Dawkinso iliuzija - Dawkinso dievo iliuzija

Pradėjo Linas Esu, balandžio 30, 2017, 18:11:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Citata iš: Vytautas  gegužės 02, 2017, 13:28:13ar esi pasiruošęs mirti už savo tikėjimą.
Taip, tik kaip minėjau, ne pagal demonų sąlygas, užgaidas ir iniciatyvas. Jeigu mirtis man padėtų padaryti pažangą, labiau tarnauti Dievui, geriau sąmoningėti, tebūnie, tegu šis gyvenimas užsibaigia, ir prasideda tolesnis gyvenimas. Viskas Dievo rankose, jeigu norės, Jis užbaigs mano gyvenimą. Man nėra reikalo vaidinti herojaus, kuris už kažką turėtų mirti. Nesu nei kovotojas, nei herojus. Gyvenu taikoje su būtimi. Jeigu reiks, mirtis pati ateis, ir aš pasiruošęs palikti dabartinio gyvenimo iliuzijas ir prisirišimus, ir pradėti naują etapą.

(P.S.: disclaimeris: tai kas čia pasakyta, neturi nieko bendro su fanatizmu, ekstremizmu, teroristiniais suicidiniais reikalais, "vienišų vilkų" sindromais ir t.t. ir pan.)

Linas Esu

#31
gegužės 02, 2017, 14:25:15 Redagavimas: gegužės 02, 2017, 14:45:54 by Linas Esu
paragraf 78

1. Ateizmas - netikėjimas aukščiausia dievybe , dievybėmis .
Kaip dabar ? Ar dar yra vietos šiame sakinyje ką nors pridėti ?
jeigu būčiau norėjęs paminėti žemesnes dievybes kontekste , tai ir būčiau parašęs , tikrai nesuprantu kokio reikalo reikia polemizuoti sakinio sentecija . Skaitytojams , kurie vis dar įžvelgia paslėptų minčių šiame sakinyje , pridėsiu , ateizmas netiki žemesnėmis dievybėmis , taip pat netiki stebuklais . Jeigu manote jog esu neteisus , internetas , biblioteka atviri . Ieškokite info , tikrai rasite , galite tikslintis . Lietuvių , rusų , anglų kalbomis .

2. Visos istorijos , kurias trumpai aprašiau viršuje manau nevyko tikru laiku . Įvardijau pasakomis , nes manau jos netikros , išgalvotos istorijos , pagražintos . Pasitaisau , jog galėtume susikalbėti , esu tikras jog dangus ir žemė , jėzaus prisikėlimas , jėzaus gimimas neturint biologinio tėvo netikra . Diskutuoti apie užslėptas mintis ir interpretuoti kiekvieno stebuklo , mito prasmės neketinu . Faktas - žmonės tiesiog tiki šiais dalykais . 21 amžius , turime žinių nuo a iki z , bet vis dar milijonai gyvena 2 tūkst metų senumo mitais , laiko grynu pinigu . Aš manau tai visiškas absurdas .

3. Konkrečiai kalbant apie religines sektas . Dawkinsas , Byberis , jie nėra religiniai lyderiai . Jie neturi savo maldų namų , neturi tarnų , neturi religinių apeigų . Norėčiau išgirsti jūsų paties nuomonę , apibrėžimą apie religines sektas , nes šiuo atveju tai tik du žmonės iš atskirų pasaulių , kuriuos sieja nebent žinomumas , vienas ir kitas turi gerbėjų , tikrai ne sektantai :D .  Negaliu suprasti dėl ko jums taip užkliuvo šie du individai.

Popiežiaus nepateikiau kaip religinės sektos lyderio mūsų diskusijoje . Susirašinėjant su Mcgyver , jį įvardijau religiniu lyderiu .
Ar jis ne taip įvardijamas krikščionių pasaulyje ?
Dar galime jį vadinti šventuoju , politiku , valstybės sekretorius ? neesu susipažinęs taip gerai su visomis jo profesijomis .

