5 bruožai , kurie teigia - galėjote būti "pagrobti ateivių"

Pradėjo Linas Esu, rugpjūčio 14, 2017, 22:51:52

« ankstesnis - sekantis »

Ar egzistuoja " ateivių pagrobimai " ?

Taip
Neesu tikras ( a )
Trūksta įrodymų
Tai psichologinis fenomenas
Manau šie žmonės serga psichine liga
Ateiviai lankosi žemėjė , tačiau žmonių negrobia
Ateiviai nesilanko žemėje
Ateiviai neegzistuoja
Žemyn

Linas Esu

rugpjūčio 14, 2017, 22:51:52 Redagavimas: rugpjūčio 14, 2017, 23:03:50 by Linas Esu


Ar esate susirūpinę dėl to, kad jus pagrobė ateiviai ? Manau, kad kai kurie iš jūsų perskaitę šį pranešimą, kad ateivių pagrobimas yra tikimybė. Galų gale daugelis žmonių visame pasaulyje teigė, kad juos pagrobė kita gyvybės forma , jie buvo paimti prieš savo norą į svetimą erdvėlaivį arba uždarą vietą, apklausti ar fiziškai ištirti, ir jie sąmoningai ar per tokius metodus, kaip antai hipnozė, prisimena šią patirtį . Tiesą sakant, daugelis tų žmonių, kurie teigia esą pagrobtieji, yra atvirai nuoširdūs, psichologiškai sveiki, psichozės neturintys žmonės - ar jų patirtis yra reali ir ar jų teiginiai buvo pagrobti - tiesa?

Profesorius Richas McNally ir jo kolegos Harvardo universitete per 10 metų ištyrė pagrobtūjų psichologiją ir ypač kodėl kai kurie žmonės įsivaizduoja "ateivių pagrobėjų" tapatybę . Jo tyrimai išskyrė keletą savybių , kurios , jo nuomone, prisideda prie patirties, kurią jie prisimena, kai " įvyko pagrobimas " . Pažvelkime į kiekvieną iš šių penkių bruožų , kuris gali būti analogas jų įsitikinimams .



1. Reguliariai atsibudus patiriami miego paralyžiai ir haliucinacijos : daugelis žmonių, kurie pranešė apie ateivių pagrobimą, patyrė ankstyvo ryto miego paralyžius. Pasibaigus šiam paralyžiui, jų teroras sukelia mirksinčių žiburių ir garsų garsų haliucinacijas. Kai kurie patiria jausmus "plaukiojantys" aplink kambarį arba matydami skaičius kambaryje. Nors daugelis žmonių interpretuoja šiuos po miego paralyžius patirtimi, kaip svajoja , kai kurie žmonės interpretuoja šias patirtis, kaip matydami neaiškias figūras  vaiduoklius, ar ateivius.

2. Tendencija atsiminti melagingus prisiminimus . Elegantiškoje eksperimentinių tyrimų serijoje McNally ir jo kolegos nustatė, kad asmenys, kurie teigė, kad jie buvo pagrobti ateivių, buvo linkę į tai, kas vadinama "melagingo atminties sindromu". Tai reiškia, kad pagrobtieji mintyse regėjo daiktus , vaizdinius , girdėjo žodžius , sakinius , su kuriais prieš tai jie niekada nebuvo susipažinę . Jei ši "klaidinga atmintinė" gali būti apibendrinta autobiografinėmis atmintimis , tada asmenys, kurie teigia, kad jie buvo pagrobti ateivių, būtų dvigubai didesnė galimybė "klaidingai prisiminti" dalykus, kurie su jais niekada nebuvo, negu žmonėms , kurie nieada nebuvo " pagrobti ".

3. Aukštas "Absorbcijos" lygis: ateivių pagrobimas taip pat gerokai viršija daugumą psichinių charakteristikų, vadinamų absorbcija. Tai yra bruožas, susijęs su fantazijos prigimtimi, ryškiais vaizdais ir jautrumu hipnozei bei pasiūlymams. Dėl to tikriausiai nenuostabu, kad daugybė ateivių pagrobtų prisimena savo patirtį, susijusią su hipnozėmis, kur prisiminimai apie pagrobimą gali būti išprovokuoti dėl galimybės, ypač jei asmuo, vedantis į hipnozės sesiją, klausia ypač svarbių klausimų apie pagrobimą.

