Dieviškas ir demoniškas gyvenimo stiliai

Pradėjo a.t.sielis, liepos 13, 2017, 11:49:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

mcgyver

Nu tai va galima panauduoti technologijos sutaikytas su gamta.

a.t.sielis

Citata iš: mcgyver  liepos 13, 2017, 13:02:47Nu tai va galima panauduoti technologijos sutaikytas su gamta.
Gal ir galima. Manau, pvz. vaistažolių išmanymas - gera teorija. Vaistažolinių preparatų gamyba - tam tikra technologija. Žmonės serga visokiais vėžiais, demonai juos su chemija dusina, o jeigu būtų vaistažolių vartojimo kultūra, aukšto lygio vaistažolių efektų išmanymas, galima būtų savo sveikatą iš anksto pasigerinti, ir nesusirgti sunkiomis ligomis.

Linas Esu

Citata iš: mcgyver  liepos 13, 2017, 13:02:47Nu tai va galima panauduoti technologijos sutaikytas su gamta.
Na kaip matot , ne visi supranta kiek žmonių gyveno viduramžiais , kiek gyvena 21 amžiuje . Technologijos ne tik reikalingos jos būtinos . Fabrikai kurie gamina sulčių pakius , fasuoja vaisius , siuva rūbus , augina vištas , gamina telefonus , mašinas ir t.t . Visa tai kad patenkinti milijardų žmonių poreikius .

Jei ne technologinis progresas , dar šiandien kai kurie kaimuose raižytų kreida and grindų , o ne prie pc klaviatūros prilipę aiškintų kad tecnologijos tai demonai :D :D :D

a.t.sielis

#18
liepos 13, 2017, 13:12:30 Redagavimas: liepos 13, 2017, 13:16:20 by a.t.sielis
Visada yra pasirinkimas, kokį gyvenimo stilių gyventi. Milijardai žmonių savo natūralių poreikių išpildymui taip pat gali pasirinkti vieną arba kitą. Ką dabar pasirinkę, matome.

Dok. filmas į temą:


mcgyver

Sitame filme? sako kad mes neturim daug laiko ir susisinaikinsim jei taip tai maciau.

a.t.sielis

Citata iš: mcgyver  liepos 13, 2017, 13:22:17ako kad mes neturim daug laiko ir susisinaikinsim jei taip tai maciau.
Ten daugiau visokių dalykų yra. Iliustratyvūs simboliniai vaizdai: ūkininkai purškia chemiją ant augalų, apsirengę apsauginiais kostiumais (ant maisto purškiame nuodus), dešimtys tūkstančių gyvūnų aptvaruose, o šalia dideli sunkvežimiai, atvežantys pašarą (ekstremaliai eksploatuojančios sistemos vaizdelis, kaip iš kokio fantastinio filmo)


mcgyver

Manau, kad maciau bet seniai idomus atrodo reikia paziureti vel.

illuminati

a.t.sielis, tikiuosi demonai tik metafora? :D
bet pritempiant prie Dieviškumo, argi žmogui nebuvo suteikta laisva valia, nepaisant ko nori ar nenori dievas, žmogus pats renkasi ko nori ar nenori, ką daryti ar nedaryti aišku viskas turi pasekmes.
 Viskas ir yra technologijų dėka, be jų nebūtų ir to tavo kaimo. Žmonės neįsisavinę žemdirbystės ar medžioklės technologijų, nepasigaminę noragų, pjautuvų ir lankų, taip ir būtų likę maitėdomis rinkėjais.
Visuomet atsirasdavo tų kurie buvo nepatenkinti progresu amatininkai - manufaktūromis, vėliau darbininkai pramonės perversmu ir tt.

Kas liečia religijas - iš mano pozicijos, grynai iš mano, kiekvieno teisė rinktis - jos yra stabdis, sukuria netikrą baimę ar viltį, atima žmonių potencialą, kurį jie galėtų nukreipti į save, įspraudžia į rėmus, apriboją pažinimą. Vėlgi iš mano pozicijos neverta rinktis vienos, geriau pažinti ir domėtis kuo daugiau, būt atviriem idėjoms, bet prie jų neprisirišti, nes taip ir tampama fanatikais...

a.t.sielis

Mano nuomonė priešinga - tikrosios "technologijos", kurias turėtume vystyti, turėtų būti gerumo "technologijos", sielos "technologijos" - kaip laikinai būdami ant šitos kietos žemelės galime savo dvasią panardinti į tobulą pasaulį, ir to atspindžiai sukokybintų ir šį laikiną gyvenimą.

