Nikola Tesla

Pradėjo eternal.bliss, birželio 17, 2013, 13:13:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss


la.benas


_Anonimas_

#2
birželio 17, 2013, 15:00:26 Redagavimas: birželio 17, 2013, 20:13:25 by _Anonimas_
Tesla coil yra nepavojingas, jei tinkamai pasiruoši. Svarbiausia yra ilgai jo nebūti įjungus, nes grandinėje įmontuotas kibirkštinis tarpas gali išsilydyti. Taip pat reikia tam tikru atstumu nuo jo patraukti visus el. prietaisus arba juos tiesiog išjungti. Kitu atveju jie suges dėl susidarusio stipraus magnetinio lauko. Nuo šio lauko taip pat gali įsižiebti visos aplink esančios el. lemputės. Žodžiu, smagus prietaisas, jei tinkamai eksploatuojamas :)

Beje, noriu paklausti - Tesla sukūrė daug puikių išradimų, taigi, kodėl jie tapo užmiršti ir neįgyvendinti? Kur dingo visi jo planai? Kodėl apskritai šis mokslininkas tapo užmirštas, jei jo darbai šiuo metu taip pasitarnautų žmonijai? Man labai įdomi jūsų nuomonė, nes šiuo dalyku domėjausi nemažai, tai gal vėliau ir savo hipotezes paaiškinsiu :)

.L.U.T.H.O.R.

Dabar kad nesuklysčiau prisimindamas, bet sakoma, kad dalis jo užrašų sudegė. O ir iš tų užrašų mažai naudos, nes jis viską galvoje padarydavo. O jo išradimai aišku pasitarnautų žmonijai, tačiau, kol yra nafta tai nieko panašaus nebus. Kas gi Teslai užkirto kelią ar tik ne Edisonas, ar kas ten. Kai sužinojo, kad Tesla nori nemokamai aprūpinti žmones elektra.( čia pasak istorijos)

_Anonimas_

#4
birželio 17, 2013, 23:42:35 Redagavimas: birželio 18, 2013, 11:24:31 by _Anonimas_
Citata iš: Šešėlis  birželio 17, 2013, 23:12:36
Dabar kad nesuklysčiau prisimindamas, bet sakoma, kad dalis jo užrašų sudegė. O ir iš tų užrašų mažai naudos, nes jis viską galvoje padarydavo.

XIX a. pabaigoje sudegė jo labaratorija su užrašais ir brėžiniais, bet tada palyginus dar nebuvo daug svarbių minčių užrašyta. Dėl fakto, kad jis daug ką turėdavo galvoje tai taip, bet jis darydavosi ir daug brėžinių, yra keli viešai paskelbti.
Citata iš: Šešėlis  birželio 17, 2013, 23:12:36
Kas gi Teslai užkirto kelią ar tik ne Edisonas, ar kas ten. Kai sužinojo, kad Tesla nori nemokamai aprūpinti žmones elektra.( čia pasak istorijos)

Edisonas visaip trukdė Teslai - labiausiai bijojo, kad išplis AC (kintamoji srovė) ir nurungs Edisono DC (nuolatinę srovę), todėl visaip bandė tai sustabdyti. Pvz. mokėdavo vaikams pinigus, kad jie vogtų šunis bei kates demonstracijoms. Edisonas prijungdavo juos prie AC ir taip nužudydavo, taip parodydavo, kokia, esą, tai pavojinga srovė. (Mano manymu, tai koks skirtumas - nelįsk ir nieko nenutiks. Kitu atveju reiktų kaltinti ir žmones, kurie pagamino pirmuosius peilius, nes pastarieji gali sužeisti :D). Bet galiausiai vis tiek pasaulį užkariavo AC, o ne Edisono propaguota DC. Taip atsitiko dėlto, kad su DC elektrą galima perkelti tik labai nedideliais atstumais ir nedidelę įtampą. Vėliau buvo ir kitų Edisono pagalių kaišiojimų į ratus.   
Labiausiai nemokamos energijos galėjo bijoti įvairios energijos kompanijos ir viskas tuo pasakyta. Edisonui tai gal būtų ne taip rūpėję, nes jis taip pat gaudavo daug pinigų iš elektros tinklų priežiūros ir pan. Nors kita vertus jis statė prie DC prijungtas elektrines, bet nemanau, kad iš jų gaudavo didžiausią pelną...
O šiaip pats Edisonas nebuvo kažkoks genijus. El. lemputės jis neišrado, o tiesiog patobulino. Daugiau nei pusė "jo" išradimų yra padaryti jo valdytos kompanijos darbuotojų, kurie dirbdavo pilnu krūviu. Šis žmogus buvo ne tiek mokslininkas, kiek verslininkas.

