Kreacionizmas yra visavertė evoliucijos teorijos alternatyva

Pradėjo Linas Esu, birželio 30, 2017, 16:11:45

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Neturiu ką pridėti ir iš dalies pritariu @a.t.sielis :)

TinSoldier

Citata iš: a.t.sielis  liepos 03, 2017, 20:50:12Linas Esu, trumpai tau: užteks kliedėti. Užsiimk tomis temomis, kurios tau lengvesnės, arba dar kelis metus skaityk apie šias temas, o tada jau kažką rašyk forume.
Tai ne Lino problema. Tai, ką Linas čia parašė - bažnyčios problema.

Kai katalikiškoje šalyje, kur šitos religijos mokymas yra persismelkęs visur: kai ji dėstoma mokyklose nuo mažumės, kai nuo mažumės vaikai krikštyjami, "sutvirtinami" ir tiesiog šiaip tempiami į bažnyčią. Kai bažnyčios atstovai jaučiasi pakankamai įtakingi, kad net į įstatymų leidybą ir pan. lenda.

Kai bažnyčia ir jos mokymas siekia taip toli, ji galybę metų nesugeba aiškiai išartikuliuoti žmonėms tokio esminio dalyko, kaip kad Sukūrimo pasakojimai ir pan. bibliniai dalykai - metaforos, mitai ir panašiai.

Kai nėra noro aiškiai tai įdiegti žmonėms, nėra ir rezultato.

Linas Esu

Citata iš: paragraf 78  liepos 03, 2017, 21:29:02Neturiu ką pridėti ir iš dalies pritariu @a.t.sielis :)

Dėkui už trumpą diskusiją tada , gaila kad nebeturite ką pridėti , visada įdomu diskutuoti su išmanančiu temą .

a.t.sielis

#18
liepos 04, 2017, 00:06:00 Redagavimas: liepos 04, 2017, 00:11:34 by a.t.sielis
o.k., TinSoldieris šį kartą kažkuo teisus :) prasta RKB komunikacija, matyt.

Galbūt senais laikais tai buvo pasakojimas, siekiantis dvasiškai apšviesti, sudėlioti žmogui dalykus, o dabar pasidarė užrašytas raštas, kurį skaito, ir kuris neatlieka tokios funkcijos kaip senais laikais, arba ją atlieka sunkiai, kitaip. O žmonės tame nenumatytame efekte ir užklimpsta.

vytra

Sveiki, pastebėjau keletą nesusikalbėjimų:

1. kas yra Dievas visi supranta skirtingai, reik priminti, kad Kristus nė karto saves Dievu nepavadino, savo Tėvo Dievu jis irgi nėra įvardijes. Taigi galima daryti prielaidą, kad jie yra tik žmonijos Tėvai, sutvarkę užgęsusią Saulę, sukūrę Žemėje atmosferą ir vandenis bei delegavę čia žmonių koloniją.

2. Apie vadinamą "absoliutų Dievą visko" nėra jokių legendų, apart pripažinimo, kad toks egzistuoja.

3. Biblija, kaip senasis testamentas, buvo pakoreguotas Kristaus mokymų ir vadinamas "naujuoju testamentu" yra tik pamokymų rinkinys, kurie užrašyti menine senovės simbolika, negalima jų suprasti matematiškai. Čia panašu kaip psiaudo matematikai ieško poemos formulės.

Ačiū.

TinSoldier

Citata iš: vytra  liepos 04, 2017, 11:00:16<...> savo Tėvo Dievu jis irgi nėra įvardijes<...>


a.t.sielis

Gera citata, tai rodo, kad Jėzus nėra visai tas pats, kas Dievas. Na bet tai offtopic'as.