4. Naujojo amžiaus įsitikinimai : kasdien kas vyksta be kosminių laivų traukiant į traktoriaus sijas ar šviesos šaltinius, taip pat tai nėra lengva paaiškinti per mūsų esamas fizikos žinias. Panašiai, norint išgauti įsivaizduojamą medicinos procedūrą, reikia tendencijos priimti neįprastas ir nepagrindines idėjas. Tai taip pat yra "ateivių pagrobtųjų" bruožas. Jie puikiai vertina magiškų minčių matmenis ir pritaria naujojo amžiaus idėjoms, apimančioms įsitikinimus apie alternatyvius vaistus ir gijimą, astrologiją ir burimus. Tokie įsitikinimai neabejotinai leistų asmeniui priimti su jais susijusius dalykus, kurie būtų diskredituoti esamų mokslo žinių.

5. Ateivių pagrobimo kultūrinio naratyvo pažinimas. Kaip kultūrinis reiškinys, ateivių pagrobimas pateko į folklorą, o daugelis žmonių susipažino su užsieniečių vaizdais ir aprašymais bei jų erdvėlaiviais. PAgrobtieji linkę labai gerai pažinti šį kultūrinį pasakojimą, kuris yra viena iš galimų priežasčių, kodėl jų ateivių bei jų erdvėlaičių aprašymai yra tokie panašūs, kaip ir moksliniai filmai ir daugybė knygų apie ateivius ir ateivių pagrobimus.

Kaip sako profesorius McNally labai skaitytoje savo studijoje apie ateivių pagrobimą, vis dar neaišku, ar visos šios charakteristikos yra būtinos "ateivių pagrobimo" recepto sudedamosiose dalyse, ar kai kurie iš jų yra labiau reikalingi nei kiti. Kiti tyrėjai taip pat nustatė papildomus požymius , kurie būdingi "pagrobtiesiems", pavyzdžiui, paranojiniam mąstymui ir silpnam seksualiniam identitetui. Vis dar reikia daug daugiau mokslinių tyrimų, kad būtų galima visiškai suprasti asmenų, kurie teigia, kad jie buvo pagrobti . Motyvacijos ir mąstymo modeliai . Tačiau, kaip McNally apgaulingai pažymi, jo tiriamieji neturėjo akivaizdžių psichinės sveikatos problemų. "Ateivių pagrobimo" patirtis dažnai gilina dvasinį sąmoningumą ir formuoja pagrobtų tapatybę ir sudaro pagrindą savo įsitikinimams apie pasaulį ir visatą. Nepaisant to, ar pagrobimo patirtis buvo reali ar ne, "pagrobtieji" priimta patirtis , o interpretacijos dažnai yra psichologiškai naudingos ir gali būti dvasingai komfortabilios.

Galiausiai, atsargumo pastaba. Visi šie "ateivių pagrobėjų" tyrimai buvo atlikti po to, kai jie jau buvo "pagrobti", todėl sunku sužinoti, ar šie penkeri bruožai yra patirties pasekmės, ar buvo, kaip McNally teigia, pagrindiniai veiksniai, dėl kurių žmonės aiškino šias patritį (pvz., Miego paralyžius ir haliucinacijos) kaip pagrobimo įrodymas.

Ir tada - galbūt fantastiškai - ar galime iš tikrųjų atmesti galimybę, kad tokie bruožai jų aukoms diegiami po medicininių procedūrų, vykdomų svetimose kosminiuose laivuose! Mano skeptiška, mokslinė mintis sako, tikriausiai ne, bet kas žino ?!

Temos klausimai :

1. Kokie veiksniai privalo būti " ateivių pagrobimo " istorijoje , kad patikėtumėte ?

2. Kaip  manote , dėl ko ateiviai grobia žmones ?

3. Ką darytumėte " pagrobtojo " vietoje ?

San IL

Geras straipsnis, nors vertimas prastas. Galėjai įdėti originalo nuorodą, kad būtų lengviau skaityti. O tai dabar nežinia iš kur trauktas straipsnis. Ir kam tie paveikslėliai?

