Ar Saulė - tai pragaras?

Pradėjo domisrim, rugpjūčio 17, 2014, 19:14:26

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

SPACE

Buvo paminėta, kad Žemė apvali, tai reiškia turi ir branduolį, nepražiosojau :)

.L.U.T.H.O.R.

Buvo paminėta tik kad apvali. Tas ir taip aišku. O apie branduolį net neužsiminta.  :) Šiaip apie žemę, yra kažkur kita tema, kiek atsimenu, o ši apie saulę, tad nedarykim offtopic'o :)

paragraf 78

Citata iš: SPACE  birželio 22, 2015, 23:18:16
Tai kur tas Žemės branduolio gabaliukas, kažkaip nemačiau, pražiopsojau :)


Pralinksmino :)
Atsakysiu klausimu:
Ar matei kada nors savo smegenis? Kur tas smegenų gabaliukas iš jų centro?

Ezekiel

Citata iš: domisrim  rugpjūčio 17, 2014, 19:14:26
Siaubo apimti astronautai perdavė, kad matė "pragarą, esantį Saulės gelmėse".


Kaip tai įmanoma. Astronautai net nebuvo Veneroje, o ką jau kalbėti apie Merkurijų ir Saule su termobranduoline temperatūra?
Beje Saulė arčiau dievo garbinimo objektui nei pragarui.

TinSoldier

Citata iš: SPACE  birželio 22, 2015, 23:18:16
mokslas yra skirtas profesijai įgyti, bet ne žinioms.


O kas žinių suteikia? Jeigu per 12 mokslo metų tu jokių žinių negavai, iš kur jas surinkai? Jeigu rinkai?

Ir manai, kad profesijai įgyti nereikia žinių?

Vitus

Citata iš: SPACE  birželio 22, 2015, 23:18:16
mokslas yra skirtas profesijai įgyti, bet ne žinioms.


Kokios čia žinios turimos omenyje?
Tikriausiai žinios apie tai, kad žemė yra tuščiavidurė, Antarktidoje iki šiol veikia nacių bazės, o Saulė, tai termobranduolinis reaktorius, sukonstruotas ateivių, kurie laikas nuo laiko atskrenda jį paremontuoti :)
Jei taip, tai mokslas tokių žinių tikrai neduoda.
O jei astronomijos pamokos buvo pramiegotos, tai šį dalyką galima bet kada pataisyti. Internete pilna žinių, kurias duoda šiuolaikinis mokslas. Pradžiai tiktų, kad ir toks filmukas:



Vėliau šis:


Jimas

#36
birželio 23, 2015, 11:25:43 Redagavimas: birželio 23, 2015, 11:29:47 by Jimas
Kiek žinau pragaras neegzistuoja, jis buvo sukurtas žmonėms kontroliuot, žinau, kad yra Graikijoj kažkokia skylė, kurią vadina pragaru, jaučiu pagal tai įbaugino žmones, kad keliausi po mirties į ta skylę :D dėl to taip ir įsišaknijo mūsų pasąmonėje, jog toks dalykas kaip pragaras yra. Nors žinoma čia gali pasiginčyt, kad į Bibliją buvo įtraukta pragaras pagal tą skylę Graikijoj ar kur nors kitur. Visgi ši legenda senesnė už Bibliją, todėl galima manyti, kad pagal tai. Kalbant apie dvasinius dalykus, kadangi aš tokiais dalykais netikiu, todėl iš karto man atkrenta tokie dalykai kaip pomirtinio gyvenimo tyrinėjimai, apie kuriuos niekas realiai nieko nepasakys apart religinių knygų, kuriose rašomų tiesų neįmanoma patikrinti.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2240430/Alepotrypa-Incredible-cave-experts-believe-inspired-Greek-legend-Hades.html

paragraf 78

Citata iš: Jimas  birželio 23, 2015, 11:25:43
Kiek žinau pragaras neegzistuoja, jis buvo sukurtas žmonėms kontroliuot


Iš kur žinai kad pragaras neegzistuoja?
Ir tradicinis mano klausimas į kurį niekaip negaunu atsakymo:
Kaip pragaro doktrina kontroliuoja žmones? :)

Jimas

#38
birželio 23, 2015, 11:41:54 Redagavimas: birželio 23, 2015, 11:43:26 by Jimas
Nes niekas neįrodė, kad egzistuoja? Niekas neparodė pirštu kur tas pragaras, o kadangi dvasiniais dalykais kaip ir netikiu todėl tokią nuomonę ir susidariau apie pragarą.
Kad ir sakinys "Laikykis 10 Dievo įsakymų arba keliausi į pragarą" galima sakyt tai jau yra kontroliavimas. , visgi sakyčiau ties 10 įsakymų puikiai padirbėta, nes žmonės tapo civilizuotesni laikydamiesi jų.

paragraf 78

Citata iš: Jimas  birželio 23, 2015, 11:41:54
Nes niekas neįrodė, kad egzistuoja? Niekas neparodė pirštu kur tas pragaras, o kadangi dvasiniais dalykais kaip ir netikiu todėl tokią nuomonę ir susidariau apie pragarą.