Todėl sielos dalykai yra visų problemų raktas. Jeigu aš žuvis, tai visos problemos man pasibaigia, kai atsiduriu vandenyje, o ne sausumoje. Sausumoje žuviai kyla daug problemų.

Įdomu, kur tas "progresas" toliau nuves, kol kas mes dar turime tam tikrą fizinio komforto zoną, kažin, ar ilgai tai tęsis. O gal ji sumažės, galingieji visus mus įbaudžiavins po truputį su savo technologinės ir ekonominės galios persvara, ir tada tai paspirgėsime. "Neik su velniu obuoliauti", "už grašius neparduok savo sielos".

elteide

#24
liepos 13, 2017, 17:27:46 Redagavimas: liepos 13, 2017, 17:29:52 by elteide
Visarionas aferiūga ,fignia palyginus su šitu žmogumi..buvęs oligarchas pasirikęs natūral gyvenimą , dievo sukurtą gamtą, prieš didel. technologijas ,mokslininkus tt... :D


Linas Esu

#25
liepos 13, 2017, 17:51:47 Redagavimas: liepos 13, 2017, 19:06:35 by Linas Esu
@elteide , man juokingi tokie žmonės kada pusę gyvenimo pragyvenę didmiesčiuose staiga tampa priešais to kas jiems ir sukrovė pinigus bei leidžia tokį ekstravagantišką gyvenimo būdą pirmoje eilėje :D yra dar keli oligarchai , kurie taip gyvena . Vieno tokio žodžiai gerai įsiminė , "sėdint prie stalo nukrautomis vaišėmis kalbasi su žurnalistu " : aš norėčiau jog visi turėtų tiek pinigų kiek aš , bet deja tai neįmanoma :D ( ir padaro čėrką tada :D )

Jis gi pirmasis Rusijos milijonierius turėjęs tarptautinę įmonę . Biurai , įskaitant New York'as ir Londonas , Maskva  . Kažkada norėjo tapti prezidentu .

Kas norėtų taip gyventi būdami 50-60m , turbūt ne vienas , bet tikrai ne tada kai esi jaunas ir pasaulis tau siūlo tokius dalykus , kaip kelionės , pramogos , kinas , muzika , atrakcionų parkas :D :D cmon...... pats įdomiausias dalykas savęs pažinimas , pati kelionė . O kai tave supa tokie dalykai , laikas neprailgsta .

Man tikrai kartais pasidaro gaila tų žmonių , kurie sugeba tik skųstis bet negeba pasiimti kas ant lėkštutės padėta . Nesuprantu kaip galima nemėgti amžiaus , kuriame gyvename :D kaip karvašūdžio kvapas tokiems mielesnis nei laikas prie ežero su artimais , kepant šašlykus :D Kiekvienam savo matyt .

tadasas99

Diskusija biski ne visai tiksli.
 Tas video apie ukininkus su kostiumais, deja taip yra, bet nebukim naivus kad ne pas mus, pas mus tik tiek kad niekam nerupi darbininko sveikata, tie patys chemikalai tiepatys kiekiai tik niekas net respiratoriu neduoda, o ir darbininkai ju neimtu.
 Pats ukininkavimas siandien, paziurekt kaip kvieciu laukai atrodo siandien ir kaip atrodydavo pries 20m, gentiskai modifikuotu augalu auginima neva riboja, bet ant kvietuku uzpurskia chemikalu kurie usnaikina visa augmenija is dirvos bet kvietukas auga, toliau, pasodine purskia kad gericiau augtu stiebai, veliau purskia kita kad daugiau nebeaugtu, nes aukstus stiebus vejas lietus lengviau isguldo ir kombainas nepaima.
 Cia seip pavyzdys, ekologiskos, sveikos lietuviskos duonos, nu jo iki kol kepaliukas pasidaro dar kokteiliukas chemijos.
 Kiaules, diedukas tvartuky parsiuka augina apie metus, verslininkas fermoje apie 3 men (nepripazysta to, jie sako kad apie 6men), nu ten biski antibiotiku paduoda joms, ir maximos lentynoj turim lietuviska kiauliena.
 Nors kaip jau minejo, ukininkaudami senaisiais budais galbut ukininkai nebepajegtu patenkinti maisto poreikio. (Bent taip kalbama, as nzn)
 
