Platoniska ola

Pradėjo Aldoske, gruodžio 06, 2017, 12:04:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Aldoske

Sveiki, kaip manote kodel filosofas gali buti juokingas savo bendrapilieciams? Ir Kokia yra žmogiškoji prigimtis išprusimo atžvilgiu?

kiskis

Todel, kad filosofas nagrineja idejas, o buityj, kas rupi nefilosofam, gali buti gan atsilikes, todel nefilosofai ziuri i filosofa ir jaucia savo pranasuma toj sferoj, ( buityj, kasdieniniam gyvenime) kuri jiem(nefilosofam) svarbi, o tai siaip ar taip kelia teigiamas emocijas. O kas yra zmogiska prigimtis?

vytra

Citata iš: kiskis  gruodžio 06, 2017, 17:18:43Todėl, kad yra žmogiška prigimtis?
- kas yra "žmogiška prigimtis"?

a) Tai kaip teigia teisūs teisuoliai iš ate-izmo mokyklos: bezdžionės kūnas.
b) Tai kaip teigia teisūs teisuoliai iš te-izmo mokyklos: Dievo dvasia.

Išvada: žmogus yra hibridas tarp suvedžiotos ir paliktos motinos bezdžionės ir padūkusio palaidūno dievo sūnaus. Pradžioje norėta tai sunaikinti, bet vėliau Dievui visai patiko linksmi pasbezdžioniai ir jis juos pamilo.

:(

 

mcgyver

@vytra kodel tu iskraipai citatas ir poto i jas atsakineji, megsti su savim bendrauti, blogas is taves filosofas.

vytra

Citata iš: mcgyver  gruodžio 06, 2017, 17:47:42@vytra kodėl tu iškraipai citatas?
- aš citatų neiškraipau, o tik sutrumpinu nieko nuo saves nepridėdamas. O kodėl tamsta nerašai lietuviškai? per daug sudėtinga?

p.s.
.. atmetus nacionalizmus, tamstos pažiūras aš gerbiu, mačiau daug gerų minčių. Na o aš kartais pasiduodu pagundai pasityčioti iš debilizmų, atleiskite..


:(

mcgyver

pas manes nera ant laptopo lietuvisku raidziu ir tingiu rasyti lieutviskai, man anglu abecele paprasciau.
P.S. pastebejau, kad jus turit isskirtine pasauleziura ir bandot ja primesti kitiems.

Benamis

Citata iš: vytra  gruodžio 06, 2017, 20:45:16- aš citatų neiškraipau
Iskraipai.

Kiskis raso:

Citata iš: kiskis  gruodžio 06, 2017, 17:18:43O kas yra zmogiska prigimtis?
t.y. minti uzbaigia klausimu.

O tu kiski cituoji taip:

Citata iš: vytra  gruodžio 06, 2017, 17:36:21Todėl, kad yra žmogiška prigimtis?
tarsi jis minti uzbaigia retoriniu klausimu-atsakymu.

Redaguodamas kitu zinutes nepamirsk jas redaguoti taip, kad dalyviu sakiniai neprarastu pirmines minties.

SPACE

O gi labai paprasta, filosofija nėra praktiška, vienintelė filosofija, pritaikyta praktiškai per paskutinius 200m. - K.Markso mokymas. Senoviniu, antikiniu būdu, tai buvo daugiau ne filosofija, bet gamtos mokymas, visatos dėsnių pažinimas. O dabar viskas atrasta šioj srity, ir žmonės daugiau linkę į buitinius dalykus, krauju pasruvusiom akim, iš burnos drimbančiom putom, stengiasi kuo daugiau uždirbti. Tiesa, viena filosofijos pakraipa - religija, liko, nes ir valkata ir prisiturintis viarslininkas nežino, kada ant galvos nukris plyta.
Žmonių prigimtis gera, tik labai sugadinta istorijos, gyvenimo tėkmės, žmogai dabar beveik demonais pavirtę.

vytra

#8
gruodžio 07, 2017, 10:27:50 Redagavimas: gruodžio 07, 2017, 10:29:26 by vytra
Citata iš: SPACE  gruodžio 07, 2017, 00:19:21O dabar viskas atrasta šioj srity, ir žmonės daugiau linkę į buitinius dalykus..
- "viskas atrasta"? taip kalbėjo visais laikais tie, kurie užsiiminėjo ne mokslu bet mokymu.

p.s.
.. pabandykit padaryti apklausą, kas žino kuo mokslas skiriasi nuo mokymo, prognozuoju 99.9% tame nematys skirtumo, o itin valdžioje esantys to neįkerta. Sakykim į tyrimo laboratorijas deleguoja "vaikų mokytojus", prancūziškai "profesorius"..


:(

SPACE

filosofijos srity viskas atrasta, turėjau omenyje. o ir mokslo srity ar kas atrandama? beveik viskas sustoję, užsiimama tik tobulinimu to kas jau buvo atrasta. visos jėgos mestos tik į kompiuterius.
aišku, galima užsiimti mokymu, bet valstybei naudingi kvaili žmonės.

vytra

#10
gruodžio 07, 2017, 22:18:04 Redagavimas: gruodžio 07, 2017, 22:20:04 by vytra
Citata iš: SPACE  gruodžio 07, 2017, 19:34:22.. mokslo srity ar kas atrandama? viskas sustoję, užsiimama tik tobulinimu. visos jėgos mestos į kompiuterius. valstybei naudingi kvaili žmonės.
- taip, bet kodėl taip?