O šiaip, pasaulis yra sukurtas, tai aišku kaip 2*2=4, sukurtas laipsniško išvystymo keliu, o tame laipsniškame išvystyme kai kurie įžvelgia evoliucijos mechanizmą ar dar kažką. Taip, tai evoliucija, tik ne tokia, kaip klystantis žmogus įsivaizduoja. Taigi, kas evoliucionistams nepatinka? Tegu įrodinėja savo evoliucijos teoriją. Darvinas iškėlė tą kvailą idėją, tegu dabar jie įrodo, jeigu jau tokie kieti.

Sukūrimas, arba, kaip kurie vadina, kreacionizmas (plačiąja prasme), neturi alternatyvos. Alternatyva - miglos, paprastumo viltys (skaityti seną temą Lennox vs Dawkins), apie tai, kaip iš nieko atsiranda viskas. Bet tas niekas, pasirodo, visai nėra niekas, ten yra kažkas, ko žmogus nesugeba apčiuopti ir ištyrinėti. O nesugebėdamas ir pliurpia apie "nieką". Kas jam belieka? Visi mėgsta pašnekėti, kažkuo pasirodyti. Mokslininkams gebėjimas šnekėti ir kažką konstruoti duoda algą. Kažką reikia malti liežuviu, kad šiame pasaulyje išgyventum. Viskas paremta ant propagandos. Vienas dalykas tai, ką mokslininkas sukonstruoja - technologija, o kitas dalykas - tos technologijos ir savęs paties su visom teorinėm klejonėm marketingas. Toks va Dawkinsas neblogai užkalė pinigėlio iš ateistinės rašliavos. Jis nekvailas, ateizmas tam tikru momentu buvo pelningas biznis. Dabar gal jau ta mada praėjo. Ha ha.


paragraf 78

Citata iš: vytra  liepos 04, 2017, 11:00:16Sveiki, pastebėjau keletą nesusikalbėjimų:

1. kas yra Dievas visi supranta skirtingai, reik priminti, kad Kristus nė karto saves Dievu nepavadino, savo Tėvo Dievu jis irgi nėra įvardijes. Taigi galima daryti prielaidą, kad jie yra tik žmonijos Tėvai, sutvarkę užgęsusią Saulę, sukūrę Žemėje atmosferą ir vandenis bei delegavę čia žmonių koloniją.
Jėzus save labai konkrečiai Dievu įvardino čia Lk 22,70-71:
Tada jie visi sujudo klausti: „Tai tu esi Dievo Sūnus?" O jis atsakė: „Taip yra, kaip sakote: Aš Esu!" 71 Tuomet jie tarė: „Kam dar mums liudytojai?! Mes girdėjome[i14] iš jo paties lūpų!"
Paaiškinimas: Graikiškame tekste naudojama ta pati formuluotė kaip ir Dievo Mozei pasakytas vardas: Aš Esu.
Šiuo atveju fariziejai aiškiai suprato, kad jis pasakė Aš esu Dievas.

o Dieva savo tėvu vadina pvz. čia Mt, 26,53 Gal manai, jog aš negaliu paprašyti savo Tėvą ir jis bemat neatsiųstų man per dvylika legionų[i9] angelų?! 5

Citata2. Apie vadinamą "absoliutų Dievą visko" nėra jokių legendų, apart pripažinimo, kad toks egzistuoja.
Kaip tai nėra legendų? O ką veikia mitologijos, religijotyros, religijos fenomenologijos, religijos istorijos, teologijos ir t.t. specialistai? Iš oro susigalvoja legendas, mitus, istorinius kontekstus ir t.t.? :)

Citata3. Biblija, kaip senasis testamentas, buvo pakoreguotas Kristaus mokymų ir vadinamas "naujuoju testamentu" yra tik pamokymų rinkinys, kurie užrašyti menine senovės simbolika, negalima jų suprasti matematiškai. Čia panašu kaip psiaudo matematikai ieško poemos formulės.
Kalbėkime konkrečiai :) kas ir kaip buvo pakoreguota? Nes aš per 17 studijų metų kažkaip pakoregavimų nepamačiau, bet girdėjau daug lozungų šia tema, kurių paprastai oponentas nesugebėdavo pratęsti, bet gal tu mane nustebinsi :)

elteide

bet beveik visose vt, Jėzus vadina Dievą Tėvu , kodėl ?

