Neišsipildžiusios Vangos pranašystės

Pradėjo paragraf 78, kovo 23, 2016, 08:43:10

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Mano straipsnelis apie Vangą

Neišsipildžiusios Vangos pranašystės

Kas gi nėra girdėjęs apie didžią pranašę Vangą? Visi kas ją žino, suvokia, kad ji labai tiksliai yra išpranašavusi begalę ateities įvykių. Žiniasklaidoje vis pasirodo straipsniai apie jos pranašystes, leidžiamos knygos ir statomi filmai, tad kaip čia abejosi tokia didžia pranaše? Šia asmenybe žavisi nemažai besidominčių pranašais žmonių, tačiau ar ji išties buvo pranašė, kyla nemažai abejonių... daugiau čia http://www.technologijos.lt/n/pasaulio_paslaptys/S-53805/straipsnis?name=S-53805

klajunas

Pamąstykime logiškai, apie tai kas yra „pranašavimas" iš įvairių perspektyvų. Diktatorius sau pasako: „2019 metais pradėsiu pasaulinį karą"; Vanga pamato viziją: „2019 prasidės karas". Mikrobas 2017 pasako: „2021 metais mutuosiu ir sukelsiu pasaulinę epidemiją"; Vanga pamato viziją: „2021 metais prasidės epidemija, per kurią mirs 50 proc. žmonijos". Asteroidas pamato: „Aaa, 2025 metais trenksiuos į žemę"; Vanga pamato viziją: „2025 metais asteroidas trenksis į vandenyną, sukels cunamį ir nušluos civilizaciją nuo žemės paviršiaus".

Kas gi yra ta pranašystė? Tai kažkokios informacijos gavimas, kurios masė žmonių neturi. Klausimas tik kaip ta informacija gaunama? Tai kokia ekstrasensorika ar „apgaulė"? Ar diktatoriui, kuris planuoja pasaulinį karą tai pranašystė? Apie šią žinią jis greičiausiai pasakytų: „nu, suk... iš kur ji sužinojo?". Mikrobas greičiausiai pagalvotų: „nu neee, mutuosiu kitą kartą, nuo manęs neišsisuksit." Ir t.t. Kitaip skanant čia yra labai daug perspektyvų, žinojimo lygių ir informacijos cirkuliacijos kanalų.

Pavyzdžiui, koks yra psichologinis procesas, kai kokia nors grupuotė išgeneruoja strateginį planą ir mintis iš nebūties arba pasąmonės pereina į savo psichologinę egzistenciją, ir paskui tą planą realizuoja arba nerealizuoja. Kaip galima įvairiuose visuomenės sluoksniuose tą planą, kuris gal ilgą laiką yra tik vieno žmogaus galvoje sužinoti? Kas atsitinka, kai planą sužinai, bet dėl kokių nors priežasčių ar aplinkybių jis pasikeičia. Kokios vidinės ir išorinės įtakos, visas įtakų tinklas irgi, reikia matyti.

Pranašystė yra disponavimas informacija apie įvykius, kurios dauguma nežino. Klausimas yra tik, kokiais būdais ši informacija gaunama? Gal Vanga naudojosi kokios nors organizacijos ir pan.? Gal ji turėjo trečią akį? Toks skaičiavimas kaip pateikta - labai paviršutiniškas požiūris, kuris paslepia šio klausimo esmę. Daugumą domina tik kuo didesnis efektyvumas ir rezultatas, bet čia reikia matyti pačius procesus, tendencijas. Iš tikrųjų, įsivaizdavimas kad Vanga buvo tokio tipo kanalas kaip televizorius, kur ką nori įsijungi ir pamatai 100 proc. tikslumu - gali būti klaidinantis.

Tada tik pinigus sumoki, Vanga pajunginėja ir žinai visą ateitį. O jeigu "tokio" pranašavimo nėra, tai mums nereikia... Tai iškreiptas įvaizdis, kuris privedamas iki absurdo tam, kad atrodytų kuo fantastiškesnis.

a.t.sielis

Nežinau, kiek susidariau įspūdį, Vanga nieko konkrečiai nepranašavo į ateitį. Vienas didelis "fake" sąrašas plaukioja internete. Ir šiaip viską reikia tikrinti.

pilkasai

Pritariu a.t. sieliui, as pats skaites keleta leidimu ivairiu kalbu apie vangos pranasystes nuo pacio seniausio iki siuolaikinio, autoriais kuriu nuo zurnalistu iki jos dukterecios, deja nei vienoje knygeleje nere jokiu konkreciu datu o ir retai kada kalbedavo apstrakciai apie viska, dazniausiai tik individualiai kiekvienam besikreipenciam apie jo asmeninius reikalus, taip kad.. O kur tie straipsniai intike kur tipo jos pranasystes su datom ir ivykiais tai visiskas vriedas trumpai tariant
 Zodziu kaip visad tiesa slypi kazkur anapus :)