 kita medalio puse noras buti gamtos vaiku, vienas is minusu susitaikyti su tuo kad zeme bandys nusipurtyti perdideles populiacijos, reiketu susitasti savo nisa gamtos rate, db jos neturime, gyvename salia gamtos ir vagiame is jos viska ko men norim nieko neduodami mainais, gamtoje taip nebuna.

Linas Esu

#27
liepos 13, 2017, 18:50:45 Redagavimas: liepos 13, 2017, 21:59:13 by Linas Esu
Tiksliai žinau jog ūkio sezonai nėra visi vienodi , derlius gali skirtis kaip diena ir naktis kiekvienais metais . Niekas nenori sieti bulvių ir palikti jomis rūpintis gamtai . Yra du pasirinkimai šiuo atveju arba :

arba užsimeti ant kupros balioną , nupurški chemikalais nuo koloradų vabalų kas trunka neapsakomai trumpai ir esi ramus kurį laiką .

arba eini su kibirėlių kuriame benzino , ieškai vabalų , meti juos į vidų  viską baigus padegi . Ir taip į sąv bent po kelis kartus .

Abiems atvejais apsaugote nuo derlių , skirtumas tas , jog sutaupote be gales laiko .

Anksčiau žmonės dirbadvo po 16 h ūkyje ir nesiskūsdavo , o dabar dirbdami tą patį trunka 8h ir skundžiasi . Technologijos tikrai sutaupo žmogui laiko . Tokie dalykai kaip plūgas , traktoriai , kombainas , net tik padeda sutaupyti laiko bet ir laiku nuimti derlių . Tokius ūkius , kokius turi dideli žemdirbiai vien rankų pagalba neišsivers . Kaimai tušti , atsipeikėkit . Visi bėga į didelius miestus ir nebe reikalo .


Didžiausia problema jog maisto kontrolės tarnybos netikrina taip kaip turėtų . Jei nebūtų korupcijos , būtų ir tvarka su tais pačiais chemikalais . Tikrai manau didžiulė dalis jų yra per daug suvartojama ūkiui . Bet realybė tokia kad yra didelis poreikis , visi nori uždirbti , niekas nenori prarasti derliaus dėl vabalų , ligų ar t.t Todėl žaidžia tokiomis taisyklėmis , kokiomis yra leidžiama žaisti .

Nepurkštas obuolys tau per kelias dienas supus nesandėliuojamas šaldytuve o ką daryti jeigu juos reiks laikyti sklepe 7 dienas , o kol atvažiuos jų paimti jau kai kurie pradėję gesti . Už ką tau kaip ūkininkui mokės ? Tarp kitko mes net neturime tokių Lietuvoje . Visa produkcija išvežama į Lenkiją ir po to pargabenama atgal , vien dėl to išauga kai kurių produktų kaina . Nes perpardavinėjotai juos sandėliuoja kaimyninėje šalyje , jie turi tam didžiulius sandėliu-šaldytuvus .

Esu skaitęs , kad Europa per metus išmeta tiek maisto , kad galėtų pamaitinti visus badaujančius Afrikoje . Bet deja tolkia realybė . Jeigu ne tie patys pesticidai , tos pačios maisto siuntos ir konservų skardinės , nepasiektų badaujančių tose vietovėse .

