Keisti potyriai sapnuojant

Pradėjo Jonas159, gegužės 23, 2017, 11:08:50

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Jonas159

Sveiki, esu Jonas, man 21. Gana dažnai apsilankau šiame forume šiaip paskaitinėti įvairius straipsnius, tačiau šįkart nusprendžiau, kad tai vieta, kur turėčiau išdrįsti paklausti patarimo, ką reiškia mane "kamuojantys" dalykai.
Sąmoningas sapnavimas man nėra svetimas, gal kas trečią naktį sapnuoju sąmoningus sapnus, kur galiu beveik nevaržomai elgtis nepriklausomai nuo to, koks tai sapnas, kalbėtis apie ką noriu savo sapne su žmonėmis kuriuos sapnuoju, skraidyti, kada noriu pabusti ir tt. Na, bet ar su tuo susijęs šitas dalykas, dėl kurio čia nutariau parašyti, nežinau. Sapnuoju tai, ką net sunku apibūdinti žodžiais čia rašant. Gan dažnai pastaruoju metu sapnuoju, kaip myliu kažkokią merginą. Ta prasme, kiek pamenu, niekada nesapnavau tos pačios merginos. Visada vis kitą - merginas, su kuriom esu bendravęs gal porą kartų gyvenime arba visa nebendravęs, kartais net visai gyvenime nematytas. Man tai labai sunku suprasti, ką tai reiškia. Turiu draugę, su kuria draugaujam jau beveik 6 metai. Tuose minėtuose sapnuose niekada nesapnuoju jos. Atvirkščiai - žinau apie ją, bet, atrodo, jog man ji nė nerūpi, nes aš myliu kitą moterį. Tas jausmas toks keistas, nemoku apsakyti, tiesiog nenoriu pabusti iš sapno, nes man jame būna labai gera, o pabudus iš jo, noriu grįžti ten (kartais pavyksta). Tiesiog... Ką gali reiškti tokie stiprūs jausmai sapne žmonėms, kurių nė nepažįstu? Ryte pabudęs gal pusę dienos galvoju apie tą merginą, kurią sapnavau, prisimenu tą jausmą, atrodo, kad gailiuosi, kad tai tebuvo tik sapnas. Taip pat rašant dabar, mano pojūčiai dar "gan šviežūs". Gal visiems taip būna, tik niekas apie tai garsiai nekalba? Neturiu su kuo padiskutuoti šia tema (draugei niekada apie tai nesakiau, nes manau, jog būtų iš jos pusės keista), taip pat neradau tikslingos informacijos jokiame straipsnyje. Norėčiau susilaukti kokių nors komentarų.

klajunas

Nesu sapnų specialistas, bet iš to ką žinau, galiu pasakyti tiek, kad sapnai būna komunikaciniai, vidiniai ir transcendentiniai. Komunikaciniai gali būti pranašiški, nukreipti į neapibrėžtą ateitį arba gali būti telepatiniai. Yra technologijos, kurios leidžia daryti į sapnus telepatines projekcijas, kurios gali būti rimtos, o gali būti tik žaidimas. Visai įmanoma, kad jumis kažkas domisi arba tik žaidžia iš aukštesnio pasaulio. Vidiniai sapnai yra pasąmonės struktūrų projekcijos, kurios atgamina ir transformuoja kokį nors stiprų į pasąmonę įstrigusį jausmą arba išgyvenimą. Transcendentiniai sapnai susiję ne su šiuo pasauliu, bet su anapusine sielos realybe, tad jeigu sapnas būtų toks, tai gali būti koks nors pranešimas, ženklas iš anapus.

Norint įvertinti sapno tikrą prasmę, į jį reikia žiūrėti viso savo gyvenimo patirčių kontekste ir ieškoti su jomis asociacijų. Sapne jausmas "ta pati" ir "kita" mergina yra ne toks paprastas. Pasikartojimai sapnuose reiškia kažkokią pasąmonėje įstrigusią informaciją. Nuolatinis vienos formos kartojimasis reiškia, kad kažką reikia spręsti, jeigu tai vidinis sapnas. O jeigu telepatinis, tai kaip naktiniai skambučiai į sapną iš nepažįstamosios.  ;) Yra toks serialas apie sapnus, vadinasi "Falling Water" (2016).

elteide

tiesiog gal erotiniai sapnai , kuriuose dominuoja nekūniško malonumo pajutimas, bet emocinio

Mekabciel

1) Egzistuoja tobula tavo antra pusė, kuri gali gyventi ir kitame pasaulio krašte ir tu galbūt niekad jos nesurasi, beabejo niekas nedraudžia pabandyt. Tik ar to reikia ir ar verta?
2) Archetipas - Anima - neįsisąmoninta vyro asmenybės moteriškoji pusė.
3) Sukubas - demonai, kurie įgauna gražios moters pavidalą ir sapnuose suvilioja vyrus.