pilkasai

#4
kovo 23, 2016, 12:28:09 Redagavimas: kovo 23, 2016, 12:33:36 by pilkasai
Beja papildymui argi neteke niekam zaizst "sugedusio telefono" atsimenu mokykloj vidutinio ilgumo turiniui perpasakot uztekdavo 4-5 zmoniu ir tekstas taip skirdavosi nuo pirminio, kad galedavai prikraut kelnes is juoko, o ka jau be kalbet kai laikas praeina, o perpasakojama simtai zmoniu,  kai visiem kyla noras pridurt, ar pagrazint nuo saves ;)

paragraf 78

@pilkasai nerašyk dviejų pranešimų vienas paskui kitą. Jei nori kažką papildyti naudokis redagavimo funkcija

time

#6
kovo 23, 2016, 15:36:28 Redagavimas: kovo 23, 2016, 15:51:21 by time
Citata iš: klajunas  kovo 23, 2016, 09:24:08Pavyzdžiui, koks yra psichologinis procesas, kai kokia nors grupuotė išgeneruoja strateginį planą ir mintis iš nebūties arba pasąmonės pereina į savo psichologinę egzistenciją, ir paskui tą planą realizuoja arba nerealizuoja.
Generuoja, bet manau nepaprastai.

Visų pirma manau, kad slaptos organizuotės slapta, uždaroje, nuošalioje vietoje atlieka būtent tokius ritualus. Tais ritualais jie vadovaujantis išsikviečia dvasias iš anapus ir bando klausti (taip ar ne). Aišku čia papraščiausias variantas. Nors šiais laikais yra technologinis perversmas, šiais laikais gali būti viskas perskaityta, permatyta naudojant technologijas be jokių sunkumų.

Todėl manau, kad technologijos leidžiančios prasibrauti į sielos gelmes leidžia atlikti informacijos gavimo ritualus nieko neįtariant sielai. Kada siela orietuojasi savo ekranais, nebespėja nujausti, kad gali ir kiti prisijungti prie tų ekranų ir juos nuskaityti. Galybe žmonių ekranų yra prieinami betkuriam įvaldžiusiam šią technologiją čia ir anapus. Architektas sukūręs žmogaus brėžinius įdėjo galimybes sukontroliuoti suplanuojant įvykius į ateitį. Per klaidas galima sužinoti ateitį, kokį numato kūrėjas.

Sektos, net jei ir turi galimybių: psichotronika, hipnozė, nuodyjimas, baimės skiepyjimas, kurstymas... Šios nėra tiek efektyvios, kiek pats laikas. Laikas visiems vienodai eina, visi pojūčiai ir judėjimas tai atspindi. Gyvoji dvasia negavusi judėjimo - nedarytų nieko. Tai kažkoks bedievis, statinis objektas (o mes tariame, kad jis gyvas), nors taip nėra, kai yra laikas. Matydamas tamsiąją laiko pusę ir panaudojimą netaip, dar įžvelgiu kad tai prasminga. Viskas kas daroma yra žinoma, visi žino savo ateitis ir tai yra nei klaida, nei neklaida. Tai tiesiog prasmė, čia toks gyvenimas, suplanuotas jis ar ne, prasmės nepraranda. Tai prasmingas gyvenimas, kuriam nieko daug nereikia, dauguma dalykų galima gauti, jie ateina savo laiku. Pranašystės ir Vanga yra apopuliarūs, tam kad būta nesužinota ateitis.

Visada atsiranda kažkokių apribojimų - ateitis negali būti sužinota ir pan. Kada atsirado technologijos atsirado daugiau būdų komunikuoti, dalintis mintimis. Prižiūrintieji jau žino, ko griebtis kad būtų nesužinota ateitis ir netgi moka pasiūlyti gydymą geruoju keliu. Matomai visi mato ateitį, dėl šio dalyko tikrai neklystu, žmoguje yra tokius sąvybės idėtos, todėl nieko čia mistiško. Neretai socialiniuse tinkluose dalinamasi mitimis, jog matomos pranašystės (ar tai dejavu ar tiesiog spėjimas ir atitikimas), sekantys tokius ženklus prižiūrintieji dar nesureikšmina. Tačiau kada ima užsiimėti ritualais ir slapta, ir niekam nepasisakius, bandoma tokius dalykus kuo daugiau atsekti ir neleisti taip daryti.

Socialiniai tinklai yra sekami, būtent dėl visų anomalijų. Norima atrasti asmenų, kurie kažką ištars netaip, kažką pasakys naujo. Tokį darbą dirbantys žmonės neturi ateities, nors kūrėjas taip norėjo, aš galiu pasakyti tik, kad tai neprasminga. Sekti, brautis į kitų gyvenimus ir spėti ateinančią strategiją jiems būdinga. Kaip sakiau, kūrėjas būtent tokį pasaulį ir sukūrė, prasmingas jis ar ne, nesvarbu. Žmogaus misija čia yra neįsilieti į gyvenimą, bet nuveikti kažką ypatingo ir parodyti kažką sau. Ateities pranašystės nėra tas aukščiausias tikslas, kurį reikia atlikti. Reikia atlikinėti kaiką kitką.

Aukštyn