4. Visiškai pritariu , įdomi mintis .





Vytautas

#32
gegužės 02, 2017, 14:29:23 Redagavimas: gegužės 02, 2017, 14:45:32 by Vytautas
Citata iš: a.t.sielis  gegužės 02, 2017, 14:15:58Jeigu reiks, mirtis pati ateis, ir aš pasiruošęs palikti dabartinio gyvenimo iliuzijas ir prisirišimus, ir pradėti naują etapą.
Šita vieta kol kas galioja visiems ir be išimčių. :) Čia nėra pasirinkimo. :) Kaip ten bus "PO" nežino niekas. :) Sąžiningi tikintys šiaip neturi pasirinkimo ir negali atsakyti kad jie nemirs už tikėjimą. Ateistai šiuo požiūriu žymiai laisvesni. Jie nesiruošia mirti nei dėl ateizmo, nei dėl tikėjimų. Aš asmeniškai taip pat nesiruošiu už nieką aukoti savo gyvybę t.y. nei už tikėjimus, nei už Lietuvą, nei už ES, nei už turtą ir panašius dalykus. Bet jei nutiktų kaip 2012m mano tėvui ir kada jį anapusinis pasaulis užspaudė ir pasakė balsas galvoje "arba išsižadi sūnaus arba miršti" bent aš savo vaikų ar tėvų atžvilgiu pasirinkčiau mirtį. Ir dar yra vienintelė sąlyga kad jei būčiau verčiamas žudyti kitą žmogų pasirinkčiau savo mirtį. Na o visais kitais atvejais aukotis nėra dėl ko. :) Esant poreikiui tikėjimus galima keisti kaip pirštines. :)

kiskis

#33
gegužės 02, 2017, 15:24:46 Redagavimas: gegužės 02, 2017, 15:26:18 by kiskis
Citata iš: Vytautas  gegužės 02, 2017, 14:29:23Kaip ten bus "PO" nežino niekas.
Atleisk, Vytautai, bet is kur tu zinai, kas ka zino, tuo labiau taip globaliai ," nezino NIEKAS" ? ? ? Jei tu nezinai , neraso internete, tai nereiskia, kad niekas nezino (mano nuomone). Kaip tu gali irodyti, kad niekas nezino?
O man atrodo, kad zino visi , tik tau neasko :D

Vytautas

Citata iš: kiskis  gegužės 02, 2017, 15:24:46O man atrodo, kad zino visi , tik tau neasko
Na šis klausimas kol kas tikrai visiškai atviras. Niekas iš anpus dar negrįžo ir nepapasakojo. Na apie tokius ale mažumėle buvusius kokioje klinikinėje mirtyje nekalbam. Turėtų "grįžti" bent su kitais kūnais ar kitu pavidalu. :) Kai kas "pasikeis" kūną tuomet bus galima kalbėti  apie kažką daugiau. :) Na o kol kas viskas spėlionės ir hipotezių lygis. :) Jokio konkretumo.

kiskis

Citata iš: Vytautas  gegužės 02, 2017, 15:43:29Turėtų "grįžti" bent su kitais kūnais ar kitu pavidalu.
Man atrodo yra, ten visokiu faktu , net knygos parasytos apie visokius reinkarnacijos atvejus, bet tu jais netiki, yra visko l.daug , bet tu niekuo NETIKI, taigi daug kas zino, daug kas daug ka pasakojo, bet tu netiki ir tiek (niekas nieko nezino).

