Kokia funkcija Visatoje atlieka "Juodoji skyle"?

Pradėjo Visažinis, spalio 12, 2015, 15:43:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Visažinis

Citata iš: xsistemax  vasario 26, 2015, 09:27:34Net juodojoje skylėje informacija nesunaikinama.
Teoriškai.

xsistemax

Praktiškai dar negreit patikrinsim. Bet taip sako formulės ir realybės holografinės prigimties teorija.Praktiškai stebime gama spindulių pliūpsnius.

Visažinis

Formulės, formulėmis... Pagal formules šis objektas net negalėtų egzistuoti: http://www.huffingtonpost.com/2014/05/27/biggest-thing-in-universe-video_n_5365111.html - tačiau egzistuoja.

Gal juodosios skylės kaip tik yra Visatos šiukšliadėže? Savotiškas Windows Recycle Bin, tik kosmose? Juk mes tik teoriškai galvojam, kad Visata yra begalinė, o kas jeigu yra ne taip? Gal juodosios skylės saugo Visata nuo pertekliaus?

Benamis

Citata iš: Visažinis  spalio 12, 2015, 21:22:44Gal juodosios skylės kaip tik yra Visatos šiukšliadėže? Savotiškas Windows Recycle Bin, tik kosmose? Juk mes tik teoriškai galvojam, kad Visata yra begalinė, o kas jeigu yra ne taip? Gal juodosios skylės saugo Visata nuo pertekliaus?
Tikrai idomi mintis.

xsistemax

Mintis įdomi,bet tam,jog ji įgytų svorio,reikėtų pripažinti,kad Visatoje yra nereikalingų dalykų,kitap-kad ji netobula.
Nieko tobulesnio kol kas nežinome...
Mokslo pozicija tokia;juodoji skylė kopijuoja informaciją.originalią grąžina atgal į Visatą.Kur dedama kopija-paslaptis.

Benamis

Citata iš: xsistemax  spalio 14, 2015, 19:01:34Mokslo pozicija tokia;juodoji skylė kopijuoja informaciją.originalią grąžina atgal į Visatą.Kur dedama kopija-paslaptis.
Nori pasakyti, kad kazkas gali istrukti is juodosios skyles? Absoliuciai visur, absoluciai visur pasikartosiu, rasoma, kad tai ka itraukia juodoji skyle, istrukti is jos neturi galimybiu. Tai kaip kazkas gali grizti i Visata? Nebent i kazkokia alternatyvia, mums nezinoma...

xsistemax

Gerokai pasenę žinios.Galaktikų centruose esančios juodosios skylės periodiškai iš ašigalių spjaudosi tokios galios gama spindulių koncentruotais srautais,kad jei pataikytų į Žemę,mūsų planeta liktų tik prisiminimuose.Tie spinduliai kažkaip įveikia siaubingą trauką.O ir pati juodoji skylė nėra juoda,ji silpnokai,bet švyti.gerai matoma rentgeno diapazone.
Pagal skaičiavimus įvykių horizonte laikas visiškai sustoja,taigi,į juodąją skylę niekas nenukrenta.
Bet tema apie išlikimą po mirties,juodąją skylę joje paminėjau tik tam,kad parodyčiau,jog net toks destruktyvus darinys negali sunaikinti to,kas esame.

Benamis

#7
spalio 14, 2015, 21:06:04 Redagavimas: spalio 14, 2015, 21:11:02 by Benamis
Gal ir pasenusios, bet man atrodo, kad tu eilini karta istrauki informacija is kazkokiu alternatyviu saltiniu, o kadangi kalbame apie mokslo pozicija, tai ir norisi konkretumo. Stai ka mums sako NASA:

CitataA black hole is a place in space where gravity pulls so much that even light can not get out.
Tai man labai idomu kaip juodoji skyle grazina musu Visatai itraukta zvaigzde ar kokia planeta? Gal jau yra tokiu stebejimu rezultatai?

Kadangi sakai, kad tai oficiali mokslo pozicija, tai logiska, kad stebejimai kazkokie turetu buti atlikti. Kas kita jeigu tai kazkokio mokslininko nuomone - bet tai tiktai nera oficiali mokslo pozicija.

xsistemax

Ar sakiau,jog grąžina materiją? :)
Grąžina INFORMACIJĄ gama spindulių pavidalu.Juk nesvarbu,ar paveikslėlis JPG,PNG ar GIF formato,svarbu,kad vaizdas tas pats.
Pagalvok,kas esi:biochemijos padarinys,ar kažkas žymiai daugiau.

Benamis

Zodziu, kaip ir maniau. Mintis tikrai idomi bet su oficialia mokslo pozicija tai neturi absoluciai nieko bendro.

Tiek ir tenorejau suzinoti :)

xsistemax

Tai buvo pagrindinė Hawking ir Saskin ginčo tema,nejau nežinai?Stebini.
Beje,Hawking sutiko suklydęs.Jo klaidą patvirtino ir astronomai,ne vien matematikai.Taigi,turim skaičiavimų ir tikrovės sutapimą,abejonių kaip ir nėra.Jokia čia ne naujiena,kelių metų senumo mokslinis faktas.

Benamis

Kad tokia teorija, yra - sutinku. Bet as matyt alternatyviam pasaulyje gyvenu, nes tikrai nerandu informacijos, kad tai yra oficiali mokslo pozicija.  Kad ir koki saltini atidaryciau visur rasoma, kad iki siol net bendros nuomones nera del juoduju skyliu. O cia matai kaip yra istikruju... :)

xsistemax

Vienintelis klausimas:ar žinojai,kad kvazaras(vienas galingiausiai spinduliuojančių kosmoso darinių)ir yra juodoji skylė?

TinSoldier

Aš nelabai gilinausi, bet šiaip man xsistemax šitie teiginiai visai logiškai skamba ir, manau, puikiai suderinami su oficialia mokslo pozicija.

Juodosios skylės iš tiesų spjaudosi gama spindulių pliūpsniais. Tam, kad susiformuotų elektromagnetinė spinduliuotė (o gama yra jos spektro dalis), reikia atomų ir energijos.

Juodoji skylė susiurbia atomus ir energiją, o išspjauna gama spindulius. Kaip xsistemax ir sakė: sugrąžiną tą patį, tik kitu pavidalu. O net ir elektromagnetinę spinduliuotę, pavyzdžiui, šviesą, galbūt galima paversti į materiją.

Bet velnias žino, nelabai apie tai žinau, nelabai ir gilinausi :)

Benamis

Citata iš: xsistemax  spalio 14, 2015, 21:28:13Vienintelis klausimas:ar žinojai,kad kvazaras(vienas galingiausiai spinduliuojančių kosmoso darinių)ir yra juodoji skylė?
As pasitiksliniu, tu manes klausi ar:

Kvazaras = (lygu) juodoji skyle?

Aukštyn