Įsisąmoninti (Anima) tai kontroliuot savo (1)psichologiją ir (2)fiziologiją(Sukubą). Žodelis IR tavo vidurys - tavo draugė. Tavo moteriška pusė - Anima. Ji yra tiek tavo viduje(pasąmonėje), tiek materiali išraiška realybėje, su kuria jau 6 metai draugauji.

 Sukubas kaip idėja nebūtinai pasireiškia sapnuose, bet ir kasdieniame gyvenime: Turi draugę ar žmoną, o galvoji apie kitą moterį... Kodėl?
Turi mest lauk mintis apie tą sapnų moterį ir atrast ją savo draugėje, nes kitaip mėtisies tarp virtualybės ir realybės. Liksi nesusikoncentravęs ir nekryptingas. Virtualybės - neturėsi, realybėje - negyvensi.

Sukubą "ištaisai"(esi aukščiau instinktų) ir Animą įsisąmonini(instinktai tampa kontroliuojama tavo dalis) per elementariausius santykius su savo antra puse. Realiai turi suktis aplink savo draugę kaip elektronas aplink atomo branduolį, o ne aplink virtualią merginą.

Ir šiaip jei jau nuspręsi rišt su tuo, tai turėtum pats Savęs, kiekvieną kartą kai atsimeni ją paprašyt NEGALVOT IR NET NEPRISIMINTI jos, nes kitaip gyvensi kamuojamas iliuzinių jausmų, kurių nesukuri realybėje.  ;)


klajunas

#4
gegužės 23, 2017, 14:54:49 Redagavimas: gegužės 23, 2017, 15:57:45 by klajunas
Prie to, ką parašiau prieš tai, dar norėčiau pridurti apie sapno sąmonę. Sapnavimas susijęs su žmogaus signaline sistema, kurią vadinu oneiriumu (gr. oneiros - sapnas). Ši signalinė sistema nuo įprastinės juslinės signalinės sistemos skiriasi tuo, kad būdravimo sąmonė yra nenutrūkstamo srauto, o oneiriumas yra epizodinė sąmonė, kuri niekada nevirsta tikru realistiniu išgyvenimu, kokį sukelia šis pasaulis. Galima bandyti gyventi dvejuose pasauliuose, bet persiplėšti būna labai sunku. Tad sunku pasakyti ar sapnuodamas labiau norėsi, kad sapnas baigtųsi ir grįžtum į gyvenimą ar veikdamas pasaulyje, lauksi kad tik greičiau panirti į sapną. Problema ta, kad sapno gyvenime niekada nerealizuosi, tavo troškimai gali niekada neįsikūnyti. O tikrovė visada garantuota. Galbūt kurį laiką sapnuoji vienodus sapnus ir tau jie daro didelį įspūdį, nes juose realizuoji tai, ko nėra gyvenime, bet visą gyvenimą tai tikrai nesitęs. Šie sapnai dings, juos pakeis kiti, o gyvenimas liks. Todėl šios patirtys tik pažaidimui ir patyrinėjimui - ne daugiau. Jeigu užsižaisi, gali užgriūti netektys ir praradimai. Aišku, jeigu tuo užsiimi rimtai. ;D Tai greičiausiai ir pats supranti. Yra toks dalykas kaip realybės ir nerealybės principas. Realybė - kai norai ir tikrovė skiriasi, nes pasaulis nesisuka apie tave. Nerealybės, arba iliuzijos, principas, kai išpildomas kiekvienas troškimas (ko niekada nebūna). Dėl šios priežasties iliuzija labai vilioja, nes gauni visko ko nori, nes tai netikra. Tikrovė nuolat apvagia - todėl ji gali atrodyti tokia atgrasi ir tada ieškoma kaip nuo jos pabėgti.

Mekabciel

Tarp dviejų pusių, sapno ir realybės yra vidurys.
Kaip paminėjai Sapnas duoda tai ką nori ir iškarto, o Realybė apvagia. Dvi pusės.

Ateity sapnų pasaulis ir realus persipins tarpusavyje. Nes įsisąmoninsime jog dabartinę realybę sapnuojame, o sapnų realybę įrealiname. Ištikro taip juk ir yra. Sapnų pasaulį įmanoma net superrealistiškai jausti.

Tai ir viena ir kitą mes jaučiame savyje ir neįmanoma pasakyt kas yra realiau ar teisingiau. Tik dabartinėje mūsų būsenoje sapnas yra daugiau virtualus, nes fantazijos daugiausia tik filmuose, o ne gyvenime.

