hipnoze

Pradėjo scream, spalio 04, 2015, 18:17:10

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Kaip tik ziuriu per Discovery Science laida apie hipnoze. Tikrai labai idomi. Vadinasi "Curiosity: Brainwashed".

TinSoldieris minejo, kad zmones nedarytu to, kas jiems butu nepriimtina, bet praktiniai tyrimai rodo kitka.

Tiesa kaip ir buvo mineta, kai kurie zmones tarsi pasiduoda bandos jausmui, taciau tokie braukiami is tolimesniu eksperimentu (kaip paaiskino, jie nepasiduoda hipnozei ir tiek. Tiesiog imituoja, kad yra hipnozeje).

Jeigu rasiu laidos irasa butinai ikelsiu.


TinSoldier

Būtinai pažiūrėsiu, dėkui už pasidalinimą :)

Tik man iš karto klausimas kyla: jeigu tai įmanoma (pavergti, užverbuoti, priversti daryti tai, ko žmogus nenori daryti), kodėl, tuomet, taip nedaroma?

Visų pirma, manau, hipnozė, apskritai, turėtų būti uždrausta praktika. Kokioj normalioj teisinėj valstybėje galėtų būti legalu žmogų paversti vergu, atimti valią, priversti daryti kažką? Hipnozė turėtų būti neįsivaizduojamai galingas ginklas. O pranešimai nuolat spaudoj turėtų mirgėti apie užhipnonituoztų žmonių atliktus nusikaltimus. Tai juk būtų pats paprasčiausias ir saugiausias būdas atlikti bet kokį nusikaltimą. Kam pačiam daryti, rizikuoti, jeigu gali pavergti žmogų, praplauti jam smegenis, nurodyti, kad nieko neatsimintų ir ramiai laukti, kol darbas bus padarytas. Kodėl niekas taip nedaro? Juk hipnozės išmokti gali bet kas - tai nėra super gebėjimas kažkoks. Ar yra kokioj nors šalyje baudžiamasis straipsnis už "priverstinį užhipnotizavimą"?

Ir kam, tuomet, reikalingos priklausomybių ligų klinikos? Kodėl hipnozė tokiais atvejais naudojama tik kaip pašalinis gydymo metodas, kiek padedantis, jeigu pats pacientas labai stengiasi atsikratyti priklausomybės? Juk taip paprasta turėtų būti mesti rūkymą: užhipnotizuoji ir viskas.

Jeigu hipnozė iš tikrųjų tokia galinga, kaip holivudo filmuose rodoma, kurių velnių ji neišnaudojama pagal pilną potencialą niekur?


Benamis

Na kiek stebejau laida, tai supratau, kad toli grazu ne visi zmones pasiduoda hipnozei. Nera taip, kad tas kuris hipnotizuoja prieina prie bet ko, ji uzhipnotizuoja ir jis absoluciai viska daro ka jam liepia :D Vienus galima daugiau uzhipnotizuoti, o pas kitus atsiranda stabdziai, tad abejoju ar reikia tapatinti hipnoze su Holivudo hipnoze.

Idomi laida buvo. Aisku ji lyg ir pramogine, taciau labai idomiai apie viska pasakojo. Aiskino kaip atskirti zmones kurie tik vaidina, o kurie tikrai yra transe ir pan.

Pati laida kaip ir pramogine, nezinau kiek % tiesos, o kiek reitingu padidinimui. Sakyciau puse laidos atrodo autentiskai, o kita puse (kur prasideda ledo vonios eksperimentas), jau kvepia reitingais :D Taciau paziureti verta, vien del smalsumo :)

Nepaisant visko, linkstu prie nuomones, kad imanoma paveikti zmogu daryti kazka pries jo valia. Musu smegenys dar toli grazu neistirtos iki galo, tad ir kaip jos funkcionuoja sunku vienareiksmiskai atsakyti. Todel pats linkes neatmesti tokios galimybes...

Creative

Kiek girdėjau Lietuvoje yra straipsnis, kuris draudžia hipnozę paprastiems asmenims, tik leidžiama licenzijuotiems psichoterapeutams ją naudot. Čia tik girdėjau, o kaip yra iš tikrųjų nežinau.

scream

na man dabar pradejo patikt tai ka pastebiu, ko nepastebedavau anksciau. Tik as dar iki pat galo nesuprantu kodel ir kaip visa tai vyksta. Bet hipnoze, manipuliacija vyksta visur ir nuo pat pirmu dienu gimimo. Mes taip mokomes ir tobulejam. Tai galima pritaikyti tiek geriems tiek blogiems tikslams ir realiai dauguma zmoniu yra uzhipnotizuoti tik jie patys to nesuvokia. Vieni hipnotizuoja garsais, jausmais, vaizdais. o kaikurie tiesiog panaudoja chemines medziagas palausti zmogaus valia. va radau labai idomu kolumbietiska narkotika kurio zmogus isgeres arba ikvepes pasijunta labai mieguistas, be valios ir daro viska kas jam sakoma, po to neatsimena nieko, taciau is isores jis atrodo normalus. nezinau ar tai tiesa bet aprasymas jo butent toks
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2143584/Scopolamine-Powerful-drug-growing-forests-Colombia-ELIMINATES-free-will.html

scopolaminas
the devils breath
burundanga
tiesos serumas

ir t.t. vienas preparatas daugeliu pavadinimu. pasigooglinus  islenda net keli straipsniai jog specialiosios tarnybos naudoja ji savo kaliniams, aisku neoficialiai.