 Pamėginsiu atsakyti į temos klausimus.
Citata1. Kokie veiksniai privalo būti " ateivių pagrobimo " istorijoje , kad patikėtumėte ?
Kiekviena tokia istorija yra skirtinga. Man visų pirma svarbu pasakotojo psichologinis portretas. Tokiu atveju aš visada turiu paruoštą klausimyną, kuris susideda iš kelių skyrių - klausimai apie istoriją, klausimai apie patį žmogų psichologiniam paveikslui sudaryti ir galiausiai apie jo sveikatą ir vartojamus vaistus. Neretai daug kas paaiškėja girdint atsakymus į šiuos klausimus, yra aprašyta nemažai taikomųjų metodų kaip atskirti, kad žmogus meluoja - tai atsakymų formuluotės, kūno kalba ir t.t. Be to, vaistų fonas ir gretutinės ligos irgi gali padaryti savo. Nežinau kodėl mažai kur paminėta, bet tam tikrų vaistų sąveika su alkoholiu yra kai kurių pagrobimo istorijų šaltinis.

Vėliau seka įvykių sekos ištyrimas - jeigu tik yra galimybė - ištirti vietas, galimai paveiktus objektus dėl kokių nors užfiksuojamų pakitimų. Jeigu yra kokie nors artefaktai po pagrobimo, kaip  implantai - tą irgi reikia atiinkamai ištirti ir sudėti visą medžiagą į vieną krūvą - štai tokių veiksnių visuma man reikalinga, kad aš kuo nors patikėčiau ar ne. Vien pasakojimas - nieko vertas.
Pats pasakojimas netgi gali neatitikti realybės, net jeigu ir iš tikrųjų pasakotojui kažkas nutiko.

Citata2. Kaip  manote , dėl ko ateiviai grobia žmones ?
Visų pirma, niekas dar nenustatė, kad ateiviai ką nors grobia - tai tik prezumpcija, kuria įsitikinusi absoliuti dauguma pagrobtųjų ir savo pasakojimais bando įtikinti kitus. Todėl į šį klausimą tiesiogiai negaliu atsakyti, nes klausimas automatiškai provokuoja, kad bet koks atsakymas į jį reikš, kad atsakantysis tiki ateiviais. Aš tikiu kai kurių žmonių pagrobimo istorijomis - bet tai nebūtinai reiškia, jog manau, kad tai koks nors ateivių darbas. O gal už viso to stovi žmonės? O gal skraidančiomis lėkštemis skraido žmonės? Daug kas jas matė, bet niekas nematė, kas sėdi ten viduje (ar apskritai kas nors sėdi). Todėl susilaikysiu nuo prezumpcijų apie ateivius. Tirti reikia pirmiausiai patį pagrobimo fenomeną, vėliau galbūt pavyks išsiaiškinti kas kaltininkas.

Citata3. Ką darytumėte " pagrobtojo " vietoje ?
Nemanau, kad įmanoma į tokį klausimą atsakyti, nes pats pagrobimas - buvo jis ar ne, net jeigu tai klaidingas atsiminimas - yra stipri psichologinė trauma. Nepatyrus tokios traumos neįmanoma prognozuoti ką darytum pagrobtojo vietoje. Žinoma, jeigu būčiau tokios pat psichinės būklės, kaip dabar - stengčiausi tai ištirti taip pat, kaip dabar tiriu kitus žmones, išsiaiškinti tiesą, aplinkybes. Tačiau gali būti, kad po tokio streso likčiau su diagnoze F20... Ir labai skeptiškai vertinu patarimus pagrobtiesiems žmonių, kurie sėdi šiltai ant sofutės namie ir rašinėja forumuose. Tam ir reikalingi tyrėjai, kad išliktų nepaveikti pagrobimo psichologinių padarinių ir padėtų objektyviai sudėlioti visas detales.