Vytautas

Citata iš: kiskis  gegužės 02, 2017, 16:04:31bet tu netiki ir tiek (niekas nieko nezino)
Matai aš sau turiu neginčijamus įrodymus kad yra kažkas daugiau. Maža to ko kažko daugiau buvo du variantai. Vienas mane bandė sunaikinti, kitas pastoviai saugojo. Buvo laikas aš taip pat klaidžiojau po masę tų rašytinių kitų pateiktų variantų ir tiesiog buvau pasimetęs. Neturėjau paaiškinimo kol iš patirties negavau savo informacijos. Bet aš niekam nieko negaliu įrodyti nes informacija skirta individualiai ir tame įrodinėjime nėra jokios prasmės. Perspektyvoje kažkas įdomaus turėtų neišvengiamai vykti nes pasaulis tiesiog kybo ties susinaikinimo praraja. Jei yra kažkas daugiau tai problema neišvengiamai turėtų būti sprendžiama. Man asmeniškai nekyla abejonių kad yra kažkas daugiau bet tai tikrai ne religiniai variantai. :)  Bet "oficialių" įrodymų kol kas tikrai nėra. :)

Linas Esu

#37
gegužės 02, 2017, 17:18:08 Redagavimas: gegužės 02, 2017, 17:20:11 by Linas Esu
Citata iš: Vytautas  gegužės 02, 2017, 16:15:24Matai aš sau turiu neginčijamus įrodymus kad yra kažkas daugiau.
Galite plačiau pakomentuoti ? kokie tie nenuginčijami įrodymai ?

Vytautas

Citata iš: Linas Esu  gegužės 02, 2017, 17:18:08Galite plačiau pakomentuoti ? kokie tie nenuginčijami įrodymai ?
Šiame forume jau esu kažkiek apie tai kalbėjęs tai nematau prasmės kartotis. Kitas momentas tai informacija man o ne jums. Pažinimas individualus reikalas. :) Nieko mokyti, "budinti",  šviesti tikrai nereikia. :)  Kai ateis laikas viešai informacijai tai ji ir bus. Kaip minėjau kad šio pasaulio likimas dėl žmonių beprotybės kybo ant plauko tai tikiuosi kūrėjai neišvengiamai bus priversti imtis "matomų" priemonių. Aišku yra būdas visus paversti gerais zombiais ir taip įvesti tvarką. Gyvai teko dalyvauti tokioje scenoje.  :) Bet tuomet problema su esminiu laisvos valios principu. Taip kad turėtų būti "gyvesnis" variantas. Savo atžvilgiu aš taip pat laukiu pokyčių nes taip kasdieniškai temti gumą labai jau beprasmiška. :) Galima būtu ir kažką naudingo ir prasmingo nuveikti. Bet viskam savas laikas. Nuo manęs ir mano norų šiuo momentu niekas nepriklauso. :)

Linas Esu

#39
gegužės 02, 2017, 22:14:09 Redagavimas: gegužės 02, 2017, 22:42:45 by Linas Esu
Citata iš: Vytautas  gegužės 02, 2017, 21:43:38Šiame forume jau esu kažkiek apie tai kalbėjęs tai nematau prasmės kartotis. Kitas momentas tai informacija man o ne jums. Pažinimas individualus reikalas. :) Nieko mokyti, "budinti",  šviesti tikrai nereikia. :)  Kai ateis laikas viešai informacijai tai ji ir bus. Kaip minėjau kad šio pasaulio likimas dėl žmonių beprotybės kybo ant plauko tai tikiuosi kūrėjai neišvengiamai bus priversti imtis "matomų" priemonių. Aišku yra būdas visus paversti gerais zombiais ir taip įvesti tvarką. Gyvai teko dalyvauti tokioje scenoje.  :) Bet tuomet problema su esminiu laisvos valios principu. Taip kad turėtų būti "gyvesnis" variantas. Savo atžvilgiu aš taip pat laukiu pokyčių nes taip kasdieniškai temti gumą labai jau beprasmiška. :) Galima būtu ir kažką naudingo ir prasmingo nuveikti. Bet viskam savas laikas. Nuo manęs ir mano norų šiuo momentu niekas nepriklauso. :)
Būsite praleidęs dalį apie nenuginčijamus įrodymus jog kažkas daugiau egzistuoja . Stengiuosi skaityti visus komentarus , bet tikrai nepamenu konkrečių sakinių apie tai .