Kai Tesla 1943 m. mirė, visus jo popierius pasiėmė CŽV (CIA). Daug vėliau buvo pranešta, kad jokios naudingos informacijos nėra aptikta. Kai kurie mano, kad CIA bijojo paviešinti, nes Tesla taip pat kūrė įvairius masinio žudymo ginklus ir t.t. (šia tema nelabai domėjausi).

Na bet pakalbėkime apie kitą jo išradimą - elektrą be laidų. Kam ji gali būti nenaudinga? Atsakymas yra naftos kompanijoms, kurios dabar pasaulyje turi didžiausią įtaką. Jei būtų prikeltas šis išradimas daugybė ekologijos problemų išsispręstų, nes pasikeistų kuro rūšis. Vienintelė kliūtis šiuolaikiniams elektromobiliams, kad juos sudėtinga naudoti - nėra, kur įkrauti akumuliatorių. Šis išradimas padarytų perversmą ir bankrutuotų daugelis naftos kompanijų.
Daugybę privalumų galima įžvelgti ir su kitais prietaisais - mobiliaisais telefonais, nešiojamaisias kompiuteriais ir t.t. Žmonių gyvenimas taptų daug lengvesnis ir patogesnis. Žinoma, labai išaugtų el. energijos poreikis, bet jau geriau statyti atomines elektrines nei naudoti labai taršią naftą.
Ką noriu pasakyti, kad vienintelis dalykas neleidžiantis šiandieniniam pasauliui akimirksniu patobulėti yra pinigai. Iškėlus Teslos išradimus į paviršių išsispręstų daugybė problemų - ekologijos, bado, susisiekimo.

Jei turite kokių klausimų - klauskite, pabandysiu atsakyti :)

Teroras

Man tik idomu nejaugi Tesla neturejo jokio pvz. mokinio kuris galejo tureti bent dali Teslos ziniu? Taip pat keista, kad iki siol niekas nieko panasaus nera sukures (arba as nezinau)... Kaip sakoma nepakeiciamu zmoniu nera :) Paskutiniai du teiginiai skirti labiau pamastymui... :)

Strategas

Aš taip pat labai daug domėjaus Nikola. Man jis toks pat paslaptingas, kaip visas pasaulis :) Žiauriai dviprasmiškai vertinamas mokslininkas. Jam primetamas Tunguskos sprogimas. Teorijų labai daug, dalis jau išdėstyta prieš tai. Dėl mokinio - aš manau, kad dauguma tokių itin gabių žmonių atsiriboja nuo išorinio pasaulio, jų nesupranta "paprasti", o šie, savo ruožtu, nesupranta jų. Užburtas ratas, todėl neretai žinios lieka sau pačiam arba užrašams, kas anais metais taip pat neretai virsdavo pelenais.
Teslai primetami nerealūs šių laikų išradimai ir atradimai. Kas ties, o kas melas neaišku, faktas tas, kad žmogus mirė visišku skurdžiumi viešbučio kambaryje, vienui vienas...  :-X

_Anonimas_

Citata iš: Teroras  birželio 18, 2013, 14:46:18
Man tik idomu nejaugi Tesla neturejo jokio pvz. mokinio kuris galejo tureti bent dali Teslos ziniu?