Protai užkalkėję... 


klajunas

Citata iš: Mekabciel  gegužės 23, 2017, 15:58:03Protai užkalkėję... 
Niekuo nuostabaus, kai į gyvenimo ir sapno skirtumą pažiūri kaip į skirtumą tarp prozos ir poezijos. Sapnas yra kaip trupesnis ir ilgesnis eilėraštis, jį reikia mokėti suprasti ir pajausti. Tai nėra paprasta informacija, paprasti faktai. Gyvenime situacijos būna vienareikšmės, lengvai interpretuojamos, o sapno simbolis koncentruotas, ryšys tarp išorinės formos ir vidinės prasmės netiesioginis. Kad pradėtum suprasti ką visa tai reiškia reikia su šia realybe dirbti - tada gali pažinti savo gelminę sapno asmenybę - o ten būna visko.

Problema ta, kad ryškiai sapnuoja ne daug kas, nes tai slopinama netinkamos aplinkos, energetinio smogo, nėra ryškios atminties. Sapno metu patirtis gili ir ryški, bet ji trumpa ir kas iš to išlieka, priklauso nuo atminties. Jeigu ji blanki, sapno atmintis nevaidina svarbaus vaidmens žmogaus gyvenime. Nesiryžtu vertinti, kiek žmogus turi praeitį laikyti svarbia savo gyvenime, bet manau, kad atmintyje būdravimo sąmonės prisiminimai su šalia esančiais sapno sąmonės poetiniais pasauliais, tikrai nepakenktų. Sapno realybėje daug paslapties, todėl ji gali vilioti.

Jonui galėčiau patarti į sapnus žiūrėti ne proziškai, bet poetiškai. Sapną reikia matyti su sapno sąmone, o ten logikai, racionalumui nėra vietos.

Jonas159

Ačiū už atsakymus. Na, skirtingų variantų ne tiek jau ir mažai, negu tikėjausi.
Dabar pavyzdžiui, po darbo dienos grįžus namo, nebeturiu jokių jausmų tam, ką sapnavau. Pamiršau viską, kaip pamirštu ir kiekvieną sapną. Tačiau nežinau, kada mane vėl tai gali ištikti, kai pabudęs norėsiu vėl grįžti ir pabūti su tuo žmogum, kurį sapnavau. Kaip ir sakiau, tai nėra kažkas konkrečiai. Tai net nėra kažkas įspūdingai gražiame pavidale. Aš neprisimenu ar apskritai matau tų merginų veidus. Kai tai man bent kiek pažįstamas žmogus, aš aiškiai žinau, kas jis yra, bet man nė nekyla idėja, pagalvoti apie tai, kad tai neįmanoma, na buvimas su ja... Viskas, kas egzistuoja mano tokiame sapne yra jausmai tam žmogui. Jaučiu, kad tie jausmai abipusiai ir tai sutvirtina viską. Nemoku to tiksliau apibūdinti, tiesiog jaučiu tai. Veju nuo savęs tokias mintis, kad kartais esu pagalvojęs apie įvairias kitas moteris (na, manau, jog tai normalu kiekvienam vyrui). Bet paatvirausiu šiuo metu visgi. Man anksčiau patiko kita, na, dar PRIEŠ mano draugystę su dabartine mano drauge. Na, tai buvo neabipusė simpatija, tačiau mes buvom dar labai jauni ir viskas greit pasibaigė. Po kelerių metų (pastarąjį pusmetį) aš su ta ankstesne simpatija pradėjau bendrauti vėl, na tiesiog kaip seni draugai, nieko daugiau. Tačiau, aš kartais apie ją pagalvoju. Prisimenu tai, ką jai jausdavau prieš tiek metų. Ar gali tai daryti įtaką tam, ką aš apibūdinau savo sapne? Galbūt tos mintys įsikala į mano pasamonę ir pasireiškia mano sapne, kaip mano "tobulybė"? Nes kaip ir sakiau, sapnas toks: aš žinau, kad draugauju su savo dabartine drauge, bet esu visiškai įsitikinęs, kad myliu kitą (kas yra visiškai neaišku, kas, nes kiekviename sapne tai vis kita mergina).
Betkokiu atveju, manau, kad nelabai turiu valios tam suvaldyti, kaip minėjot, kad skirčiau realybę nuo savo fantazijų pasaulio. Man tiesiog labai įdomu, kur čia šuo pakastas, kas veikia mano psichiką, pasamonę. Ar tai gali būti mano parašyta situacija?

Creative

Yra dar viena galimybė. Galėtum tuos jausmus kur sapne jauti paversti realybe, t.y. pabandyti taip pajausti tavo esamai merginai (jausmas tarsi tu apvelki ja tuo jausmu), nežinau gali suveikti. Čia iš to principo (man kartais suveikia kai nori kompanijos nuotaika pakelti ar apraminti) kad kuo laikysi kita žmogų tuo ir jis taps. Neatsimenu iš kur bet panašiai kaip elgesio "šabloną" taikyti kitam žmogui ir jis pradeda pagal tą šabloną veikti. Nežinau ar tau pavyks, nes aš tik kelis sykius bandžiau ir man pavyko bet aš prieš tai kad žmogų valdyti taip, todėl duodu laisvę ne taikyti šabloną.

