Bermudų trikampis

Pradėjo domisrim, balandžio 01, 2014, 23:37:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

domisrim

Taigi, šioje temoje rašykite, ką esate apie jį girdėję, ką žinote, pasidalinkite.

http://lt.wikipedia.org/wiki/Bermud%C5%B3_trikampis

Bermudų, arba Velnio trikampiu, vadinamas plotas vandenyne netoli pietrytinio Jungtinių Valstijų pakraščio. Šis vandens plotas kažkaip susijęs su paslaptingais laivų dingimais; populiariai tariant, čia paslaptingomis aplinkybėmis dingsta nesuskaičiuojama daugybė laivų ir lėktuvų. Trikampis apima plotą nuo Bermudų salos iki Majamio ir nuo Majamio iki Puerto Riko. Sakoma, kad čia esama kažkokios antgamtinės paslapties. Šiame trikampyje vyksta labai paslaptingi dingimo reiškiniai.

Žiniasklaida apie jį sukūrė šiuolaikinį mitą. Netgi patį terminą „Bermudų trikampis" pasiūlė mokslinės fantastikos autoriai. Tačiau kas gali pasakyti -- ar čia iš tiesų slypi kokia nors paslaptinga jėga, gramzdinanti į dugną jūreivius ir lakūnus, ar ši paslaptis -- viso labo vaizduotės padarinys?

Garsiausia žinoma istorija -- lėktuvo, 1945 m. gruodžio 5 d. skridusio 19-uoju reisu, dingimas trikampyje. Iš savo bazės Fort Loderdeile (Florida) atlikti mokomojo skrydžio virš Biminio salos pakilo JAV karinio laivyno torpedinių bombonešių eskadrilė. Skrido 14 vyrų. Visi jie, išskyrus vadą leitenantą Carlsą Teilorą, buvo praktikantai. Nuo skrydžio pradžios praėjus pusvalandžiui radijo dispečeriai gavo C. Teiloro pranešimą. Jis pranešė, kad kompasai neveikia, tačiau jis manąs, kad jie skrendą virš Floridos rifų.

bermudu trikampio paslaptysDispečeriai patarė Teilorui skristi į šiaurę, kad galėtų susiorientuoti ir pasiekti žemyną. Iš tikrųjų C.Teiloras buvo virš Bahamos, todėl sukdamas į šiaurę arba šiaurės rytus jis iš tikrųjų tik tolo nuo žemyno. Ryšį apsunkino tą dieną siautusi stipri audra. Atrodo, Teiloras nesutiko perleisti vadovavimo eskadrilei kitam lakūnui.

Nutrūkus radijo ryšiui buvo pasiųsta įgula, kad surastų eskadrilę ir parskraidintų ją atgal. Iš trijų lėktuvų, pasiųstų ieškoti eskadrilės, vienas prarado ryšį, nes apšalo radijo ryšio antena, kitas nieko neaptiko, o trečias, atrodo, vos pakilęs sprogo. 19-uoju reisu skridusio lėktuvo niekas niekada taip ir nerado. JAV karo laivynas iš pradžių pareiškė, kad nelaimė įvyko dėl C. Teiloro. Tačiau lakūno artimiesiems padavus apeliaciją šis pareiškimas buvo paneigtas ir padaryta išvada, kad „aplinkybės ir priežastys nežinomos". Šiuo reisu skridusio lėktuvo dingimas nebuvo vienintelis plačiai nuskambėjęs atvejis. Taip pat be jokio pėdsako pradingo JAV laivai Cyclops ir Marine Sulphur Queen.

Reiso Nr. 19 istorija buvo įamžinta trečiarūšėje Stiveno Spilbergo kino juostoje Close Encounters („Tiesioginiai susidūrimai"). Tiesą sakant,, esama teorijų, teigiančių, kad povandeninėje bazėje, įkurtoje Bermudų trikampio akvatorijoje, yra įėjimas į NSO erdvėlaivį ir, kad būtent tuo reikėtų aiškinti paslaptingų dingimo reiškinių priežastis. Gyvuoja ir fantastiškų teorijų, fenomeną grindžiančių Atlantidos technologijomis ar siaubingais jūrų padarais. Yra netgi teigiančių, kad trikampyje yra vartai į kitų matmenų pasaulį. Kai kas dingimo reiškinius mėgina aiškinti keistais okeanografiniais reiškiniais, pavyzdžiui, iš vandenyno dugno kylančiais metano dujų debesimis.

Reikia pripažinti, kad vieną ypatybę, kuria būtų galima aiškinti įvykius, Bermudų trikampis turi. Skirtingai negu kurioje nors kitoje pasaulio vietoje, išskyrus tik Drakono trikampį prie Japonijos, kompasai rodo ne magnetinę, o tikrąją šiaurę.Tai gali būti pagrindinė priežastis, dėl kurios Bermudų trikampis įgijo legendinę „šlovę", tačiau JAV pakrantės tarnyba oficialiai teigia, kad nelaimės čia atsitinka dėl gamtos reiškinių ir žmogaus klaidų.

Šiame regione labai intensyvus vandens ir oro eismas, o daugumą lėktuvų ir laivų vairuoja nepatyrę malonumų ieškotojai. Dėl šioje vietoje stiprios Golfo srovės ir nenuspėjamų orų laivai ir lėktuvai patenka į sudėtingą padėtį, o ištikus avarijai dėl tos pačios priežasties sunku rasti nelaimės pėdsakus.

Įdomu pažymėti dar ir tai, kad pakrantės tarnyba nelaiko šios teritorijos išskirtine nelaimių vieta. Vienas tyrinėtojas išnagrinėjo daugelį nelaimingų atsitikimų, įvykusių šioje vietoje, ir padarė išvadą, kad perdėti gandai nustelbė realias ir nesunkiai paaiškinamas nelaimių priežastis. Tarptautinės draudimo bendrovės Lloyds of London duomenimis, Bermudų regionas nė kiek ne pavojingesnis negu kiti jūrų keliai. Vis dėlto mitas apie Bermudų trikampį labai įtaigus. Ir šis mitas nežlugs, kol mokslinės fantastikos autoriai nesiliaus minėję jo savo knygose apie paslaptingus nutikimus.

Asasinas

Pirmoji taisyklė - mokinames naudotis paieška.
http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=295.0

Aukštyn