 Straipsnyje taip pat komentaro verta citata:

CitataVisi šie "ateivių pagrobėjų" tyrimai buvo atlikti po to, kai jie jau buvo "pagrobti", todėl sunku sužinoti, ar šie penkeri bruožai yra patirties pasekmės, ar buvo, kaip McNally teigia, pagrindiniai veiksniai, dėl kurių žmonės aiškino šias patritį (pvz., Miego paralyžius ir haliucinacijos) kaip pagrobimo įrodymas.
Kai aš lygiai tą patį rašiau kitoje temoje Linas labai man prieštaravo. Kritikavau jo įdėtą straipsnį, kur rusų mokslininkai neva tyrė 100 pagrobtųjų ir rado kad jiems visiems buvo negerai su psichika. Įdomiausia, kad jie neturėjo kontrolinės grupės, būtų buve įdomu rezultatus palyginti. Aš toje diskusijoje minėjau, kad lazda turi du galus - neįmanoma išsiaiškinti ar tie psichiniai sutrikimai yra kalti dėl pagrobimo istorijų, ar pagrobimo faktas sukelia tuos psichinius sutrikimus. Neįmanoma todėl, nes reikėtų ištirti žmogų prieš ir po pagrobimo, o kas žino kada ką pagrobs? Taip, kad pritariu šioje vietoje autoriui McNally, o minėtas rusų tyrimas yra kryptingas ir visiškai nevertas dėmėsio.

 Dar kartą pasikartosiu, kad įdomu būtų pamatyti originalų straipsnį, galbūt išeitų rasti ką nors daugiau apie jų tyrimą, nes psichologinio - psichiatrinio pobūdžio tyrimai šioje srityje yra labai reikalingi.

klajunas

Yra dar viena šio klausimo dimensija: jeigu žmogus implantuotas, su implantais galima imituoti psichinės ligos simptomus. Ligos simptomų sąrašas juodosiose operacijose dažnai naudojamas kaip priedanga, taip pat jis psichiatrų surinktas toks, kad iš karto būtų paruoštas kaip patogi juodųjų operacijų maskuotė. Todėl, nežinant tokių metodų - tikras pagrobimas paverčiamas diagnoze. Spec. tarnybų ryšys su psichiatrija - seniai žinomas, nes naudojamas psyop (psichologinė operacija) metodas dažnai baigiasi psichiatrine diagnoze, nors žmogus būna dirbtinai prie tokios būsenos privestas. Tačiau tokios operacijos veikia užsimaskavusios ir visuomenė nemato keisto elgesio tikros priežasties. Psichiatrija yra visuomenei skirtas psyopas, priedangų ir maskuočių sistema.

San IL

Citata iš: KlajunasYra dar viena šio klausimo dimensija: jeigu žmogus implantuotas, su implantais galima imituoti psichinės ligos simptomus. Ligos simptomų sąrašas juodosiose operacijose dažnai naudojamas kaip priedanga, taip pat jis psichiatrų surinktas toks, kad iš karto būtų paruoštas kaip patogi juodųjų operacijų maskuotė. Todėl, nežinant tokių metodų - tikras pagrobimas paverčiamas diagnoze. Spec. tarnybų ryšys su psichiatrija - seniai žinomas, nes naudojamas psyop (psichologinė operacija) metodas dažnai baigiasi psichiatrine diagnoze, nors žmogus būna dirbtinai prie tokios būsenos privestas. Tačiau tokios operacijos veikia užsimaskavusios ir visuomenė nemato keisto elgesio tikros priežasties. Psichiatrija yra visuomenei skirtas psyopas, priedangų ir maskuočių sistema.
Taip gali būti, bet tuomet atsakyk man - kur nubrėžti ribą teisingai? Juk pagrobimas gali būti (ir dažnai yra) šizofrenijos simptomas. Tai jeigu žmogus kreipiasi (ar priverstinai nuvežamas) į psichiatrinę ligoninę ir jam po kelių apsilankymų diagnozuojama šizofrenija - kieno pusėje ieškoti teisybės - šizofreniko ar psichiatro?

 Tai yra labai sudėtingas dalykas, nes šizofrenijos vieni iš teigiamų simptomų yra įsitikinimas kuo nors, deliuzija (pagrobimo istorija) ir haliucinacijos (žmogus matė ateivius). Jeigu pagrobimas vyko iš tikrųjų, ir sukėlė potrauminį stresą, tuomet atsiras ir vadinamieji "neigiami" šizofrenijos simptomai, paranoja, galbūt socialinė izoliacija.

 Taigi pagrobtasis yra pilnavertiškas šizofrenikas? Kaip jūs patartumėte, kaip nubrėžti ribą?