Tai tada kol fotonai nebuvo įrodyti jie irgi neegzistavo? O kol Magelanas neapiplaukė aplink žemę ji buvo plokščia? Kol neįvyko Koperniko revoliucija tol Saulė aplink Žemę sukosi?
Tai, kad kažkas neįrodyta, nereiškia, kad tai neegzistuoja. Tai parodo tik tai kad tai neįrodyta. Kad Žemė aplink saulę sukasi yra įrodyta, bet kažkada juk buvo neįrodyta :)

CitataKad ir sakinys "Laikykis 10 Dievo įsakymų arba keliausi į pragarą" galima sakyt tai jau yra kontroliavimas. , visgi sakyčiau ties 10 įsakymų puikiai padirbėta, nes žmonės tapo civilizuotesni laikydamiesi jų.


Kaip patogu, susigalvojame sakinį tada pareiškiame kad kažkas tą sakinį vartoja ir tada puolame savo susikurtą modelį :)
Tiek metų teologijoje mirkstu ir tik iš tų kurie puola tikėjimą tokį sakinį tesu girdėjęs :) Dekalogas nėra įsakymai už kurių nevykdymą patenki į pragarą, o už vykdymą į rojų :) be to, kai atsidaro dekalogo žodžiai, pragaro samprata dar neegzistavo. Taip kad tavo teiginys mažų mažiausia netikslu, ir net sakyčiau labai klaidinantis. Dekalogas skirtas socialiniams santykiams, kad tavrka būtų. Vienokį ar kitokį jo analogą gali rasti bet kurioje kultūroje. Tad tada turėtume teigti, kad nuo akmens amžiaus laikų egzistuoja globalus sąmokslas kuris per dekalogo ir mirusių buveinės analogus kontroliuoja visuomenę. :)
O ir viduramžiais pragaru nebuvo gąsdinami žmonės. Vien jau tai, kad Bažnyčia per 2000 metų neįvardino nei vieno žmogaus kuris pateko į pragarą, rodo, kad tai nebuvo kontrolės forma. Norėdami bauginti žmones ir per tai kontroliuoti bažnytininkai turėjo mažų mažiausiai pateikti periodiškus sąrašus tų kurie jau yra pragare, na kad kiti labiau bijotų :) bet to niekada nebuvo

SPACE

žinios = žinojimas.
Kas įrodyta per TV ar youtube klipus, nereiškia, kad egzistuoja.
Pvz. jūs tikit Big bang theory, kažkoks seniokas sugalvojo, nes reikėjo pakeisti religiją, nes žmonės nebetikėjo.
Smegenų vidurį galima pamatyti, pvz. per avariją, medicinos katedroj.
Įdėjai, kad Žemė turi branduolį, tik 120 metų. Dar reiks ilgai kasti iki branduolio, gal kokį japonišką ekskovatorių pasisamdys :)

TinSoldier

O savo smegenis matei?
Juk būtų kvaila manyti, kad jas visi turi vien todėl, kad kažkokie seniokai taip sugalvojo, kad būtų jiems paprasčiau dirbti, ir paskelbė per TV.

SPACE

Savo smegenų nemačiau, nors tai galima nustatyti palyginimo metodu. Panašios rūšies būtybės turi panašias smegenis. Pagrindiniam puslapy yra straipsnis, kaip žmogus gyvena be smegenų. Viskas reliatyvu, kaip sakė dėdė Einšteinas :)

paragraf 78

Citata iš: SPACE  birželio 23, 2015, 13:03:42
jūs tikit Big bang theory, kažkoks seniokas sugalvojo, nes reikėjo pakeisti religiją, nes žmonės nebetikėjo.


Klausimas: kaip Big Bangas padarė kad žmonės vėl tikėtų?
Nes kažkaip nepastebėjau kaip čia visi po teorijos atsiradimo staiga tikinčiais pasidarė :)


TinSoldier

Citata iš: SPACE  birželio 23, 2015, 14:01:32
Savo smegenų nemačiau, nors tai galima nustatyti palyginimo metodu. Panašios rūšies būtybės turi panašias smegenis. Pagrindiniam puslapy yra straipsnis, kaip žmogus gyvena be smegenų. Viskas reliatyvu, kaip sakė dėdė Einšteinas :)


O iš visų egzistuojančių žmonių, arba net ir visų egzistuojančių gyvūnų, daugumos smegenis esi matęs, kad galėtum daryti tokias išvadas palyginimo metodu? Ar tavo matytas smegenų skaičius yra statistiškai reikšmingas, kad galėtum sakyti, jog turi smegenis ir tu? Ar vis dėlto pasitiki kažkokiais seniokais gydytojais/mokslininkais, kurie tai jau yra nustatę?

Šiaip aš tikėjausi, kad tu atsakysi kažką panašaus į: nesu matęs savo smegenų, bet jas galima lengvai pamatyti. Tereikia nuskenuoti galvą rentgenu ar echoskopu, ar pan. ir gausi jų paveikslą ir įrodymą, kad jos pas tave yra.

Ir aš, tuomet,būčiau atsakęs: lygiai tas pats ir su Žemės branduoliu. Ne taip seniai atsiradusios modernios technologijos (todėl ir pati Žemės branduolio teorija gali nebūti sena) leido stebėti seisminių bangų aktyvumą, skverbimąsį, atsimušinėjimą, "elgesį", leido stebėti ir analizuoti magnetinius laukus. Ir tai leido sudaryti Žemės gelmių vaizdą be tiesioginio kasimosi, kaip ir galima gauti tavo smegenų vaizdą be jokios tiesioginės intervencinės operacijos.

Aukštyn