Tesla buvo labai uždaras žmogus, jei ir turėdavo pagalbininkų, tai jie jam padėdavo tik konstruoti ir pan. (žodžiu, su fiziniu darbu). Jis, ko gero, su jais savo žiniomis nesidalindavo, nes jis iš Edisono buvo pasimokęs, kad jį gali lengvai apgauti.
Citata iš: Teroras  birželio 18, 2013, 14:46:18
Taip pat keista, kad iki siol niekas nieko panasaus nera sukures (arba as nezinau)... Kaip sakoma nepakeiciamu zmoniu nera :) Paskutiniai du teiginiai skirti labiau pamastymui... :)

Panašių į jo bandymus gali rasti internete, bet tikrai ne tokių, kokius jam pavykdavo padaryti. Nenoriu būti panašus į konspiratorių, bet jeigu ir atsiranda žmonių, gebančių jį atkartoti, juos galima labai lengvai ir greitai nutildyti. Ne visiems tokios asmenybės naudingos.

.L.U.T.H.O.R.

Būtų įdomu atkurti šitą http://www.slideshare.net/abma8254/collecting-radiant-energy-aerial-systems. Turiu aš mažą tokį aparatuką pasidaręs, irgi ale energija iš oro (gaudo elektromagnetines bangas). Tik ar įtampa labai maža ar stipris, dabar neatsimenu, tai nieko išpešt neįmanoma, bet kaip pavyzdys tinkamas :D

_Anonimas_

#9
birželio 18, 2013, 19:00:28 Redagavimas: birželio 18, 2013, 19:52:40 by _Anonimas_
Nelabai gilinausi, tik permečiau akimis tekstą, bet man atorodo čia tas daikčiukas, kuriuo buvo įrodyta kad egzistuoja elektronai. Kai per jį buvo paleistos elektromagnetinės bangos, jis pradėjo suktis. Buvo sukurta hipotezė, kad elektronai jį judina.
P.S. Gal gali įkelti nuotraukų to savo aparačiuko, būtų labai įdomu pažiūrėti, ar apie tą patį mes kalbame. :)

.L.U.T.H.O.R.

Na aš štai tokį dalyką turiu (handmade), tiką buvau pagavęs ~1V :D Bet realiai iš tokio jo mažai naudos.

_Anonimas_

Šaunu, sudominai labai dabar mane :D Reiks ir man pasidomėti šituo dalyku, pabandysiu pasigaminti. Gal gali įkelti pagal kurią schemą darei? :) Tie du geltoni pas tave čia kondensatoriai, jo?

.L.U.T.H.O.R.

Jo kondensatoriai. Pabandysiu surasti schemą ir duomenis. Pats laikau jį numetęs, gal eitų ir kažką geriau iš jo išspausti. savikaina 2lt tokio man rodos (jei ne mažiau) :D

_Anonimas_

#13
birželio 19, 2013, 22:43:19 Redagavimas: birželio 19, 2013, 22:49:44 by _Anonimas_
Be to, dariau čia kurį laiką Tesla coil'ą. Visos dalys jau yra sudėtos, tereikia sujungti laidus ir išbandyti. Gaila, kad nėra galimybės dabar man to padaryti, bet turėčiau tai padaryti rugpjūčio mėnesį, tada galėsiu įkelti foto, kaip veikia. Dabar irgi turiu foto, bet neapsimoka rodyti, nes tik pamatytumėt, kaip atrodo, geriau parodysiu, kai veiks. :) 

+Video, kuriame pamatysite tikrąjį Edisono veidą. Silpnų nervų žiūrovams nepatariama žiūrėti.

eternal.bliss

#14
liepos 10, 2013, 21:53:46 Redagavimas: liepos 10, 2013, 22:08:50 by eternal.bliss

Aukštyn