 Ši diskusija gal verta netgi atskiros temos (palieku moderatoriams spręsti).

 Į šį klausimą noriu ir pats pamėginti atsakyti, kaip aš šiai dienai sukuosi iš šios padėties, užsiimdamas ufologiniais tyrimais. Kai kurie šizofrenikai būna labai protingi, nuoseklūs ir gali ne vieną žmogų įtikinti savo pasakojimais. Pamėginsiu atsakyti su pavyzdžiu:
 Esu asmeniškai apklausęs, kaip vėliau pasitvirtino, šizofrenikę, kuri tikino jog yra pagrobta ateivių. Jai buvo 23 metai ir jos istorija skambėjo labai įtikinamai, joje nebuvo jokių įmantrybių, pagrobimo scena nebuvo kaip filmuose. Tačiau aš ją apklausinėdamas, įvertinau jos amžių, man trūko veido mimikų, emocionalumo, ji vengdavo atsakyti tiesiai į mano klausimus, kalbėdavo aplinkui ir vis kartodavo tuos pačius istorijos akcentus - visi šie požymiai yra šizofrenijos simptomai, ir jie turėjo gan klasikinę išraišką. Vėliau kalbėjau su jos mama ir sužinojau kad išties, dukra šizofrenikė ir jai šizofrenija buvo diagnozuota gerokai prieš, negu ji teigė, kad buvo pagrobta - vadinasi atbulas variantas neįmanomas. Tuo mano "byla" ir baigėsi.

 Atkreipti dėmėsį vertėtų ir į amžių - retai kam po 30-ties būna diagnozuojama šizofrenija.

 Tačiau jeigu žmogui po pagrobimo jau yra diagnozuota šizofrenija - kaip žinoti ar pagrobimas buvo tikras, ar kalbiesi su ligoniu? O jeigu šizofrenijos išraiška ne klasikinė? Kiekvienas ufologas gi negali būti psichiatru, tarp kitko net ir psichiatrai daug vargsta kol diagnozuoja šizofreniją, čia ne vieno apsilankymo reikalas - jie atlieka begales testų, kol diagnozuoja šią ligą.

klajunas

Ką aš galėčiau patarti ufologui. Pradėti reikia nuo to, kad ufologas turėtų gerai žinoti kokiame pasaulyje iš tikro gyvename. Pavyzdžiui, jeigu žmogus neturi rimtų įtarimų ir prieinamų duomenų dėl nė vienos globalinės konspiracijos teorijos, jis negali būti rimtas ufologas. Sėdint meinstryminėse versijose galima būti tik skeptiku ir debunkeriu, koks yra "besidomintis ufologija" @Linas Esu.

Antra, reikia turėti pilną supratimą apie atvejų tipologiją, žinoti visą tipų spektrą, mokėti juos identifikuoti. Tam reikia gerų analitiko sugebėjimų ir būti surinkus ir išanalizavus daug informacijos. Lygiagrečiai turėtų net būti pasidomėjęs neišaiškintų dingimų statistika, ir kaip vyksta jų tyrimai.

Mano vertinimu, atvejų tipologijas suskirstant procentais, situacija tokia:

1)   20 proc. - žmonės turintys psichinės ligos diagnozę: iš jų 15 proc. turintys natūralių smegenų veiklos sutrikimų, jų „pagrobimai" smegenų sutrikimo sukelta iliuzija; 75 proc. psichologinių operacijų ir eksperimentų aukos, kuriems smegenų veikla sutrikdoma ir jie taip pat patiria „pagrobimo" imitaciją; 10 proc. yra susidorojimo su psichiatrijos priemonėmis aukos, kurių istorija gali būti žmonių rankų darbas.

2)   50 proc. yra tikrų pagrobimų aukos, tačiau įvykdytų žmonių, vykdant įvairias kriminalines ir karines operacijas. Tokių pagrobimų metu dažnai naudojamos psichotropinės medžiagos ir haliucinogenai, kurie sukelia iliuzijas ir haliucinacijas. Kitaip sakant, jie nėra psichiniai ligoniai, smegenų veikla sutrikdyta laikinai, dirbtinėmis priemonėmis. Taip pat, galiu išduoti paslaptį, kad tokių operacijų metu gali būti naudojamos kaukės ir specialūs kostiumai, kurie supainioja žmogų, ypač jeigu jis būna su laikinai pakitusia sąmone.