Beja  aš irgi sapnuoju "jį" irgi norėčiau grįžti į sapnus su juo, bet deja suprantu kad tai sapnas o tai ką veikiu ten priimu kaip naują patirtį, kuria kadanors įvesiu į realybę.

klajunas

Panašu, kad čia ne tiek sapno, kiek santykių problema, kurios galbūt net nenori pripažinti. Todėl niekas nepasakys kodėl taip vyksta, turi pajausti tai pats, gerai įsigilinęs į situaciją.

Visuose situacijų aprašymuose matosi tik bendros schemos, kurios žmonėms būna užpildytos labai konkrečiu turiniu. Žodžiuose to nesimato. Į tokius klausimus už tave neatsakys niekas.

Aš pavyzdžiui dažnai sapnuoju, kad iškrentu iš universiteto, nes dėl kokių nors priežasčių negaliu lankyti paskaitų arba ateiti į egzaminus. Šis pasikartojantis motyvas būna gal kas penktame sapne jau gana ilgą laiką. Bet aš žinau, kad tai susiję su labai konkrečia situacija mano gyvenime, kai po pusantro kurso Vilniaus universitete mečiau studijas.

Sapne ši situacija man nuolatos kartojasi, bet todėl, kad yra atmintyje įstrigęs toks įspūdis, kuris yra kelių dešimtmečių senumo. Net tas faktas kad baigiau studijas kitame universitete, šio įspūdžio iš pasąmonės neištrynė.

elteide

Citata iš: Jonas159  gegužės 23, 2017, 18:00:32Man anksčiau patiko kita, na, dar PRIEŠ mano draugystę su dabartine mano drauge. Na, tai buvo neabipusė simpatija, tačiau mes buvom dar labai jauni ir viskas greit pasibaigė. Po kelerių metų (pastarąjį pusmetį) aš su ta ankstesne simpatija pradėjau bendrauti vėl, na tiesiog kaip seni draugai, nieko daugiau.

 Tačiau, aš kartais apie ją pagalvoju. Prisimenu tai, ką jai jausdavau prieš tiek metų. Ar gali tai daryti įtaką tam, ką aš apibūdinau savo sapne?
simpatija buvo iš tavo pusės?
žinoma, kad gali , jei jautei aistrą ,jausmus  kurie buvo nerealizuoti 
Citata iš: Jonas159  gegužės 23, 2017, 18:00:32Galbūt tos mintys įsikala į mano pasamonę ir pasireiškia mano sapne, kaip mano "tobulybė"?
greičiau,jauti tokius jausmus savo idealizuotam asmeniui...jei  būtumėt pabuvę kartu, greičiausiai, pusė to idealizmo tobulumo meilumo būtų dingę ...čia beveik kaip internetinėse meilėse būna :)

Novocaine

Tiesa sakant, manau atsakyma rastum  jei pasistengtum issanalizuoti ta mergina.  Kadangi as esu is tu zmoniu kurie spanuoja daug ir daznai, ( galiu detaliai prisiminti 2 -4 sapnu per nakti), pastebiu tam tikras tendencijas.  Tam tikra prasme, galima pajusti ar tai yra pasaline samone, ar tiesiog tavo paties sukurta.

emma

Sveiki, šį ryta įvyko keistas dalykas, visur skaitinėjausi, tačiau nusprendžiau susirasti foruma, kur galėčiau pati papasakot situacija ir sulaukti patarimu ar paaiškinimo.. Žodžiu istorija tokia. Prieš kokius 4 metus su draugemis kvietem dvasias, pas mane namuose. Bet nieko istikruju ir nebuvo labai baisaus, jauciau kad kazkas yra, bet tai turbut buvo tik mano isitikinimas ir baime. Reikalas tas kad pas mane namuose liko miegot draugas ir ryte jis mane prikele sakydmas kad sapnavo kosmara kazkoki, kad pas mane vaidenasi. Kazkaip nesureiksminau to ir nuejau miegot, po keliu valandu pati atsikeliau rekdama ir issigandus, nes pati susapnavau, jog pas mane vaidenasi.. Visur skaiciau ka tai galetu reiksti, bet nusprendziau kad noriu suzinot apie tai daugiau.Ar tai zenklas kazkoks ar tai tik sutapimas kad abu ta pati ryta  sapnavom jog pas mane namuose vaidenasi...

Linas Esu

valgėte prieš miegą ? turite sapnininką ?

.L.U.T.H.O.R.

Žinot kaip sako, pasižiūriu siaubo filmą, po to sapnuoju košmarus, tai čia irgi tas pats, tai tik jūsų protas.

Aukštyn