Ar būtina priimti sutvirtinimo sakramentą?

Pradėjo Darius!, rugpjūčio 13, 2017, 22:56:21

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

illuminati

Citata iš: elteide  rugpjūčio 15, 2017, 10:56:58ką reiks daryti?
Pradėti reiktų nuo susitikimo su savo parapijos klebonu ar vyskupu, užpildyti prašymo formą :)
@paragraf 78  gal galėtum pats papasakot plačiau, manau su visa procedūra susipažinęs tikrai geriau, bent jau teoriškai?

elteide

Citata iš: illuminati  rugpjūčio 15, 2017, 11:09:08Pradėti reiktų nuo susitikimo su savo parapijos klebonu ar vyskupu, užpildyti prašymo formą :)
@paragraf 78  gal galėtum pats papasakot plačiau, manau su visa procedūra susipažinęs tikrai geriau, bent jau teoriškai?
hm tai atsiskyrimas nuo bažnyčios ..katalikų?

illuminati


elteide

tai galima tiesiog ten neiti  8)

illuminati

Citata iš: elteide  rugpjūčio 15, 2017, 11:16:43tai galima tiesiog ten neiti  8)
galima tiesiog gyventi kartu, arba susirašyti/susituokti. paprastai sakant sprendimo įtvirtinimas. nors realiai nieko ir nekeičia :)

elteide

#20
rugpjūčio 15, 2017, 11:31:46 Redagavimas: rugpjūčio 15, 2017, 12:31:09 by elteide
yra protestantų ir pan. bažnyčios , jei tu galvoji santuokai ..jie tikrai sutuoks, nors ten irgi savi keistumai :)

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: elteide  rugpjūčio 15, 2017, 11:16:43tai galima tiesiog ten neiti  8)
Daugiau tikriausiai principo reikalas :)

paragraf 78

Citata iš: illuminati  rugpjūčio 15, 2017, 11:09:08Pradėti reiktų nuo susitikimo su savo parapijos klebonu ar vyskupu, užpildyti prašymo formą :)
@paragraf 78  gal galėtum pats papasakot plačiau, manau su visa procedūra susipažinęs tikrai geriau, bent jau teoriškai?
Nėra jokių specialių formų kurias reikia užpildyti :) čia kažkada sumąstė keli atsiskirti nuo bažnyčios ir pradėjo reikalausti neegzistuojančios formos kurią turi bažnyčia jiems išduoti.
Forma iš tiesų daug paprastesnė. Tiesiog viešai pasakai, jog netiki tuo ką moko bažnyčia ir biblija, atsižadi tokio tikėjimo ir viskas baigta. Vėliau jei norėsi priimti sakramentus arba sugrįžti atgal į bažnyčią, reikės specialaus priėmimo, nes nesiskaitysi jos nariu. Bet jokių blankų pildyti nereikia, nebent jei egzistuoja begalinis biurokratizmo noras, tada gali pranešti  į tą bažnyčią kurioje buvai kirkštytas, kad kirkštų knygoje įrašytų jog atsižadėjo tikėjiimo. Tada kai kur nors tuoksiesi ar kažką rimtesnio darysi kuri reikės išrašo, tada visi matys, kad reikia atgal priimti į bažnyčią, nes iš jos išėjai.

elteide

#23
rugpjūčio 15, 2017, 19:03:05 Redagavimas: rugpjūčio 15, 2017, 19:18:20 by elteide
arba niekas nežino, kad išėjai ... tiesiog neini į bažnyčią:)
p.s.  čia aš ne apie save ...

TinSoldier

Man įdomu, kaip paragraf'as jaustųsi, jeigu jo pavardė nuo gimimo be jo valios būtų įrašyta tarp kokių nors orgijas ir masines savižudybes vardan šetono praktikuojančių sektantų, kurie jo pavardę naudotų tam, kad demonstruotų savo populiarumą ir gilintų savo įtaką visuomenėje?

Arba kaip jaustųsi koks a.t.sielis, jeigu nuo gimimo jo pavardė būtų tarp karingųjų ateistų organizacijos, gaunančios didelį finansavimą iš valstybės, didžia dalimi būtent dėl tokių miražinių narių, kaip jis, skaičiaus?

Arba kaip jaustųsi klajunas, jeigu jo pavardė padėtų užtikrinti kuo didesnį finansavimą VSD ar dar kokiam velniui?

Juk ne esmė tame, ar tu eini į bažnyčią ir ar pats sau tyliai atsiskyrei nuo jos. Esmė, jog tavo pavarde savo naudai manipuliuoja ta organizacija ir ta ideologija, kurią tu galbūt niekini.

Geriausia, ką gali protingas žmogus padaryti, tai nekrikštyti savo mažų, nesąmoningų ir bejėgių vaikų.

elteide

 didelio daikto ,kad illuminatis įrašytas katalykų bažnyčios kažkokio kaimo archyvuose :)

illuminati

#26
rugpjūčio 15, 2017, 22:23:06 Redagavimas: rugpjūčio 15, 2017, 22:26:26 by illuminati
Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 15, 2017, 18:30:50Tada kai kur nors tuoksiesi ar kažką rimtesnio darysi kuri reikės išrašo, tada visi matys, kad reikia atgal priimti į bažnyčią, nes iš jos išėjai.
ką reiškia kažką rimtesnio darysiu? kur dar, neskaitant santuokos bažnyčioje turi įtakos mano buvimas ar nebuvimas bažnyčios sąrašuose?

neskaitant visokių stojimų į vienuolių ordinus ar kažkokias religines organizacijas. :)


a.t.sielis

TinSoldieris kankinasi dėl nieko :)

Maži vaikai yra globojami tėvų, o religinėje plotmėje, globojami tėvų religijos. Viskas natūralu. Mainstryminė religija - ne satanizmas, joje nebūna daug marginalių dalykų. Taigi, kame problema? Suaugai, renkiesi savo kelią, kuris skirtingas nuo tėvų religijos, no problem, bet istorijos jau neištrinsi - pavardė lieka krikštų sąraše, nes tai realiai buvo įvykę. Tik tiek.

Valstybė irgi turi savo registrus, ir niekaip iš ten savęs neištrinsi. O žalos nėra.

tadasas99

Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 15, 2017, 22:26:16pavardė lieka krikštų sąraše, nes tai realiai buvo įvykę. Tik tiek.

Valstybė irgi turi savo registrus, ir niekaip iš ten savęs neištrinsi. O žalos nėra.
todel pirmagimi krikstinau kai pats paprase, jam tada buvo 7metai. Nejauciu moralines kaltes del prievatinio irasymo i sarasus, ( nu siektiek, jis isirase ne del religijos, o del siulomo bonuso, krikstateviu)

paragraf 78

Citata iš: tadasas99  rugpjūčio 16, 2017, 06:38:53todel pirmagimi krikstinau kai pats paprase, jam tada buvo 7metai. Nejauciu moralines kaltes del prievatinio irasymo i sarasus, ( nu siektiek, jis isirase ne del religijos, o del siulomo bonuso, krikstateviu)
O kaltę dėl įrašymo į darželio ar panašius sąrašus jauti? :)
Kažkokius vėjus čia šnekat, iš nieko problemą daroma. Konstitucija numato, kad religinis vaiko auklėjimas yra tėvų jam parenkamas. Taigi problema iš nieko :)

Aukštyn