1. Bet koks mokslinis atradimas neįmanomas be pradinės filosofinės doktrinos. Kas vyksta dabar? Vargšai nesugeba suprasti filosofijos, todėl ją ignoruoja ir niekina. To rezultatus tamsta teisingai pastebėjai.

2. Nėra tokio dalyko kaip "Valstybė", todėl visiška nesąmonė tokia konstrukcija: "valstybei gerai". Čia yra sukčių sukurtas mulkinimo aparatas, skirtas slopinti bet kokią iniciatyvą. Kam? Nes visi sukčiai visiški bailiai ir kvailiai, jie labai bijo, kad žmonės juos aplenks!

3. Vis tik esama pavienių "proveržių", jie kol kas neskelbiami arba visiškai nesuvokiama naujumo reikšmė, sakykim "daugiamatė stygų teorija".

:(

SPACE

tai taip, nėra tokio dalyko, kaip valstybė, tik norėjau politiškai korektiškai išsireikšti). nors yra aerialas, kur kalbama panašia kalba. teritoriją valdo tas, kas reguliuoja prekių tiekimą ir kainas tame aeriale.
Mūsų atveju, tai būtų Council of Four Lands. "Congressus Judaicus," or "Seim" [Diet]. Diet (assembly) - Imperial Diet (Latin: Dieta Imperii or Comitium Imperiale; German: Reichstag), French - régime. The term (also in the nutritional sense) might be derived from Medieval Latin dieta, meaning both "parliamentary assembly" and "daily food allowance", from earlier Latin diaeta transcribing Classical Greek δίαιτα diaita, meaning "way of living", and hence also "diet", "regular (daily) work".
matai, reikia įrodyti egzistencijai, kad mes verti egzistuoti, dar patartina turėti gerus sąntykius su Abrahaminėm religijom.
sukčiai remiasi biurokratais, valdininkais, чиновники yra režimo garantas, todėl gauna geras algas.


Lucas

Į temą:
Citata iš: Aldoske  gruodžio 06, 2017, 12:04:35Kokia yra žmogiškoji prigimtis išprusimo atžvilgiu?
Žmogui prigimtis kažką lyg ir leidžia žinoti iš kart, ypač kas susiję su kūnu (pvz.: kvėpuoti ir valgyti tam, kad geriau jaustumeisi, o kvėpuodamas, valgydamas kūnas gyvena, arba nemėgti fizinio skausmo, kuris patiriamas kai žalojamas kūnas), tiesa, kaip to skausmo išvengti ar kaip apsirūpinti valgomom gėrybėm žmogus jau pats turi galvą pasukti, "išmokti", t.y. karštą daiktą paliesti ir nudegti, kad žinotum, jog nereikia karšto paviršiaus liesti ir t.t. Bet svarbiausia, kad prigimtis "išmokė" smalsumo, žingeidumo, tačiau deja "neišmokė" atsakymų į visokiausius klausimus, kokio velnio bastausi šioje žemėje, kodėl esu tas, kas esu, kodėl žolė žalia, dangus mėlynas, o jūra ošia ir t.t. Tai va ir klausiam, filosofuojam, skaičiuojam ir diskutuojam iki nuprotėjimo, nes prigimtis mūsų tokia - išmokė norėti žinoti. Tačiau neišmokė žinoti, todėl ir neaišku, gal taip, o gal visai netaip bandom sužinoti...

Į kitą temą, išsivysčiusią šioje temoje:

Piliečiai, tai kame problema? Pirmyn! Nutituluokim sukčius, išardykim bereikalingus aparatus ir pirmyn į šviesų mąstymo rytojų! Bereikalinga konkurencija, kova ir rūpesčiai sukausto žmones, nukreipia jų mintis ir jėgas nuo to, kas iš tiesų svarbu, bet pačių žmonių ši konkurencijos, kovos, rūpesčių sistema sukurta, tai kaip žmogus žmogų sistemoj sukausto, taip gali ir iš(si)laisvint. :D

vytra

Citata iš: Lucas  gruodžio 09, 2017, 20:50:48.. tai kaip žmogus žmogų sistemoj sukausto, taip gali ir iš(si)laisvint?
- čia neveikia paprastas abipusis superpozicijos principas, kaip iš pelenų negrįžta medis ar negrįžta entropijos pokytis.

paaiškinimas: vienas iš geresnių visuomenės mokslinių-matematinių modelių yra vienalyčių (monogeninių) sistemų lygegreti visuma su bendrais resursais. Įrodyta, kad tokios sistemos tam tikru dažnumu "mirtinai įstringa". Tada vienas narys bejėgis, o kiekvienas vis tik yra tik vienas. Sprendimai egzistuuoja bent keli:

a) ReEvoliucija, tai yra griovimas visko, kas yra ir vėl mėginimas iš naujo.
b) Krizė, tai ilgalaikis sąstingis, veiklos ir progreso ribojimas, nusilpimas iki protrūkio.
c) "trečios jėgos" įsikišimas, tai karas, karas keičia dėsnius ir nutraukia įstrigimą.


:(

SPACE

sunku tą realybę sukurti. nes realybė sudaryta iš mažų taškiukų, kurie vadinasi melas. žmogai vaikšto akmeniniais veidais ir atlieka savo rolę.

Aukštyn