten gyvena kitu zymiai aukstesniu ismatavimimu butybiu .

domisrim

Citata iš: Justinas Herbsman  rugpjūčio 24, 2014, 19:33:18
labiau priesingai........ dangus,dievas tevas,vyriskoji givybines kosmines energijos israiska, saule tai musu ir daugybes kitu aplinkiniu planetu givybes saltinis,taipogi ten gyvena kitu zymiai aukstesniu ismatavimimu butybiu .


Žmonės nuo pat senų senovės tai, ką tu parašei, yra įsikalę į galvą, gal reiktų pamąstyti apie kitas teorijas?

paragraf 78

Ne visuomet naujos teorijos yra teisingos, o kaip praktika rodo dvasiniuose dalykuose naujos teorijos kaip taisyklė būna nusivažiavimas į žalias lankas :)
Va dabar renkuosi medžiagą savo knygai apie sektas, tai tokių keistų dalykų prisiskaitau, kad nebežinau juoktis čia ar verkti

Justinas Herbsman

nera tokio dalyko kaip dangus ar pragaras yra tik samones busenos kurios asocijuojasi su siais dualybes principais ,o teiginys jog saule yra pragaras tiesiogine prasme fiziskai ar bent dvasiskai yra ne tik kad nelogiskas bet ir priestarauja visom esminem visu senoves tikejumu/religiju diktuojamai informacijai,anot visu zinomu senoves religuju apibendrinamo vaizdo saule yra vyriskosios kosmines energijos israiska,ir jezus buvo vadinamas saules sunus,o zeme tai moteriskoji kosmines energijos israiska o norint sukurt givybes formas reikalingi abi kosmines energijos energijos israiskos ,tai zvelgiant dualybes aspektu galetume viena is poliskomo ir kosmines energijos israisku asocijuot kaip kaska neigiamo-pragaro,bet geriausiu atveju tai butu tik simbolizmas.

paragraf 78

Citata iš: Justinas Herbsman  rugpjūčio 25, 2014, 23:07:59
ir jezus buvo vadinamas saules sunus


Čia kas jį taip vadino?
Biblijoje tokio apibūdinimo nerandu, tad ir noriu kad patikslintum informacija

Aukštyn