Išmintingas kvailys

Pradėjo Creative, birželio 11, 2017, 15:51:44

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Mekabciel

Tai gal ne kalbą reikia pagauti, o principą/idėją...

tadasas99

Nu sakydamas "nieko nesupranta" turejau omenyje kad nieko nesupranta esamoje situacijoje kurioje kazka kvailiu pavadino.
 O suprast reikia zmogu, ir nzn lengviau kinieciu kalba ar zmogu suprast, ismoksi kalba suprasi milijonus kalbanciuju, bet kad tiksliai suprastum kalbanciojo isvadas turi kiekviena zmogu individualiai suprasti

klajunas

Citata iš: tadasas99  birželio 16, 2017, 05:41:19turejau omenyje kad nieko nesupranta esamoje situacijoje kurioje kazka kvailiu pavadino.
 O suprast reikia zmogu
Kokį žmogaus tipą pavadinau kvailiu labai aišku, tokį kuris aplink save nori matyti tik savo veidrodinį atspindį, o visa kita atrodo "nenormalu"...

vytra

Citata iš: tadasas99  birželio 16, 2017, 05:41:19.. nzn lengviau kinieciu kalbą ar žmogų suprast? išmoksi kalbą, suprasi milijonus žodžių, bet kad tiksliai suprastum išvadas, turi patį žmogų suprasti.
- dar papildyčiau, kad suprasti reikia ne tiek žmogų, kiek įžvelgti kur kyla klaida (gal pas tave patį?).

:)

klajunas

Citata iš: vytra  birželio 16, 2017, 10:26:47- dar papildyčiau, kad suprasti reikia ne tiek žmogų, kiek įžvelgti kur kyla klaida (gal pas tave patį?).

:)
Klaida - neatitikimas normai, kadangi normos skirtingų žmonių skirtingos - abipusė klaida neišvengiama... Reikia mąstyti anapus klaidos ir normos sąvokų - tik tada įmanoma siekti supratimo.

tadasas99

P.s. Pradejus suprasti zmogu reik nepamirst atsakomybes, zmogaus psihika nera tokia tvirta ir stabili, labai paprasta zmogu pakeisti, principe tas pats varijantas vadinamas visuomenes itaka, situ dalyku nereiketu pradeti manipuliuoti, nors tai daryti labai jau paprasta.

Creative

Dar pagal C. Castanedą yra toks terminas "kontroliuojama kvailystė". Mes su draugais bandem apsimesti kvailialiais kažkurį laiką, bet vistiek grįžom prie įprasto gyvenimo.

Aukštyn