mano istorija butu tokia kur dar ne viskas iki galo susideda. tai jog isgeri pora alaus su nepatikimu zmogumi, nedaznai geriu bet nuo 2 alaus tu nevaikstai menesi tokioje busenoje kuri buna kai tave staigiai pazadina is kieto miego ir pirmas 10 sekundziu tu bandai suprast kas ko nori is taves, taciau ta busena uzsitese daug ilgiau nei 10 sekundziu. po to pastebi jog tau dingo kazkoks laiko tarpas,  ir laikas eina greiciau nei iprastai. pastebi jog zmones zino tokius dalykus kuriu tu niekam nesi pasakojas arba jiems tiesiog neimanoma to suzinoti. tada tu pradedi nelogiskai elgtis ir daryti tai ko tu normalioje busenoje nedarytum. stebuklingai per ta dingusi laiko tarpa tau atsiranda kazkoks netikras kaltes jausmas kuri tau bando primesti aplinkiniai jog prisiimtum kieno nors kito kalte.
kita grupe zmoniu isvis ziuri kaip i beproti, kadangi toje busenoje pradejau klausinet jiems neiprastu klausymu.pradedi rinkti/delioti zodzius, pradedi sakyti tiesa, dingsta svetimos kalbos akcentas, pasikeicia balsas, is kalbos dingsta keiksmazodziai kurie anksciau gan daznai kartodavosi, per viena diena meti rukyt ir noras neatsiranda, dingsta vartotojiskumo poreikiai, uzmerktomis akimis snuduriuodamas pergyveni kaip pats manai savo ir dar kazkieno kito gyvenimus. atsiranda jausmai kurie yra ne tavo, nes anksciau ju nebuvo. pradedi prisiminti tokius dalykus kurie tau buvo nesvarbus ir tu juos senai uzmirsai. pradedi suprasti dalykus kuriu tu anksciau nesupratai, taciau tu negali paaiskinti aplinkiniam zmonem kadangi tavo zodynas per mazas ir net jei pabandytum paaiskint jiems butu per sunku visa ta suprast. as visada maniau jog savo gyvenimo nepakeisi per viena diena, jog reikia pakeisti poziuri i gyvenima ir tada pasikeis visas tavo likes gyvenimas. bet niekada nemaniau jog zmogus pats gali ant tiek pasikeisti per toki trumpa laika, jo iprociai, manieros ir zvilgsnis i aplinkini pasauli. 


klajunas

Tokia būsena atsiranda tada, kai susilpninamas psichotroninės lobotomijos sukeltas slopinimas. Žmogus pradeda domėtis savo sąmone, gebėjimais, atranda naujas galimybes, pradeda suprasti žmonių gyvenimo paslaptis ir apskritai į pasaulį pradeda žiūrėti daug platesniu žvilgsniu.

Kiekvienas žmogus turi savo gyvenimo programą ir tokie pokyčiai gali būti paruošti iš anksto arba programa dėl kokių nors priežasčių yra keičiama. Baisiausia ar įdomiausia ne naujos galimybės, bet kai supranti, kad viskas valdoma iš išorės, t. y., nepriklauso nuo paties žmogaus valios.

Apie tai rašau tinklaraštyje

https://psichotronika.wordpress.com/

Aš tai vadinu ne hipnoze, bet psichotronika. Pats per visa tai perėjau.

;D

Citata iš: scream  spalio 04, 2015, 18:17:10sveiki, as manau jog mane uzhipnotizavo vieno video pagalba internete. jog esu transo busenoje pastoviai.  pradejau pastebeti dalykus kurie man nepatinka, kazkokius desningumus visur, kita prasme zmoniu zodziuose ir t.t. kuo toliau galvoju apie kazka tuo daugiau "pradedu suprast esme". galbut kas turi informacijos kaip su visu tuo gyvent?
gerus cia anekdotus skaldai :D ir kokia gy "esme" tu pradedi suprast? :D

scream

esme kaip veikia musu visata, kodel ji veikia, kur link ji eina, kaip viskas kontroliuojama, kas ja varo. Ir pasirodo jog zmones pries tukstancius metu, dvasiskai suprato geriau negu dabar daugelis supranta ji supanti pasauli.

Aukštyn