3)   20 proc. žmonių siekia komercinės ar kitokios sėkmės, nori paprasčiausiai išgarsėti ir istoriją išgalvoja. Tokiam tipui nustatyti svarbu mokėti pastebėti aktorystės metodų naudojimą, pvz. ar žmogus turi tokį polinkį iš prigimties. Reikia įvertinti veiklą platesniame kontekste.

4)   10 proc. galima priskirti nepaaiškintiems atvejams, kuriuos galima sieti su ateiviais. Bet reikia skirti kur pagrobimas, negatyvus kontaktas, o kur pozityvus kontaktas. Negatyvaus kontakto metu, žmogus daugiausiai būna be sąmonės arba jam ištrinama atmintis, todėl tokius atvejus tirti labai sunku. Taip daroma todėl, kad norima, jog žmogaus sąmonėje liktų kuo mažiau informacijos. Jeigu yra pozityvus kontaktas, jis gali būti asmeninis atsiskleidimas kai žmogų išrenka kokiai nors misijai. Bet tokiu atveju jis tampa tarsi ateivių agentu ir gali viešinti tik tai, kas leidžiama. Čia būna savotiškas kontraktas.

Patį įvykį taip pat galima kategorizuoti į tikrą kelionę, su savo fiziniu kūnu ir vidinę kelionę, kuri būna techninėmis priemonėmis sukelta iliuzija. Kadangi planetos spec. tarnybos irgi turi tokias priemones, atskirti kur ateivių „pranešimas", o kur psichologinė operacija - labai sunku.

Dar vienas dalykas, reikia nustatyti ar tai vienetinis įvykis, ar nuolatinis stebėjimas, vykstantis ilgalaikės operacijos kontekste.

Jeigu esi tikras, rimtas mokslininko lygio tyrėjas, turėtum turėti galimybę atlikti nepriklausomas ekspertizes ir čia išsispręstų klausimas žmonių, kuriems pripaišomas smegenų veiklos sutrikimas (šizofrenikas yra propagandinis terminas). Čia daug problemų, reikia turėti savų specialistų ir turi būti išspręsti teisiniai bei finansiniai klausimai. Į tokius žmones, kaip tavo aprašytame atvejyje irgi taip greitai nenumočiau ranka, nes jų tyrimas leidžia geriau išvystyti tipologijos kriterijus. Turi išmokti atpažinti smegenų veiklos sutrikimų turinčius žmones, aklai nepasitikėdamas diagnoze medicininėje knygelėje. Kodėl jau paaiškinau prieš tai.

Iš mano vertinimo matosi, kad daugiausia atvejų yra žmonių suorganizuotos inscenizacijos, kurioms pasitelkiamos kaukės ir kostiumai, tokie kokius naudoja aktoriai. Yra net toks įtarimas, kad elitas turi formą keičiančias kaukes (shapeshifteriai) ir su jomis gąsdina žmones. Iš čia kilę daug visokiausių mitologijų.

Ufologas kuris nori mokėti tiksliai identifikuoti visą spektrą, turi būti gerai įsigilinęs į visus atvejus ir tų atvejų požymius. Čia visko neprigalvojau, gal yra daugiau detaliai išvystytų metodologijų. Visada reikia norėti surasti tikrą paaiškinimą, kuo rečiau griebiantis šabloniškų vertinimų, atseit čia „šizofrenikas" ir nėra ką tirti.

O toliau jau viskas priklauso nuo tikslaus vertinimo.

Tik reikia neužmiršti, kad tiek ateivių atveju, tiek žmonių atvejų, operacija vykdo specialiosios karinės pajėgos, todėl jiems stoti skersai kelio ir trukdyti su savo ufologija - gali būti pavojinga gyvybei.

San IL

Ačiū už konstruktyvų atsakymą. Iš ties su daug kuo sutinku, tačiau savo praktikoje nepriimu tavo minimų "psy operacijų" ir su tuo susijusių dalykų. Vadovaujuosi konvencialiu mokslu ir realybės suvokimu. Tačiau visa kita ką parašei - labai teisinga ir turiu pasakyti, kad mano komandoje daroma jau seniai. Atvejus reikia kategorizuoti, reikia komunikuoti su reikiamų sričių mokslininkais analizuojant konkrečius atvejus, taip pat tavo paminėta dingusių žmonių statistika - visiška tiesa (išskyrus tą dalį apie psy operacijas, su kuria nesutinku). Nustebtumėte sužinoję, kiek vien Lietuvoje per metus dingsta žmonių. Apie tai daug buvo kalbėta senoje meškos ausyje.