Žmonės kaip skurzdėlės , greitai dauginasi ir stato didesnius miestus . Niekas nebegrįš gyventi į viduramžius , Tik dar didesnis mokslo ir technologijų progresas gali mus priartinti prie to meto , kada turėsime alternatyvą atominėms elektrinėms , arba miestuose važinės vien elektromobiliai , bus genetiškai modifikuos sėklos , kurios nebijos UV arba bus atsparios ligoms,parazitams , o fabrikų tarša bus sumažinta iki minimumo , turint geresnes filtravimo sistemas .


gidas

Frazė iš seno rusiško vaidybinio filmo - "ne atgal, o pirmyn į gamtą".
Įstrigo, bet realybėje šis a la lozungas bent kol kas ir lieka tik lozungu.

a.t.sielis

#29
liepos 13, 2017, 19:19:32 Redagavimas: liepos 13, 2017, 19:38:26 by a.t.sielis
Citata iš: Linas Esu  liepos 13, 2017, 18:50:45Žmonės kaip skurzdėlės , greitai dauginasi ir stato didesnius miestus . Niekas nebegrįš gyventi į viduramžius , Tik dar didesnis mokslo ir technologijų progresas gali mus priartinti prie to meto , kada turėsime alternatyvą atominėms elektrinėms , arba miestuose važinės vien elektromobiliai , bus genetiškai modifikuos sėklos , kurios nebijos UV arba bus atsparios ligoms,parazitams , o fabrikų tarša bus sumažint iki minimumo , turint geresnes filtravimo sistemas .
Čia dar klausimas. Skruzdėlėms fabrikų nereikia, nors jų labai daug skruzdėlyne. Jeigu Žemė taptų žmonių skruzdėlynu, tai dar ne argumentas, kad labai reikalingos technologijos.

Žmonių atlaisvinimas nuo darbo žemės ūkyje sutampa su karine pramone, ir 2 pasauliniais karais, kur žuvo šimtai milijonų.

Tariamai, technologija padarė didelę paslaugą, kad nereikėjo dirbti žemės ūkyje, bet kitas lazdos galas tas, kad tada reikia tarnauti tarpusavyje kariaujantiems technokratams, o jie žmonių negaili. Tada galėjo tekti pabūti ir patrankų mėsa, o jeigu pakliūsi į nelaisvę, numarino badu (paskaitykit kas atsitiko šimtams tūkstančių kareivių, kuriuos Hitlerio armijos paėmė į nelaisvę). Tai gal geriau būtų buvę lenkti nugarą žemės ūkyje, negu veltui pražūti dėl demonų užgaidų?

Arba štai, šiuolaikinė visuomenė, žmonės dirba miestuose, tačiau pasistato namelį sode, ir galvoja, kaip jiems daugiau laiko ištrūkti į tą sodą. O tai gal visas kraštas ir galėtų būti iš sodo sklypelių ir namelių, ir niekur nereiktų ištrūkti, žmonės būtų ten, kur jie mėgsta būti?

Technokratai kalba, kad techninės pažangos reikia tam, kad išmaitinti žmones, bet tai dar reikia suskaičiuoti. Sakykim, per dieną žmogus suvalgo 500 g duonos, per metus gaunasi 182 kg duonos, tam reikia maždaug 121 kg grūdų. Ar reikia baisingos technologijos, kad galėtum sau užsiauginti 121 kg grūdų per metus?

CitataYields:

With as little as 90 square metres of land, backyard farmers can grow enough wheat to harvest 20 kilograms of grain - and those 20 kilograms can be ground and baked into around 50 loaves of fresh bread. You will need about 50kg per person per year for all your needs - that is bread making, pastries and all other uses for wheat flour. Yields can vary, but 5.0-5.8 tonnes per hectare should be achievable. This is equivalent to 0.5kg per square metre, to be very conservative let's half that number to account for the worse case scenario. You will therefore need to grow 200 square metres (14x14m) per person - that is still an incredibly small amount of land if you think about it! For a family of four this would be 800m2 (28×28.5m), or 400m2 (20x20m) in a good year.
Greičiausiai velnias slypi tame, kad technokratai didelę dalį visuomenės nori užimti savo techniniuose projektuose: kariniuose ir visokiuose kitokiuose. Tada visuomenėje ir tampa reikalinga žemę apdirbanti technika ir tenka naudoti daug chemijos, nes visi gi stresuoti ir spaudžia pelną. Ūkininkas negali leisti sau nederliaus, nes bankrutuos. Senais laikais, blogesni metai tiesiog buvo blogesni metai.

Jeigu pasaulis būtų tarsi skruzdėlynas, kur visi sėdėtų savo sklypeliuose ir augintų savo maistą, dar klausimas ar reiktų tiek chemijos ir technikos.


Aukštyn