elteide

#40
gegužės 02, 2017, 22:24:37 Redagavimas: gegužės 02, 2017, 23:14:10 by elteide
Citata iš: kiskis  gegužės 02, 2017, 16:04:31Man atrodo yra, ten visokiu faktu , net knygos parasytos apie visokius reinkarnacijos atvejus, bet tu jais netiki, yra visko l.daug , bet tu niekuo NETIKI, taigi daug kas zino, daug kas daug ka pasakojo, bet tu netiki ir tiek (niekas nieko nezino).
aš irgi netikiu tokiais ir panašiais  žmonių netgi kietų tikinčiųjų pasakojimais liudijimais, nes teko  nusivilti nesykį, kai išaiškėdavo, kad žmogus mistifikavo tiesiog fiziologinius dalykus arba buvo psichologiniai dalykai, kaip protinis racionalizavimas ar savotiška isterija /paranoja nžn kaip pavadint tt, arba net melavo , kaip daktaras Hausas sako - "visi pacientai meluoja"   :D

Vytautas

Citata iš: Linas Esu  gegužės 02, 2017, 22:14:09Būsi praleidęs dalį apie nenuginčijamus įrodymus jog kažkas daugiau egzistuoja . Stengiuosi skaityti visus komentarus , bet tikrai nepamenu konkrečių sakinių apie t
Šiaip taip pats vos radau http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2675.0
Iš tikro tik dalis to laiko "linksmybių". Bet viskas skirta man o ne kažkam. Na pasidalinau tokioje "švelniai priblokštoje" būsenoje. Bet jokio poreikio tam tikrai nebuvo.  Iš kitos pusės įdomu pačiam paskaityti savo evoliucijos kelią. Yra dalykų kurie iš dabartinės pozicijos atrodo labai jau naivūs. Na bet pereiti reikia viską. :)

Linas Esu

Citata iš: Vytautas  gegužės 02, 2017, 22:44:28Šiaip taip pats vos radau http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2675.0
Iš tikro tik dalis to laiko "linksmybių". Bet viskas skirta man o ne kažkam. Na pasidalinau tokioje "švelniai priblokštoje" būsenoje. Bet jokio poreikio tam tikrai nebuvo.  Iš kitos pusės įdomu pačiam paskaityti savo evoliucijos kelią. Yra dalykų kurie iš dabartinės pozicijos atrodo labai jau naivūs. Na bet pereiti reikia viską. :)
Atsimenu mes susirašėme prieš 2-3 metus , jūs pasakoje apie švytuoklę , tiesa daugiau nebesidomėjau . Paskaitysiu , įtraukianti istorija , pabandysiu pasivyti jog galėčiau bet klausimų užduoti .

Asmeninė patirtis jums yra nenuginčijamas įrodymas ?

kiskis

Citata iš: Vytautas  gegužės 02, 2017, 16:15:24Bet aš niekam nieko negaliu įrodyti nes informacija skirta individualiai ir tame įrodinėjime nėra jokios prasmės.
Taigi pasirodo, netik , kad ne "nieks nieko nezino" bet net tu asmeniskai zinai :D .

Citata iš: elteide  gegužės 02, 2017, 22:24:37aš irgi netikiu tokiais žmonių netgi tikinčiųjų pasakojimais liudijimais, nes teko nesykį nusivilti
Na , jei teko nusivilti, nuo siol teks viska tikrint paciai ir kliautis tik savo patirtim, gali net tekt palaukt smeries..

Vytautas

Citata iš: Linas Esu  gegužės 02, 2017, 22:51:13Asmeninė patirtis jums yra nenuginčijamas įrodymas ?
Taip. :) Tik asmeninė patirtis ir niekas daugiau. Ir esminis momentas čia kad informacija gali būti skirta tik tau ir niekam kitam. :)

CitataTaigi pasirodo, netik , kad ne "nieks nieko nezino" bet net tu asmeniskai zinai :D .
Bet nieko įrodyt negali ir neturiu tokio tikslo, leidimo ir galimybių.  :) Todėl teigiu kas "oficialiai" žinoma t.y. kad niekas nežinoma. :)



Aukštyn