 Kuo labiau sistemizuotas procesas ir padarytas įdirbis - tuo geresni ir patikimesni rezultatai.
 Aš aprašinėju ufologo darbo metodikas, tačiau viešai tuo nesidalinu dėl suaktyvėjusių trolių. Taip pat ir darbas uždaroje erdvėje, mano darbų paviešinta labai mažai. Taip yra  dėl to, kad kaip ir pats paminėjai - toks darbas tikrai yra pavojingas gyvybei ir ne visa informacija gali būti atskleista. Ir taip, dirbant šį darbą reikia daug finansinių resursų. Esu daręs ne vieną ekspediciją kur buvo susukti keli šimtai kilometrų. O kur dar įrangos kainos.

 O kas dėl mano paminėto pavyzdinio atvejo - merginai šizofrenija buvo diagnozuota ankščiau, nei įvyko tariamas jos pagrobimas. Visų detalių nepapasakojau, bet vaizdas ten buvo labai aiškus. O žmogaus, kuriam šizofrenija diagnozuota po kontakto aš jokiu būdu nepramesčiau. Tikiu, kad kontaktai gali sukelti smarkių padarinių psichikai, šizofrenija čia neišimtis.

 Dar kartą dėkoju už konstruktyvų atsakymą.




Visažinis

Citata iš: San IL  rugpjūčio 22, 2017, 01:43:22Tai yra labai sudėtingas dalykas, nes šizofrenijos vieni iš teigiamų simptomų yra įsitikinimas kuo nors, deliuzija (pagrobimo istorija) ir haliucinacijos (žmogus matė ateivius). Jeigu pagrobimas vyko iš tikrųjų, ir sukėlė potrauminį stresą, tuomet atsiras ir vadinamieji "neigiami" šizofrenijos simptomai, paranoja, galbūt socialinė izoliacija.

 Taigi pagrobtasis yra pilnavertiškas šizofrenikas? Kaip jūs patartumėte, kaip nubrėžti ribą?
Geras klausimas.

Jeigu pagrobimas iššaukia šizofrenijos simptomus, kaip tada įrodyti, kad pagrobimas vyko iš tikrųjų ir, kad tai nėra ligonio fantazija?

klajunas

Citata iš: Visažinis  rugpjūčio 22, 2017, 14:44:08Geras klausimas.

Jeigu pagrobimas iššaukia šizofrenijos simptomus, kaip tada įrodyti, kad pagrobimas vyko iš tikrųjų ir, kad tai nėra ligonio fantazija?
Teisingai - ir tuomet jau logiškai seka, kad ufologija turi potencialą tapti psichiatrijos atšaka. Tada pagaliau taptų tikru mokslu.  :D

Linas Esu


Linas Esu

#9
rugsėjo 19, 2017, 14:25:21 Redagavimas: rugsėjo 19, 2017, 19:08:01 by Linas Esu
Citata iš: San IL  rugpjūčio 21, 2017, 02:22:13Geras straipsnis, nors vertimas prastas. Galėjai įdėti originalo nuorodą, kad būtų lengviau skaityti. O tai dabar nežinia iš kur trauktas straipsnis. Ir kam tie paveikslėliai?
Nepamenu kur jį radau , teks pačiam ieškotis :D
Paveikslėliai kaip ir visur dedami susiję su tematika , dėl vaizdo . Nėra jokios kitos " ypatingos " reikšmės šioje temoje .

Citata iš: klajunas  rugpjūčio 22, 2017, 03:27:45Sėdint meinstryminėse versijose galima būti tik skeptiku ir debunkeriu, koks yra "besidomintis ufologija" @Linas Esu.
Tai aš esu dabar jau UFO skeptikas bei " debunkeris pagal jus , nebe psichologas ar valstybės agentas kaip anskčiau kažur minėjote ? :D

Aukštyn