Linas Esu

#24
liepos 04, 2017, 13:06:12 Redagavimas: liepos 04, 2017, 13:28:01 by Linas Esu
Citata iš: elteide  liepos 04, 2017, 13:02:19bet beveik visose vt, Jėzus vadina Dievą Tėvu , kodėl ?
Dėl to kad Jėzų sukūrė dievas , visi dievo žmogiškieji kūriniai yra sūnūs , o jis jiems tėvas .

elteide

Citata iš: Linas Esu  liepos 04, 2017, 13:06:12Dėl to kad Jėzų sukūrė dievas , visi Dievo žmogiškieji kūriniai yra sūnūs , o jis jiems tėvas .
Taip Linai, srr netiksliai paklausiau, Jėzus prisistatė kaip Aš esu , bet kitur visur Dievą vadina Tėvu...kam taip ?

Linas Esu

Citata iš: elteide  liepos 04, 2017, 13:28:14Taip Linai, srr netiksliai paklausiau, Jėzus prisistatė kaip Aš esu , bet kitur visur Dievą vadina Tėvu...kam taip ?
Nežinau , čia jau teologinis klausimas . Laukite , @paragraf 78

a.t.sielis

O gal "Aš Esu" nurodo į dieviškąjį apsireiškimą, kaip ženklas, kad tai tas pats Dievas, kaip ir apsireiškęs Abraomui, tas pats Izraelio Dievas. Jėzus nuo to Dievo, todėl ir sako "Aš Esu", be to, jis yra vienas iš Trejybės asmenų. Kam priklauso "Aš Esu" - visai Trejybei, ar bet kuriam iš Trejybės asmenų? Ir kokia kiekvieno iš asmenų esmė bei santykis su kitais Trejybės asmenimis? Panašu, kad garbinamasis Dievas yra Tėvas.

Jeigu Trejybė yra pilnas Dievas, tada Jėzus yra to Dievo viena iš dalių, viena iš Dievo apraiškų, o Jėzus nėra tiesiogiai pilnas Dievas. Todėl Evangelijose išsireiškimai ir neduoda vienareikšmio vaizdo, kadangi vaizdas yra nevienareikšmis.

mcgyver

Echkartas Tolle aiskina, kad jezus sakydamas as esu isreiskia savo samoninga ir amzina gyvenima dabartyje, sioje akimirkoje.

vytra

#29
liepos 04, 2017, 15:52:40 Redagavimas: liepos 04, 2017, 15:57:33 by vytra
Citata iš: elteide  liepos 04, 2017, 13:28:14Jėzus prisistatė kaip Aš esu, bet kitur visur Dievą vadina Tėvu...kam taip ?
- todėl, kad pats Dievas nevaikšto darbo reikalais.. :) Tai aiškinama tuo, kad ribota žmogaus sąmonė nepajėgi pažinti Dievą. Populiari alegorija: jei tave nuskraidinti į rojų dabar, tai tu ten nieko nepamatysi. Nepamatysi ir Dievo. Todėl bendravimui su žmonėmis naudojama "dalinė Dievo įsikūnijimo koncepcija", beja - visose religijose.

Citata iš: paragraf 78  liepos 04, 2017, 12:18:38Kalbėkime konkrečiai :) kas ir kaip buvo pakoreguota? Nes aš per 17 studijų metų kažkaip pakoregavimų nepamačiau, bet gal tu mane nustebinsi?
- gal ne taip mane supratai, nes netikiu jog negirdėjai plačiai žinomų Kristaus apreiškimų konstrukcijų: "buvo pasakyta "x", o aš Jums sakau "y".

Aukštyn